Skip to main content

Posts

Showing posts from December, 2010

Bahasa Jepun

Selamat Menyambut Tahun Baru.. Mesti k0rang sibuk bersama keluarga.. xpun dgn boyfren@girlfren k0rang.. ape2 pun selamat bergembira menyambut tahun baru.. kepada yg keluar dgn pakwe makwe tu jaga2 la batas k0rang ek.. faham2 je laa.. ejulz rasa boring pulak kali ni.. duk rumah je.. nak kuar ari ujan.. gpun member2 ejulz semuanya dh keje jauh2.. ape2 pun ejulz rasa nak belajar bahasa jepun la mlm ni.. Mari belajar bahasa jepun.. ^_^ 0O.. Yang pemarah - KEiJI CACIMAKI ..O0 0O.. Yang suka berjimat - SAYORI SUKAMURA ..O0 0O.. Yang bisu - KIETA TADASORA ..O0 0O.. Yang suka makan nasi - NANACHi KASIBANYA ..O0 0O.. Yang suka layan blues - APO NADIKATO ..O0 0O.. Yang suka belajar - ASHIKO ULANGKAJI ..O0 0O.. Yang kerap bikin kacau - WAKASI HURUHARA ..O0 0O.. Yang sangat kedekut - MATIMATI TAMOKASI ..O0 0O.. Yang suka sangat tidur - ICHIBAN TIDOMATI heheh ..O0 0O.. Yang suka mengintai - HINTAI AKOSUKA ..O0 0O.. Yang tua - TARAGIGI PADANMUKA ..O0 0O.. Yang kena tinggal bini - SUSA

AWARD Blogger Cemerlang !!Khas untuk FollowerS !!

Dapat award dari cikgu akim .. thankz bro.. *Apa pandangan anda tentang blog Catatan Loqman Hakim?* belog cikgu akim? Menarik, banyak info n yg paling penting x berat.. xde la tggu lame kalo bukak belog die.. heHe.. xtau nak cakap ape lagi pasal blog cikgu akim ni sbb ejulz pun baru follow die.. heHe *Boleh ceritakan sikit pasal blog anda(Jangan lebih 100 pp)* seb baek x lbh 100pp.. memang xkan sampai pun 100pp.. haHa.. xreti nak mengarang laa.. huHu.. oK.. nak cite sikit pasal blog kampung kameq ni ek.. belog ni telah dicreate pada 28 Mei 2009 sempena bday ejulz yang ke..... . biar laa rahsia.. heHe.. create ac je tu.. nak design xreti, nak post entri xde idea.. heHe.. 18 November 2010 barulah ejulz start berbelog ni.. rasanya cukup je tu kot.. xreti nak mengarang laa.. heHe.. kal0 ada apa2  yg nak tau pasal blog "Kampung Kameq" ni tanye je ejulz ek.. jgn malu2.. heHe :P *Tujuan utama anda berblog?* 1.Kongsi ilmu.. ^memang ejulz xde ilmu sgt.. maksud ejulz kon

Segmen Jom Berkenalan

Assalamualaikum; Hye frenz! Kali ni ejulz kene tag wawa . Cik wawa kite ni tag segmen Jom Berkenalan ni dari Lokman Hakim.   Tuuu diaaa! kata pak tam.. heHe. tu dia banner segmen ni.. Okayy. Ni laa ejulz, empunya belog "KaMPuNg KaMeQ".. ^_^ haHa.. gambar xleh blah.. =.=" Heeeeeee .   Apakah Status anda : halamakk! soalan killer ni.. huHu.. direct to t point, mls nak tulis pnjang2.. single lagi.. ^_^ nak jaga mak bapak dulu.. Tentang diri anda : Diri ejulz? ejulz anak bongsu dari 4 adik beradk.. sorang je lelaki.. lain semua kakak aka perempuuan semua.. heHe. anak kesayangan bapak n mak.. :) ape lagi nak cite ek? ejulz seorang yg pemalu sebenarnya.. dari sekolah dulu ejulz femes dgn sikap pemalu.. huHu.. tapi bila dh kenal @ rapat dgn seseorang tu, abis laa.. dh x ingat dunia.. haHa. tu je kot.. kal0 nak tau lebih tanya je k.. Heeeeee :)   Tentang Blog anda : nak  tau nape ejulz wat belog ni..? klik ni =.="   Pandangan Tentang dunia blog : Menarik.. dapa

