Iklan

My Blogger My Blogger My Blogger My Blogger My Blogger My Blogger

Tuesday, 9 October 2018

Kisah sebenar Khabib Nurmagomedov dan Conor McGregor Yang Menjadi VIRAL

Pernah tengok video perlawanan antara Khabib dan Conor ni masa menjadi viral beberapa hari lepas. Tapi secara jujurnya ejulz tak minat gusti mahupun sukan Ultimate Fighting Championship (UFC). Bila tengok viral ni ejulz tengok je la video tu. Memang ganas dan berlawan tanpa rasa simpati.

Hari ni baru ejulz tau rupanya ada rahsia yang tersendiri perlawanan yang menjadi perhatian dunia antara Khabib dan Conor ni. Ejulz dapat info dari SINI. Rupa-rupanya Conor pernah menghina Islam, menghina Khabib dan keluarga dan menggelar mereka sebagai pengganas. Conor juga dilaporkan pernah menyerang bas yang dinaiki Khabib sehingga mencederakan mereka yang tidak bersalah. Dari situlah bermulanya dendam Khabib kepada Conor. 

 

Conor turut mengejek agama Islam semasa sesi pertemuan sidang media, Conor menawarkan whiskey yang dikeluarkan dari syarikatnya sebagai penghinaan. Dan mendapat jawapan yang terbaek dari Khabib;

"Aku tidak minum dan tidak pernah minum. Apa kau sangka whiskey itu dapat membantu (kemenangan) kepada kau?"

Memang padu jawapan Khabib.

Image result for khabib 

Bagi Khabib UCL bukanlah no satu baginya tapi ISLAM no satu di hatinya. Beliau amat marah apabila Islam dihina. Ejulz tabik hormat kat Khabib ni. Sejurus memenangi perlawanan Khabib dikatakan terjun dari gelanggang dan membelasan team Conor yang dikatakan juga menghina Islam.

 

Apa2 pun tahniah ejulz ucapkan kepada Khabib..

Image result for khabib islam 

 

 

33 comments:

  1. Oh! dia ni ke Khabib.
    Anak Mrs. A si Adik layan juga UFC dialah yang bagi tahu tap i Mrs. A tak faham hiks!

    ReplyDelete
  2. Hensem jugak di Khabib nie, saya cuma dok dengar dari dalam radio aje.. hihihi

    ReplyDelete
  3. Tertanya-tanya kak PC siapa Khabib ni...sehari dua ni ringan namanya disebut-sebut....moga lebih ramai Khabib lahir..semangatnya dan rasa cinta serta sayangnya pada Islam.Allahu.

    ReplyDelete
  4. Dah tenguk perlawanan tu.
    Memang hebat si Khabib ni.
    Belum pernah kalah.

    ReplyDelete
  5. thanks share info ni... memang saya tak tahu pun kisah 2 orang peninju ni

    ReplyDelete
  6. ALHAMDULILLAH KEHENDAK ALLAH KE ATAS HAMBANYA

    ReplyDelete
  7. oh,patutlah...tak tahu pasal hal ni,bila viral tertanya juga

    ReplyDelete
  8. Ketinggalan bas lah aku tok, siktau langsung tentang kes cdak duak tok ๐Ÿ˜Š

    ReplyDelete
  9. jihad tu dlm pelbagai bentuk, kan :)

    ReplyDelete
  10. mula2 masa org mula siarkan video psl khabin n mcgregor ni takmo tgk, sbb nampak ganas sgt kan... tp sya perasan ramai yg sebelah kan khabib ni... tp masa tu sya tak tgk sgt... xminat sgt psl gusti ganas2 nih...
    lps reda 2-3hari lps tu baru saya belek2 semula cerita sebenarnya, baru sya paham....

    moga khabib sentiasa dlm lindunganNya

    ReplyDelete
  11. bkn nk kata laa tp ramai ckp, org Irish mmg kuat racist... dan kata2 tu ternyata benar bla mc chicken buat provokasi sblm game!

    ReplyDelete
  12. Khabib berjuang menegakkan Islam dengan cara dia sendiri... Bagaimana pulak kita nie???

    ReplyDelete
  13. Tak pernah tengok gusti2 nie..bila viral baru tahu cerita nie.. moga Allah menlindunginya

    ReplyDelete
  14. Oooo ni lah kesnya.. Nampak juga lalu lalang kat wall fb

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...