Iklan

My Blogger My Blogger My Blogger My Blogger My Blogger My Blogger

Thursday, 27 February 2020

Bisnes Sosial E-Commerce Fingo (7)

Assalamulaikum dan salam sejahtera..

Ok.. Pengenalan FINGO ejulz dah share pada entry yang lepas. FINGO ni adalah platform ecommerce seperti shoppe dan lazada dimana semua pembeli2 (shopper) boleh membeli melalui dalam talian. Beza FINGO dengan shoppe dan lazada adalah bagaimana platform ini diperkenalkan. 


Lazada bermula pada tahun 2012. Dalam masa 7 tahun lazada dapat kumpul lebih kurang 1 juta user yang register. Lazada bayar medium sosial seperti facebook, youtube, google dan lain2 untuk memperkenalkan lazada. 


Yang terbaru dan yang tengah hangat sekarang ni siapa tak tau Shoppe. hehe. Ejulz sendiri pun dan banyak kali beli kat shoppe ni. hehe. Shoppe bermula dalam tahun 2015. Shoppe bayar C. Ronaldo menari kat iklan dan bayar juga media sosial seperti facebook, youtube dan google. Haa.. ni baru je dgr lagu kat youtube, keluar iklan shoppe. hehe. Dalam masa 4 tahun sahaja Shoppe mampu memdapat lebih 10 juta user yang register. Mula 2019 FINGO pula muncul. Apa yang membezakan FINGO, lazada dan shoppe? Shoppe dan lazada menggunakan selebriti, media sosial dan syarikat pengiklanan untuk memperkenalkan adanya shoppe dan lazada. Berbeza dengan FINGO membayar kepada public untuk memperkenalkan FINGO.

Haaaa.. Ni serba sedikit info yang ejulz tahu pasal FINGO ni..

Ada yang tanya ejulz dah register ker belum?? Ejulz baru je join FINGO ni. Join jadi free user je.. Jadi Shopper. Tak rugi pun join free.. Boleh usya2 dulu app FINGO ni. Ejulz pun dah cuba membuat pembelian kat FINGO ni. Insyaallah ejulz akan cerita di lain entry.. 

Kalau nak join under ejulz boleh klik SINI atau whatsapp 0168500565

atau

Hubungi:

AT Muhammad Shah Bin Sapri (AT GTRJB) di talian 0142750967 @ klik web beliau kat sini ---> FINGO 


Tuesday, 25 February 2020

JAWATAN KOSONG - LEMBAGA KEMAJUAN BINTULU (BDA), SARAWAK

 Tajuk Pengumuman Jawatan Kosong: NOTIS IKLAN JAWATAN KOSONG OLEH LEMBAGA KEMAJUAN BINTULU (BDA) - GRED 29 DAN KE ATAS

Tarikh Buka: 2020-02-24

Tarikh Tutup: 2020-03-20

Mesej Pengumuman Jawatan Kosong:
Warganegara Malaysia anak Sarawak yang berumur tidak kurang dari 18 tahun adalah dipelawa untuk memohon jawatan di Lembaga Kemajuan Bintulu (BDA) seperti berikut:

  Bil.  
Jawatan 
 Gred 
1.
Pegawai Penguat Kuasa
KP41
2.
Pegawai Tadbir (Keselamatan Pejabat)
N41
3.
Pegawai Tadbir (Pustakawan)
N41
4.
Pegawai Penilaian
W41
5.
Penolong Jurutera
JA29
6.
Penolong Pegawai Perancang Bandar dan Desa
JA29
7.
Penolong Pegawai Kesihatan Persekitaran
U29
8.
Penolong Pegawai Tadbir (Pustakawan)
N29
9.
Penolong Pegawai Pertanian
G29

CARA MEMOHON
Semua pemohon yang memenuhi syarat-syarat yang ditetapkan dalam skim perkhidmatan Sistem Saraan Malaysia termasuk mereka yang sedang berkhidmat dalam Perkhidmatan Awam Negeri adalah diwajibkan untuk mengemukakan permohonan secara online melalui e-Recruitment. 

Untuk makluman lanjut mengenai kekosongan jawatan, sila layari laman sesawang http://www.bda.gov.my dan permohonan boleh dibuat melalui http://erecruitment.sarawak.gov.my

Tarikh tutup permohonan adalah pada 20 Mac 2020

_________________________________________________________________________________

Tajuk Pengumuman Jawatan Kosong: NOTIS IKLAN JAWATAN KOSONG OLEH LEMBAGA KEMAJUAN BINTULU (BDA) - GRED 19 DAN KE BAWAH  
Tarikh Buka: 2020-02-24  
Tarikh Tutup: 2020-03-13  
Mesej Pengumuman Jawatan Kosong:
Warganegara Malaysia anak Sarawak yang berumur tidak kurang dari 18 tahun adalah dipelawa untuk memohon jawatan di Lembaga Kemajuan Bintulu (BDA) seperti berikut:

   Bil.   Jawatan   Gred 
1. Pembantu Tadbir (Perkeranian/Operasi) N19
2. Pembantu Kesihatan Awam U19
3. Pembantu Penilaian W19
4. Pembantu Kemahiran H19
5. Pelukis Pelan (Kejuruteraan Awam) JA19
6. Pembantu Keselamatan KP19
7. Pembantu Operasi N11
8. Pemandu Kenderaan H11
9. Pembantu Awam H11

CARA MEMOHON
Semua pemohon yang memenuhi syarat-syarat yang ditetapkan dalam skim perkhidmatan Sistem Saraan Malaysia termasuk mereka yang sedang berkhidmat dalam Perkhidmatan Awam Negeri adalah diwajibkan untuk mengemukakan permohonan secara online melalui e-Recruitment. 

