Skip to main content

Posts

Showing posts from February, 2011

Sejarah 2008 berulang?!!

Sejarah 2008 berulang?!! ape yg berulang? heHe.. xde apa pun, cuma ejulz arini sampai ofis seawal 7.15 pagi.. Kalau dulu2 (2008) memang dah kebiasaan sampai ofis lam pukul 7 - 7.30 pagi wpun sepatutnya punch kad pukul 8.00 pagi.. Sebelum pukul 7.00 pun pernah jugak dulu (2008).. Sekarang datang pukul 7.15 dah kira dahsyatttt laa.. heHe. Arini datang awal sebab bangun awal tadi.. Bangun pukul 5.00 dah x boleh tido.. Ni sebab member rumah buka tv dgn sound yg agak kuat la ni.. Kalau tengok xpe la pulak, ni main fb.. tv pulak pasang kuat2.. adeii!! Ntah ape2 la budak tu.. Nak 'sound', kang kecik ati pulak.. Ni lah payahnya kalau duduk dgn housemate yg lain pekerjaan.. Ejulz keje ofis hour, dia pulak keje sbg steward.. Keje ikut shift, x menentu hari kerja.. Erm!! layan je laa.. terpaksa la layan balik dengar lagu gune earphone.. wpun dah terkena mimpi ngeri aritu. Terpaksa laa.. Harap2 dia berubah la sikit lepas ni.. Bukan ape, takut jiran sebelah nyebelah, atas bawah komplen j

Bosannya arini!!! xdo kojo cari kojo.. huHu

Pagi tadi pegi merempit ke S.A ada kelas.. Mengantok yg teramat sgt masa lam kelas tadi.. Mana x nye, malam tadi tengok Manchester United punya game sampai abis.. lebam biji mata lam kelas.. huHu.. Sampai lecturer tanya pun dah x fokus.. huHu.. malunya kene ketawa rakan sekelas.. sabar je laa.. Abis kelas sambung merempit terus ke rumah.. penat siot!! Kepenatan hilang setelah memetik tali gitar yg baru ejulz beli malam semalam.. Baru nak belajar main.. x reti main pun.. huHu.. sape2 yg reti main tolong beri tunjuk ajar k.. :).. Setelah belajar kod2 asas, ejulz melangkah ke alamanda.. boring dok sorang2.. member sorang keje, sorang lagi pegi johor ada kursus esok.. Tinggal la ejulz sendirian.. heHe Kat alamanda ape lagi, ejulz mengorder nasi lemak + honey dew juice utk mengisi perut yg agak kekosongan ketika itu.. huHu.. tHen, jalan2 mencuci mata.. heHe. Tempat wajib pegi kalau ke alamanda adalah boling.. Agak ramai org main arini.. Ejulz tulis nama kat list menunggu.. tunggu punya tu

Alhamdulillah dipermudahkan..

Baru je lepas layan sinetron Kejora dan Bintang.. heHe.. lepas layan baru la dapat nak buat entri.. kalau buat entri sambil layan cerita x feel.. heHe. Arini, alhamdulillah semuanya berjalan lancar.. Pagi tadi ada urusan di KWSP.. sebelum tu pegi bank dulu nak buat pengesahan penyata bank.. biasa ambik nombor, beratur sampai 2 -3 jam.. tapi arini sekejap je.. x payah ambik nombor. tanya kat kaunter utama, then dia suruh pegi kuanter A terus.. Menunggu awek kuanter A tengah menjawab panggilan telefon.. Tunggu ada la lam 5 ke 10 minit. Seb baik telefon pasal kerja, kalau beborak ngan balak dia tadi memang dah kene sound ejulz dah.. huHu Selesai mendapatkan cop pengesahan, ejulz terus ke KWSP dengan membawa dokumen2 yang perlu.. Berbaris lagi di kuanter utama. Sekejap je.. bila dia tengok dokumen2 ejulz dia bagi nombor.. keluar je baris terus nombor ejulz dipanggil ke kaunter 10.. x sempat nak duduk terus dipanggil.. huHu. tHen ejulz bagi dokumen2 tu kat pegawai di kaunter 10.. semak pu

