Skip to main content

Posts

Showing posts from December, 2013

Selamat Tahun Baru 2014

Assalamualaikum dan selamat pagi.. Lama rasanya dah x update pagi2 camni.. bila ada broadband ni baru la dpt buka blog pagi2 camni.. heHee.. Turun kerja hari ni seperti biasa meredah hujan.. Lebat gilerrr.. Risau kalau kene banjir.. On the way pegi keje tadi, nampak adik2 dah mula masuk ke sekolah.. tamat sudah cuti sekolah diorang.. Anak2 sedara ejulz pun dah beli persiapan sekolah semalam.. Tapi esok cuti lagi.. hehee.. Apa2 pun semoga diorang berjaya dalam akademik dan berjaya dalam kehidupan. "Selamat Tahun Baru 2014" .. Semoga tahun 2014 akan lebih bermakna buat kita semua.. ^_^

HS giveaway

Jom join GA ni.. ^_^ Nak join? Klik SINI .. Kalau dpt ni, nak bg org yg tersayang.. ^_^

Buat julung2 kali

Ahamdulillah dpt BE  yg pertama.. ^_^ tolong klik SINI , SINI dan SINI ..

WhoHAA.com

What is WhoHAA.com? Whohaa is all about rewarding you when you spare some time to understand a sponsored message. Our sponsored are willing to reward you with point for your effort. Points akan diberikan kepada 2000 ahli terawal yang menjawab soalan. Dapatkan 50 points.. Cepat!! ^_^

Sarawak lawan Sabah

Walaupun hujan turun x henti2, namun ia x mematahkan semangat ejulz untuk menonton perlawanan bola sepak di antara Sarawak dan Sabah di Stadium Kuching.. Perlawanan berakhir dengan keputusan 1-1 sebelum 90 minit perlawanan. Perlawanan terpaksa dihentikan disebabkan hujan semakin lebat. Gambar? Memang x dpt la nak ambik gambar dalam hujan.. hehehe..

Digi Prepaid Broadband

Dulu ejulz pernah gune Celcom Broadband (Gambar di bawah).. Tapi bila ejulz dah gune Unifi, ejulz berhenti gune Celcom Broadband. Tapi ejulz masih simpan modem Celcom tu.. Sekarang ejulz dah beli Digi Prepaid Broadband sim kad.. Boleh x letak sim kad Digi tu kat dalam modem Celcom..? Mohon bantuan rakan2..

Souvenir Sarawak

Berminat nak dapatkan souvenir dari Sarawak? Nak beli tapi jauh sangat? Terpaksa beli tiket kapal terbang ke Sarawak? Sekarang mudah. Beli online je.. ^_^ Sesuai untuk dijadikan hadiah GA atau contest juga.. [Fridge Magnet] Ada banyak lagi.. Usha kat sini http://ejulz-blogshop.blogspot.com/ https://www.facebook.com/EjulzBlogshop *Kalau ada yang berminat nak beli barang2 Sarawak boleh hubungi ejulz.. 

Giveaway Peserta Bertuah

KLIK BANNER UNTUK JOIN HADIAH: Pemenang akan menerima sehelai blouse gojes menawan ni. Mungkinkah anda pemenang bertuah tersebut. Jengjengjeng… Jom! Sama-sama kita raikan GA simple ni. TAMAT: 31 DISEMBER 2013

Whohaa - Kumpul points & Redeem gajet/hadiah !

Whohaa? x pernah dengar? Jom usha dan menangi hadiah.. http://www.whohaa.com/

VirtualMalaysia.com Promotes VMY 2014

http://www.virtualmalaysia.com/visit-malaysia-year-2014-kota-kinabalu-6th-top-asian-destination-list/

Pencarian Bloglist 2014 By BBL

Dah lama gak follow blog ni.. Join jgn x join.. ^_^

RESEPI : Apam Balik Jagung

(Gambar dari Cik Gugle) Bahan A 2 cawan tepung gandum 1/2 cawan gula 4 sudu teh serbuk penaik 1/2 sudu teh garam Bahan B 2 cawan susu segar atau 1 cawan susu cair tambah 1 cawan air 1/2 cawan minyak 2 biji telur Bahan C 1 Cawan Jagung krim Cara-cara penyediaa 1. Gaulkan semua bahan A di dalam mangkuk besar. 2. Masukkan semua bahan B dan kacau sehingga sebati\ 3. Panaskan kuali sonstik tu dan pendikan adnan. 4 Tutup kuali non stik dan biarkan achanan 5. Letakkan jagung krim 6. Lipat dan hdangkan.