crazy love contest~♥

di suatu hari selepas tengok bola Msia lawan Indonesia, ejulz terus bukak blog.. waa ada invitation 4 contest.. yeay! dapat contest dari aynie .. nya madah hadiah best (die kata hadiah menarik).. heHe.. ejulz campur sikit bahasa sarawak sebab die pun org sarawak.. :) _banner contest_ *Gambar yg dipertaruhkan ^_^* syarat2 yg lebih lanjut klik banner kat atas k.. budak2 cute yg sure gempak utk contest ni: miera kaywa eaty

1001 rahsia di sebalik bulan lahir

Januari - Mudah jatuh cinta terhadap individu yang mempunyai daya tarikan - Mudah melupakan perasaan cinta terhadap orang yang dicintai sekiranya dikhianati - Sukar setia pada yang satu. - Pandai mengambil hati pasangannya tapi mudah melukai pasangannya - Selalu berdiam diri ketika bertemu dengan pasangannya. - Bersikap romantik tapi tidak pandai memperlihatkannya. - Sikap cemburu yang tinggi terhadap pasangannya tapi tidak kisah sekirannya pasangannya cemburu terhadapnya. - Bakal jadi seorang bapa atau ibu yang penyayang. - Pasangan ideal untuk individu yang lahir dalam bulan Januari selalunya dilahirkan dalam bulan 3, 6,8,11. - Kebanyakan bangsa Cina yang ramai lahir dalam bulan ini. Februari - Sukar untuk jatuh cinta tapi mudah untuk mengkhianati pasangan. - Amat hormat kepada pasangan. - Amat suka memikat pasangan. - Jujur dan berterus terang dalam perhubungan. - Sentiasa nekad untuk bersama dengan pasangannya - Sangat romantik pada dalaman dan bukan pada luaran(hanya pasangannya

28 & 29 Disember tarikh bermakna..

28 & 29 Disember merupakan tarikh yg amat bermakna bagi ejulz.. nak tau ape yg menarik sgt tarikh tu? tarikh tu sebenarnya tarikh lahir ayah & mak ejulz.. ayah 28/12 & mak pulak 29/12.. best kan dapat sambut sekali je..  jimat sikit..heHe.. tu lah sebenarnya tujuan ejulz balik bercuti ni.. heHe.. nak buat surprise sikit malam ni.. kek ejulz dh tempah. nak ambik petang nnti.. nnti beli laa apa yg patut.. susah jugak ejulz nak prepare sorang2.. akak ejulz sorang pegi honeymoon kat kk sabah.. sorang lagi keja.. sorang lagi bz jaga anak kecik aka anak buah ejulz laa.. huHu.. nak mintak tolong member2 pun semua dah keja jauh2.. terpaksa laa ejulz berusaha buat sorang2.. tapi xpe ejulz akan cuba yg terbaik untuk ayah & mak ejulz yg banyak berjaya kepada ejulz.. jasa dan budi ayah & mak xkan ejulz lupa hingga ke akhir hayat..

