Skip to main content

Posts

Showing posts from March, 2018

31 MAC 2018

Aktiviti arini.. Tolong mak mentua.. Siapa tau mentua ejulz tengah buat apa ni? Cer teka cer teka.. hehee *Buat entry guna hp je.. tinggalkan jejak kat ruangan komen k. Balik nanti ejulz terjah.. hehe

Balik kampung

Arini balik kampung wife.. "Tiada yang lebih membahagiakan selain melihat orang yang kita sayang bahagia.."

Simpan di sini untuk rujukan

๐Ÿ€ Dimana asal para nabi..??? ✔Adam(AS) - Sri Lanka ✔Nooh(AS) - Jordan ✔Shoaib(AS) - Syria ✔Saleh(AS) - Lebanon ✔Ibrahim(AS) - Palestine Dan wafat di  iraq ✔Ismail(AS) - Saudi Arabia ✔Yakoob(AS) - Palestine ✔Yahya(AS) Palestine ✔Zakariya (AS) Palestine ✔Ishaq(AS) - Palestine ✔Yusuf(AS) - Palestine ✔Looth(AS) - Iraq ✔Ayub(AS) - Jordan ✔Hood(AS) - Yamen ✔Nabi-Muhammad (SAW) - Saudi Arabia ๐Ÿ“Umur para nabi๐Ÿ“ ✅Adam(AS) - 1000 Thn ✅Nooh(A S) - 950 Thn ✅Shoaib(AS) - 882 Thn ✅Saleh(AS) - 586 Thn ✅Zakariyya(AS) - 207 Thn ✅Ibrahim(AS) - 195 Thn ✅Sulayman(AS) - 150 Thn ✅Ismail(AS) - 137 Thn ✅Yakoob(AS) - 129 Thn ✅Musa(AS) - 125 Thn ✅Ishaq(AS) - 120 Thn ✅Harun(AS) - 119 Thn ✅Yusuf(AS) - 110 Thn ✅Isa(AS) - 40 Thn ✅NABI MUHAMMAD (SAW) - 63 Thn ✔Jangan simpan je mesej ni.. Forward kpd Muslim yang lain.. ๐ŸŽพ๐ŸŽพ๐ŸŽพ Tolong baca sampai habis.. Kita selalu luangkan masa yg sdikit utk Allah; Tapi DIA selalu menyayangi dan merahmati kita. Allah sentiasa bersama kita.. Ma

Doakan untuknya

Assalamuailaikum kawan2 sekalian. Utk pengetahuan anak saya menhidapi penyakit leukiemia pada bulan 8 tahun lepas. Anak sy telah jalani treatment sehingga kini.  Semasa bulan febuari lepas anak sy ada kesan sampingan Chemotherapy yg menjejaskan otak anak sy.. skarang anak sy tak boleh melakukan activiti harian seperti berjalan,bercakap dan mkn dan minum.  Esok 28 mac 2018 anak sy akan jalani operation biopsy otak.. Sy BUKAN MINTA BANTUAN KEWANGAN.. sy nak minta bantuan kawan2 utk berdoa utk anak sy.  Tolong selitkan doa selepas solat kawan2 untuk doakan anak saya RIFQI ABSYAR BIN FAIRUL RAFIQ  untuk sihat semula dan boleh membesar seperti kanak2 yang lain.. terima kasih .  Hanya Allah sahaja dpt balas jasa kawan2 sekalian. ------------------------------------------------------------- Dapat pesanan whatsapp dari bekas pegawai ejulz kat pejabat lama.. Pagi ni anaknya akan menjalani pembedahan. Mohon sahabat2 blogger semua mendoakan agar anaknya cepat sembuh..

Rezeki semalam

Sengit dan tidak disangka.. Menang nasib. Hehee

23 MAC 2018

Arini letih gotong royong kat tempat kerja pagi tadi.. Malam ni pulak letih memutsalkan diri.. hehee Ejulz x pandai sangat main futsal.. main suka2 je.. lama dah x main.. Main x berapa pandai, pakai kasut murah2 je la.. hahaa

Friendly match 22 MAC 2018

Friendly match bersama AADK.. Menang.. menanggung kekalahan. Hahaa Kalah 0-2.. 

