Skip to main content

Posts

Showing posts from February, 2020

Bisnes Sosial E-Commerce Fingo (7)

Assalamulaikum dan salam sejahtera.. Ok.. Pengenalan FINGO ejulz dah share pada entry yang lepas. FINGO ni adalah platform ecommerce seperti shoppe dan lazada dimana semua pembeli2 (shopper) boleh membeli melalui dalam talian. Beza FINGO dengan shoppe dan lazada adalah bagaimana platform ini diperkenalkan.  Lazada bermula pada tahun 2012. Dalam masa 7 tahun lazada dapat kumpul lebih kurang 1 juta user yang register. Lazada bayar medium sosial seperti facebook, youtube, google dan lain2 untuk memperkenalkan lazada.  Yang terbaru dan yang tengah hangat sekarang ni siapa tak tau Shoppe. hehe. Ejulz sendiri pun dan banyak kali beli kat shoppe ni. hehe. Shoppe bermula dalam tahun 2015. Shoppe bayar C. Ronaldo menari kat iklan dan bayar juga media sosial seperti facebook, youtube dan google. Haa.. ni baru je dgr lagu kat youtube, keluar iklan shoppe. hehe. Dalam masa 4 tahun sahaja Shoppe mampu memdapat lebih 10 juta user yang register. Mula 2019 FINGO pula muncul. Apa y

JAWATAN KOSONG - LEMBAGA KEMAJUAN BINTULU (BDA), SARAWAK

  Tajuk Pengumuman Jawatan Kosong: NOTIS IKLAN JAWATAN KOSONG OLEH LEMBAGA KEMAJUAN BINTULU (BDA) - GRED 29 DAN KE ATAS Tarikh Buka: 2020-02-24 Tarikh Tutup: 2020-03-20 Mesej Pengumuman Jawatan Kosong: Warganegara Malaysia anak Sarawak yang berumur tidak kurang dari 18 tahun adalah dipelawa untuk memohon jawatan di  Lembaga Kemajuan Bintulu (BDA)  seperti berikut:   Bil.   Jawatan   Gred  1. Pegawai Penguat Kuasa KP41 2. Pegawai Tadbir (Keselamatan Pejabat) N41 3. Pegawai Tadbir (Pustakawan) N41 4. Pegawai Penilaian W41 5. Penolong Jurutera JA29 6. Penolong Pegawai Perancang Bandar dan Desa JA29 7. Penolong Pegawai Kesihatan Persekitaran U29 8. Penolong Pegawai Tadbir (Pustakawan) N29 9. Penolong Pegawai Pertanian G29 CARA MEMOHON Semua pemohon yang memenuhi syarat-syarat yang ditetapkan dalam skim perkhidmatan Sistem Saraan

GETVASE

Apa itu GETVASE? Mungkin ramai daripada kita dah tahu pasal GETVASE ni. Bagi yang belum tahu GETVASE ni adalah satu syarikat yang menyediakan kaji selidik atau survey untuk ahli yang berdaftar. Tidak diwajibkan menjawab semua survey yang disediakan. Bagi yang rajin jawab, banyaklah points yang diperolehi. Bila points banyak, pendapatan pun banyak.   Link soal selidik akan dihantar ke emel yang didaftarkan. Jadi kena rajin semak emel setiap hari. Link yang diberi ada tamat tempoh. Contoh ejulz dapat emel soal selidik yang perlu dijawab hari ini, tapi ejulz sibuk dan tidak sempat menjawab hari ini. Keesokan harinya bila ejulz buka emel dan cuba menjawab soal selidik berkenaan dah tak dapat. Seperti ejulz katakan tadi, tak wajib jawab. Tapi kalau rajin jawab, point banyak dan hasil pun akan bertambah banyak. Setiap survey yang dijawab akan mendapat 200 - 1000 point. 200 point bersamaan RM0.20 dan 1000 bersamaan RM1.00) Contoh, kalau dapat 5 link soal selidik/ surveys yang ber

Bisnes Sosial E-Commerce Fingo (6)

Apa kata selebriti??  lagi??  lagi?? Nak tahu lebih lanjut berkenaan FINGO ni? Hubungi: https://bit.ly/3aZeslO    

Boleh PERCAYA ker ni???

Tertengok pulak iklan ni. Macam menarik. Tapi takut kene tipu macam partime lipat sampul. πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚ Ada yang pernah buat ni? Cer sharing pengalaman sikit 😊 Kalau ok, ejulz pun nak cuba. Tapi kalau nak 'cekaww' duit orang jer baik x payah. Hehee

Cover TERBAEK lagu Sakit Achey

Ini antara cover yang terbaek bagi ejulz.. layannnn..  A B C D E F G H I Mana satu yang paling best bagi korang??

Anak sedara jadi mangsa

Jadi mangsa? Mangsa apa? Haaaa.. arini anak sedara jadi mangsa percubaan ejulz menggunting rambut.. πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚ Sebelum Selepas

Bisnes Sosial E-Commerce Fingo (5)

Pendapat awam berkenaan FINGO.. FINGO ni bisnes apa? Ke Skim Cepat Mereput? Cara buat duit dengan FINGO apps.. Nak tahu lebih lanjut berkenaan FINGO ni? Hubungi: https://bit.ly/3aZeslO

Wajib ker upgrade???

Assalamulaikum dan salam sejahtera. Nak tanya sikit sahabat2 blogger yang mungkin arif pasal perkara ni. Ejulz tak berani nak tekan link. Ye la kan.. Sekarang ni macam2 boleh jadi kalau tersalah klik link.. Ermm. Kalau tak upgrade hilang ker akaun emel ni? Mohon pendapat.

IKHLAS

"Orang yang IKHLAS adalah orang yang menyembunyikan KEBAIKANnya.."

Giveaway Wang Tunai RM1000 by Mamapipie & Friends

Bismillahirrahmanirrahim.. Harap ada rezeki Insyirah kali ni. Kali ni ejulz nak join GA yang dianjur oleh Mamapipie & Friends. Untuk GA ni ejulz di tag oleh Puan Shirven . Rakan blogger dari negeri yang sama. Sarawak Bumi Kenyalang.  Kali ni ejulz nak tag 3 komentor tertinggi setakat ni.  1. http://al-pakri.blogspot.com 2. http://www.sunahsukasakura.com/ 3. http://tiaarasapphire.blogspot.com/ Join jangan tak join yer :)

Muka-Muka Blogger Yang Gigih Online Malam

Haaa.. Hasil soal selidik malam semalam.. Blogger yang masih gigih online di tengah malam adalah seperti berikut. Hahaa 1. http://www.nonasani.com/ 2. https://www.siinurul.com/ 3. http://nasuha-itsmyessay.blogspot.com/ 4. http://warisanpetani.blogspot.com/ 5.  http://tiaarasapphire.blogspot.com/ Follow diorang ni k.. Diorang memang sporting.. Kalau rasa tak dapat tidur malam dan masih online bolehlah terjah blog diorang ni. hehehe