Iklan

My Blogger My Blogger My Blogger My Blogger My Blogger My Blogger

Friday, 29 May 2020

Segmen Hari Raya by Ummi



Jom kita memeriahkan segmen ni..

Klik banner jika nak join..

Di kesempatan ini ejulz ingin mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri. Maaf Zahir dan Batin.






Thursday, 28 May 2020

PG Mall - Pulangan Tunai Maybank QRPay

PG Mall ♥️ 20% Pulangan Tunai Maybank QRPay


Apa itu PG MALL?

PG Mall merupakan platform e-commerce No. 1 di Malaysia. Bermula sejak tahun 2017 dan merupakan satu-satunya platform e-commerce tempatan di Malaysia.



PG Mall menduduki kedudukan 3 keatas pada Iprice Insight Report.


PG Mall telah disenaraikan di dalam top 3 bagi senarai platform tempatan E-commerce yang mendapat tempat di hati rakyat Malaysian oleh Iprice insight report di https://iprice.my/insights/mapofecommerce/en/


Rebut Peluang Pulangan Tunai Maybank QRPay

Maybank QRPay sedang membuat kempen Pulangan Tunai di mana pengguna aplikasi Maybank QRPay boleh mendapatkan diskaun 20% terhad pada RM20 dengan perbelanjaan minimum RM30. Tempoh kempen promosi Pulangan Tunai ini adalah pada 4 Mei 2020 sehingga 26 Jun 2020.
Pengguna boleh menikmati cashback sebanyak dua(2) kali sepanjang tempoh kempen ini. 



Sebagai contoh anda membeli produk A di PG Mall dengan harga RM100 pada bulan Mei 2020, anda akan dapat pulangan RM20 pada bulan tersebut. Gaji pada 25 Jun 2020 pula anda berbelanja lagi sebanyak RM100 di PG Mall. Anda akan dapat lagi pulangan tunai sebanyak RM20. Jadi anda telah jimat RM40 dalam pembelian tersebut. Rebutlah peluang membeli di PG Mall dalam tempoh kempen ini. 

PG Mall satu-satunya platform e-commerce yang menerima pembayaran menggunakan e-wallet. Selain QRPay, PG Mall juga menerima pembayaran e-wallet seperti boost,  touch n go, grabpay dan banyak lagi.


Berkonsepkan Mesra Pelanggan

PG Mall mengamalkan konsep mesra pelanggan dengan menyediakan sistem pautan rujukan (referrel link) iaitu pelanggan boleh kongsi pautan rujukan kepada keluarga dan rakan-rakan. Setiap kali rakan-rakan yang mendaftar dari pautan rujukan kita membeli produk di PG Mall, kita akan mendapat pulangan tunai (cashback) sebanyak 3.5% dari jumlah pembelian. Untuk melihat penerangan lebih lanjut berkenaan konsep PG Mall boleh klik πŸ‘‰ KONSEP PG MALL



Jom membeli di www.pgmall.my


Mengenai PG Mall

Laman web : www.pgmall.my
Facebook : PGMallOfficial
Instagram : PGMall.my

#PGMall #onlineshopping #shopping #MalaysiaNo1ecommerceplatform #ecommerceplatform #MaybankQRPayCashback #Maybank2u #Maybank #ShopOnline #Shopfromhome


Tuesday, 26 May 2020

Peserta Ke-3 "SEGMEN : UCAPAN BUAT FRONTLINERS COVID-19"


Terima kasih di atas penyertaan


Jangan lupa follow blogger Safirulamar

Selamat menambah kenalan blogger ya semua ☺️

Jangan lupa join segmen ejulz k.

Klik πŸ‘‰ SEGMEN


Sunday, 24 May 2020

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI



Di kesempatan ini ejulz ingin mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri, maaf zahir dan batin. Ejulz mohon maaf sekiranya ada ada terkasar bahasa dalam menulis komen pada post entry sahabat blogger semua.