Badminton 20 MAC 2018

Rutin malam selasa.. ^_^

Segmen Pencarian Bloglist by Ombak Bergigi

  Jom join segmen ni.. ^_^ Klik banner kat atas tu kalau nak join k.. :)    

Rumah Sahabat Ejulz

Balik kerja semalam sempat teman sahabat lama tengok rumah yang dia baru beli.. Seronok bila tengok sahabat dah ada rumah sendiri.. Tak sabar rasanya nak duduk rumah sendiri nanti..  Ejulz doakan sahabat2 yg belum ada rumah sendiri dimurahkan rezeki dan dipermudahkan untuk memiliki rumah sendiri. Insyaallah. Amin..

#SegmenAzahRahaman : Aku Seorang Blogger!

  Jom Join Segmen Ni!!! Bila ditubuh ejulz x ingat.. hehe.. Tapi first entry 18 November 2010..   Dulu nama blog ejulz "Kampung Kameq" dalam bahasa Sarawak maksudnya Kampung Saya.. Kira blog ni kampung ejulz la.. tempat ejulz berkongsi sesuatu.. hehe.. Tapi dalam bulan lepas ejulz tukar nama blog ni kepada nama ejulz sendiri bagi memudahkan sabahat2 blogger ejulz cari blog ejulz.. hehe Alhamdulillah setakat ni yang kenangan pahit xda.. Yang manis banyak la.. hehe.. Dapat hadiah dari sahabat2 blogger.. Dapat kad raya.. dan yang paling manis adalah dapat tambah kenalan sahabat2 blogger.. Nasihat ejulz kepada sahabat2 blogger terutama adik2 blogger yang baru menceburkan diri dalam dunia blogger ni: 1. Berkawan dalam dunia blog ni biar ikhlas.. Jangan sekadar nak tambah follower 2. Kalau join segmen/contest biar jujur. Ikut semua syarat2 penganjur.. 3. Komen yang berhemah. Jangan sampai sahabat2 kecil hati.. Nasihat ni ditujukan jugak untuk ejulz se

Tahniah Datuk Siti dan Datuk K..

Tahniah diucapkan kepada Datuk Siti dan Datuk K diatas berita kelahiran puteri tersayang.. Mungkin dah lama peminat Datuk Siti tertunggu2 khabar berita ni.. Semalam kalau x silap Datuk Siti selamat melahirkan puteri sulungnya.. Ejulz mendoakan agar Datuk Siti dan puteri tercinta sihat selalu.. Bila dengar khabar seseorang dapat baby ni, ejulz excited sangat.. Teringin jugak nak ada baby sendiri.. :) Tak sabar rasanya ada 'cahaya mata' yang boleh menerangi kehidupan ejulz dan isteri.. :) Apa2 pun ejulz berserah dengan ketentuanNya.. Lima hari dah rasanya dah x update entry.. Hehe.. Hujung minggu sibuk cari rezeki.. Menguber.. hehe.. Boleh la buat tambah belanja barang dapur.. Hehe.. Nak register Uber boleh roger ejulz k.. Insyaallah ejulz tolong mana yang termampu.. *Tinggalkan jejak di ruangan komen k.. Insyaallah ada masa free nanti ejulz singgah.. :)

Segmen 24 Jam Bloglist #29 Mialiana.com

Segmen 24 Jam Bloglist #29 Mialiana.com Pencarian bloglist bagi bulan April, Mei dan Jun 2018 di Mialiana.com bermula pada hari ini, 15 Mac 2018 , iaitu tepat jam 1.00 petang sehingga hari esok, 1.00 petang 16 Mac 2018 . Semua dijemput join. Syarat-syaratnya : Follow blog Mialiana.com , Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com Buat entri bertajuk Segmen 24 Jam Bloglist #29 Mialiana.com Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI Senang dan mudah bukan? 10 blog yang bertuah akan dipilih secara manual dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog Mialiana.com ke dalam bloglist mereka juga. Keputusan pemenang akan diumumkan pada 31 Mac 2018 . ** jom support Mia Liana.... Read more: http://www.mialiana.com/2018/03/segmen-24-jam-bloglist-29-mialianacom.html#ixzz59pAWNAEh

