Iklan

My Blogger My Blogger My Blogger My Blogger My Blogger My Blogger

Monday, 25 February 2013

Sony melancarkan generasi baru sistem PlayStation 4 (PS4)


NEW YORK: Sony melancarkan generasi baru sistem PlayStation 4 (PS4) pada Rabu dan dibentangkan visinya untuk “masa depan perjudian” dalam dunia yang kaya dengan alat mudah alih dan bermain distrim dari awan Internet.

Pada acara akhbar di New York, komputer hiburan unit ketua Andrew House berkata PS4 “mewakili peralihan ketara daripada memikirkan PlayStation sebagai kotak atau konsol untuk berfikir PlayStation 4 sebagai tempat utama untuk bermain.”

PS4 telah direka untuk mendapat tahu pemain, sebaik-baiknya ke tahap yang dapat meramalkan yang permainan orang akan membeli dan mempunyai mereka terlebih dahulu dan bersedia untuk pergi.

Ia juga membolehkan live streaming permainan dalam masa nyata, membiarkan rakan-rakan hampir sebaya atas bahu antara satu sama lain dan juga membiarkan pembuat permainan untuk bertindak sebagai “pengarah” membimbing pemain bersama-sama.

Sony juga telah diberi “lampu hijau” untuk membina “rangkaian yang paling berkuasa untuk permainan di dunia”, menurut David Perry, ketua syarikat perjudian awan Gaikai yang dibeli tahun lepas oleh Sony.

Gaikai mengkhusus dalam membiarkan orang bermain permainan video yang distrim dari Internet “awan” dan bukannya membeli tajuk pada cakera muncul ke dalam konsol atau komputer.

“Dengan menggabungkan PlayStation 4, PlayStation Network dan platform sosial, visi kami adalah untuk mewujudkan rangkaian pertama sosial dengan makna khusus kepada permainan,” kata Perry semasa acara itu.

Satu butang pada pengawal PS4 akan membiarkan pemain serta-merta aliran dalam permainan tindakan kepada rakan-rakan dalam masa sebenar, dan juga membolehkan seseorang untuk memindahkan kawalan kepada sekutu yang lebih mampu apabila terperangkap, menurut Perry.
Beliau menyatakan visi membiarkan orang ramai mengakses dan bermain permainan video lama atau baru di Internet menggunakan PS4, telefon pintar, tablet atau PS Vita peranti pegang tangan.

“Kami sedang meneroka peluang yang dibolehkan oleh teknologi awan dengan wawasan jangka panjang menjadikan teknologi PlayStation boleh didapati di mana-mana peranti,” kata Perry.

“Ini asasnya akan mengubah konsep panjang umur permainan, membuat apa-apa permainan baru atau lama tersedia untuk bangun dan berjalan di mana-mana peranti, di mana-mana sahaja.”

Sony perlu untuk menyesuaikan diri dengan perubahan gaya hidup manakala tidak mengasingkan pencinta permainan video yang menumpukan kepada perkakasan.

Kos rendah atau percuma permainan pada telefon pintar atau komputer tablet semakin meningkat tekanan ke atas syarikat-syarikat permainan video untuk menyampaikan pengalaman bernilai masa dan wang pemain.

Dengan acara akhbar masih dalam kemajuan, Sony masih belum menunjukkan ketersediaan atau harga untuk PS4. Konsol generasi baru biasanya berharga dalam lingkungan $ 400 hingga $ 500, dan judul permainan blockbuster melanda pasaran pada $ 60 setiap satu.

-AFP/gn
*Bila cita pasal PS teringat kmk janji2 ktk dlok.. Tapi ktk iboh riso, kmk xkan tagih janji2 ya.. kmk cuma harap ktk bahagia jak knk tok.. sihat selalu n jaga keluarga ktk bait2..


2 comments:

  1. nampak best tok eh..sayang nya mahal :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya laa.. knk? ktk minat men game juak ka kak? hehe

      Delete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...