Kebahagiaan dalam kehancuran..

#Perlukah menghancurkan kebahagiaan orang lain demi mendapatkan kebahagiaan diri sendiri? #Sanggupkah kita meninggalkan orang yang menyayangi kita demi dia yang belum pasti lagi dapat membahagiakan kita?

NANA AMEER'S FIRST GIVEAWAY

Assalammualaikum :) *ada penambahan hadiah KLICK DISINI Giveaway ini ditaja oleh :    MK SYAHIR |  Jannahameer |  Dreamsister  |  Mia Liana |  Nana Ameer |  emerald Outlet |   Official Queen Typo |  Huda Hassan |  Fatin Diana |  Adam Faiz  |  Nur Be'lla  |  aRe ena | Panda Kpop SHop | De'Apple  |  Ah K-shop (arina) | Jasple Boutique | Aku vs Dia | Engku Muzahadin | My Bawal Project | Back to basic | Ummi Farhana | Nur Farhana | Farah Wahidah (LUHAN)| LILLY LOLLY | The Great Little Summer Crafs | OKI STORE | Eymasu and world craft dan banyak lagi , jadi hadiah nyer mesti gempak2 dan banyak hadiah menunggu tuannya! APA LAGI ?? MARI LAH KLICK GAMBAR UNTUK JOIN :) DAN SEMUA PESERTA DAPAT VOUCHER 10% dr JASPLE BOUTIQUE ! Tarikh mula : 31 OKTOBER 2013 - 25 DISEMBER 2013 Senarai hadiah  _________________________________________________________________________________ Nak cerita pasal Nana Ameer's? Ejulz baru kenal Nana ni.. harap dapat kenal

Pada Cuti Sekolah Yang Lepas...

Pada cuti sekolah yang lepas ayyah merancang untuk membawa kami sekeluarga untuk bercuti ke pantai. Pada mulanya ibu saya tidak setuju kerana dia ingin pergi ke luar negara dan berlaku pergaduhan sesama mereka. Dek kerana ayah saya pernah belajar silat dan dia juga anak kepada mahaguru silat Malaysia ibu saya tak jadik nak bukak gelanggang bersamanya. Akhirnya tanpa sebarang perbincangan ayah telah membuat keputusan untuk membawa kami sekeluarga pergi bercuti ke pantai pada cuti sekolah yang lepas. Riang hati saya tidak terperi lagi bila dapat pergi berenang-renang di tepi pantai. Akan tetapi kegembiraan saya tidaklah dikongsi bersama ibu kerana di hatinya masih lagi tersimpan seribu dendam kesumat kerana tak dapat bercuti dan membeli handbag di luar negara. Perjalanan kami lancar selepas beberapa kali ayah saya dilempang oleh ibu kerana mengantuk dalam pemanduan. Dua kali di sepak kerana ayah sempat mengorat beberapa awek ketika berhenti di lampu isyarat. Saya melihat langit bi

December Giveaway by Fatin Diana

Klik banner untuk join. Senarai hadiah : Cash RM50 x 1, AuraWhite 400,000mg x 1, Jersey x 7, Peplum blouse x 3, Tshirt I ❤ Medan x 1, 2 keping shiseido mask x 2, Tote Bag Authentic Mango worth RM80 x 1, Jumpsuit x 1, Cardigan x 1, Felt brooch x 3, Bawal glitter x 2 + bracelet x 1, Header + Doodle x 2, dan voucher discount 10% untuk semua peserta. December Giveaway ditaja oleh Fatin Diana , Abang Ensem , Red Delima , House of WNS , Nadratul Syazwana , Mai's Beauty House , Nur Cimi , Fariqan Afina , Jasple Boutique dan Nur Shahira . Tamat 27 Disember 2013, 10 Malam.

MINI GIVE AWAY BY T-SHIRT MUDAH TERENGGANU PART 5

Jom Meriahkan GA ni.. Klik Banner..

Giveaway Akhir Tahun By Zharif & Diana

Jom join.. ^_^ Klik banner kalau nak join k..

Agen dicari..

Klik SINI jika berminat..

Aneh!!

