Skip to main content

AWARD Blogger Cemerlang !!Khas untuk FollowerS !!

Dapat award dari cikgu akim.. thankz bro..

Create your own banner at mybannermaker.com!




*Apa pandangan anda tentang blog Catatan Loqman Hakim?*
belog cikgu akim? Menarik, banyak info n yg paling penting x berat.. xde la tggu lame kalo bukak belog die.. heHe.. xtau nak cakap ape lagi pasal blog cikgu akim ni sbb ejulz pun baru follow die.. heHe


*Boleh ceritakan sikit pasal blog anda(Jangan lebih 100 pp)*
seb baek x lbh 100pp.. memang xkan sampai pun 100pp.. haHa.. xreti nak mengarang laa.. huHu.. oK.. nak cite sikit pasal blog kampung kameq ni ek.. belog ni telah dicreate pada 28 Mei 2009 sempena bday ejulz yang ke..... . biar laa rahsia.. heHe.. create ac je tu.. nak design xreti, nak post entri xde idea.. heHe.. 18 November 2010 barulah ejulz start berbelog ni.. rasanya cukup je tu kot.. xreti nak mengarang laa.. heHe.. kal0 ada apa2  yg nak tau pasal blog "Kampung Kameq" ni tanye je ejulz ek.. jgn malu2.. heHe :P


*Tujuan utama anda berblog?*
1.Kongsi ilmu.. ^memang ejulz xde ilmu sgt.. maksud ejulz kongsi ilmu ni adalah kongsi ape yg ejulz dh baca.. kire nak jadikan blog ni note book laa. hiHi.^ ni laa tujuan utamanya dulu.. skang dah jadi lain.. hiHi
2.Tambah kenalan..^boleh kongsi banyak benda^
3.Nak baiki cara penulisan..^penulisan ejulz teruk sangat laa.. hiHi^

Comments

  1. yes baiki cara penulisan tu bagus..boleh join kelab2 blogger di fb.

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Bahasa Bidayuh Serian Sarawak

Bidayuh Serian Punya Bahasa ⇩  • saya ⇨ aku • awak ⇨ amu • cantek/hensem ⇨ timengen/hensem • ya ⇨ aye • jangan ⇨ aba • tiada ⇨ anyap • taknak ⇨ agak • menyampah/geli ⇨ sidod • tahu ⇨ puan • kalau ⇨ wang • berlagak ⇨ sumbong • mana ⇨ gapih • sini ⇨ gatik • sana ⇨ ga-ih • mahu ⇨ irak • sekarang ⇨ itin • budak ⇨ anak inya • muda ⇨ ungod • pukul ⇨ paluk • jatuh⇨ jatuk • baring ⇨ nguleng • kacau ⇨ ngaco • paksa ⇨ maksa • makan⇨ maan • ngegeh ⇨ sundel • kucing ⇨ singau • anjing ⇨ kasung • nanti ⇨ matik • jalan2 ⇨ panu2 • sibuk ⇨ gago *Pelikk kan ? Tpi itulah bahasa kami BIDAYUH SERIAN SARAWAKIANS Copy & Paste. Ejulz sendiri pun x pandai bahasa bidayuh. Hehe. Kalau la mahir semua bahasa. Hehe

Akhirnya tewas 21-27/3/2022

Setelah lebih kurang 2 tahun kita dilanda wabak covid-19, akhirnya ejulz tewas juga. Walaupun telah cuba sedaya upaya melindungi diri dari wabak berkenaan untuk melindungi keluarga, sekelip mata terkena juga. Walaupun tidak tahu dari mana dan bagaimana boleh terkena, tapi kadang-kadang kecewa dengan sikap segelintir orang sekeliling yang sambil lewa. Dan mungkin untuk peringatan diri juga. Kecewa dengan sikap segelintir orang sekeliling? Terlebih dahulu ejulz mohon maaf andai apa yang ejulz katakan akan mengguris hati sahabat2 di sini yang merokok. Tapi inilah kenyataannya. Bukan ejulz melarang atau tidak membenarkan mereka yang merokok untuk merokok. Tapi kalau merokok di tempat yang tidak sepatutnya memang menyusahkan pihak lain lebih-lebih lagi mereka yang tidak merokok. Korang bayangkanlah bagaimana suasana pejabat dimana pekerja merokok di dalam pejabat seperti tidak ada salah langsung. Yang guna vape apatah lagi. Alkisah bermula pada 20 Mac 2022 dimana kakak ejulz yang sepatutnya

Mari belajar bahasa Sarawak -Part 6

Assalamualaikum n selamat pagi.. Wahh!! dah lama rasanya ejulz x buat entri pasal bahasa Sarawak.. Faham x entri Mari belajar bahasa Sarawak yg ejulz dah buat sebelum ni.. kalau x faham jangan malu, jangan segan.. tanya je.. ejulz x makan org pun. heHe Sejak kebelakangan ni, ejulz x sempat nak buat entri sebab sibuk sgt2.. Bila dah sibuk tu, macam2 la reaksi ejulz.. memang kelam kabut laa dibuatnya.. hiHi. So, arini ejulz nak share perkataan kelam kabut dalam bahasa sarawak.. Dalam bahasa sarawak, kelam kabut bermaksud "Kamboh".. KELAM KABUT = KAMBOH Dengan kata lain "Kamboh" ni bermaksud kecoh.. ni pun kira macam "kamboh" jugak laa.. hiHi Diharap semua boleh faham ek.. Kalau x faham @ ada nak tanya, tanya je laa k.. ejulz sedia membantu.. heHe  :)