Skip to main content

Posts

Showing posts from August, 2011

Salam Aidilfitri..

Salam buat abg2, akak2, adik2 dan kawan2 semua.. Lama dah ejulz tak buat entry.. Mungkin disebabkan kesibukan buat assignment, test, kuiz  yang melambak2 ejulz x berkesempatan nak buat entry.. Balik bercuti kat kampung pun sibuk tlg mak ejulz kemas rumah.. heHe.. Dikesempatan ini rasanya belum terlambat ejulz ucapkan Selamat Menyambut Aidilfitri. Maaf Zahir & Batin.. Ejulz nak mintak maaf andai pernah menyakitkan hati rakan2 blogger sekalian semasa membaca entry ejulz.. _SaLam aiDiLFitri dari Ejulz_

Pemergiannya ketentuan Allah..

Dalam kesibukan menghitung hari balik ke kpg.. Dalam keghairahan nak menyambut aidil fitri.. Dalam kegembiraan menyambut putera dan puteri baru.. menyambut anak buah baru dalam kehidupan ejulz.. Thaqif & Azra Syauqiyyah.. Ejulz dimaklumkan oleh family yg Azra Syauqiyyah berada dalam keadaan kritikal malam tadi.. Dan telah dimasukkan ke hospital.. Allah saja tahu bagaimana perasaan ejulz pada masa tu.. X henti2 berdoa kehadratNya semoga Azra disembuhkan.. Tapi Allah lebih menyayanginya.. Pagi tadi, family ejulz call bgtau yg Azra dah tiada.. Jenazah akan diuruskan pada hari ini juga.. Harap kak chik ejulz banyak2 bersabar dan tabah dalam menghadapi cubaan dariNya.. Ejulz sendiri pun x boleh nak bcakap ngan kak chik ejulz.. ejulz tau dia mmg tgh sedih sangat2.. lebih2 lagi baby 1st.. Ejulz harap kak chik redha dengan ketentuanNya.. Allah lebih menyayanginya.. Azra, paksu mintak maap sbb x dpt nak balit kpg diat Azra buat kali terakhir.. paksu xsempat diat Azra.. sempat ngga gamb

DOAKAN AZRA SELAMAT DARI KRITIKAL.. AMIN

Anak buah baru ejulz.. Siti Nur Azra Syauqiyyah binti Hasri.. Telah dimasukkan di hospital ptg tadi.. Tengah kritikal.. Doakan Azra sihat dan selamat k..

Putera baru dalam family ku...

Ini laa putera baru dlm family ejulz.. nama panggilan Thaqif.. ada laa teman Furqan main bola lepas ni.. heHe.. Semoga Thaqif n Furqan menjadi anak yg soleh dan membantu mak n ayah mereka di masa akan datang.. :)

Kisah Benar : "Abang,tunggu mak di syurga ya"

Selamat menunaikan ibadah puasa.. sedikit kisah tauladan yg ingin ejulz ingin kongsi bersama.. Mak pandang jenazah abang yang terbaring kaku. Walaupun muka sembap, perut membusung, namun mak nampak ketenangan pada wajah abang. Mak ambil pisau. Mak potong baju-T yang tersarung pada tubuh abang, baju terkahir yang abang pakai, Mak terpaksa potong kerana kerana baju itu tidak muat untuk melalui perut abang yang 'buncit'. Tapi, mak akan simpan baju itu. Mak tak cuci, sesekali boleh mak cium baju itu, sekadar pengubat rindu di hati. Kemudian abah kendong tubuh abang ke pangkin yang telah disediakan. Lalu abah dan mak mendikan jenazah abang. Hanya kami berdua. Mak tak mahu orang lain. Biar tangan abah dan mak yang menjiruskanair buat kali terakhir pada tubuh kecil abang. Mak nampak anak mata abah, berkaca-kaca, setitis dua air matanya tumpah, mengalir di pipi, tapi cepat-cepat abah sapu dengan lengan sasanya. "Bang, jangan menangis. Kita selesaikan hingga ke titisan terkahi

2 anak buah baru Ramadhan ni..

2 Ramadhan 1432 lepas (bersamaan 2 Ogos 2011), ejulz telah menerima seorang lagi anak buah lelaki.. heHe. Seronok bila main ngan budak2 ni.. ejulz baru dapat tahu bila bangun sahur 3 aribulan lepas.. akak2 ejulz sms gtau tentang kelahiran anak baru ejulz ni, tp ejulz x perasan bunyi phone.. bila bangun sahur baru perasan ada sms dari akak2 ejulz. alhamdulillah, kak long ejulz selamat melahirkan anak ke-2 nya dengan selamat.. Beberapa hari lagi akak chik ejulz pulak akan melahirkan anak pertamanya.. semoga dia selamat dan mendapat baby yang comel mcm paksunya.. heHe. x sabar rasanya nak balik raya nanti.. nak tengok anak2 buah baru ejulz.. heHe. kak long : 1 pompuan, 1 lelaki kak ngah : 1 pompuan, 1 lelaki kak chik : ? 22 hari lagi nak balik kampung... huHu moral of the story : sediakan duit raya lebih sikit utk anak2 buah yg bertambah.. huHu

Hari ke-3 berpuasa..

Salam Ramadhan buat akak2, abg2, adik2 dan rakan2 semua.. Lama jugak ejulz dah tak menconteng kat blog ni.. arini dah masuk hari ke-3 kita berpuasa.. rasanya belum terlambat kiranya ejulz nak ucapkan Selamat Menyambut Bulan Ramadhan dan Menunaikan Ibadah Puasa .. diharap kita dapat ibadah2 sunat disamping mengerjakan ibadah puasa dengan penuh keikhlasan. Pagi tadi tazkirah berkenaan sedekah dibacakan semasa perhimpunan pagi.. semoga di bulan Ramadhan ini kita mngambil peluang untuk membantu mereka2 yg memerlukan.. [ pagi tadi sahur makan roti kosong + roti telur + milo ais.. haHa.. 3 kali sahur dah x makan nasi.. ermmm.. sedihnye.. nak balik kampungggggg.. huHu ]