Untuk makluman lanjut mengenai kekosongan jawatan, sila layari laman sesawang http://www.bda.gov.my dan permohonan boleh dibuat melalui http://erecruitment.sarawak.gov.my

Tarikh tutup permohonan adalah pada 13 Mac 2020

Iklan dikeluarkan oleh:
Lembaga Kemajuan Bintulu (BDA)


Jika anda tidak berminat untuk menerima makluman ini, sila batal langganan melalui e-Recruitment.

Sekian, terima kasih.


_________________________________________________________________________________

 

Monday, 24 February 2020

GETVASE

Apa itu GETVASE? Mungkin ramai daripada kita dah tahu pasal GETVASE ni. Bagi yang belum tahu GETVASE ni adalah satu syarikat yang menyediakan kaji selidik atau survey untuk ahli yang berdaftar. Tidak diwajibkan menjawab semua survey yang disediakan. Bagi yang rajin jawab, banyaklah points yang diperolehi. Bila points banyak, pendapatan pun banyak.


Link soal selidik akan dihantar ke emel yang didaftarkan. Jadi kena rajin semak emel setiap hari. Link yang diberi ada tamat tempoh. Contoh ejulz dapat emel soal selidik yang perlu dijawab hari ini, tapi ejulz sibuk dan tidak sempat menjawab hari ini. Keesokan harinya bila ejulz buka emel dan cuba menjawab soal selidik berkenaan dah tak dapat. Seperti ejulz katakan tadi, tak wajib jawab. Tapi kalau rajin jawab, point banyak dan hasil pun akan bertambah banyak. Setiap survey yang dijawab akan mendapat 200 - 1000 point. 200 point bersamaan RM0.20 dan 1000 bersamaan RM1.00)

Contoh, kalau dapat 5 link soal selidik/ surveys yang bernilai 200 point (RM0.20) perlu dijawab dalam sehari.

5 surveys x RM0.20 x 30 hari = RM30

Tu kalau nilai survey 200 point. Kalau 1000 point?

5 surveys x RM1.00 x 30 hari = RM150

**Tu contoh pengiraan je. Apa2 pun hasil terletak pada nilai kaji survey, kekerapan link survey dihantar ke emel dan pada kerajinan masing-masing.

Jadi, bagi yang belum daftar bolehlah daftar di link di bawah ni k..



Terima kasih..

#Partime #JawabSurvey #JawabSoalSelidik

 
https://getvase.com/?referral=ef5587https://getvase.com/?referral=ef5587
 https://getvase.com/?referral=ef5587
 

Thursday, 20 February 2020

Bisnes Sosial E-Commerce Fingo (6)

Apa kata selebriti??


 lagi??



 lagi??



Nak tahu lebih lanjut berkenaan FINGO ni?

Hubungi:

AT Muhammad Shah Bin Sapri (AT GTRJB) di talian 0142750967 @ klik web beliau kat sini ---> FINGO 
 
 

Boleh PERCAYA ker ni???

Tertengok pulak iklan ni. Macam menarik. Tapi takut kene tipu macam partime lipat sampul. πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚









Ada yang pernah buat ni? Cer sharing pengalaman sikit 😊 Kalau ok, ejulz pun nak cuba. Tapi kalau nak 'cekaww' duit orang jer baik x payah. Hehee






Tuesday, 18 February 2020

Cover TERBAEK lagu Sakit Achey

Ini antara cover yang terbaek bagi ejulz..

layannnn..

 A



B



C



D



E



F



G



H



I




Mana satu yang paling best bagi korang??








Sunday, 16 February 2020

Anak sedara jadi mangsa

Jadi mangsa? Mangsa apa?

Haaaa.. arini anak sedara jadi mangsa percubaan ejulz menggunting rambut.. πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚


Sebelum


Selepas


Friday, 14 February 2020

Bisnes Sosial E-Commerce Fingo (5)

Pendapat awam berkenaan FINGO..
FINGO ni bisnes apa? Ke Skim Cepat Mereput?


Cara buat duit dengan FINGO apps..






Nak tahu lebih lanjut berkenaan FINGO ni?

Hubungi:

AT Muhammad Shah Bin Sapri (AT GTRJB) di talian 0142750967 @ klik web beliau kat sini ---> FINGO

Wednesday, 12 February 2020

Wajib ker upgrade???


Assalamulaikum dan salam sejahtera.

Nak tanya sikit sahabat2 blogger yang mungkin arif pasal perkara ni. Ejulz tak berani nak tekan link. Ye la kan.. Sekarang ni macam2 boleh jadi kalau tersalah klik link.. Ermm. Kalau tak upgrade hilang ker akaun emel ni?

Mohon pendapat.





IKHLAS



"Orang yang IKHLAS adalah orang yang menyembunyikan KEBAIKANnya.."

Monday, 10 February 2020

Giveaway Wang Tunai RM1000 by Mamapipie & Friends

Bismillahirrahmanirrahim.. Harap ada rezeki Insyirah kali ni.

Kali ni ejulz nak join GA yang dianjur oleh Mamapipie & Friends. Untuk GA ni ejulz di tag oleh Puan Shirven. Rakan blogger dari negeri yang sama. Sarawak Bumi Kenyalang.



 Kali ni ejulz nak tag 3 komentor tertinggi setakat ni. 



Join jangan tak join yer :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...