Bola Oh bola!

terlebih dulu ejulz nak ucap tahniah kepada pemain2 Malaysia kerana telah membawa bekal 3 gol ke Indonesia.. di sebalik kemenangan banyak alasan yang diberikan.. macam2 laa.. macam budak kecik pun ada.. haHa tengok ni je laa.. malas nak cerita panjang2. huHu suMber: myMetro 

Giveaway eqbalzack "SERBA SATU"

Assalamualaiikum semua.. Adik Miera tag ejulz lagi.. thankz Miera.. GA ni dianjurkan oleh bro Eqbal. Nak join?? klik banner atas ok.   Syarat-syaratnya ialah seperti berikut.. * Jadi Followers eqbalzack.com. ( done ! ) * Buat 1 entry bertajuk Giveaway eqbalzack "SERBA SATU" ( done ! ) * Entry MESTI mengandungi banner di atas dan linkkan ke blog eqbalzack.com. ( done ! ) * Tag 1 (SATU) orang rakan blogger lain dan pastikan mereka tahu. - my new follower - Cik Mastura ( done ! ) * Tinggalkan link anda pada bro eqbal. ( done ! ) Dah hadiahnya jugak menarik. Nak tahu apa hadiahnya. Table Lamp IKEA 10 hadiah saguhati: Frame & Tea Towel Table IKEA p/s: Nasihat buat adik Miera.. skul dah nak bukak, rajin2 study k jgn on9 je keje.. heHe :P

Your Url Story Contest

arinie amiera bagi contest.. tajuk contest "Me & My Teddy Contest" .. xkan la ejulz nak masuk contest.. macam pelik je.. huHu.. lagipun ejulz xde teddy laa.. haHa tHen, die bagi Your Url Story Contest .. haa.. kal0 yg ni boleh la ejulz join.. heHe nak tau cerita URL ejulz?? klik link ejulz "KaMPuNg-KaMeQ".. heHe kali ni nak tag: Shiema Echa 

SAYA BLOGGER SARAWAK

Nak join segmen bro Azman jap.. huHu Segmen ni menyenaraikan blogger mengikut negeri.. Bendera Sarawak.. Lambang "Bumi Kenyalang" Nama Manja yg x berapa nak glemer : ejulz Status anda - belum ada jodoh aka bujang.. heHe Cara nak hubungi: Add je as frenz kat link fb kat sebelah tu ek.. :) Tinggal kat daerah Kuching .. Kuching, kat Petrajaya .. bukan Putrajaya ek.. hiHi apa yg menarik? kat sini ada Puteri Santubong & Puteri Sejinjang .. Diorang menjaga gunung negeri Swak.. heHe
Balik kampung!! Oo.. Oo.. balik kampung!! hati girang!! Perjalanan jauh x ku rasa.. Kerna hati ku melonjak sana!! hye kawan!!! ape kabar arini? mesti syok tgh bercuti ek? ejulz pun nak bercuti jugak.. huHu yahoo.. x sabar nak balik kpg.. ejulz tgh tgh tggu pilot persendirian ambik ni.. heHe.. - - - - - - - - - - ehh! dah sampai laa.. huHu..

'Lucky Blogger Contest by Hahazirah'. Letak banner contest

dapat contest lagi.. heHe.. kali ni dari adik Miera .. nak tau syarat2 die pegi laa blog empunya coNtest ek.. :) empunya coNtest ni adaLah Hahazirah.. kali ni nak tag: myida gha_this87 eyka fieqa join.. jgn x join ek.. seLamat berkenal2Lan.. hiHi

COntest candid itu cun laa.. !

hYe frenz.. macam beSt je contest ni.. ejulz nak join laa.. perasan contest ni kat blog cikayda .. ejulz baru je add blog empunya contest ni.. klik link ini k.. ejulz pilih gambar kat atas ni.. gambar ni time kitorang 1 ofis main futsal.. best giler mase tu.. mula2 ingt main campor ngn pompuan x keluar peluh.. sekali basah jugak laa.. huHu ade gaya C.Ronaldo x?? haHa