Ramadhan & Syawal 1441H (2020M) "Berbeza Namun Bermakna"

❌ Solat sunat terawih di Masjid/Surau
❌ Solat sunat aidilfitri di Masjid
❌ Ziarah menziarahi rumah ke rumah
❌ Mengunjungi pusara keluarga
❌ Bazar Ramadhan

Tapi ISTIMEWANYA, dapat

✔️ belajar menjadi imam untuk solat sunat terawih & solat sunat aidilfitri
✔️ belajar membaca khutbat aidilfitri
✔️ belajar mengetuai bacaan tahlil

☝️Walaupun banyak kekurangan, tapi Alhamdulillah Ramadhan & Syawal tahun ini banyak memberi pengajaran & pengalaman yang tidak akan dapat dilupakan.


Semoga kita semua sentiasa dalam perlindunganNya 🀲

Jangan lupa join SEGMEN ejulz k. Mana tahu dapat hadiah raya ni. Sama-sama kita kita ucapan semangat kepada frontliners kita. Kesihan mereka. Ada yang tak beraya bersama keluarga.



Saturday, 23 May 2020

Peserta Ke-2 "SEGMEN : UCAPAN BUAT FRONTLINERS COVID-19"



Terima kasih di atas penyertaan


Jangan lupa follow blog nieylanadia ☝️ 


Kepada yang belum join, jemput join yer. Klik SEGMEN


Friday, 22 May 2020

Peserta Pertama "SEGMEN : UCAPAN BUAT FRONTLINERS COVID-19"



Terima kasih di atas penyertaan 



Kepada yang sudi join, jemput join yer. Link segmen πŸ‘‰ SEGMEN








Thursday, 21 May 2020

Segmen Raya Aidilfitri 2020 oleh Yamanaimy



Jom meriahkan segmen blogger kenalan baru ejulz. Dah follow yer. Harap sudi follow blog ejulz yang tak tak seberapa ni yer 😊


Klik banner jika nak join k.

Harap sudi memeriahkan segmen ejulz juga k πŸ‘‰ SEGMEN UCAPAN BUAT FRONTLINER COVID19




Sunday, 17 May 2020

Segmen Exchange Bloglist PKPB 2020 by Blog Adianiez



Jom kita meriahkan segmen blogger Adianiez pula kali ni 😊


Join tau. Jangan tak join..

Klik banner kalau nak join k..

FINGO Super Lucky Go



Sekarang FINGO sedang menjalankan peraduan Super Lucky Go.

WIN  10 item ONLY RM1.10

1. iPhone SE Apple mobile phone full Netcomp 


2. Nintendo Japanese version of the multi_mode portable game console handheld


3. 2019 new Apple / Aplle iPad 10.2 inch tablet


4. Huawei Notebook Matebook Xpro 13.9 inch 8G + 512G


5. Xiaomi watch color sports smart watch


6. Xiaomi balance car two-wheeled adult Bluetooth somatosensory intelligent electric scooter riding


7. Xiaomi Mijia Handheld Wireless Vacuum Cleaner


8. Xiaomi Redmi Xiaoai touch screen speaker 8 Xiaoai classmates bid screen artificial


9. LA MER  Aquamarine Moisturing Repair Set Essence Cream + Repair Essence


10. Chanel earings new ladies gold double C crystal crystal pearl gourd pendand earrings


Jom daftar & install FINGO secara PERCUMA dan rebut 10 item di atas dengan harga serendah RM1.1 sahaja.








**Nak hadiah? Jangan lupa join segmen Ucapan Buat Frontliners k.. Klik SINI

Nak hadiah Cabutan Bertuah klik SINI



Thursday, 14 May 2020

Alhamdulillah Rezeki

Alhamdulillah. Rezeki join GA dari blogger Waniey Nordin (https://www.lieyzanordin.com/2020/02/pemenang-ga-by-waniey-nordin.html?m=1)

Terima kasih. Semoga dimurahkan rezeki buat blogger Waniey Nordin dan blogger2 yang selalu memeriahkan blog dengan contest, segmen & GA.

Kalau ada contest, segmen @ GA yang masih berlangsung boleh bagi link kat ruangan komen. Insyaallah ejulz akan join jika ada kelapangan. Kadang2 terlepas pandang contest, segmen dan GA yg sedang berlangsung.

