Skip to main content

Posts

Showing posts from July, 2020

JANJI IBLIS

IBLIS berkata : "Oleh kerana Engkau (wahai Tuhan) menyebabkan aku tersesat (maka) demi sesungguhnya aku akan mengambil tempat menghalangi mereka (dari menjalani) jalanMu yang lurus; kemudian aku datangi mereka dari hadapan mereka serta dari belakang mereka, dan dari kanan mereka serta dari kiri mereka; dan Engkau tidak akan dapati kebanyakan mereka bersyukur". (Surah Al-A'raaf, ayat 16-17) Dari ayat ni boleh disimpulkan betapa pentingnya rasa SYUKUR. Walaupun nampak kecil tapi ia amat besar impaknya. Betapa pentingnya syukur dalam kehidupan kita. Cara merasai rasa syukur adalah dengan selalu memandang mereka yang lebih susah daripada kita. Mungkin anda ada cara tersendiri untuk mewujudkan rasa syukur di hati kita. Boleh komen kat bawah. Semoga kita semua tergolong dikalangan orang2 bersyukur..

My Little Fella's

Jom join segmen Kaellaaa klik banner di atas jika nak join k..

Pertubuhan Kebajikan Baiturrahmah Kuching - Baiturrahmah

Bermula tahun 2014, *BAITURRAHMAH* ditubuhkan untuk menyediakan rumah penjagaan & kebajikan kepada anak-anak saudara kita. Kini, anak-anak semakin membesar, keperluan semakin meningkat, terima kasih kami ucapkan para budiman dan dermawan. *Kami masih di sini, inshAllah kerana anda semua mendokongnya!* Daripada Ibn Abbas RA berkata: “Bahawa Rasulullah SAW merupakan orang yang paling pemurah melakukan pelbagai kebaikan. Kemurahan Baginda SAW akan bertambah menjelangnya bulan Ramadhan ketika malaikat Jibril AS menemui Baginda SAW. Jibril AS akan datang menemui Baginda SAW pada setiap malam pada bulan Ramadhan, lalu Jibril AS mengajarkan al-Qur’an kepada Baginda SAW. Sesungguhnya Baginda SAW bersifat pemurah dengan bersegera melakukan kebaikan umpama angin yang bertiup kencang.” (Muttafaqun ‘Alayh, riwayat al-Bukhari, no. 6, 1906, 3220, 3554, 4997, Muslim, no: 2308) Sabda Rasulullah SAW "Sedekah yang paling utama adalah sedekah pada bulan Ramadhan." (HR. al-Tirmidzi dari

JOM TUKAR LINK BLOG

Jom kita tukar2 bloglist kat sini.. Nak join? klik banner kat atas..

Malang tidak berbau

Khamis lepas wife terlibat dengan kemalangan. Alhamdulillah wife ok cuma agak trauma sedikit. Kereta tak teruk sangat cuma pecah bahagian lampu depan. Sikit2 pun RM4++.00 juga la nak repair. Keadaan motorsikal yang langgar dan kereta yang kena agak langgar motorsikal tu agak teruk. Mungkin disebabkan motorsikal terlalu laju. Alhamdulillah semua selesai. Terpaksa claim insurans. 

Keputusan Giveaway by ejulz & mamapie

SENARAI PESERTA 1. https://salatulzarida.blogspot.com/2020/07/giveaway-by-ejulz-mamapipie.html 2. https://www.shikinrazali.com/2020/07/giveaway-by-ejulz-mamapipie.html 3. https://ainaasuhaimi.blogspot.com/2020/07/giveaway-by-ejulz-mamapipie.html 4. https://www.cikash.com/2020/07/giveaway-by-ejulz-mamapie.html 5. https://pemudattbc.blogspot.com/2020/07/giveaway-by-ejulz-mamapipie.html 6. https://thejagungspirasi.blogspot.com/2020/07/giveaway-by-ejulz-mamapipie.html 7. https://azraq-hydrangea.blogspot.com/2020/07/giveaway-by-ejulz-mamapipie.html 8. https://norminieza.blogspot.com/2020/07/giveaway-by-ejulz-mamapie.html 9. https://www.kasihjuju.com/2020/07/giveaway-by-ejulz-mamapipie.html 10. http://www.aimisyahirah.com/2020/07/giveaway-by-ejulz-mamapipie.html 11. https://qomaralhan.blogspot.com/2020/07/giveaway-by-ejulz-mamapipie.html 12. https://ikashoid.blogspot.com/2020/07/giveaway-by-ejulz-mamapipie.html 13. https://kasihkuamani.blogspot.com/2020/07/giveaway-by-ejulz-mamapipie.html 14

