Skip to main content

FIRST GIVEAWAY BY MIZRIZHANI

Nak join GA ni.  hehe


Nak join? Klik banner kat atas ni.. ^_^

hadiah2 dia menarik tau.. hehe


Nak buat entry menarik? Ermmm.. ni yang payah ni.. mmm.. jap ejulz nak pk jap.. 3 jam lagi ejulz datang balik.. hehehehe

3 jam
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
2 jam-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
1 jam-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
1/2 jam-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
5 minit
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Tadaaaaa!! Ejulz kembali setelah berfikir panjang.. Lama tunggu? hehehe

Ermmm. sebenarnya ejulz belum jumpa idea lagi.. hehe

xpe laa.. ejulz kongsi kata2 ni je laa k.. kata2 ni ejulz ambik dari page 
Page ejulz sendiri tau. kalau nak follow, like la k.. :)













Comments

  1. Terbaik...cik akak suka :)....cik akak dah join gak dik...nanti singgah beloh cik akak k :)

    ReplyDelete
  2. balas kunjungan. good luck ^^
    http://www.fatindiana.com/2013/03/first-giveaway-by-mizrizhani.html

    ReplyDelete
  3. Salam..hai.....Teima kasih tau sebab join...list name telah di update...tq...http://mardiyanhani.blogspot.com/2013/03/senarai-nama-peserta-giveaway.html

    ReplyDelete
  4. cik akak tag dik...maaf tag tanpa izin..hihi

    jom santai sitok

    http://sweetyzhanieyz83.blogspot.com/2013/03/1-weekly-ga-by-sharina.html

    ReplyDelete
  5. wah..kreatif ktk..gdluck utk ktk
    kata2 ya nice..blh molah kmk jd jiwang..cewah!

    ReplyDelete
  6. Jenjalan dari GA yang sama^^


    http://aireynhistorylife.blogspot.com/2013/03/first-giveaway-by-mizrizhani.html

    ReplyDelete
  7. Dari GA yang sama, goodluck! :D

    http://sisepet-kinderbueno.blogspot.com/2013/03/first-giveaway-by-miz-rizhani.html

    ReplyDelete
  8. Salam singgah..best of luck..dari segmen yang sama :)

    http://dianaazisworld.blogspot.com/2013/03/first-giveaway-by-miz-rizhani.html

    ReplyDelete
  9. datang dari GA yang sama,goodluck yer ^__^ (http://merepekgila.blogspot.com/2013/03/first-giveaway-by-miz-rizhani.html)

    ReplyDelete
  10. datang dari GA yang sama,goodluck yer ^__^ (http://merepekgila.blogspot.com/2013/03/first-giveaway-by-miz-rizhani.html)

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Bahasa Bidayuh Serian Sarawak

Bidayuh Serian Punya Bahasa ⇩  • saya ⇨ aku • awak ⇨ amu • cantek/hensem ⇨ timengen/hensem • ya ⇨ aye • jangan ⇨ aba • tiada ⇨ anyap • taknak ⇨ agak • menyampah/geli ⇨ sidod • tahu ⇨ puan • kalau ⇨ wang • berlagak ⇨ sumbong • mana ⇨ gapih • sini ⇨ gatik • sana ⇨ ga-ih • mahu ⇨ irak • sekarang ⇨ itin • budak ⇨ anak inya • muda ⇨ ungod • pukul ⇨ paluk • jatuh⇨ jatuk • baring ⇨ nguleng • kacau ⇨ ngaco • paksa ⇨ maksa • makan⇨ maan • ngegeh ⇨ sundel • kucing ⇨ singau • anjing ⇨ kasung • nanti ⇨ matik • jalan2 ⇨ panu2 • sibuk ⇨ gago *Pelikk kan ? Tpi itulah bahasa kami BIDAYUH SERIAN SARAWAKIANS Copy & Paste. Ejulz sendiri pun x pandai bahasa bidayuh. Hehe. Kalau la mahir semua bahasa. Hehe

Akhirnya tewas 21-27/3/2022

Setelah lebih kurang 2 tahun kita dilanda wabak covid-19, akhirnya ejulz tewas juga. Walaupun telah cuba sedaya upaya melindungi diri dari wabak berkenaan untuk melindungi keluarga, sekelip mata terkena juga. Walaupun tidak tahu dari mana dan bagaimana boleh terkena, tapi kadang-kadang kecewa dengan sikap segelintir orang sekeliling yang sambil lewa. Dan mungkin untuk peringatan diri juga. Kecewa dengan sikap segelintir orang sekeliling? Terlebih dahulu ejulz mohon maaf andai apa yang ejulz katakan akan mengguris hati sahabat2 di sini yang merokok. Tapi inilah kenyataannya. Bukan ejulz melarang atau tidak membenarkan mereka yang merokok untuk merokok. Tapi kalau merokok di tempat yang tidak sepatutnya memang menyusahkan pihak lain lebih-lebih lagi mereka yang tidak merokok. Korang bayangkanlah bagaimana suasana pejabat dimana pekerja merokok di dalam pejabat seperti tidak ada salah langsung. Yang guna vape apatah lagi. Alkisah bermula pada 20 Mac 2022 dimana kakak ejulz yang sepatutnya

Mari belajar bahasa Sarawak -Part 6

Assalamualaikum n selamat pagi.. Wahh!! dah lama rasanya ejulz x buat entri pasal bahasa Sarawak.. Faham x entri Mari belajar bahasa Sarawak yg ejulz dah buat sebelum ni.. kalau x faham jangan malu, jangan segan.. tanya je.. ejulz x makan org pun. heHe Sejak kebelakangan ni, ejulz x sempat nak buat entri sebab sibuk sgt2.. Bila dah sibuk tu, macam2 la reaksi ejulz.. memang kelam kabut laa dibuatnya.. hiHi. So, arini ejulz nak share perkataan kelam kabut dalam bahasa sarawak.. Dalam bahasa sarawak, kelam kabut bermaksud "Kamboh".. KELAM KABUT = KAMBOH Dengan kata lain "Kamboh" ni bermaksud kecoh.. ni pun kira macam "kamboh" jugak laa.. hiHi Diharap semua boleh faham ek.. Kalau x faham @ ada nak tanya, tanya je laa k.. ejulz sedia membantu.. heHe  :)