Skip to main content

Posts

Showing posts from September, 2018

KEKUATAN vs SEMANGAT

"KEKUATAN tidak datang dari fizikal yang gagah, tetapi ia datang dari SEMANGAT yang tidak kenal erti mengalah.."  

Lawan team Yayasan Sarawak

Ish3.. Ingatkan lawan team biasa je.. Sekali lawan team akademi.. Ada sorang bekas pemain Sarawak FA.. Kalah 2 -5.. 

Segmen bloglist Oct & Nov'18 by zzzyy.blogspot.com

  Jom masuk bloglist blogger Shirven.. ^_^ Klik banner  

Temui FIRUL Collections di Plaza Merdeka Kuching

Jalan-jalan kat Plaza Merdeka Kuching ada Korean Fair.. Akan diadakan konsert K-Pop kat tingkat 3 @siperyperyboutique ada rail Firul.. Ada skirt & macam2 jenis tudung.. Clearance stock tudung sekolah RM10 sahaja.. # firulcollections # vendordiperyperyboutique # plazamerdekakuching # clearancetudungsekolah # tudungsekolahbudak FB : FIRUL Collections  

La'Beyla - Instant Hijab Juliet

  " Masa itu Emas" Selalu lambat pergi kerja? selalu kena komplen dengan suami nak cepat?? ๐Ÿ˜ฅ ๐Ÿ˜ฅ Juliet sentiasa membantu uolss kalau nak cepat bersiap.... Material yang special moss crepe yang terjamin terletak elok dikepala yang menampakkan uolss comel sangat... ๐Ÿ˜˜ ๐Ÿ˜˜ bak kata iklan prego.. 1 2 3 siap!! ni tak perlu sampai 3... 1 2.. dh siap... hihihi ๐Ÿคญ ๐Ÿคญ ๐Ÿคญ visit Labeyla... ✌️ ๐Ÿ˜‰ https://www.labeyla.com/instant-hijab/juliet  @ FB : Happylifeshoppe_Labeyla

Testimoni : Glow Gelenggang

  "DULU-DULU MASA ZARRA DI BAWAH JAGAAN NENEK DIA, MEMANG MAK NORA AKAN GUNAKAN DAUN GELENGGANG.." . . "Mak kata lagi, daun gelenggang sangat baik dari segi perubatan tradisional & sangat sinonim dengan untuk rawatan kulit akibat gatal-gatal.." . . Susah cari daun gelenggang di bandar, altenatif lain guna Glow Gelenggang. Glow Gelenggang, penawar gatal-gatal kulit sensitif dan alahan untuk Zarra ๐Ÿ˜˜ ~ Puan Nora . . GLOW GELENGGANG "Dah tak gatal lagi.." www.glowgelenggang.com fb : Glow Gelenggang  **Ejulz sendiri dah guna Glow Gelenggang ni.. Hadiah dari GA Abam Kie.. Ejulz suka bau sabun glow ni.. Wangi.. ^_^

CAROUSELL PARTNERS BOOST E-WALLET, POSTCO, TO DELIVER A MORE CONVENIENT EXPERIENCE TO MALAYSIANS

Strategic partnerships with payment and logistics providers underline the company’s commitment to Malaysia. Kuala Lumpur,  18 September 2018 – Carousell Malaysia, one of the world’s largest and fastest growing classifieds marketplace is making it even easier to buy and sell on the marketplace. Carousell has teamed up with strategic partners, Boost and PostCo, to address payment and logistics across Malaysia. Boost, a homegrown e-wallet that allows payment without the hassle of cash, and PostCo, a logistics company that delivers parcels through its network of more than 1,000 locations which include cafes, pharmacies and stores, inked a cross-promotional partnership deal with Carousell in August. The promotion includes Cashback Rewards for purchases made on Carousell with Boost, as well as a special delivery rate for Carousellers who choose the delivery option via PostCo. “This is a stepping stone for Carousell Malaysia to provide an end-to-end service for our users

Contest Isi Kotak Dialog Asif & Tar

  Dialog 1 : Wahhhhh, dah ada akaun IG kau Sif.. Siap promote suruh orang follow lagi Dialog 2 : (Followlah akaun IG saya yang hensem lagi menawan).. Dialog 3 : Aku follow. Follower ke 16. Aku tengok follower ke 15 ni mcm ejulz. Blogger hensem dari bumi kenyalang ni.. #SupportSahabatBlogger

Perlawanan Persahabatan Bola Sepak

Alhamdulillah. Menang tipis 5-4.. Masih tak berpuas hati dengan permainan ejulz. Perlu banyak training lagi..