SEGMEN JOM TUKAR2 BLOGLIST DARI EJULZ

Assalamualaikum dan salam sejahtera sahabat2 blogger semua.. Hari ni ejulz nak buat segmen sikit.. Disebabkan ejulz dah tukar nama link blog ejulz dari http//kampung-kameq.blogspot.com kepada http://ejulz.blogspot.com, ejulz nak kemaskini sikit bloglist ejulz.. Jadi kepada rakan2 yang sudi nak letak link blog ejulz ke dalam bloglist korang, bolehlah join segmen ejulz ni k.. Link blogger sahabat2 yang join segmen ni nanti ejulz akan masukkan dalam bloglist ejulz.. ^_^   Syarat-syarat? Simple je.. hehe 1. Buat entry bertajuk ' SEGMEN JOM TUKAR2 BLOGLIST DARI EJULZ ' 2. Tampal banner kat atas tu dalam entry korang. Jangan lupa link ke entry ni k 3. Masukkan link blog ejulz ke dalam bloglist korang k.. 4. Bagi link entry korang di ruangan komen di bawah.. 5. Jangan lupa follow blog ejulz pulak.. hehe Terima kasih sahabat2 yang sudi join.. ^_^ Yang dah join & letak ejulz dalam bloglis: 1. https://ourmemoria.blogspot.my/ 2.  https://

Kenangan ambil keputusan SPM

Geng Pagi Hot (Hot.fm) mengetengahkan tajuk kenangan ambil keputusan SPM pagi ni. Yer la kan arini keputusan adik2 yang ambil SPM tahun lepas dah keluar. Selamat berjaya kepada adik2 yang ambil keputusan arini k.. Kalau keputusan x berapa cemerlang xpa, teruskan usaha. Ok, nak cerita pasal kenangan ambil keputusan SPM. Dulu ejulz ambil keputusan bersama kawan2. Naik bas. Memang neves la kan. Haha.. Ada seorang sahabat ejulz ni memang top student. Jalan bersama dengan dia. Otw nak ke dewan masa nak ambil keputusan, terserempak dgn beberapa orang cikgu. Semua ucapkan tahniah kepada sahabat ejulz tu. Ejulz kat sebelah dah down dah. Mana tak nye xde cikgu ucap tahniah.. dalam hati memang keputusan teruk sangat la.. :(   Sampai je dalam dewan beratur ambil keputusan. Memang sejuk memanjang. Hahaa.. Alhamdulillah keputusan xde la teruk dan xde la cemerlang sangat.. biasa2 je. Kredit semua. Bila dah dapat keputusan, ejulz dan kawan2 nak jumpa semua cikgu kitorang.. Nak berterima kasi

13 Mac 2018

Aktiviti selasa malam.. kbai.. ^_^ *Tak dpt nak BW malam ni.. tinggalkan jejak di ruangan komen. Insyaallah ejulz akan singgah bila free..

Pemain EPL memakai jersi nombor 13

Senarai pemain Liga Perdana Inggeris (EPL) yang memakai jersi nombor 13.. Liverpool Arsenal Burnley Everton Watford FC Brighton & Hove Albion AFC Bournemouth Newcastle United Swansea City Huddersfield Town West Ham United Southampton Crystal Palace West Bromwich Albion Haaa.. ni pulak pemain yang memakai jersi nombor 13 yang paling mahal..