"SAYA NAK JOIN BLOGLIST E-RA PASHA BOLEH??"

wOw! ada segmen dari e-ra pasha .. thankz invite yaa.. hiHi syarat2 die.. baca lek lok k.. huHu. 1.Buat 1 entry yg bertjuk >> "SAYA NAK JOIN BLOGLIST E-RA PASHA BOLEH??" 2.Letak header e-ra pasha.. 3.Cerita serba sedikit pasal blog e-ra.. Bagi ejulz blog e-ra dah cukup baik.. Kemas dan tersusun.. x berat sangat.. nak buka pun senang.. Sejuk je mata memandang.. heHe.. teruskan berblogging k.. :) EJULZ BLOGGER WANITA /LELAKI ...........................................................

Mak Dara 1st Giveaway (GA)

Mak oi!! Mak Dara ada GA laa..('',) Ejulz nak join GA pertama MAK DARA PENULIS SKRIP ni laa.. hiHi Terima kasih banyak2 kepada Bro_monday kerana sudi mengetag ejulz.. Kadang2 x termampu nak buat.. hEhe.. tapi akan cuba sedaya upaya di waktu lapang.. heHe Ini dia banner bagi GA terbaik ni...   Nak bagi tajuk drama ape ek? ok, dah dapat...   TAJUK DRAMA : SI TANGGANG DENGAN BATU SEREMBANNYA Cerita ni kesinambungan cerita Si Tanggang, anak yg derhaka kepada ibunya.. Keturunan si Tanggang.. Adakah keturunan Si Tanggang derhaka seperti Tanggang the lagend @ sebaliknya? tunggu drama ini.. [siap ada sinopsis lagi.. huHu] nak join GA dari MAK DARA PENULIS SKRIP ni,? skodeng blog Mak Dara cepat!! SILA KLIK SINI CEPAT!!! HADIAH² YANG MENARIK!!! TEMPAT PERTAMA a)Nama anda (pemenang) akan Mak Dara masukkan dalam skrip terbaru Mak Dara yang berjudul Puteri Salamia dan menjadi nama salah satu watak didalam skrip itu. & b) Sehelai T-Shirt limited edition   TEMPAT KEDU

Siapa student UNISEL kat sini???

Salam.. Selamat pagi kengkawan.. Apa khabar? harap sihat selalu dan dilindungi Allah dari sebarang mala petaka.. Amin.. Ejulz nak tanya sape study kat UNISEL ?? Bukan ape, ejulz ada dengar yang YBhg. Tan Sri Ismail Adam telah dilantik menjadi Pro Canselor UNISEL yang baru berkuat kuasa mulai 21 Februari 2011. Wah bertuah betul UNISEL.. heHe.. Ni nak tunjuk sikit gambar ejulz dengan YBhg. Tan Sri Ismail Adam.. Bangga sangat dapat bergambar dengan beliau.. heHe.. Alhamdulillah.. Rezeki dari Allah s.w.t.. Syukur..

Munajat Keampunan

Ampuni ya Allah, Tuhan pentadbir makhluk... Ampuni ya Allah, Dari segala kesalahan... Ya Tuhanku, tambahi bagiku, ilmu yang bermanfaat Dan taufiqkan aku dengan amalan yang diterima Dan kurniakan aku, rezki yang luas... Dan terimalah keatas kami, taubat yang suci... Ya Allah... luluh hati hambaMu ini pabila mendengar zikir munajat keampunan ini.. Ya Allah.. Kau ampunilah segala dosaku Ya Allah.. Sesungguhnya aku alpa di duniamu yg sementara ini.. Kau berikanlah hidayah kepadaku Ya Allah.. Kau berikanlah petunjuk kepadaku Ya Allah..  Aku bermohon agar setiap apa yang ku lakukan di muka bumi ini Ya Allah, DiberkatiMu Ya Allah.. Amin.. Kau ampunilah dosa kedua ibu bapaku Ya Allah.. Guru-guruku.. Dan org2 yg berbuat baik kepadaku, Sama ada yg masih hidup @ yg telah meninggal dunia.. Kau berikanlah kesejahteraan kepada kami Ya Allah.. Amin.. DENGAR NI: MUNAJAT KEAMPUNAN QASIDAH ISTIGHFAR

Malam semalam ejulz mimpi ngeri!!!

