Skip to main content

Posts

Showing posts from March, 2019

Kek Cheese Milo

Bahan-bahan: 500g Cream Cheese 1 tin susu pekat 1 paket roti cheese Susu dutch lady (guna sedikit sahaja utk membasahkan roti cheese?

Serunding Halia Ikan Bilis BLACKPAPPER

Assalamualaikum & selamat pagi sahabat.. SERUNDING HALIA IKAN BILIS WITH BLACKPAPPER..  Sesiapa lg berminat nak try boleh pm inbox fb Pieka. Mkn dgn nasi memang sedappp.. πŸ˜‹πŸ˜‹πŸ˜‹πŸ‘πŸ‘ RM10 SEBEKAS Hubungi PIEKA jika berminat.

Saffiya Online Butik

Pelbagai jenis barangan ada di Saffiya Online Butik       Dan banyak lagi barangan2 yang menarik dan pasti memikat hati anda.. Jom cuci mata kat Saffiya Online Butik .  

2019 Comeback GiveAway by Cik Roxa

   Jom ramai2 kita meriahkan GA ni.. Ada rezeki dapat la Popia Nestum CIk Roxa..

REZEKI lambat atau cepat

  "REZEKI tak pernah datang LAMBAT ataupun CEPAT. Rezeki datang TEPAT pada masanya.." **Semoga dimurahkan rezeki sahabat2 semua.. Amin  

Langkah-langkah mudah mengenai bantuan teknikal ASTRO

Hujung minggu lepas ejulz dan keluarga balik kampung untuk menghadiri majlis tahlil hari ke 100 arwah abang ipar ejulz. Syukur alhamdulillah semuanya berjalan dengan lancar dalam kesederhanaan. Apa yang penting adalah doa kepada arwah. Semalam balik dari kampung, macam biasa rileks2 depan tv. Buka je tv astro tak dapat. Kat skrin tv terpapar " Please insert the correct Astro Smart Card with the arrow facing up (S2)". Ejulz pun cubalah buka kad n cuci sikit kat cip guna kain tapi masih tak dapat. Jadi ejulz terus call pihak astro untuk bantuan. Macam biasa kene la layan minah operator dulu.. Tekan 1 untuk bahasa english, tekan 2 untuk bahasa melayu, bla bla bla.. hehe. Boleh tahan juga la menunggu. Menunggu dengan penuh kesabaran.. hehehe.. Bila dah dapat disambungkan, alhamdulillah operator dapat membantu menyelesaikan masalah. Beliau juga memberi link melalui sms. Terbaik link ni kalau ada masalah teknikal akaun astro kita. Ni link dia --> http://support.astr

Cerita semalam

Semalam 22 Mac 2019... Kalah 2-5 melawan Maritim Sarawak..

Miskin Seorang Ayah

  Layan cerita ni.. Sedih sangat2. Mengisahkan seorang ayah yang membesarkan anak dengan penuh kasih sayang. Sanggup menggadaikan segala harta untuk kejayaan anaknya. Miskin Seorang Ayah

Segmen 24 Jam Bloglist #32 Mialiana.com

Segmen 24 Jam Bloglist #32 Mialiana.com Pencarian bloglist bagi bulan April, Mei dan Jun 2019 di Mialiana.com bermula pada hari ini, 20 Mac 2019 , iaitu tepat jam 8.30 pagi sehingga hari esok, 8.30 pagi 21 Mac 2019 . Semua dijemput join. Syarat-syaratnya : Follow blog Mialiana.com  dan Like Fanpage Mialiana.com Buat entri bertajuk Segmen 24 Jam Bloglist #32 Mialiana.com Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI Senang dan mudah bukan? 10 blog yang bertuah akan dipilih secara manual dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog Mialiana.com ke dalam bloglist mereka juga. Keputusan pemenang akan diumumkan pada 31 Mac 2019 . ** jom support Mia Liana....

19 MAC 2019

Perlawanan hari ni hanya mampu seri 3-3..

