Iklan

My Blogger My Blogger My Blogger My Blogger My Blogger My Blogger

Monday, 25 March 2019

Langkah-langkah mudah mengenai bantuan teknikal ASTRO

Hujung minggu lepas ejulz dan keluarga balik kampung untuk menghadiri majlis tahlil hari ke 100 arwah abang ipar ejulz. Syukur alhamdulillah semuanya berjalan dengan lancar dalam kesederhanaan. Apa yang penting adalah doa kepada arwah.

Semalam balik dari kampung, macam biasa rileks2 depan tv. Buka je tv astro tak dapat. Kat skrin tv terpapar " Please insert the correct Astro Smart Card with the arrow facing up (S2)". Ejulz pun cubalah buka kad n cuci sikit kat cip guna kain tapi masih tak dapat.

Jadi ejulz terus call pihak astro untuk bantuan. Macam biasa kene la layan minah operator dulu.. Tekan 1 untuk bahasa english, tekan 2 untuk bahasa melayu, bla bla bla.. hehe. Boleh tahan juga la menunggu. Menunggu dengan penuh kesabaran.. hehehe.. Bila dah dapat disambungkan, alhamdulillah operator dapat membantu menyelesaikan masalah. Beliau juga memberi link melalui sms. Terbaik link ni kalau ada masalah teknikal akaun astro kita.


Harap dapat membantu sekiranya ada masalah astro.. ^_^


32 comments:

  1. Terima kasih atas perkongsian.

    ReplyDelete
  2. Terima kasih kak sharing info. apa2 boleh refer balik jika berlaku masalah

    ReplyDelete
  3. alhamdulillah.. semuanya berjalan lancar.

    ReplyDelete
  4. thanks sharing..kami lama x guna astro dah..hihi

    ReplyDelete
  5. nasib baik dapat settle tanpa bayaran extra

    ReplyDelete
  6. Part nunggu operator ya lah best gilak. ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚. Ni nak molah, giney² pun maok x maok nunggu juak olehnya oo...

    ReplyDelete
  7. oooo...nasib sik ada astro kat umah sewa kamek tok..hahhaa

    ReplyDelete
  8. So far Alhamdulillah astro takde buat hal lagi sbb last January kami tukar decoder baru. Tapi dah save link tu in case lah jadi apa2. Thank you for sharing ๐Ÿ˜Š

    ReplyDelete
  9. xde pakai astro... gn unifi je... hehee

    ReplyDelete
  10. HYe geram betul dengan Astro ini.. Sha punya Njoi dia terminate sebab lama tak pasang.. sakit hati pula..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...