Aneh!!! X pernah dapat iklan macam ni.. pukul 1.30 pagi baru keluar.. hehe Masa untuk tidur.. Lewat tidur malam ni.. keletihan main badminton.. hehe

Minyak Angin Fresh Care

Minyak Angin Fresh Care pelbagai AROMA..  Berminat? Pm Ejulz k.. ^_^ SMS 016-6034067

Semalam punya cerita

Alhamdulillah.. Dapat gak pegi majlis kawen kawan sekolah dulu.. :) Dua2 pengantin tu sama kelas ngan ejulz masa form 1.. Jodoh diorang.. Tengok kawan2 lain pun ramai dah kawen n dah ada anak.. Ada juga yg baru kawen.. Majlis kawen kawan2 yang lain tu x dapat hadir sebab keje kat Putrajaya dulu.. x berkesempatan hadir. Ni bila dah kje kat negeri sendiri dapat la hadir majlis kawan.. ^_^ Semoga pasangan bahagia hingga akhir hayat. amin..

Mini GA RM600 Disember 2013 by Emas Putih

Jom join GA dari Si Emas Putih dari negeri bawah bayu.. ^_^ Comel kan? Tapi belum dapat mengalahkan comel Kak Ton.. heHehe.. :P As-Salam Top Referal  Cash RM50 + Puzzle Bernilai RM50 3D Random Cash RM50 x 5 Perfume Gred AAA Bernilai RM50 x 6 Mini GA RM600 Disember 2013 by Emas Putih ini dianjurkan oleh Emas Putih  dan disponser oleh  Emas Putih  , Brado Bapak  ,  Brado Bapak II , Lylahana Shop , Maha Mahu , Wan Comel ,  Marqis Careno dan Iluvtour

Mencari Tutorial Kraftangan

Sebenarnya ejulz nak cari tutorial kraftangan.. x kisah la kraftangan apa.. asalkan simple.. hehe.. contoh kraftangan keychain ker.. atau apa2 yang sama waktu dan simple dengannya.. ehehe antara tutorial yang ejulz jumpa; Tujuan ejulz nak belajar buat kraftangan ni adalah sebab ejulz nak ajar anak2 buah ejulz.. boleh gak diorang isi masa lapang cuti sekolah diorang selain nak latih kreativiti diorang ni.. ^_^

23th Birthday Giveaway by MisEyz Blurz

Jom join ramai2.. ^_^ Klik banner jika nak join..

Saya Nak RM 100 daripada Lyssa Faizureen !

Jom Join segmen ni.. Tabik kat lyssa sebab dalam masa 3 tahun dah ada 58868 follower.. terbaek.. :) Ejulz mula buka akaun blogger ni pada May 2009.. Entry pertama pada 18 November 2010.. Kenapa ejulz suka berblog? 1. Dapat tambah kenalan.. 2. Dapat info2 menarik dan terkini.. 3. Dapat berkongsi pengalaman dan info2.. 4. Dapat hadiah2 dari rakan2 blogger.. ^_^ dan macam2 lagi.. x dpt nak listkan semua kat sini.. hehe kali ni nak tag : http://queenamylia.blogspot.com/ http://ayzaadlyana.blogspot.com

Top 10 Pengomen Tegar November 2013 dan senarai bloglist

Seperti yang ejulz pernah janjikan pada 5 November lepas (Klik SINI ), ejulz akan jadikan Top 10 pengomen tegar blog ejulz sebagai bloglist dalam blog ejulz ni.. Jom kita terjah blog2 yang rajin komen kat blog ejulz sepanjang November 2013.. 1.  http://umikasum.blogspot.com/ 2.  http://sweetyzhanieyz83.blogspot.com/ 3.  http://ourmemoria.blogspot.com/ 4.  http://dia-honey.blogspot.com/ 5.  http://tengkubutang.blogspot.com/ 6.  http://vaneelea.blogspot.com/ 7.  http://kakitravelkhairuddin.blogspot.com/ 8.  http://cheksunnyboomboom.blogspot.com/ 9.  http://norainirahman.blogspot.com/ 10.  http://www.bubblynotes.com/ *Seperti yang dijanjikan, ejulz HANYA akan letak 10 pengomen tegar ni dalam bloglist sepanjang Disember. Kita tunggu siapa pula yang akan berjaya masuk dalam bloglist ejulz Januari 2014 nanti (Top 10 pengomen tegar bagi bulan Disember)