Skip to main content

Posts

Showing posts from September, 2012

Kasih Ibu & Ayah

x : Berapa banyak sayang awak kat saya arini? kekasih : lebih banyak dari bintang di langit.. :) x : Berapa banyak sayang awak kat saya arini? kekasih : lebih banyak dari awak sayang saya.. :) *Berapa banyak sayang seorang kekasih belum pasti menjanjikan kebahagiaan.. Tapi kasih ibu dan ayah terbukti setelah membesarkan kita dengan kasih sayang..

X Perlu Yang Terlalu Sempurna

"Yang berlalu, biarkan berlalu.."

24/09/12 - Sejarah tercipta

Salam.. apa kabar semua? harap semua berada dalam keadaan sihat. Maaf kebelakangan ni ejulz jarang BW.. macam biasa laa line bokben memberokkan diri.. hehe Sejarah tercipta? sejarah ape tu? hehe.. sebenarnya ejulz balik kampung jumaat lepas sebab ada kenduri kesyukuran ayah dpt giliran pegi haji tahun ni.. sebagai seorang anak x sedap hati pulak kalau x pegi majlis penting ayah.. wpun tiket mahal beli jugak laa.. hehe.. Flight balik semenanjung pukul 7.10 malam semalam telah delay pukul 8.20 malam.. sampai je kat Putrajaya sentrel pukul 11.00.. Ingatkan bas dah xde jd ejulz pun jalan kaki la dari situ ke rumah.. hehe.. 45 minit jugak la sampai.. hehe.. tu je la sejarah yg tercipta semalam. hehehe.. jgn marah.. hehe

S.A.Y.A.N.G_A.Y.A.H

SAYANG AYAH..!!! * iNgatlah wahai adik2 & kawan2 semua, walaupun kadang2 bapa kita x setuju dengan tindakan kita, x semestinya dia x sayangkan kita.. Semuanya untuk kebaikan kita.. 

Menang GA Bro EZ.. ^_^

Malam tadi jalan2 kat alamanda beli brg dapur.. hehe.. tiba2 terjumpa novel "Cahaya Qaseh" yang ditulis oleh rakan blogger Khaty Tuah.. Dah lama sebenarnya nak beli tapi dulu x jumpa.. malam tadi baru terjumpa.. hehe.. kalau nak berkenalan dengan penulis novel ni singgah la kat blog dia..  http://gadisarawakcorner.blogspot.com/ Dan alhamdulillah rezeki ejulz hari ni bila dpt tahu menang hadiah buku "Curi-curi suka" dan EZ Fridge Magnet (Limited Edition).. Buku siap ada tandatangan penulis lagi.. hehe.. Alhamdulillah rezeki dariNya.. TQ Bro EZ.. ^_^ klik sini [[ "Curi-Curi Suka" Giveaway. THE WINNERS!!!]] Motivasi untuk diri hari ini : "Teruskan Usaha!! Kebahagiaan Tak Semestinya Datang Dari Orang Yang Kita Sayang.. Ianya Pasti Datang Dari Orang Yang Menyayangi Kita.."

Si 'Pencuri' vs Si Setia

*Jangan bersedih jika ditinggalkan oleh yg x setia, tapi yg x setia pasti akan bersedih kerana meninggalkan orang yg terlalu menyayanginya..

" Curi-Curi Suka " Giveaway !

Wowwww.. nak join gak GA bro EZ ni.. malam ni GA akan ditutup.. seb baik sempat lagi. hehe.. kalau dapat novel tu kan best.. lama dh x baca novel ni.. hehe klik header bro EZ kalau nak join.. ^_^ Antara hadiah2 menarik yang disediakan : *Harap2 dapat laa hadiah dari Bro EZ.. hehe Nak promote barang sikit.. Tengok2 barang2 kat sini..  http://sophieparis.com.my/catalogue/latest-issues.html  kalau berminat inbox ejulz k.. :)

