Iklan

My Blogger My Blogger My Blogger My Blogger My Blogger My Blogger

Tuesday, 14 July 2020

Eymasu World Craft






set diy yang paling popular setakat neh .. mask extend buat sendiri 🥰🥰

getah mask hitam 10yards
getah mask putih 10yards
jarum +benang (kalau nak kita sediakan sekali)
butang pelbagai design
(butang boleh pilih sendiri nnti 🥰🥰)












Giveaway by ejulz & mamapie




Syarat2 Penyertaan Giveaway by ejulz & mamapipie

1. Terbuka buat blogger yang menetap di Malaysia sahaja;
2. Buat satu entri bertajuk "Giveaway by ejulz & mamapipie". Letak banner di atas dan backlink ke post ini;
3. Follow blog ejulz dan mamapipie;
4. Follow IG ejulz dan mamapipie;
5. Tinggalkan penyertaan korang di post ini;
6. Pemilihan pemenang dengan menggunakan random.org dan hadiah RM20 untuk seorang pemenang.

Tarikh Tamat : 15 JUL 2020


SENARAI PESERTA

39. ANDA









Friday, 10 July 2020

Rezeki Jumaat


Alhamdulillah rezeki di hari Jumaat.

Tolong staff office dia bagi RM20.


Lepas solat Jumaat pula ada orang bagi nasi lemak & bubur kacang




Semoga mereka yang memberi dimurahkan rezeki, dikurniakan zuriah soleh dan solehah serta keluarga yang bahagia.


Wednesday, 8 July 2020

Perjalanan Kehidupan

Kita TAHU dalam kesusahan kita, ada lagi yang lebih susah dari kita.
Tapi kenapa kadang2 timbul rasa tidak puas dengan apa yang dimiliki dalam hati kita?

Kita TAHU sesuatu yang terjadi ada hikmahNya.
Kita TAHU ketentuanNya adalah yang terbaik untuk kita.
Tapi kenapa masih rasa kecewa apabila tidak dapat apa yang kita inginkan?

Kita TAHU syurga hanya untuk mereka yang baik2 dan beriman.
Tapi kenapa kita tidak berebut-rebut melakukan kebaikan?

Kita TAHU neraka untuk mereka yang kufur.
Tapi kenapa kita masih melakukan dosa?

Kita TAHU solat itu wajib.
 Tapi kenapa kita masih meninggalkannya?

Kita TAHU judi haram.
Tapi kenapa kita masih melakukannya?

Kita TAHU arak itu haram.
Tapi kenapa kita masih meminumnya?

Kita TAHU menutup aurat itu wajib.
Tapi kenapa kita masih membukanya?

Kita TAHU tanggungjawab ke atas keluarga.
Tapi kenapa kita masih mengabaikannya?






ejulz.blogspot.com June Performance on Google Search







Terima kasih buat sahabat2 yang sudi singgah di ejulz.blogspot.com


Tuesday, 7 July 2020

Dishwashing soap box

Kitchen scrubbing liquid detergent dispenser press-type automatic dispensing box scouring pad dishwashing soap box












Berminat? Boleh cek harga kat SINI.

Ejulz tak dapat nak bagitau harga kat sini sebab harga berubah-ubah mengikut promosi kilang. Berminat boleh klik link kat atas.







Monday, 6 July 2020

Permata hati papa



Telatah si kecil

Pernah terdengar kalau anak ikut muka kita, anak tak akan rapat dengan kita. Betul ker? Si kecil ejulz ni kalau nampak mama dia, mesti dah tak nak main dengan ejulz. hehe. Tapi kalau mama dia tak ada, hurmm manja pula dia. Minta dukung je.

** Buat si kecil papa : Papa sik sangkak dah nak 2 taun usia kitak. Papa doakan In membesar dengan sihat. Semoga menjadi anak solehah. Papa sentiasa doakan kitak berjaya dunia dan akhirat. amin.

Saturday, 4 July 2020

Smart Household USB Charging Automatic Water Dispenser


Thursday, 2 July 2020

First Giveaway By Nufaa




Ejulz join.. Jom support sahabat blogger kita ni ok.. Syaratnya pun mudah.. Kalau nak join klik banner kat atas tu ok.

Selamat menambah kenalan blogger ya sahabat2 semua..




Alexa Rank




Alexa Rank (7 JUL 2020)

#5,109,531

Follower : 2,122
Page views : 435,110



SUMBER : ALEXA

Wednesday, 1 July 2020

SEGMEN BLOGLIST 2020 BLOG SHIDA | www.duniashida.com




Ok jom kita meriahkan segmen dari duniashida pula. Klik banner kat atas ni jika nak join k..

Apa yang ejulz suka tentang blog shida? ejulz suka singgah di blog ni sebab banyak perkongsian2 yang menarik yang ejulz belum tahu ejulz boleh tahu.

ejulz dah lama follow blog shida & dah ada dalam friendlist fb.

Apa lagi.. JOm la meriahkan segmen ni ok..


Petang semalam punya cerita



Semalam tak tak be sihat. Pening2 je rasa kepala. Ni pun masih rasa pening. Semalam balik kerja wife ajak temankan anak jalan2 kat kampung. Pegi lorong belakang rumah yang jarang kereta dan motorsikal lalu lalang. Seronok budak2 ni. Jarang jalan2 pusing kampung. Ejulz masa kecil dulu besar ni dah selalu kena suruh beli barang kat kedai. Hehe. Kadang2 kesian juga kat kat budak2 ni. Life diorang kat rumah main phone je. Ye la kan zaman sekarang dah berubah. Bukan sahaja berubah dari segi teknologi tapi kes jenayah pun dah bertambah. 

Semoga keluarga kita semua sentiasa dilindungiNya. Amin


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...