Senandung Kambing Perap

*π˜Ώπ˜Όπ™Žπ˜Όπ™ π™ƒπ˜Όπ™‰π™π™ π™†π˜Όπ™ˆπ˜½π™„π™‰π™‚!!  π™Žπ™€π™†π™„π™‡π™Š π™π˜Όπ™† π˜Ύπ™π™†π™π™‹ πŸ˜†* Jom rasa Senandung Kambing Perap citarasa Nusantara sekarang juga ‼️‼️‼️ Di jamin rasa "tender” dan  “juiciness” pada product kami bakal membasahi dinding tekak sejurus anda membuat pesanan . . . Jom order sekarang ❗️ Jom order sekarang ❗️ Jom order sekarang ❗️ *π™Žπ™€π™‰π˜Όπ™‰π˜Ώπ™π™‰π™‚ π™†π˜Όπ™ˆπ˜½π™„π™‰π™‚ π™‹π™€π™π˜Όπ™‹ * Tekan link untuk order hari ini juga! *Putrajaya dan sekitar* ☎ Hafidz / Ara https://bit.ly/3fqQMJg https://bit.ly/35A99qg

Remaja maut akibat makan tupai tanah

Seorang remaja lelaki berusia 15 tahun maut akibat wabak bubonik di barat Mongolia. Remaja itu dijangkiti wabak berkenaan selepas memburu dan memakan marmot, kata Dorj Narangerel, jurucakap Kementerian Kesihatan Mongolia. Dia meninggal dunia pada Ahad. Marmot adalah tupai tanah besar yang sering dikaitkan dengan kemunculan pelbagai wabak di rantau itu. Ujian mengesahkan remaja itu dijangkiti wabak bubonik dan pihak berkuasa telah mengeluarkan amaran kesihatan dan melaksanakan perintah kuarantin di daerah Tugrug, Mongolia. Kuarantin bermula pada Ahad lalu hingga Sabtu ini. Pihak berkuasa juga telah mengenal pasti dan mengasingkan 15 individu yang merupakan kontak remaja tersebut. Setakat ini, kesemua mereka tidak menunjukkan sebarang masalah kesihatan. Wabak bubonik menyebabkan kesakitan dan pembengkakkan nodul limfa, dengan simptom seperti demam dan batuk. Mongolia mencatatkan 692 kes wabak bubonik dari 1928 hingga 2018. Dari jumlah itu, 513 meninggal dunia. Awal bulan ini, dua individ

Eymasu World Craft

set diy yang paling popular setakat neh .. mask extend buat sendiri www.wasap.my/60104445691/setdiymaskconnector getah mask hitam 10yards getah mask putih 10yards jarum +benang (kalau nak kita sediakan sekali) butang pelbagai design (butang boleh pilih sendiri nnti ) RUANG IKLAN UNTUK DISEWA RUANG IKLAN UNTUK DISEWA RUANG IKLAN UNTUK DISEWA RUANG IKLAN UNTUK DISEWA RUANG IKLAN UNTUK DISEWA

Giveaway by ejulz & mamapie

Syarat2 Penyertaan Giveaway by ejulz & mamapipie 1. Terbuka buat blogger yang menetap di Malaysia sahaja; 2. Buat satu entri bertajuk " Giveaway by ejulz & mamapipie ". Letak banner di atas dan backlink ke post ini; 3. Follow blog ejulz dan mamapipie ; 4. Follow IG ejulz dan mamapipie ; 5. Tinggalkan penyertaan korang di post ini; 6. Pemilihan pemenang dengan menggunakan random.org dan hadiah RM20 untuk seorang pemenang. Tarikh Tamat : 15 JUL 2020 SENARAI PESERTA 1. https://salatulzarida.blogspot.com/2020/07/giveaway-by-ejulz-mamapipie.html 2. https://www.shikinrazali.com/2020/07/giveaway-by-ejulz-mamapipie.html 3. https://ainaasuhaimi.blogspot.com/2020/07/giveaway-by-ejulz-mamapipie.html 4. https://www.cikash.com/2020/07/giveaway-by-ejulz-mamapie.html 5. https://pemudattbc.blogspot.com/2020/07/giveaway-by-ejulz-mamapipie.html 6. https://thejagungspirasi.blogspot.com/2020/07/giveaway-by-ejulz-mamapipie.html 7. https://azraq-hydrangea.blogspot.com/2020/07/giveaway-by-

Rezeki Jumaat

Alhamdulillah rezeki di hari Jumaat. Tolong staff office dia bagi RM20. Lepas solat Jumaat pula ada orang bagi nasi lemak & bubur kacang Semoga mereka yang memberi dimurahkan rezeki, dikurniakan zuriah soleh dan solehah serta keluarga yang bahagia.