Salam... Ejulz nak cerita sikit ni.. Malam semalam ejulz mimpi.. Bukan mimpi yg tu k.. heHe.. Ni mimpi ngeri.. Ok, sebelum ejulz cerita pasal mimpi tu, ejulz nak bagitau yg ejulz biasa tidur guna earphone.. Pasang lagu.. Memang aneh.. dah jadi tabiat la ni.. Malam tadi ejulz pasang lagu jiwang karat sikit.. Lagu ost cerita Lagenda Budak Setan.. Ape nama lagu tu? ejulz pun terlupa tajuk lagu tu.. heHe.. main dengar je.. ok, ejulz dah nak start cite pasal mimpi ni.. mimpi yg ngeri sgt2.. rasa rimas sgt lam mimpi tu.. macam x dpt keluar dari mimpi.. Lam mimpi tu ejulz duduk di dalam satu rumah yg agak ngeri dan tertutup.. sunyi.. ejulz sorang je ade masa tu.. then lam rumah tu ada sebuah radio.. masa mimpi tu, lagu yg ejulz dgr ialah lagu ost Lagenda Budak Setan.. Lagu yg ejulz dgr di alam realiti.. cehh! heHe.. Duduk lam rumah yg seram dan dengar lagu jiwang.. x matching langsung la cite ni.. heHe.. ok, nak dijadikan cerita lam mimpi tu.. ejulz cuba tutup radio tu, tapi yang anehnya r

Semoga Qistina cepat sembuh. Amin..

Tengah BW petang2 ni.. Tiba terbaca entri kat blog PONDOK BURUK .. Tentang Qistina.. Siapa Qistina? Qistina ialah anak kepada causin Sheda.. Pemilik belog Pondok Buruk.. Qistina yang dilahirkan pada 20.02.2011 telah dimasukkan ke wad ICU disebabkan lemas semasa dilahirkan.. Dan Qistina dikatakan mengalami pendarahan otak.. Diharap Kita dapat sama mendoakan agar Qistina cepat sembuh dan sihat seperti kanak-kanak lain.. Amin. Untuk maklumat lanjut boleh lihat klik header blog Sheda kat atas. Sekali lagi semoga Qistina sihat seperti kanak-kanak lain. Amin..

MAKLUMAN PENTING!! PELAJAR DINASIHATKAN TIDAK PULANG KE MESIR..

Assalamualaikum, MAKLUMAN PENTING!! Pelajar yang berada di dalam atau luar negara dinasihatkan tidak pulang ke Mesir sehingga dimaklumkan oleh kerajaan Malaysia.. PERINGATAN Pelajar-Pelajar Tajaan JPA Di Mesir Yang Berada Di Dalam Atau Luar Negara Yang Masih Belum Melapor Diri, Sila Berbuat Demikian Dengan Kadar Segera Melalui Talian Telefon Seperti Berikut; No Telefon: 1) 03-8885 3430 2) 03-8885 3437 3) 03-8885 3511 Emel: esila@jpa.gov.my untuk maklumat lanjut sila ke laman web JPA Memang menamatkan pelajaran adalah satu perkara yang penting buat mana-mana pelajar.. Tidak kisah laa dalam negara mahupun luar negara.. Tapi ape yang paling penting adalah keselamatan.. Kalau kita membuat keputusan balik ke tanah air disebabkan keselamatan tidak terjamin di Mesir, kenapa harus balik ke sana semula kalau keselamatan masih belum terjamin? Fikir-fikirkan, dan renung-renungkan.. 

