(Gambar dari Cik Gugle)
Bahan A
2 cawan tepung gandum
1/2 cawan gula
4 sudu teh serbuk penaik
1/2 sudu teh garam
Bahan B
2 cawan susu segar atau 1 cawan susu cair tambah 1 cawan air
1/2 cawan minyak
2 biji telur
Bahan C
1 Cawan Jagung krim
Cara-cara penyediaa
1. Gaulkan semua bahan A di dalam mangkuk besar.
2. Masukkan semua bahan B dan kacau sehingga sebati\
3. Panaskan kuali sonstik tu dan pendikan adnan.
4 Tutup kuali non stik dan biarkan achanan
5. Letakkan jagung krim
6. Lipat dan hdangkan.
feveret! tp kmk x suka engkah jagung. hehe. x nyaman ;D
ReplyDeletesama la kita.. di semenanjung jak ada jagung.. dlok mak kmk polah xdad bjagung. nyaman mkn masa panas.. hehe
Deletearhhhhh fevret kamek!!!!!!!!!!!
ReplyDeletekmk x suka glak bjagung sebenarnya.. hehe.. polah laa.. :)
DeleteMacam sedap jee. Nak nak!
ReplyDeletefavourite ika ni...setiap kali pergi pasar malam mesti beli...dah ada resepi ni boleh try buat..
ReplyDeleteTQ share :)