Tips terbaek Shuk Hot.fm

Dengar Hot.fm pagi tadi.. Dapat tips terbaek dari Shuk hot.fm.. Ok kalau wife korang hilang semasa shopping apa korang nak buat? Nak pusing satu super market yang besar memang susah nak kesan. Apa lagi kalau bersesak dengan ramai orang.. Haa.. Nak tau tips dari Shuk? Shuk kata dia akan cari perempuan yang paling cantik kat situ untuk berbual-bual. Dengan cara tu wife dia mesti akan pegi dekat dia.. Haaa.. Tips terbaek kan? Hahahaa

11 MAC 2018

Assalamualaikum dan salam sejahtera buat sahabat2 blogger sekalian.. Arini ejulz ambil stok minyak angin aromaterapi Fresh Care yang customer order.. Tapi sebelum tu sempat jugak ambil 1 trip Uber.. hehe Dapat la jugak RM5.70.. Syukur.. Lepas tu terus pergi ambil stok. Boleh tahan jugak la jauh tempat ambil stok.. Sejam lebih perjalanan. Kalau ada rakan2 blogger yang gi jalan2 kat Kuching boleh la singgah di Serikin, Bau.. Ramai jugak la pelancong2 suka gi sana.. Selesai ambil stok, on uber lagi.. Mana tau otw balik dapat trip lagi. Hehe Alhamdulillah, ada jugak la dapat sikit.. Boleh la buat belanja barang2 dapur sikit.. ^_^ Sape2 berminat nak cuba bawa Uber boleh whatsapp ejulz k.  Sampai rumah terus packing.

Pertubuhan Kebajikan BAITURRAHMAH Kuching

Pertubuhan Kebajikan Baiturrahmah Kuching didaftarkan pada 29 Disember 2016. Baiturrahmah merupakan pertubuhan dan rumah kebajikan yang menyantuni anak-anak saudara (anak-anak yatim) kita yang memerlukan bantuan, menjaga kebajikan dan pendidikan, juga menerapkan nilai-nilai syariat dalam kehidupan anak-anak saudara kita. Bagi yang ada rezeki lebih yang ingin dikongsikan bersama anak-anak saudara kita ni boleh la bank in ke akaun tersebut: 21125460009945 (RHB) PERTUBUHAN KEBAJIKAN BAITURRAHMAH KUCHING atau bagi yang ingin menziarahi anak-anak ini sendiri boleh hubungi penjaga mereka di talian berikut: 014-5884101 Semoga sumbangan anda diberkatiNya..

Giveaway Hadiah Meletop By Lea Azleeya & Friends

Jom join GA ni..  Klik banner kalau nak join k.. :)

Cara nak atasi masalah tak papar entry terkini kat bloglist

Alhamdulillah berjaya update bloglist yang x papar entry terkini.. Entry yang ejulz buat berkenaan masalah ni boleh tengok kat SINI .. Terima kasih kepada NoorMaizan sebab bagi info untuk selesaikan masalah ni..  Blog yang ada masalah kat bloglist ejulz adalah : https://ourmemoria.blogspot.my/ dan  https://sweetepalhijau.blogspot.my/   Cara menyelesaikan masalah ni adalah tambah  feeds/posts/default pada hujung link blog Contoh : https://ourmemoria.blogspot.my/ feeds/posts/default https://sweetepalhijau.blogspot.my/ feeds/posts/default

10 MAC 2018

Assalamualaikum dan salam sejahtera.. Arini xda apa2 nak buat.. Plan nak jalan Uber, tapi mak ajak gi rumah makcik.. Tapi sebelum tu, awal pagi tadi teman wife gi kolej vokasional adik dia.. Hantar barang keperluan.. Lepas tu gi keringkan pakaian kat dobi.. Lepas tu baru gi rumah makcik.. Lepas gi rumah makcik, sempat jugak gi singgah tapak projek pembinaan rumah yg ejulz dah book.. Dulu plan gaji stabil baru nak beli rumah.. tapi bila fikir rumah harga makin naik ejulz kuatkan hati book rumah ni.. Ni harga lama.. masa ejulz book harga dah naik RM 208,800