Doodal's DiaLoguE COntest

Thankz bro_monday coz tag.. Macam best je contest ni.. join gak laa.. x dapat menang dapat kawan pun jadi laa.. hiHi Salam perkenalan yellowdoodal ('',).. Ni dialog yg dipertaruhkan.. hiHi - - - - - - - Situasi 1 : Mamak over :P Situasi : xde semangat patriotik/kemalaysiaan.. heHe Situasi 3 : x bayar bil astro ;( - - - - - - - - - ok, ejulz nak tag sambil promote blog comel lote nih.. heHe: http://splendiferousandleisure.blogspot.com/ http://kesayangankepunyaan.blogspot.com/ http://ainzulaikhas.blogspot.com/

10 CARA ISTERI LAYAN SUAMI..

woW! jangan double meaning dgn tajuk kat atas tu k.. heHe. eNtri ni khas ditujukan buat adik2, kakak2 dan mokcik2 yg dah kawen.. yg x kawen lagi x boleh lagi terutama yg no.10.. heHe.. ok layann.. zasssSSSs!!! klik gambar utk lebih jelas.. :)

Penting ke "Body Language" @ bahasa tubuh..

6 reasons to improve your body language by Henrik Edberg. When we’re in school or at work, we’re taught to improve our words. We learn to improve our language and words to impress. We learn to construct clever chains of words to gain an upper hand and to communicate more clearly. But when we grow up we learn very little beyond improving our words. A bit strange since… 1. …words are only 7 percent of your communication. The rest is your voice tonality (38 percent) and your body language at 55 percent. That’s according to research done by Albert Mehrabian, currently Professor Emeritus in psychology at UCLA. These numbers may vary depending upon the situation and what is communicated (for instance, talking over the phone is obviously different from talking face to face) but body language is a very important part of communication. 2. Increase your attractiveness It’s not what you say, it’s how you say it. A better posture, a more open body language, a more controlled and focused bod

Futsal 21/2/2011

Rehat jap lepas main futsal tadi.. alhamdulillah cukup jugak member yg datang.. ingatkan x cukup tadi.. last minit booking court.. 2 orang je reserve.. p alhamdulillah cukup.. xde laa nak main tiang je.. heHe.. k semua.. nak layan cerita duyung jap.. haHa.. gud nite n hepy blogging.. :)

Futsal lagi : risau x cukup player..

Jap g nak pergi komplek futsal presint 18.. nak main futsal kat sana.. selalu main hari selasa malam.. tapi bila booking tadi malam esok dah penuh.. terpaksa la main malam ni.. tapi ejulz risau kalau2 player x ramai malam ni.. kang main tiang pulak adei.. harap2 cukup player.. cakap pasal futsal ni, teringin pulak nak kumpul blogger2 yang tinggal berhampiran ni nak buat riadah.. main futsal laa.. hiHi.. agak2 boleh ke x ek? k.. nak mandi dulu.. jap g dah nak gerak.. :)

Segmen : SAYA SEORANG BLOGGER YANG AKTIF !

Nak join jugak.. heHe.. aktif laa sangat2.. haHa Jom join ramai2.. malam ni dah nak tutup.. cepat!! cepat!! heHe nak join klik banner bang ben tu.. :) 

Jom Join FACEBLOG!!!

Gempak!! Sekarang dah ada FACEBLOG.. Semestinya bagi yang ada blog sahaja.. heHe SELAMAT DATANG DIUCAPKAN KEPADA SEMUA YANG SUDI HADIR KE THE FACEBLOG. TUJUAN FACEBLOG DIWUJUD IALAH ATAS DASAR UNTUK MENGUMPUL DAN MEMBINA SATU KOMUNITI BLOGGER KHUSUSNYA DI SELURUH MALAYSIA DAN DUNIA AMNYA. MARILAH KITA BERSATU DAN BERKERJASAMA DALAM MEMBANTU RAKAN-RAKAN BLOGGER KITA DI SELURUH MALAYSIA. SEPERTIFACEBOOK, KAMI JUGA MEMPUNYAI TUJUAN YANG SAMA IAITU MENJALINKAN HUBUNGAN YANG LEBIH ERAT ANTARA PARA BLOGGER DI SELURUH MALAYSIA SELARAS DENGAN TEMA YANG KAMI GUNAKAN IAITU SEAKAN-AKAN TEMAFACEBOOK. SERTAILAH KAMI DAN BERSAMA KITA MEMERIAHKAN DUNIA BLOG MALAYSIA. TERIMA KASIH   copy 100% from FACEBLOG Salam kawan2.. Jom kita sama2 memeriahkan FACEBLOG ni.. Thankz Amni coz bagi info..

