Iklan

My Blogger My Blogger My Blogger My Blogger My Blogger My Blogger

Saturday, 21 December 2013

RESEPI : Apam Balik Jagung

(Gambar dari Cik Gugle)


Bahan A
2 cawan tepung gandum
1/2 cawan gula
4 sudu teh serbuk penaik
1/2 sudu teh garam

Bahan B
2 cawan susu segar atau 1 cawan susu cair tambah 1 cawan air
1/2 cawan minyak
2 biji telur

Bahan C
1 Cawan Jagung krim


Cara-cara penyediaa
1. Gaulkan semua bahan A di dalam mangkuk besar.
2. Masukkan semua bahan B dan kacau sehingga sebati\
3. Panaskan kuali sonstik tu dan pendikan adnan.
4 Tutup kuali non stik dan biarkan achanan
5. Letakkan jagung krim
6. Lipat dan hdangkan.




6 comments:

  1. feveret! tp kmk x suka engkah jagung. hehe. x nyaman ;D

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama la kita.. di semenanjung jak ada jagung.. dlok mak kmk polah xdad bjagung. nyaman mkn masa panas.. hehe

      Delete
  2. arhhhhh fevret kamek!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. kmk x suka glak bjagung sebenarnya.. hehe.. polah laa.. :)

      Delete
  3. favourite ika ni...setiap kali pergi pasar malam mesti beli...dah ada resepi ni boleh try buat..
    TQ share :)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...