Skip to main content

Senarai pemenang akan dimaklumkan kemudian

Ejulz dengan ini mengucapkan terima kasih kepada semua peserta segmen yang ejulz anjurkan sebelum ni. Dan ejulz nak ucapkan terima kasih di atas doa-doa yang diberikan untuk si Gule. Ejulz nak minta maaf sebab  mungkin akan maklumkan lewat sedikit senarai pemenang. Yang pasti insyaallah semua penyertaan akan dpt hadiah. Harap sudi terima hadiah saguhati yang x seberapa dari ejulz k. Agak sukar ejulz nak pilih ucapan dan entry yang terbaik. Insyaallah cuti hujung mggu ni ejulz akan usahakan untuk cari ucapan dan entry yg terbaek dan kreatif. Harap semua bersabar k. Sekali lagi ejulz pohon maaf di atas kelewatan ini. Terlalu banyak kerja dan aktiviti yang ejulz kene selesaikan. Sekali lagi ejulz pohon agar semua bersabar k.. :)

Comments

  1. hehe..tak sabar tggu..hope menng..amin2..hee..(^_^)

    ReplyDelete
  2. hihi...xhal...yang cik akak join adik cik akak tok

    ReplyDelete
  3. sabar k kwn2 semua
    gdluck
    lak share kek special ngn mek org

    ReplyDelete
  4. Sentiasa sabar menanti. . He2. .

    ReplyDelete
  5. ok aje..take your time ok...^_^

    ReplyDelete
  6. Hi. Just nak inform yang saya dah tukar link blog,
    Dulu, link saya macam ni http://nabilahhh-z.blogspot.com/2013/03/segmen-ucapan-selamat-hari-lahir-buat.html

    Tapi saya dah tukar kepada link macam ni :) Harap boleh tukarkan kat bahagian peserta. Thanks.
    http://nurnabilahhh.blogspot.com/2013/03/segmen-ucapan-selamat-hari-lahir-buat.html

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Bahasa Bidayuh Serian Sarawak

Bidayuh Serian Punya Bahasa ⇩  • saya ⇨ aku • awak ⇨ amu • cantek/hensem ⇨ timengen/hensem • ya ⇨ aye • jangan ⇨ aba • tiada ⇨ anyap • taknak ⇨ agak • menyampah/geli ⇨ sidod • tahu ⇨ puan • kalau ⇨ wang • berlagak ⇨ sumbong • mana ⇨ gapih • sini ⇨ gatik • sana ⇨ ga-ih • mahu ⇨ irak • sekarang ⇨ itin • budak ⇨ anak inya • muda ⇨ ungod • pukul ⇨ paluk • jatuh⇨ jatuk • baring ⇨ nguleng • kacau ⇨ ngaco • paksa ⇨ maksa • makan⇨ maan • ngegeh ⇨ sundel • kucing ⇨ singau • anjing ⇨ kasung • nanti ⇨ matik • jalan2 ⇨ panu2 • sibuk ⇨ gago *Pelikk kan ? Tpi itulah bahasa kami BIDAYUH SERIAN SARAWAKIANS Copy & Paste. Ejulz sendiri pun x pandai bahasa bidayuh. Hehe. Kalau la mahir semua bahasa. Hehe

Akhirnya tewas 21-27/3/2022

Setelah lebih kurang 2 tahun kita dilanda wabak covid-19, akhirnya ejulz tewas juga. Walaupun telah cuba sedaya upaya melindungi diri dari wabak berkenaan untuk melindungi keluarga, sekelip mata terkena juga. Walaupun tidak tahu dari mana dan bagaimana boleh terkena, tapi kadang-kadang kecewa dengan sikap segelintir orang sekeliling yang sambil lewa. Dan mungkin untuk peringatan diri juga. Kecewa dengan sikap segelintir orang sekeliling? Terlebih dahulu ejulz mohon maaf andai apa yang ejulz katakan akan mengguris hati sahabat2 di sini yang merokok. Tapi inilah kenyataannya. Bukan ejulz melarang atau tidak membenarkan mereka yang merokok untuk merokok. Tapi kalau merokok di tempat yang tidak sepatutnya memang menyusahkan pihak lain lebih-lebih lagi mereka yang tidak merokok. Korang bayangkanlah bagaimana suasana pejabat dimana pekerja merokok di dalam pejabat seperti tidak ada salah langsung. Yang guna vape apatah lagi. Alkisah bermula pada 20 Mac 2022 dimana kakak ejulz yang sepatutnya

Mari belajar bahasa Sarawak -Part 6

Assalamualaikum n selamat pagi.. Wahh!! dah lama rasanya ejulz x buat entri pasal bahasa Sarawak.. Faham x entri Mari belajar bahasa Sarawak yg ejulz dah buat sebelum ni.. kalau x faham jangan malu, jangan segan.. tanya je.. ejulz x makan org pun. heHe Sejak kebelakangan ni, ejulz x sempat nak buat entri sebab sibuk sgt2.. Bila dah sibuk tu, macam2 la reaksi ejulz.. memang kelam kabut laa dibuatnya.. hiHi. So, arini ejulz nak share perkataan kelam kabut dalam bahasa sarawak.. Dalam bahasa sarawak, kelam kabut bermaksud "Kamboh".. KELAM KABUT = KAMBOH Dengan kata lain "Kamboh" ni bermaksud kecoh.. ni pun kira macam "kamboh" jugak laa.. hiHi Diharap semua boleh faham ek.. Kalau x faham @ ada nak tanya, tanya je laa k.. ejulz sedia membantu.. heHe  :)