Perjalanan Kehidupan

Kita TAHU dalam kesusahan kita, ada lagi yang lebih susah dari kita. Tapi kenapa kadang2 timbul rasa tidak puas dengan apa yang dimiliki dalam hati kita? Kita TAHU sesuatu yang terjadi ada hikmahNya. Kita TAHU ketentuanNya adalah yang terbaik untuk kita. Tapi kenapa masih rasa kecewa apabila tidak dapat apa yang kita inginkan? Kita TAHU syurga hanya untuk mereka yang baik2 dan beriman. Tapi kenapa kita tidak berebut-rebut melakukan kebaikan? Kita TAHU neraka untuk mereka yang kufur. Tapi kenapa kita masih melakukan dosa? Kita TAHU solat itu wajib.  Tapi kenapa kita masih meninggalkannya? Kita TAHU judi haram. Tapi kenapa kita masih melakukannya? Kita TAHU arak itu haram. Tapi kenapa kita masih meminumnya? Kita TAHU menutup aurat itu wajib. Tapi kenapa kita masih membukanya? Kita TAHU tanggungjawab ke atas keluarga. Tapi kenapa kita masih mengabaikannya?

ejulz.blogspot.com June Performance on Google Search

Terima kasih buat sahabat2 yang sudi singgah di ejulz.blogspot.com

Dishwashing soap box

Kitchen scrubbing liquid detergent dispenser press-type automatic dispensing box scouring pad dishwashing soap box Berminat? Boleh cek harga kat SINI . Ejulz tak dapat nak bagitau harga kat sini sebab harga berubah-ubah mengikut promosi kilang. Berminat boleh klik link kat atas.

Permata hati papa

Telatah si kecil Pernah terdengar kalau anak ikut muka kita, anak tak akan rapat dengan kita. Betul ker? Si kecil ejulz ni kalau nampak mama dia, mesti dah tak nak main dengan ejulz. hehe. Tapi kalau mama dia tak ada, hurmm manja pula dia. Minta dukung je. ** Buat si kecil papa : Papa sik sangkak dah nak 2 taun usia kitak. Papa doakan In membesar dengan sihat. Semoga menjadi anak solehah. Papa sentiasa doakan kitak berjaya dunia dan akhirat. amin.

Smart Household USB Charging Automatic Water Dispenser

First Giveaway By Nufaa

Ejulz join.. Jom support sahabat blogger kita ni ok.. Syaratnya pun mudah.. Kalau nak join klik banner kat atas tu ok. Selamat menambah kenalan blogger ya sahabat2 semua..

SEGMEN BLOGLIST 2020 BLOG SHIDA | www.duniashida.com

Ok jom kita meriahkan segmen dari duniashida pula. Klik banner kat atas ni jika nak join k.. Apa yang ejulz suka tentang blog shida? ejulz suka singgah di blog ni sebab banyak perkongsian2 yang menarik yang ejulz belum tahu ejulz boleh tahu. ejulz dah lama follow blog shida & dah ada dalam friendlist fb. Apa lagi.. JOm la meriahkan segmen ni ok..

Petang semalam punya cerita

Semalam tak tak be sihat. Pening2 je rasa kepala. Ni pun masih rasa pening. Semalam balik kerja wife ajak temankan anak jalan2 kat kampung. Pegi lorong belakang rumah yang jarang kereta dan motorsikal lalu lalang. Seronok budak2 ni. Jarang jalan2 pusing kampung. Ejulz masa kecil dulu besar ni dah selalu kena suruh beli barang kat kedai. Hehe. Kadang2 kesian juga kat kat budak2 ni. Life diorang kat rumah main phone je. Ye la kan zaman sekarang dah berubah. Bukan sahaja berubah dari segi teknologi tapi kes jenayah pun dah bertambah.  Semoga keluarga kita semua sentiasa dilindungiNya. Amin