Iklan

My Blogger My Blogger My Blogger My Blogger My Blogger My Blogger

Thursday, 25 July 2013

Kaji isu jemput imam Tarawih

Katanya, tindakan itu boleh menimbulkan persepsi tidak sihat dalam kalangan masyarakat yang mengikuti perkembangan dunia Islam ketika ini. 

“Kita bukan tidak mahu ilmuan agama datang ke negeri ini pada Ramadan, tetapi oleh kerana negara mereka sendiri sedang bergolak, adalah tidak wajar mereka meninggalkan negara masing-masing semata-mata mahu menjadi imam Tarawih di negara kita. 
“Sepatutnya, kita (Malaysia) menghantar tokoh agama ke negara mereka untuk memimpin solat atau berceramah mengenai keamanan, bukannya mereka datang ke sini,” katanya pada majlis penyampaian sumbangan Aidilfitri peringkat Parlimen Kota Melaka di Masjid Kampung Bukit Pegoh, Telok Mas di sini, semalam. 
Sepatutnya, kita (Malaysia) menghantar tokoh agama ke negara mereka untuk memimpin solat atau berceramah mengenai keamanan, bukannya mereka datang ke sini” Idris Haron, Ketua Menteri Melaka

Sumber : Berita Harian

_______________________________________________________________________

*Alangkah baiknya kalau baca tajuk berita "Kaji isu jemput PSY - Gangnam Style @ artis sexy luar negara". Daripada komen2 pembaca yang ejulz dengar mungkin KM masih x tahu objektif imam2 ni dibawa ke Malaysia. Tapi dari komen2 tu majoriti dah tau pun antara objektifnya adalah untuk mereka berkongsi tentang situasi negara mereka sekarang kepada rakyat Malaysia.

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...