"Saya nak join bloglist Nelly The Strange"

Sekarang nak join bloglist Nelly pulak.. Syarat-syarat : Copy BANNER di atas  dan linkkan ke entry Nelly ( http://nellythestrange.blogspot.com/ ). [done] buatlah entry ringkas bertajuk : "Saya nak join bloglist Nelly The Strange"  [done] FOLLOW, jgn x follow heHe. . [done] pilih nak masuk kategori mana : Otai , Sempoi , Cool ejulz nak pilih kategori Sempoi .. Tinggalkan link anda kat ruangan komen entry Nelly. Tarikh tutup: 29 MARCH 2011 ejulz nak tag: nak tau lebih detail klik banner kat atas tu k.. :)

segmen senyum xnmpak gigi

Terjumpa segmen ni kat blog alice .. Dengar je tajuk entri die memang menarik.. ape lagi tanpa segan silu ejulz pun join jugak laa.. heHe.. tapi serius ejulz gtau.. abis semua folder gambar ejulz godek.. sampai godek picture lam facebook tapi x jumpe gambar ejulz senyum xnampak gigi.. last2 ejulz ambik je gambar gune lappy ejulz ni.. heHe Ni gambar yg dipertaruhkan.. - - - - - - - - - kali ni nak tag.. Bro_Monday Cik Ajaatyne Cik Najwa Shazleen Bella Halim Nak join?? sila terjah blog Muazatul adawiyyah Cepat!! Cepat!! tarikh tutup 27/02/2011

iMAZA93 1st GiVEAWAY

Tadi ejulz tag Iela Dalila.. tetiba terjumpa GA dari Imaza.. Dengan muka tebal dan selambenya ejulz pun join la walaupun xde org yg tag.. haHa.. selamba ya ya.. heHe nak tag; dan SEMUA FOLLOWER ejulz.. :) nak join? klik banner kat atas tu k..

[ SEGMEN ] Mata Ke Mata =) !

Baru je lepas join segmen yang Atok buat.. mintak dia masukkan belog Kampung-kameq ni kat bloglist dia.. pastu ejulz tertengok segmen "Mata ke Mata" kat blog Hunny & Bunny .. Ape g join laa.. heHe.. Segmen ni dianjurkan oleh Nuruashia .. comey belog dia.. siap ada buih2 lagi.. hiHi Dengar nama segmen ni buat ejulz rasa nak nyanyi je.. Dari kerana mata.. yg mempunyai kuasa.. Oh! aku tergoda.. aku tergoda.. (lirik x ingat.. heHe) • Details about diri kamu ( nama, umur, asal, current status, education level) Nama penuh ejulz adalah Mohamad Asrul Harfan bin Bolek.. Umo dah nak masuk 25 tahun.. x sedar umo dah nak cecah 25 ni.. heHe.. current status? nak tau status ape ni? hiHi.. Ejulz belajar setakat SPM je.. otak x berapa nak pandai laa.. heHe • Cerita Secara ringkas pasal kesayangan kamu ( parents, pets or lover) Semestinya ejulz sayang mak bapak ejulz yg ada di kampung halaman nun jauh di sana.. Ejulz keje jauh2 ni pun sebab diorang.. sayang diorang sangat2!! • Stor

AKU NAK MASUK BLOGLIST ATOK!

Tertengok segmen ni kat blog ziya .. nak join jugak laa.. hiHi.. Nak join? terjah la blog Atok k..
Layan DVD korea sebab siaran astro dan kene block.. Housemate x bayar bil lagi la ni.. Erm, nak buat camne..Camne laa nak layan bola malam ni ek? Arrggghhh!! x dpt layan cerita lain xpe tapi bola.. adeii!!! terpaksa la layan DVD korea yang dah lama x dilayan.. Cerita "Goodbye Solo".. Cerita ni mengisahkan konflik dalam percintaann, keluarga, persahabatan dan kesetiaan.. Banyak pengajaran yang boleh diambil daripada cerita ni.. Sedih? Memang sedih cerita ni.. Tengok sorang2 ni boleh menitis air mata.. heHe.. Uishh!! Jangan bagitau orang lain tau.. heHe.. Lam plastik tu ada 1 lagi DVD bersiri korea yg x bukak lagi.. Lepas abis cite goodbye solo ni nak bukak cite tu pulak laa.. hiHi.. Jom layan sama2.. :)