Blog Walking Segment by KasihJuju

Blog Walking Segment by KasihJuju   jom support rakan blogger.. ^_^   Syarat Penyertaan: Wajib ada blog. Buat satu entri bertajuk: Blog Walking Segment by KasihJuju Letakkan banner segmen dan link kan semula ke entri ini, Follow blog Kasih Juju, Follow Facebook Page Blog Kasih Juju --> Follow Instagram Helmi Julia di www.instagram.com/helmijulia Publish dan tinggalkan link anda di ruangan komen entri ini sahaja. Segmen ini bermula dari 19 September 2018 hingga 30 September 2018 jam 11.59pm

Giveaway Tudung Bawal by Cik Puan Rrai

  Jom sama2 kita meriahkan GA ni.. ^_^ Klik banner jika nak join k..  

Giveaway : Let's Be Beautiful by Ana Suhana

  Jom kita meriahkan GA ni.. Klik banner k..  

Beauty Giveaway By Mrs Pip

  Jom join GA ni ramai2.. Mrs Pip ni ejulz tengok selalu review produk dan berkongsi tips2 menarik.. Selain itu beliau juga selalu join contest/GA dari blogger lain termasuk GA yang ejulz anjurkan.. hehe Nak berkenalan dengan lebih rapat bersama Mrs Pip? JOm terjah dan follow beliau.. :)    

AMANAH

"Jangan sesekali memandang rendah pada AMANAH yang diberikan. Sesungguhnya AMANAH adalah sesuatu yang amat berat untuk dipikul.." Sebagai contoh, ketua kita memberi amanah supaya tidak mendedahkan password emel beliau kepada orang lain. Sekiranya rakan sekerja meminta password berkenaan, adalah menjadi tanggungjawab kita untuk tidak mendedahkannya melainkan dengan arahan ketua kita sendiri. Ejulz rasa ini adalah perkara yang perlu difahami oleh semua orang. Namun ada juga yang masih tidak memahami perkara yang semudah ini.  Back to basic.. Sekecil mana pun amanah yang diberikan harus dijaga dengan sebaiknya.. Letakkan diri pada orang yang diberikan amanah.. Barulah kita faham situasi berkenaan..  

PS3 vs lipat baju

Hujung minggu ni duduk rumah je layan game PS3. Game kegemaran ejulz adalah PES aka bola sepak. Sambil2 tu lipat kain baju semua. Nak 'supprise'kan wife yg tengah memasak di dapur. Sekali sekala bantu ringankan beban orang tak salah kan? Walaupun hasil lipatan tak sekemas lipatan wife ๐Ÿ˜‚ "Hargai mereka yang menyayangi kita.."

Peringatan bersama

Forward this.This child has a broken lumbar spine and is permanently disabled. So horrible and sad. Friends who see this please forward to more parents so that they are aware of accidents like this..Children should also be taught awareness. ** CP dari group whatsapp.. Jadikan video ini sebagai pengajaran. Semoga anak2 kita dilindungi dari musibah sebegini. Amin

Mood Blogwalking - (Sukan Kegemaran)

  Berjaya mengenalpasti sukan kegemaran beberapa sahabat blogger ejulz.. Jom terjah & follow diorang.. ^_^  TEAKWONDO 1. http://itsthesuraya.blogspot.com/ 2. https://www.nurzariniismail.com/ 3.  BOLA BALING 1. http://nasuha-itsmyessay.blogspot.com/ 2. JOGING/HIKING 1. https://www.ciksepet.com/ 2. http://iammasitahsamsudin.blogspot.com/ 3. http://anakdenesor.blogspot.com/ 4.  BOLING 1. http://zzzyy.blogspot.com/ 2.  https://asyiqinroslee.blogspot.com/ 3.   BOLA JARING 1. https://mrsablogstori.blogspot.com/ 2.  BADMINTON 1. http://nonasani.blogspot.com/ 2. https://www.vitaminsyaza.com/ 3.  http://www.farhanajafri.com/ 4.  Ramai jugak yang mempunyai sukan kegemaran yg sama.. ^_^    

Segmen Bloglist September - Disember 2018

  Jom masukkan diri ke bloglist Syamimi.. ^_^ 

TUA vs MUDA

Tiada yang TUA, tiada juga yang muda. Umur mematangkan kita. Mungkin masa kecil2 dulu, apabila dimarahi orang tua kita akan berfikir mereka tidak sayangkan kita. Berbeza bila usia semakin meningkat dewasa, barulah kita tahu mereka marah sebab mereka menyayangi kita. Hormatilah orang yang lebih tua daripada kita terutamanya kedua ibu bapa kita. Insyaallah jika kita menghormati orang yang lebih dewasa daripada kita, kita juga akan dihormati oleh mereka yang lebih muda daripada kita..