Skip to main content

Posts

Showing posts from December, 2014

Bahasa Bidayuh Serian Sarawak

Bidayuh Serian Punya Bahasa ⇩  • saya ⇨ aku • awak ⇨ amu • cantek/hensem ⇨ timengen/hensem • ya ⇨ aye • jangan ⇨ aba • tiada ⇨ anyap • taknak ⇨ agak • menyampah/geli ⇨ sidod • tahu ⇨ puan • kalau ⇨ wang • berlagak ⇨ sumbong • mana ⇨ gapih • sini ⇨ gatik • sana ⇨ ga-ih • mahu ⇨ irak • sekarang ⇨ itin • budak ⇨ anak inya • muda ⇨ ungod • pukul ⇨ paluk • jatuh⇨ jatuk • baring ⇨ nguleng • kacau ⇨ ngaco • paksa ⇨ maksa • makan⇨ maan • ngegeh ⇨ sundel • kucing ⇨ singau • anjing ⇨ kasung • nanti ⇨ matik • jalan2 ⇨ panu2 • sibuk ⇨ gago *Pelikk kan ? Tpi itulah bahasa kami BIDAYUH SERIAN SARAWAKIANS Copy & Paste. Ejulz sendiri pun x pandai bahasa bidayuh. Hehe. Kalau la mahir semua bahasa. Hehe

6 Disember 2014

Alhamdulillah majlis berjalan yg sederhana berjalan lancar.. Terima kasih kepada : Mak bapak yang beri restu.. Kawan2 yang sudi teman jadi kameraman.. tidak lupa juga kepada awan2 blogger yang sentiasa mendoakan ejulz..

Minyak Angin Aromaterapi

FRESH CARE JAVASPA SAFE CARE SMS/WHATSAPP 0168500565 UNTUK TEMPAHAN DAN PERTANYAAN

Menghitung Hari

Assalam dan salam sejahtera.. Maaf Ejulz dah lama x updated n bw blog2 korang.. Lately dah jarang sangat online blog.. berdebu dah rasanya kampung kameq ejulz ni.. hehe.. Pinjam gambar dari Encik Google.. ^_^ Tengah menghitung hari untuk majlis penting bagi ejulz.. doakan ejulz k..