Ceramah Sempena Maulidur Rasul

Assalamualaikum semua, Mata ejulz dah ngantuk sebenarnye ni.. tapi sebelum ejulz tido, nak cerita sikit ape yg berlaku arini.. Arini ejulz ada buat program ceramah bersempena Maulidur Rasul kat ofis.. Alhamdulillah semua berjalan dengan lancar walaupun fikiran ejulz agak bercelaru. Untuk membuat sesuatu program bukannya mudah.. Ada sahaja halangan yang menanti.. Namun, ejulz bersyukur ke hadrat Ilahi kerana dengan izinNya majlis tersebut berjalan dengan lancar. Ejulz pilih tajuk "Nilai Peribadi Rasulullah S.A.W Dalam Pengurusan Islam".. Ejulz pilih tajuk tu supaya ejulz dan kawan2 di ofis boleh mencontohi akhlak Rasulullah dalam pengurusan @ kerja.. Lepas ni nak buat satu kuiz agama pulak.. Insyaallah kalau xde aral yang melintang kuiz tersebut akan dijalankan.. Cuma sekarang ni ejulz masih xtau nak buat kuiz macam mana.. Kepada kawan2 blogger yang kreatif sekalian, kalau ada idea yg menarik boleh laa kongsi2 kat sini k.. Salam n gud nite.. :) dah ngantuk ni.. zzzzZZZZzzZ

"1st GA Besday My Dear"

Salam sejahtera dan Salam 1Malaysia.. Cewahhh! dah macam ucapan ahli koprat n ahli politik pembuka bicara ejulz ni.. heHe.. Ejulz bukanlah nak bagi ucapan, taklimat maupun amanat.. just nak join GA yang ditag oleh bro_monday je.. hiHi GA ni dibuat oleh sis Anum Shukri .. [kenapa Ejulz nak join GA ni?] Pertama sekali ejulz ingin menambah kenalan dikalangan blogger2 Malaysia.. Dengan join GA ni secara tak langsung boleh mengenali sis Anum dengan lebih dekat lagi.. Then, nak join GA ni jugak sebab nak menang hadiah yg disponsor penuh oleh husband sis Anum.. heHe.. harap2 kali ni menang laa.. x penah lagi menang ni.. Kepada kawan2 yg nak join GA ni klik link sis Anum Shukri kat atas tu ek.. tengok dia punya syarat betul2.. selamat mencuba semua.. heHe kali ni nak tag: YUSRIN AIN ZULAIKHA EFA

SAYA PUNYAI 100 - 500 FOLLOWERS

Assalamualaikum semua.. Apa kabar? Harap sihat hendaknya.. Kalau nak sihat kene bersukan + doa.. heHe.. ok, kali ni ejulz nak join segmen bro Ben Ashaari.. Ejulz blogger baru lagi.. Follower pun baru 210 orang.. Harap dengan segmen ni ejulz boleh dapat ramai kenalan dan boleh bantu ejulz dalam dunia blogger nih.. ejulz budak baru belajar.. sila beri tunjuk ajar.. :) Salam perkenalan dari Ejulz ;)

CPK@1 FC di Futsal Karnival WOW Putrajaya 2011

Masih terbayang-bayang lagi suasana masa join Futsal Karnival WOW Putrajaya 2011.. Abis je program Karnival WOW Putrajaya 2011 aritu, memang letih sangat2.. Hari ahad digunakan untuk berehat dengan sebaik mungkin.. tidur je memanjang.. heHe.. Gambar2 ni ejulz dapat dari blog bro_monday.. no. 9 my feberet number.. :) tengah memerhati pergerakan pasukan lawan.. Nak tengok gambar2 lain? boleh terjah blog bro_monday aka rakan sepasukan..