Kenangan Hanyalah Kenangan

"KENANGAN manis mahupun pahit sudah tidak bermakna apa-apa. Hanya sekadar untuk ingatan. Apa yang penting adalah MASA HADAPAN. Teruskan USAHA untuk mencapai KEJAYAAN.." - ejulz *********************************************************************** Kenangan hanyalah kenangan. Kenangan yang akan diingati sampai bila-bila. Namun kita sudah tidak dapat mengubah kenangan silam. Apa yang dapat hanyalah belajar dari pengalaman tersebut.  Namun apa yang penting hari ini adalah mengorak langkah untuk meneruskan kehidupan dan memelihara 'amanah' yang diberikan hari ini. 'Amanah' yang akan dijaga hingga akhir hayat. Semoga 'amanah' yang ejulz jaga akan sentiasa terpelihara walaupun dengan serba kekurangan dan dalam kesederhanaan. Ejulz berharap 'amanah' yang dijaga akan bahagia hingga akhir hayat. "Tiada yang lebih bermakna selain melihat orang kita sayang bahagia disamping kita"  

Pasar Serikin

Arini (16 Mac 2019) berpeluang pergi pasar serikin. Teman bapa dan mak mentua membeli belah kat sana. Pasar serikin ni merupakan pasar di sempadan Sarawak dan Indonesia. Ramai juga pelancong yang datang termasuk dari Sabah dan Semenanjung Malaysia. Kat sinilah ejulz ambil stok Minyak Angin Aromaterapi. Jarak dari rumah ejulz ke tempat ni lebih kurang 5+ km. Dalam sejam lebih perjalanan. Adat berniaga. Demi mencari sesuap nasi. 

Toner Penanggal Daki

TONER PENANGGAL DAKI PLUS VITAMIN E RM10 DAKI LEHER BERKERAK??? KETIAK HITAM SEDIH???? . √Daki yg degil dan bertahun-tahun tak mahu hilang-hilang !! √Bosan,mcam-macam cara dah buat !! √Habis beratus-ratus untuk hilangkn daki !! √Toner penanggal daki ni harga tak sampai ratus-ratus ponnn!! √√Bertukar la pada toner nih 100% menanggalkan daki-daki yg degillll... ================================ JOM SAMA2 BUANG DAKI.. MALU ORG TENGOK WEIIII... 😷 CELAH LEHER HITAM 😷 CELAH KETIAK HITAM 😷 CELAH PEHA HITAM 😷 SIKU HITAM Tiap2 hari mandi, tp daki tersembunyi tetap kt situ tak hilang2 😨 nak scrub hari3, mana ada masa 😨 nak p spa , confirm habis beratus ringgit 😨 . Jika syg2 ada masalah daki degil seperti di atas, jom cuba TONER PENANGGAL DAKI PLUS VITAMIN E ini. .Toner ini rasa sejuk, tidak memedihkan kulit dan selamat digunakan dan kesan daki yang tanggal boleh di lihat pada kapas serta merta. πŸ’ πŸ’ πŸ’ πŸ’ . SEMUDAH ABC jer..Titiskan toner pada

Hand & Body Lotion

TESTIMONI PB LOTION  Alhamdulillah...dpt feedback dari adik manis Zakiya Zawari. Baru sj cikgu Yani cod, terus dpt feedback positif. Rasa syukur sgt bila produk yg kita jual dpt memberi manfaat kpd mereka yg di luar sana. Sis Zakiya beli PB lotion utk disapu pada anaknya, sbb dia kata bila kluar main petang2, bdn anaknya habis merah2 digigit nyamuk. PB lotion ni bkn losyen besha besha tau. Mampu mencegah dari gigitan nyamuk dan bnyk lg manfaat lain Sape nk cuba, meh la pm cikgu Yani 01137088377

