Skip to main content

Posts

Showing posts from March, 2013

MENGHARGAI

Hargai orang yang sayang kita. Jangan sampai dia akan pergi jauh bila kita tak hargainya. Sebab bila dia dah pergi jauh, dia takkan kembali lagi.. *Si gule, mulai aritok wpun di hati kmk masih ada ktk, kmk akan coba terimak org lain di hati kmk. Kmk tauk bnyk burok dari bait bila kmk setia mnunggu ktk.. Kmk tauk semua ya perkara yg mengarut bagi ktk. Semoga ktk bhagia dgn pilihan ktk.

Hepy bDay to You...

hEpy bDay to U.. Hepy bDay to Youuu.. hEpy bDay to Mr. Sugar... Hepy Bday to Youuuuuuu.. Genap setahun umur Mr. Sugar - 28 Mac 2013 Pesanan buat Mr. Sugar; --> Jaga Si Gule baik2.. -->  Hiburkan Si Gule.. -->  Bahagiakan Si Gule.. -->  Jangan pernah biarkan Si Gule bersedih.. -->  Dan yang paling penting, Sentiasa jadi peneman kepada Si Gule terutama di waktu sedihnya..

Sejuta kemaafan

Salam. Ejulz nak mintak maaf kat akak2, abg2, adik2 dan kawan2 semua sebab tak dapat nak BW sangat sekarang ni.. Sibuk sangat.. Sibuk dengan kerja. Sibuk dengan exam. Sibuk nak hantar hadiah2 segmen.. Macam2 lagi nak di settle kan.. Insyaallah lepas semua selesai ejulz akan terjah blog korang k.. Sekali lagi maaf.. -EJulz "Tulus mencintai belum bererti dapat memiliki.."

Pemenang Segmen : Ucapan Selamat Hari Lahir buat "Si Gule" pada 19 Mac

Alhamdulillah selesai pilih pemenang. Terus terang ejulz bagitau terlalu sukar ejulz nak cari pemenang. Terlalu banyak ucapan2 dan entry2 yang kreatif dan cantik2. Sampai banyak kali jugak la ejulz tapis. Tahniah diucapkan kepada pemenang. Yang tak menang bukanlah kalah atau entry tak menarik. Bagi ejulz semua penyertaan memang terbaik. Dan bagi ejulz jugak, hadiah2 ni tidak dapat dibandingkan dengan doa2 dari korang semua. Terima kasih di atas doa yang diberikan kepada si gule. Semoga si gule sentiasa bahagia selalu, dimurahkan rezeki dan sentiasa mendapat keredhaanNya.. Sekali lagi ejulz ingin mengucapkan ribuan terima kasih. Tidak lupa juga kepada sponsor2 yang sudi sponsor segmen ejulz ni. Ejulz doakan agar perniagaan korang akan maju dan dimurahkan rezeki. amin Senarai pemenang adalah seperti berikut: - 100 penyertaan terawal akan dapat 1pcs Sticker Fridge Magnet / 1pcs Button Badges. – Ejulz akan poskan sendiri dalam masa terdekat ni k.. ^_^ - 1 Waterproof Lomo Camer

Senarai pemenang akan dimaklumkan kemudian

Ejulz dengan ini mengucapkan terima kasih kepada semua peserta segmen yang ejulz anjurkan sebelum ni. Dan ejulz nak ucapkan terima kasih di atas doa-doa yang diberikan untuk si Gule. Ejulz nak minta maaf sebab  mungkin akan maklumkan lewat sedikit senarai pemenang. Yang pasti insyaallah semua penyertaan akan dpt hadiah. Harap sudi terima hadiah saguhati yang x seberapa dari ejulz k. Agak sukar ejulz nak pilih ucapan dan entry yang terbaik. Insyaallah cuti hujung mggu ni ejulz akan usahakan untuk cari ucapan dan entry yg terbaek dan kreatif. Harap semua bersabar k. Sekali lagi ejulz pohon maaf di atas kelewatan ini. Terlalu banyak kerja dan aktiviti yang ejulz kene selesaikan. Sekali lagi ejulz pohon agar semua bersabar k.. :)

