Iklan

My Blogger My Blogger My Blogger My Blogger My Blogger My Blogger

Thursday, 31 May 2018

Senarai Pengomen Tegar MEI 2018

Terima kasih kepada rakan2 blogger yang rajin singgah & komen entry blog ejulz yang x seberapa ni k..



Jom terjah blog diorang ni k.. ^_^


Siapakah bakal tersenarai dalam entry 'Pengomen Tegar JUN 2018' blog ejulz? kita tunggu dan lihat.. hehehe
 
 
Dikesempatan ini ejulz ingin mengucapkan selamat menyambut perayaan gawai bagi kawan2 yang menyambut gawai dan selamat berpuasa kepada kawan2 beragama Islam..
 
 
 

Wednesday, 30 May 2018

Peningkatan usia

Lupa nak ngapdate.. hehee


Semakin meningkat usia 28 Mei lepas.. Harap2 dpt hadiah yg paling bermakna tahun ni.. ^_^



Friday, 25 May 2018

Lembu punya susu, Sapi dapat nama

Image result for suka melepaskan kerja kepada orang lain kartun 

"Lembu punya susu, sapi dapat nama"

Selalu kan situasi macam ni berlaku?? 

Depan bos bukan main. pijak semut pun x mati..


Image result for lembu punya susu, sapi dapat nama kartun 

Image result for doa dilindungi fitnah

Thursday, 24 May 2018

Situasi staff yang nak mohon pertukaran tempat kerja

Image result for bos dan staff 

Staff yang mempunyai masalah peribadi mencuba memohon kelulusan untuk pertukaran tempat kerja. Staff yang menjaga isteri berpantang kerana terlibat dengan musibah keguguran kandungan menyebabkan dia bertegas untuk ditukarkan tempat kerja yang lebih dekat bagi menjaga isteri yang tengah bersedih dengan musibah yang menimpa selain beberapa masalah lain yang dihadapinya.

Staff membawa surat permohonan menghadap bos.

Staff : Selamat pagi tuan.
Bos : Ya, ada apa?
Staff : Saya nak mohon jasa baik tuan sokong permohonan pertukaran saya.
Bos : Mana boleh tukar!!! (Dengan nada marah dan belum membaca surat dan sebab2 pertukaran)

Staff amat terkilan. Bukan kerana tidak diluluskan tapi kerana bos sudah memberi jawapan sebelum melihat masalah2 yang dihadapinya.

Bos : !@#%%%$$%^$^^#&

Setelah habis membebel baru bos baca surat permohonan staff tersebut.

Antara sebab memohon yang diajukan oleh staff berkenaan adalah masalah keluarga. Menjaga kedua orang tua yang sering ulang alik ke hospital untuk pemeriksaan kesihatan.

Bos : Berapa umur ibu dan ayah?

Staff : Ayah 69,  ibu 64 tuan.

Bos : Ibu dan ayah saya lagi tua dari tu.

Selain tu, staff juga memaklumkan yang isterinya baru sahaja keguguran kandungan dan memerlukan pengawasan kesihatan (berpantang) dan pengawasan emosi. Yer la, siapa tak sedih kehilangan bakal insan yg disayang. Lebih2 lagi kandungan yang pertama.

Bos : Berapa bulan kandungan ni?

Staff : Dalam 2 bulan tuan.

Bos : Dulu isteri saya 8 bulan kandungan gugur.

Antara lain alasan yang diberikan adalah masalah kewangan. Dengan harga minyak yang melambung naik pada masa itu, staff merasa agak tertekan dengan masalah perbelanjaan harian. Dengan bekerja di tempat yang dekat mungkin sedikit sebanyak dapat meringankan beban staff tersebut dalam perbelanjaan minyak kenderaan.

Bos : Alahhhh!! Awak pandai2 la jimat.

Satu persatu alasan yang diberikan ditepis oleh bos bagi mengelakkan staff bertukar tempat kerja. Dan alasan terakhir yang diberikan adalah menunggu giliran mengambil masa yang lama. Mungkin bertahun-tahun kerana menunggu kekosongan jawatan di tempat yang dipohon.

Bos : Ingat saya bodoh ker!!! Saya berapa lama dah berkhidmat!!!

Staff tertunduk kaku dan kembali di tempatnya dengan rasa sedih disebabkan bebanan yang dihadapi dan permohonan yang tidak diluluskan.


#Kalau jadi bos ni, kenalah tahu masalah2 yang dihadapi staf dan cubalah sedaya upaya membantu dari segi kebajikan kepada mereka.





Wednesday, 23 May 2018

SIKAP MANUSIA


Rezeki yang halal

Image result for semoga beroleh keberkatan kartun 

Dulu ayah ejulz bukanlah bekerja sebagai pegawai yang bergaji besar. Ayah ejulz hanya seorang peniaga kecil-kecilan. Setelah berpindah ayah ejulz bekerja sebagai pemandu van. Ambil upah bawa budak2 ke sekolah.. Upah bawa budak ke sekolah bukan macam sekarang ni. Dulu upah ada la dlm RM5-10 mcm tu seorang sebulan. Tapi ayah berjaya membesarkan kami adik-beradik dan memberi pendidikan yang secukupnya.