YOUBABY Produk Penjagaan Bayi

  🌸 🌸 🌸 🌸 🌸 🌸 🌸 🌸 🌸 🌸 🌸 TIPS MEMILIH PRODUK PENJAGAAN BAYI 🌸 🌸 🌸 🌸 🌸 🌸 🌸 🌸 🌸 🌸 🌸   Keliru nak pilih yang mana satu? Apa tips memilih penjagaan diri yang terbaik untuk anak ni ya?” Berikut 6 bahan kimia yang perlu dielakkan ketika memilih barangan penjagaan bayi. 1. 🎈 ‘FRAGRANCE’ ‘fragrance’ atau bahan pewangi kimia boleh menyebabkan iritasi, alergi atau ekzema kepada bayi. pewangi semulajadi seperti ‘essential oil’ sebagai alternatif. 2. 🎈 PARABEN berbahaya untuk bayi kerana mengganggu sistem endokrin yang berkait rapat dengan hormon badan di mana ianya boleh menyebabkan keradangan kulit dan juga kemandulan. 3. 🎈 TALC Dr. Jennifer Lowry, Pakar Kanak-Kanak di Kansas City, Missouri menasihatkan ibu bapa agar tidak menggunakan bedak talkum ini untuk bayi kerana dikhuatiri boleh memberikan kesan terhadap sistem pernafasan bayi.  4. 🎈 ‘MINERAL OIL’ bertindak menutupi kulit untuk mengekalkan kelembapan kulit ibarat ‘pla

HAVE Herbal Spray baik untuk sakit lutut

  Sakit lutut?? Jangan menyesal nanti tak boleh berjalan!!! . "Malam ni saya sapu. Kurang banyak sangat...pagi dah boleh jalan. Alhamdulillah...terima Anne bagi akk cuba HAVE" ~ Kak Siti, Sepang . Jangan dibiar. Usahalah. Belum terlambat. Dari menderita tak henti menahan sakit. Tak berbaloi! . Whastsapp no di bawah k. ⏩ 0122598686

G-Star VTeen

Vteen Enhance mengandungi lbh 15 bahan. Nak makan 15 bahan tak larat la kan. Jom kita tengok sebahagian bahan Vteen Enhance. Khas utk remaja seawal UPSR. Nama pun enhance kan. Bukan calang2 ni.  Banyak testi kami terima. Dulu pakai spek now no more.  Dulu kulit kusam, now cerah & glow. Fokus utama selain IQ booster adalah utk Mata dan Kulit. Ok now kita tengok 2 bahan istimewa lain yang ada dalam Vteen Enhance: *ARA + DHA* ✅ Meningkatkan perkembangan mental. DHA memainkan peranan penting dalam mempengaruhi perkembangan otak kanak-kanak. DHA juga membantu dalam meningkatkan memori dan kemampuan berfikir intelektul pada anak anda. Seterusnya sekaligus meningkatkan kemampuan belajar dan fungsi kognitif otak anak. ✅ Meningkatkan daya ketajaman visual. Retina merupakan bahagian mata yang sangat penting kerana ia menyokong ketajaman visual. DHA sangat diperlukan bagi memastikan lapisan retina yang terbentuk lebih tajam seterusnya ber

Giveaway Mamapipie bersama ThewoPineapples

  Jom meriahkan GA ni.. Mana tau dapat Two Pineapples.. hehe 

Segmen Blogwalking vitaminsyaza.com

  Jom kita meriahkan segmen ni.. ^_^  

“Giveaway Road to 8 Million Pageview”

  Jom kita meriahkan GA ni.. ^_^ Semoga ada rezeki sahabat semua..    

Susu Kambing TERBAEK!!!

Wowwww bukn sja boleh merawat pelbagai penyakit tp boleh menambahkan susu badan. πŸ‘ πŸ‘ . . Haiii ibu2 yg menyusu di luar sana..dr SUSU kambing ni banyak khasiat dia untuk ibu2 yang perlukan zat untuk bayi anda. πŸ‘Ά πŸ‘Ά . Kadang kita sebagai ibu2 ni makan pun x menentukan.. Kesiannlah kat baby menyusu beriya iya minum susu tapi air susu ibu tak cukup. . . Alhamdullilah testimoni diri sendiri.. Anak pun da x kerap demam.. X kerap selsema.. Syukur sgt2..bukn setakat sy je.. Feedback dr pengguna dr beauty pun bg feedback yg baik.. πŸ‘ πŸ‘ .sebab ank dapt khasiat dr susu kambing ni..nk ank sihat, anda pun sihat jom dptkan..dr sy.. 😍 😍   # susukambing #drbeauty # sihatdalamsihatluar Berminat? Boleh hubungi Zizanazie Aqil