Merdeka Awesome Giveaway By Rochelle Liong

Assalamualaikum n selamat membaca blog yg x seberapa ni.. ^_^ Dah lama ejulz x join contest, segmen mahupun GA.. Ejulz minta maaf sekiranya x sempat nak buat segmen @ contest yg korang tag kat ejulz.. Disebabkan line intenet yg slow xde semangat nak buat.. tp kali ni ejulz nak join satu segmen yg ditag oleh Ell Lina.. sementara line tgh ok ni.. hehe. Siapa Ell Lina? Korang g terjah la blog dia n berkenalan dgn si comel ni.. hehe berkenalanlah dgn si Ell Lina ni.. hehe Ok, tanpa membuang masa.. sblm line tenet ni dtg sengal, nak buat GA yg dia tag. hehe Nak join? klik banner yg cute tu.. hehe kene jawab 2 soalan.. hehe.. jgn soalan susah sgt.. hehe 1.Berapa jalur pada Jalur Gemilang..? Alamak.. berapa ek? hehe.. kene search google ni.. hehehe.. xde la gurau je.. hee.. 14 rasanya.. hehe.. harap2 betul.. kalau salah malu la jd rakyat Malaysia.. hehehe 2. Berapa warna pada jalur gemilang..? Ermmm.. dah macam soalan sejarah dah ni.. hehe.. ermm..

P.e.L.i.H.a.R.a.L.a.H_H.a.T.i

*Jangan sesekali memberi hati kita kepada seseorang HANYA ketika SUNYI.. Tapi berilah hati sekira SUDAH betul2 BERSEDIA..

S.E.N.Y.U.M ^_^

*Si gule, makseh sebab penah polah kamek TERSENYUM.. Pernah bahagiakan kamek.. Senyuman ktk xkan kmk lupak sampei bila2.. Kamek harap kitak akan selalu tersenyum bsama org yg ktk syg.. kmk harap ktk akan dpt kbhagiaan lbh dari apa yg kmk brik dlok.. 

"Everything happens because of a reason"

"Everything happens because of a reason".. Dia selalu bgtau ayat tu kat ejulz dulu.. bila terbaca ni, tiba2 teringat dia.. Tp xpe, setiap apa yg berlaku pasti ada sebabnya.. ^_^ Mr. Sugar *Ntah apa khabar Mr. Sugar skang ni..

0Rang yAng hEbat..!!!

Assalammualaikum w.b.t Sering kali bila bila kita baca di wall fb bnyk luahan2 perasaan di situ.. Bagi pasangan yg bercinta : "I Love You Sayang" "Saya akan cintakan awak seumur hidup saya" "Saya akan selalu ada disamping awak" macam2 lagi laa.. Tapi bila dah putus; "I Hate You.." "Pergi mampus laa ko!!" dan yang lebih teruk lagi bila, $#%^&^%$#!!! (Faham2 je laa.. hehe) oK, di sini kita dapat tgk sejauh mana cinta seseorang itu.. di mana perginya kata2 manis "Saya akan cintakan awak SEUMUR HIDUP saya.." ? Sekiranya betul dia mencintai org yg dia syg itu seumur hidup, dia akan mendoakan kebahagiaan org yg dia syg itu wpun dia telah disakiti.. orang2 inilah org yang HEBAT .. *Pesanan utk diri : Jadilah yg HEBAT.. ^_^

RinduNya & SayangNya..

Dulu selalu melihat keadaan sekeliling. Melihat gelagat sang manusia yg berbagai2 ragam. Melihat mereka yg terlalu putus asa. Ada disebabkan kerugian, ada yang disebabkan kekecewaan cinta dan macam2 lagi. Ada yang sanggup mengambil jalan pintas bagi menyelesaikan masalah tersebut. Terjun bangunan.. Minum racun.. Gantung diri.. dan macam2 lagi.. Di kala diri belum merasakan kekecewaan tersebut, bila melihat tindakan2 sedemikian, hanya mengatakan mereka BODOH! Tetapi bila melaluinya barulah ejulz tahu betapa peritnya perasaan itu. Tapi alhamdulillah, bukan jalan singkat itu yg dipilih.. Alhamdulillah dgn didikan yg diberi, dan petunjukMu Ya Ilahi, ejulz akur dan redha. Terima kasih kerana mendekatkanku kepadaMu..

K.e.H.i.d.u.P.a.N_b.a.R.u

Alhamdulillah telah selamat sampai di Putrajaya.. MULAKAN HIDUP BARU..!! JADIKAN PENGALAMAN LEPAS SEBAGAI PENGAJARAN..