Pencarian Blogger Peramah 2011

hYe frenZs.. apa Kabar?? arini ejulz rajin buat contest laa.. huHu.. ni ade satu lagi.. nak join segmen "Blog Blogger Peramah".. segmen ni ejulz dapat dari blog fatin .. ejulz ramah x?? rasanya x ramah sgt sebab mslah celcom berukband yg kadang2 melebabkan dirinya.. huHu Banner Segmen   Ahsfantasy24.com tengah cari blog blogger peramah untuk dimasukkan dlm list blog blogger peramah sesi 2011. Mari kita bantu ahsfantasy24 untuk mengesan blogger peramah. Tidak kira blogger lama ataupun baru, asalkan tidak sombong. Ejulz menjemput semua follower ejulz join this segmen..   So, ejulz nak tag penerima anugerah blogger peramah ejulz:   skodeng laa blog Ahsfantasy24.com untuk maklumat lanjut.. ^_^ Bro_monday LM enna Anati Soki kepada yg x tersenarai jgn kecik ati ek.. mungkin k0rang pun mcm ejulz jugak kot.. xleh nak ramah sebab celcom berukband.. biasa laa kal0 lambat bayar bil.. heHe Harap2 ejulz pun tersenarai.. heHe ^_^
coNtest meNarik dari Efa.. sYarat die seNang je.. klik header die kat atas ni kal0 nk tgk syarat k.. laa.. ini anak patung ni.. rasanya patung ada lam watak kartun.. cite ape ntah.. lupe laa.. hiHi.. sebab jawapan die anak patung? klu die disukai ramai terutama wanita.. kal0 ade lelaki yg suke bende ni, ade s0mething wrong laa tu.. hiHi .. Auuuwwwww..
hYe frenz.. arini dapat contest dari makin' mess .. katanya dapat hadiah menarik.. haHa.. adeiiii.. xpe r.. x dpt hadiah pun xpe.. janji dpt promote blog org.. nak buat lebih2 x reti.. huHu thankz such a mess 4 contest.. 1. first, die suh create entri yang penuh degn emotions yg cumel3.. tp mslah nya aku x cumel.. haHa.. xreti laa buat cumel2 ni.. tgk awek cumel2 suke laa.. haHa 2. tak boleh lebih dari 100 patah perkataan.. dulu hampir fail BM time SPM.. xreti la nak buat karangan.. haHa 3.contoh entri mcam nie contoh entri Full Name : MOHAMAD ASRUL HARFAN Nick Name : EJULZ Date / Place of Birth : 28 MEI 1986 Blog Tittle : KaMPuNg KaMeQ Blog URL : http://kampung-kameq.blogspot.com aNda ditag: syafiQ iszmasz misz fatin p/s: syarat2 die boleh klik gambar contest kat atas ek.. :)

8G pada lelaki yang dibenci oleh wanita

kali ni aku nak bagi 8G yg dibenci wanita pada lelaki.. ni bukan aku yg buat ek.. ni pun aku dapat emel dari pompuan.. menurut die, 8G ni die dpt dari sumber pakar motivasi yang tersohor di Malaysia.. sape lagi kal0 bukan Dr. Fadzilah kamsah.. nak tau ape 8G tu.. ni die: .. ... .... ..... ...... ....... ........ ......... .......... 1.Garang (garang tak bertempat, suka mencarut, suka cari gaduh, cakap kasar, suka marah2 tak bertempat, silap sikit tak boleh... macam ler dia betul semua, dsb) 2.Ganas (kaki pukul, ngan pompuan pun nak tunjuk kuat sebab pompuan bukan lawannyer) 3.Gementar (takut sangat, tak yakin diri sendiri, tak percaya kebolehan diri, bergantung pada orang lain,dsb) 4.Gabrah (tak boleh/pandai buat keputusan sendiri, ikut pendapat pompuan aje, dsb) 5.Gentleman tiada (langsung tak gentle, pentingkan diri sendiri,ambik kesempatan,dsb) 6.Gerumal (bahasa kedah -bohong atau tipu) 7.Ganggo (keterlaluan- lembut sangat, pemalu sangat, pendiam sangat, macho sangat, dll) 8