Iklan

My Blogger My Blogger My Blogger My Blogger My Blogger My Blogger

Tuesday, 4 December 2018

Rezeki anak

Ejulz masih bercuti. Cuti panjang kali ni. Inilah cuti yg paling panjang ejulz pernah ambil sepanjang perkhidmatan ejulz. Walaupun cuti macam tak cuti (yg dah ada pengalaman jaga anak kecil faham la yer. Hehe), tapi ejulz tetap syukur sebab dipermudahkan untuk minta cuti kali ni untuk bantu wife ejulz dalam tempoh berpantang. Biasanya memang susah nak dapat cuti panjang. Penat? Jujur ejulz katakan memang penat. Tapi bila tengok keadaan dan pengorbanan isteri melahirkan zuriat kami, memang tak dapat ejulz nak samakan penat ejulz dengan pengorbanannya. Pengorbanannya tidak ternilai. 

Alhamdulillah murah rezeki pwincess ejulz. Terima kasih kepada keluarga, sahabat2, dan kenalan yang mendoakan kami. Terima kasih juga kerana sudi bagi hadiah kepada pwincess kami.. 😊






Ni hadiah yg dapat semasa di kampung sekarang ni. Hadiah masa kat Kuching tak sempat nak ambik gambar.. 😁 Alhamdulillah. Papa doakan pwincess papa sentiasa dimurahkan rezeki dan menjadi anak solehah. Amin

**Lama dah tak update. Semestinya merundum teruk ranking alexa ejylz.. hehe. Maaf, ejulz belum berkesempatan nak bw blog korang. Insyaallah ejulz akan bw blog korang bila free nanti. Jangan lupa tinggalkan jejak k.



Friday, 2 November 2018

02.11.2018 Hari Istimewa

Alhamdulillah syukur. 02.11.2018 buat pertama kalinya bergelar ayah. Tiada kata yg dapat menggambarkan perasaan ejulz saat ini. Terima kasih buat sahabat2 yang mendoakan ejulz. Ejulz juga sentiasa mendoakan sahabat2 yang dikurniakan zuriat akan merasai kegembiraan seperti ini suatu hari nanti. Doakan kesihatan isteri dan anak ejulz k sahabat2 semua. Hanya Allah yang dapat membalas jasa baik sahabat semua.


Tuesday, 30 October 2018

Apa yang membuatkan pekerja bawahan kemurungan?



*Dapat banyak arahan
*Belum habis satu kerja dah dapat arahan baru 
*Tak ada printer colour, pegi kedai print (guna duit sendiri)
*Kertas warna tak ada, pegi beli  (guna duit sendiri)
*Plastik cover tak ada, pegi beli (guna duit sendiri)
*Bila nak hantar tugasan kepada pegawai yang berkenaan, pegawai tu tak ada kat tempat dia
*Sementara menunggu pegawai berkenaan, buat dahulu tugasan lain
*Last2 kita yg bertungkus-lumus buat kerja tanpa berkira guna duit sendiri kena maki bos sebab belum hantar tugasan kepada pegawai yang tak ada di tempatnya.


Korang rasa?







Monday, 29 October 2018

Birthday anak sedara ejulz

Paksu nak ucapkan Selamat Hari Lahir yang ke-5 buat Hasif.. Umi dia sambut bday dia kat kelas..








Comel2 rakan sekelas Hasif..




Semoga Hasif jadi anak soleh. Berjaya dalam akademik. Berjaya dunia dan akhirat.. Amin

Sunday, 28 October 2018

Jadi Bodyguard Datin Seri S

28 OKT 2018 - Menemani Datin Seri S shopping. Hehe.. Teman mak ejulz beli tudung arini. 















Ingatkan shopping tudung je. Bila dah lalu kat bahagian bag, haaa tu dia.. haha. Nasib baik handbag bijan tak ada. Hehe





"BAHAGIAKAN orang yang menyayangi kita. Insyaallah kita juga akan bahagia.."



Ayam blackpapper tak menjadi

Arini gigihkan diri masak ayam blackpapper dengan bantuan wife.. Tak berapa nak menjadi. Mungkin sos lada hitam perlu letak banyak sikit kot.



Apa2 pun tetap laku keras. Anak2 sesara semua suka makan. Siap tambah 2 kali. Hehe



Saturday, 27 October 2018

Hasil Shopping Hari Ini

Hasil shopping shopee arini.. Jadi budak2.. tak sedar diri dah tua.. hehehe^_^






HDMI to VGA Video Converter with audio. Aritu beli kat kedai yang jenis xda audio.. RM5+.++. Yang ni hanya RM17.50 je..