Bagi yang belum join segmen ejulz jemput join k. Bagi menghargai frontliners kita yang sedang bertugas.




Saturday, 9 May 2020

Nak Hadiah Cabutan Bertuah dari EJULZ???

Assalamualaikum dan salam sejahtera sahabat2 blogger semua. Selamat menunaikan ibadah puasa bagi yang beragama Islam. 

 Hujung minggu ni xda buat apa2. Almaklum masih PKP ni. Duduk rumah je lah. Arahan rentas sempadan kat Sarawak ni pun masih mengelirukan. Sekejap kata tak boleh keluar sempadan. Bagi yang nak keluar perlu minta permit dari IPD terdekat. Itu pun bagi tujuan kecemasan sahaja. Ada pula versi lain melalui video bagitau semua permohonan akan diluluskan. Dan hari ini ada yang memaklumkan tidak perlu mohon kebenaran dari IPD lagi untuk rentas sempadan. Dan lepas tu dapat perkhabaran perlu juga mohon kebenaran IPD terdekat. Mengelirukan dengan arahan yang berbeza. 

Ermmmm.. Malas nak fikir sangat. Buat stress je. Kali ni nak kongsi hadiah CABUTAN BERTUAH buat sahabat blogger semua.

Syaratnya mudah sahaja. Hanya install app dan daftar secara PERCUMA sahaja. Selepas berjaya daftar dan install app PERCUMA ni, ejulz sendiri akan hubungi anda dan masukkan ke dalam group untuk cabutan bertuah.

Kalau nak join klik link kat bawah ni







Jangan lupa join Segmen : Ucapan Buat Frontliners Covid-19 yang sedang berlangsung k. Banyak hadiah untuk dimenangi. Mana tahu ada rezeki korang.

SIMPULAN BAHASA (3)

ABU JAHAL

ORANG YANG SUKA MENGHALANGI USAHA YANG BAIK



Tuesday, 5 May 2020

Segment Share Resepi Perintah Berkurung by Mamapipie & Cariblogger



Harap sempat masuk senarai.




Resepi Daging Masak Merah Ala Thai

Bahan2:
1 kg daging (hiris nipis dan rebus hingga empuk, air rebusan jangan dibuang)
sedikit minyak utk menumis
5 biji bwg merah
1 biji bawang besa
7 ulas bwg putih
3 batang serai
1 biji cili besar segar dihiris dan dibuang biji
Halia sebesar 2 jari
3sb cili boh (nak pedas letak lebih)
7sb sos tomato
5sb sos cili
3sb sos tiram
3sb sos lada hitam
3sb sos ikan
7 helai daun limau purut bentuk no 8
garam, gula dan maggie cukup rasa




cara2:
-Tumbuk bawang merah, bawang putih dan halia
-hiris nipis bawang besar
-tumbuk serai (jgn terlalu hancur)
-panaskan minyak. Tumis bawang, halia, serai hingga naik bau
-masukkan cili boh, sos2 air rebusan daging, dan daging. Tambah garam, gula dan maggie cukup rasa ikut selera masing2
-taburkan daun limau purut. Biar mendidih sebentar. Siap untuk dihidang. Selamat mencuba!

Mari lihat 30 Makanan Tradisional Melayu Paling Popular di Malaysia



Friday, 1 May 2020

Senarai Pengomen Tegar APRIL 2020

Terlebih dahulu ejulz nak ucapkan Selamat Hari Pekerja kepada semua. Semoga kerja kita diberkatiNya dan dilimpahi dengan rezeki yang halal.

Ok, senarai pengomen tegar bulan April 2020 adalah seperti berikut:



Terima kasih diucapkan kepada blogger2 yg tersenarai kerana sudi singgah di blog ejulz yang x seberapa ni. Tidak lupa juga kepada yg selalu singgah di sini walaupun tidak tersenarai.

Jangan lupa terjah blog diorang kat atas ni. Semua sporting. Jangan lupa juga join segmen ejulz k. 





LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...