Sekarang ni, bergaji tinggi pun belum pasti cukup untuk memberi kelengkapan kepada anak2.. Kebanyakan ayah sekarang ni terpaksa membuat kerja partime untuk menambah pendapatan.

Apa2 pun rezeki, jodoh, ajal semuanya telah ditetapkan sejak kita di dalam perut ibu lagi.. Semoga diberi kekuatan dalam pekerjaan seharian kita. Yang penting dari sumber yang halal.. Insyaallah..


Tuesday, 22 May 2018

PHD

PHD? Apa itu PHD? Haaa.. PHD ni Penyakit Hasad Dengki.. Dalam hidup ni tak semua orang sukakan kita.. Mesti ada orang yang x suka kita walaupun kita tak pernah kacau kehidupan orang lain.. Kenapa? Tak tau.. Hanya Si Pendengki je tau jawapannya.. hahaa..

Dalam hidup kita selalu berusaha agar semua orang sukakan kita.. kita selalu berusaha nak puaskan hati semua orang.. Tapi mustahil.. Pasti ada segelintir yang x sukakan kita.. dalam sejuta mesti ada seorang.
Image result for hasad dengki rakan sekerja kat bos kartun


Image result for penyakit hasad dengki 

Semoga dijauhkan dari fitnah rakan sekerja.. Selamat berpuasa..


Tuesday, 15 May 2018

13 MEI 2018

Lupa nak update ^_^

Alhamdulillah ahad lepas berkesempatan menyambut bday isteri dan menyambut hari ibu buat mak dan mentua bersama..




"Tiada yang lebih membahagiakan selain melihat orang yang kita sayang BAHAGIA.."



Friday, 11 May 2018

Suratan atau kebetulan


Suratan atau kebetulan disebalik nama RAHMAN, Perdana Menteri Malaysia yang pertama.

R - Rahman ( Almarhum Tunku Abdul Rahman Putra Al-Haj ibni Almarhum Sultan Abdul Hamid Shah )
A - Abdul Razak ( Allahyarham Tun Haji Abdul Razak bin Dato' Haji Hussein )
H - Hussien Onn ( Allahyarham Tun Hussein bin Dato' Seri Onn )
M - Mahathir ( Tun Dr. Mahathir bin Mohamad )
A - Abdullah  Badawi ( Tun Dato' Sri Haji Abdullah bin Haji Ahmad Badawi  )
N - Najib ( Dato' Sri Haji Mohammad Najib bin Tun Haji Abdul Razak )

Adakah next PM mengikut turutan jugak?

M - Mahathir ( Tun Dr. Mahathir bin Mohamad )
A - ?
H - ?
A - ?
T - ?
H - ?
I - ?
R - ?

Thursday, 10 May 2018

Motivasi




Tuesday, 8 May 2018

Motivasi


Monday, 7 May 2018

Motivasi




Sunday, 6 May 2018

Motivasi




*Jemput join segmen dan aminkan doa sahabat2 k.. Klik SINI..

Tuesday, 1 May 2018

Kenangan

Aktiviti biasa


Aktiviti rutin di hari selasa.. ^_^

Lama dah x menang.. haha

Crunch by Nuffnang


Klik SINI..

Nuffnang

Blogger mana yang tidak kenal Nuffnang? Mesti semua tau kan? Syarikat pengiklanan berbayar di blog.. Dah lama berblog tapi hasil iklan nuffnang belum cecah RM100.. haha.. 

Nak setting nuffnang pun dah penih kepala sekarang ni.. hehe..

Skyscraper ada keluar iklan.. tu pun jarang2.. :(
Leaderboard dan Large Rectangle dah tak keluar lagi iklan.. mungkin setting coding perlu update kot.. pening kepala update.. Dah x pandai.. hehe



Wahai nuffnang.. Tolonglah letak iklan banyak sikit kat blog ejulz ni k.. hehe

Last dapat CPC (Cost Per Click) 25 Mac 2018..


Tu ok lagi.. CPUV (Cost Per Unique Visit) last dapat 25 Ogos 2016.. Lama dah x dapat CPUV.. Sedih3





Jangan lupa aminkan doa sahabat-sahabat blogger kat SINI k..

Senarai Pengomen Tegar APRIL 2018

Terima kasih kepada rakan2 blogger yang rajin singgah & komen entry blog ejulz yang x seberapa ni k..




Jom terjah blog diorang ni k.. ^_^




Siapakah bakal tersenarai dalam entry 'Pengomen Tegar MEI 2018' blog ejulz? kita tunggu dan lihat.. hehehe

Jangan lupa aminkan doa2 sahabat blogger k.. ---> http://ejulz.blogspot.my/2018/04/segmen-aminkan-doa-sahabat.html

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...