Image result for 1080p hdmi to vga converter

PS3 Controller. Tadi survey kat kedai game paling murah RM88 satu. Beli kat shopee RM73.09 dapat beli dua controller..
Image result for ps3 controller

Jom shopping di Shopee.. 



Friday, 26 October 2018

Home made pool table


Khas untuk kawan2 yang berada di Kuching.. 






Berdosakah kita kalau menunjuk dalam BERSEDEKAH?


A267

Wahai orang-orang yang beriman! Belanjakanlah (pada jalan Allah) sebahagian dari hasil usaha kamu yang baik-baik, dan sebahagian dari apa yang Kami keluarkan dari bumi untuk kamu. Dan janganlah kamu sengaja memilih yang buruk daripadanya (lalu kamu dermakan atau kamu jadikan pemberian zakat), padahal kamu sendiri tidak sekali-kali akan mengambil yang buruk itu (kalau diberikan kepada kamu), kecuali dengan memejamkan mata padanya. Dan ketahuilah, sesungguhnya Allah Maha Kaya, lagi sentiasa Terpuji. 

 A268

Syaitan itu menjanjikan (menakut-nakutkan) kamu dengan kemiskinan dan kepapaan (jika kamu bersedekah atau menderma), dan ia menyuruh kamu melakukan perbuatan yang keji (bersifat bakhil kedekut); sedang Allah menjanjikan kamu (dengan) keampunan daripadaNya serta kelebihan kurniaNya. Dan (ingatlah), Allah Maha Luas limpah rahmatNya, lagi sentiasa Meliputi PengetahuanNya. 

 A269


Allah memberikan Hikmat kebijaksanaan (ilmu yang berguna) kepada sesiapa yang dikehendakiNya (menurut aturan yang ditentukanNya). Dan sesiapa yang diberikan hikmat itu maka sesungguhnya ia telah diberikan kebaikan yang banyak. Dan tiadalah yang dapat mengambil pengajaran (dan peringatan) melainkan orang-orang yang menggunakan akal fikirannya.


A270


Dan (ketahuilah), apa sahaja yang kamu belanjakan (dermakan) atau apa sahaja yang kamu nazarkan maka sesungguhnya Allah mengetahuiNya dan (ingatlah), orang-orang yang zalim itu tidak ada sesiapa pun yang dapat menolongnya. 

A271

Kalau kamu zahirkan sedekah-sedekah itu (secara terang), maka yang demikian adalah baik (kerana menjadi contoh yang baik). Dan kalau pula kamu sembunyikan sedekah-sedekah itu serta kamu berikan kepada orang-orang fakir miskin, maka itu adalah baik bagi kamu; dan Allah akan menghapuskan dari kamu sebahagian dari kesalahan-kesalahan kamu. Dan (ingatlah), Allah Maha Mengetahui secara mendalam akan apa yang kamu lakukan. 


**Dalam Surah Al-Baqarah (Ayat 271) jelas menunjukkan yang sedekah secara terang itu baik kerana menjadi contoh baik kepada orang lain. Namun begitu janganlah kita sengaja atau berniat bersedekah untuk menunjuk-nunjuk. Tiada siapa yang tahu kita ikhlas atau tidak dalam bersedekah termasuk diri kita sendiri kecuali Allah s.w.t. Jadi lebih baik jika kita menyembunyikan sedekah-sedekah kita.




Thursday, 25 October 2018

Ranking Alexa 25 OKT 2018


Ranking Terdahulu : 18 OKT 2018

Global Ranking : 2,059,467
Rank in Malaysia : 30,852


Ranking Terkini : 25 OKT 2018

Global Ranking : 2,072,640 (Turun 13,173)
Rank in Malaysia : 37,375 (Turun 6,523)


Kedua-dua ranking turun minggu ni. :(

Terima kasih kepada sahabat2 yang masih sudi singgah di sini..



SUMBER : RANKING ALEXA





 

Wednesday, 24 October 2018

Baked Potato Cheese

Baked Potato Cheese (Beef) Terbaik dari ladang. Selain beef, chicken pun ada. Hanya RM6. Beli sekali mesti nak lagi. 😁 Wife beli kat kawan dia..







#bakedpotatocheese #bakedpotato #sedap #nyaman #kuching #blogger #review #bloggermalaysia #bloggersarawak #bloggerkuching #kuchingblogger #sarawakbloggers #malaysiablogger


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...