Segmen : Ucapan Selamat Hari Lahir buat "Si Gule" pada 19 Mac

*SEGMEN NI DAH TAMAT Tujuan utama ejulz buat segmen ni adalah bagi mengumpul ucapan Selamat Hari Lahir buat Si Gule. Siapa Si Gule? Ermm.. x perlu la korang tau.. hehe. Tapi dia sangat istimewa bagi ejulz.. ^_^ Hadiah yang bakal dimenangi: - 100 penyertaan terawal akan dapat 1pcs Sticker Fridge Magnet / 1pcs Button Badges. - 1 Waterproof Lomo Camera (Seorang pemenang) - 2 helai Tudung Bawal (2 pemenang) - Dessert Fork & Spoon set (10 set) (10 pemenang) - 1 botol Eskinol Facial Cleansor (Seorang pemenang) - 1 botol Air Madu Kira HAQ (Seorang pemenang) - 10 Keychain/Souvenir (10 pemenang) - 3 buah Novel (3 pemenang) - 1 Celak Arab (Seorang pemenang) Nak tengok gambar2 hadiah? klik   SINI Apa yang perlu dibuat? Senang je.. 1. Tulis tajuk entry "Segmen : Ucapan Selamat Hari Lahir buat 'Si Gule' pada 19 Mac. 2. Sudi2kanlah diri follow blog ni k.  3. Letak banner segmen kat entry korang k. Jangan lupa letak link entry

HePy bDay Si Gule

#HEPY BDAY SI GULE #Semoga kitak panjang umo n murah rezeki.. #Semoga ktk bahagia di samping keluarga, orang yang ktk sayang n kawan2 ktk.. #Semoga semua impian ktk jadi kenyataan.. Kepada yang belum beri ucapan utk si gule, sila join segmen ni k.. doa anda semua ejulz ucapkan terima kasih banyak2.. tQ. http://kampung-kameq.blogspot.com/2013/02/segmen-ucapan-selamat-hari-lahir-buat.html

Menghitung saat indah

Lebih kurang 6 jam lagi tibalah detik2 indah buat Si Gule.. Semoga kebahagiaan miliknya di saat detik2 indah itu.. #si gule; Hepy bday ktk.. saat bhagia tok bcampur sedih sbb kmk xpat bhagiakan ktk di hari bhagia ktk..

3 Hari lagi..

3 hari lagi bday si gula.. sape2 blm lagi bagi ucapan untuk si gula join contest ni k ^_^ http://kampung- kameq.blogspot.com/2013/02/segmen-ucapan-selamat-hari-lahir-buat.html *si gule, kmk harap ktk hepy ms bday ktk. kmk cayak family ktk, org yg ktk syg n kwn2 ktk akan smbut bday ktk..

Contest Kaca Mata PapaMifz.com

Ok, nak cerita pasal cermin mata ejulz.. hehe.. semua cermin mata yang ejulz beli xde jenama yang branded2.. yang biasa2 je.. kebanyakan berharga seratus lebih je.. dan ada jugak yang bawah seratus.. hehe.. Kenangan manis sepanjang berkaca mata? tak tau la apa yang manis sangat.. hehe.. Tapi yang pahit masa ejulz terlibat dengan kemalangan motorsikal.. agak teruk jugak laa.. nasib baik cermin x cucuk mata.. Alhamdulillah. Cermin mata bingkai putih ni dah lama ejulz x gune. Ejulz dah tukar yang sekarang ni. Rindu moment kat atas tu sbb si Gule yang ambik gambar.. :) Ni yang ejulz guna sekarang.. Ejulz guna masa pergi kerja, guna masa main futsal, guna masa joging, guna masa main tenis.. pendek cerita memang ejulz selalu guna yang ini laa.. hehe Yang ni pulak memang ejulz masih guna tapi x selalu guna sebab berat sangat.. hehe. Possing duduk tu masa ikut member pergi perlis dulu.. hehe Yang ni pulak cermin mata member. saja guna masa bgambar je.. hehehe

Balik Kampung!!! Huureyyyy!!

Esok nak balik kampung.. hehe *Si gule, sepatutnya kmk rasa hepy glak bila nak blt kpg. Tp knk tok kmk rasa kosong glak.. rasa sunyi glak..

