Wednesday, 6 March 2019

Beranikah kita melakukan PERUBAHAN???


"Jangan takut untuk melakukan perubahan. Kita mungkin akan kehilangan sesuatu yang baik, tapi pasti akan mendapat hasil yang lebih baik.." 


Kita biasanya terlalu selesa dengan cara kehidupan kita pada hari ini. Padahal kita mampu untuk membuat yang lebih baik. Untuk membuat yang lebih baik, kita perlu melakukan perubahan. Berani berubah, Insyaallah kehidupan lebih baik. Berubah ke arah yang lebih baik tau.. Bukan sebaliknya.. ^_^



51 comments:

  1. Kalau dah bertekat untuk berubah insyaaAllah keberanian itu akan dtg dgn sendiri...

    ReplyDelete
  2. betul tu..kadang kadang kite kne atasi ketakutan kita baru kita boleh kedepan

    ReplyDelete
  3. berubah ke arah ke baikkan..

    Salam..sudi kah awak tukar link blog dgn saya? bloglist...... klo sudah beritahu ye di ruang comment

    www.ohbosannya.com

    saya tunggu tau.

    ReplyDelete
  4. saya terfikir juga nak berubah apa..

    fesyen rambut atau lain-lainnya..

    ReplyDelete
  5. betul, tp kene fikir dulu buruk baiknya... jgn berubah melulu je

    ReplyDelete
  6. Betul tu, kadang-kadang hidup ni perlukan perubahan untuk lebih baik.

    ReplyDelete
  7. Kena berani kalau nak berubah. Hati kena tekad.

    ReplyDelete
  8. I think some people are just too comfortable in their comfort zones that they are reluctant to change.

    ReplyDelete
  9. Yup, kalau nak yang lebih baik kita perlu lakukan perubahan.. tapi kalu takut nak berubah dan selesa dengan apa yang ada.. bersyukur la..

    ReplyDelete
  10. Berubah untuk lebih baik. InshaAllah.

    ReplyDelete
  11. inshaAllah..berubah jadi yang lagi baik..

    ReplyDelete
  12. Berubah itu bukan mudah tapi bila ada sesuatu terjadi pasti kita akan berubah kan.. Moga ke arah lebih baik dari semasa ke semasa

    ReplyDelete
  13. baiklahhh..setiap hari tanam dalam hati supaya berubah jadi lebih bait

    ReplyDelete
  14. Sememangnya perlukan keberanian until berubah

    ReplyDelete
  15. In shaa Allah, moga kita kuat dan berani untuk berubah.

    ReplyDelete
  16. Insya allah, berubah utk hal2 yang baik, semoga diberikan keberanian ..

    ReplyDelete
  17. Betul tu, keep going..in shaa Allah sukses!

    ReplyDelete
  18. betul2 myra suka cabar diri sendiri jg. mcm baca 5 buku sebulan ke. hehe tu je yg mampu.

    Myra | The Grey Lines Between

    ReplyDelete
  19. Biasanya kalau dah masuk zon selesa, sukar nak keluar kotak

    ReplyDelete
  20. setuju sangat kita kena berubah ke arah lebih baik

    ReplyDelete
  21. Berubah ke pada yg lebih bagus Dari sebelum ni

    ReplyDelete
  22. bila dah tenggelam dalam comfort zone, alamatnya mmg payahlah nk buat perubahan....

    ReplyDelete

NASI ARAB TRAVEL MALAYSIAKU TERCINTA XCLUSIVE BOX

  Bersempena dengan Bulan Kebangsaan ini, Nasi Arab Travel melancarkan MALAYSIAKU TERCINTA XCLUSIVE BOX. Didatangkan dengan 2 varian, Varian...