HiShop

Pernah dengar nama HiShop? Meh berkenalan dengan HiShop ni.. hehe Banyak barang2 yang menarik bagi pompuan kat sini.. Comel2 je nampak barang2 ni.. Mesti yang guna ni akan nampak comel jugak kan? hehe Nasib baik la dilahirkan sebagai lelaki, kalau x kene beli jugak benda2 camni.. hehehe G la usha2 kat HiShop ni ------->  http://bit.ly/Z04qWp atau klik je iklan nuffnang kat sebelah ni sementara iklan masih tertera. Sebelum iklan bertukar.. hehe.

Tips – 10 Formula Bangun Awal Sebelum Subuh

Berpagi-pagian di awal pagi merupakan amalan salafusoleh dan orang-orang mukmin sejak zaman berzaman. Malah, terdapat suatu rahsia serta kekuatan yang luar biasa bagi mereka-mereka yang membiasakan diri bangun awal di pagi hari. Mereka adalah insan-insan yang terpilih yang bangun awal sebelum Subuh dan mereka melaksanakan solat Subuh setiap hari ikhlas kerana Allah SWT. Allah SWT berfirman yang bermaksud :“ Dan dirikanlah pula solat Subuh. Sesungguhnya solat Subuh itu disaksikan oleh malaikat.”(Surah al-Isra 17 : 78) Namun, selalunya apa yang berlaku dalam realiti kita ialah – ia adalah suatu yang sangat-sangat sukar untuk bangun awal sebelum Subuh. Selimut yang seringan kapas itu terasa bebanannya seperti batu konkrit. Dan, ramai di kalangan kita terlepas kewajipan asasi di awal pagi iaitu solat Subuh kerana susah untuk bangun daripada tidur yang nyenyak. Kali ini, saya kongsikan tips bagaimana untuk bangun awal sebelum Subuh. Tips ini bukanlah sekadar untuk dihebah

Rindu Lagi..

#Semoga dapat jadi amalan buat kita semua. Tapi janganlah berzikir dengan niat dia merasai rindu kita sahaja, niatlah berzikir supaya diampunkan kesilapan kita pada masa lalu. Dan niat supaya Allah sentiasa memberi jalan yang terbaik untuk kita. Insyaallah. *Harap ktk pun amal juak k. Amalkan zikir2 yang ktk penah ajar kmk dlok. berzikir masa mbak motor. 

R.i.N.D.u

#Rindu nak dengar gelak tawanya.. #Rindu nak dengar bersin comelnya.. #Rindu nak dengar cerita lawaknya.. #Rindu nak dengar luahan hatinya.. #Rindu nak dengar celotehnya.. #Rindu nak dengar cerita2 merapunya.. #Rindu nak minum white lady kat swee kang bersamanya.. #Rindu nak main cari perkataan dengannya.. ~Mood sedih pagi2 ni.. ermm.. Jangan lupa join segmen ejulz k. Dan apa yang penting adalah doa2 anda semua dlm segmen tu.. Kepada yang dah join, ejulz nak ucapkan terima kasih. Doa2 kalian hanya Allah sahaja yang dapat membalasnya. *Kmk RINDU segala-galanya tentang ktk. Dan kmk berharap ktk masih mampu untuk tetak dengan gembiranya, berharap ktk masih mngekalkan bersin comel ktk, berharap ktk masih bercerita cerita lawak, meluahkan perasaan ktk, berceloteh dengan riang walaupun bukan bersama kmk. Adakah ktk contact kmk sbb rindu atau cuma rasa bersalah? Kmk xkan pernah salahkan ktk. Cuma kmk yg rasa bersalah. Tapi k

FIRST GIVEAWAY BY MIZRIZHANI

Nak join GA ni.  hehe Nak join? Klik banner kat atas ni.. ^_^ hadiah2 dia menarik tau.. hehe Nak buat entry menarik? Ermmm.. ni yang payah ni.. mmm.. jap ejulz nak pk jap.. 3 jam lagi ejulz datang balik.. hehehehe 3 jam - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 2 jam- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 1 jam- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 1/2 jam- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 5 minit - - - - - - - - - - - - - - - Tadaaaaa!! Ejulz kembali setelah berfikir panjang.. Lama tunggu? hehehe Ermmm. sebenarnya ejulz belum jumpa idea lagi.. hehe xpe laa.. ejulz kongsi kata2 ni je laa k.. kata2 ni ejulz ambik dari page  [Ketawa bersama, menangis bersama] Page ejulz sendiri ta