Skip to main content

Posts

Showing posts from May, 2012

"Segmen : Up followers blog dan twitter"

thankz azmina sbb sudi tag.. ^_^ kali ni nak join segmen ni pulak.. hehe Blog : http://kampung-kameq.blogspot.com (720 follower) Twitter : @ ejulz (28 follower) kali ni nak tag : http://rikummagurlz.blogspot.com/ http://hazirahramli.blogspot.com/ & http://chityn.blogspot.com/ hehehe.. Selamat bersegmen.. ^_^

Santapan Minda (5)

"Memberi sedikit dengan ikhlas lebih mulia dari memberi dengan banyak tapi diiringi dengan riak..." *Fikir2kan, renung2kan.. Selamat beramal.. ^_^ Si guLE, *kmk harap ktk berada dlm keadaan sihat aritok.. kmk syg ktk.. tp kmk xmampu mmiliki ktk.. smoga ktk temu org yg lbh bgs dr kmk.. jaga mkn ktk k.. love u.. -Mr. Sugar

All The BeSt..!!

Semoga berjaya dalam hidup yer k0rang semua..  Semoga Allah memberkati setiap apa yg kita lakukan.. Lakukan sesuatu niat kerana Allah, Insyaallah akan berjalan lancar.. ^_^ *Smoga ktk hepy slalu k.. jgn stress2.. sory kmk xpat tlg ktk.. harap ktk akan berjaya dlm hidup ktk.. jg drik bait..

Segmen Eza: JALINAN KASIH SEBLOGGER

Nak join? Klik banner.. ^_^ Jom join.. :)

Bila retiss sambut bday.. x hengat dunia..

Abaikan tajuk entry kat atas.. bukan retiss mana pun sambut bday tu.. Arini bday ejulz yg ke..... ermmm.. biar laa rahsia.. hehe. Ejulz nak ucapkan terima kasih buat rakan2 fb n rakan blogger atas ucapan dan doa2 yg diberikan.. Dari pukul 12 pagi hingga skang x henti2 rakan2 wish.. [rasa retiss la sgt] hahaha.. ejulz terharu sgt bila dpt beberapa msg; Msg 1: Slamat harijadi buat ankanda asrul harfan.moga pjg umur, murah rzki aman mkmur dan mdpt jodoh plhan hati, dr ***&*** ***** Msg 2: Slamat hari jadi kpd abg asrul.. Smoga murh rzki dan d rhmati allah .. Drpd *****, ****** dan ****** .. Daripada siapa agaknye ek? hehe.. Cer teke.. cer teke.. hehee X lupa jugak terima kasih buat bos.. tq utk cadbury tu.. hehehee *makseh ktk sbb masih ingt bday kmk.. makseh sbb jd org pertama yg wish bday kmk.. tepat2 jam 12.01am..  kmk hargai suma ya.. kmk harap ktk akan bhagia selalu d samping org yg dpt bhagiakan ktk lbh dr kmk.

Penyu Menangis Giveaway @ Jemari Asmara

Arini bday ejulz yg ke 16 [hehehe.. perasan muda.. hehe] kali ni nak join GA dari Jejari Asmara pulak.. GA akan berlangsung dari 07 Mei 2012 hingga 10 Jun 2012 Ibu Yusuf dengan baik hati nak bagi: Hadiah pertama: Hadiah misteri bernilai RM50.00 dan Ganu FM Hadiah kedua: Hadiah misteri bernilai RM40.00 dan Ganu FM Hadiah ketiga: Hadiah misteri bernilai RM30.00 dan Ganu FM Hadiah saguhati: Ganu FM x 6 pemenang Menarik x hadiah? Nak join? klik sini .. ^_^

Hepy Bday..!!

HePPy bDay To Me..!! HePPy bDay To Me..!! HePPy bDay To Meeeee..!! HePPy bDay To Me..!! hehehe.. kesian x? sambut bday sorang2.. huhu :( Terima kasih buat kwn2 yg sudi wish bday ejulz kat fb dan x lupa jugak kat bos sudi wish kat fb jugak.. kalo ada hadiah lagi cun bos.. hehe *si guLE; makseh ktk sbb msh ingt bday kmk.. ktk la org pertama yg wish bday kmk.. maafkan kmk masa bday ktk dlok.. gik ingt gik kmk masa ya.. masa ya kmk gik kat kem.. wpun kepak glak kmk kuatkan drik juak call ktk.. masa ya kmk nk kakar ngn ktk n tggu tepat jam 12 pagi.. kmk mok jd org pertama yg wish bday ktk.. tp kmk kepak glak.. kmk ttido masa ya.. maafkan kmk..

"Segment: I Love My Blog!"

" I Love  My Blog! because of you. haha.. just kidding.. Ok, ejulz sayang blog ejulz sebab di sini la tempat ejulz nak luahkan perasaan ejulz.. suka duka, sedih gembira, semua ejulz tuang kat dlm blog ni.. [dah macam air la pulak luahan ejulz ni.. hehe].. Dalam blog ni jugak ejulz ada kwn2 yg sntiasa memberi kata2 semangat wpun di dunia realiti x kenal pun.. just kenal dlm blog je.. bagi ejulz mereka yg ada dlm blog ejulz ni dah mcm keluarga ke-2 ejulz.. ejulz dah anggap diorang mcm adik beradik ejulz sndiri.. terima kasih atas nasihat yg k0rang berikan selama ni.. k bye.. love u all.." Nak join? klik sini .. ^_^

1st GA:MairaDiana Nak Kasi Brooch'

Nak join? klik sini .. ^_^

“Random Giveaway by Yana”

Nak join? Nak tau hadiah menarik? klik sini ..  Join jgn x join k.. ^_^

Ku tak sempurna

*Maafkan kmk.. kmk x sempurna utk ktk.. bnyk glak kekurangan.. x mampu nk bhagiakan ktk.. xkan mampu nk polah ktk hepy.. rami gik org lain yg lbh lyk utk ktk.. harap ktk akan jumpa org ya.. yg mampu bhagiakan ktk..kmk harap ktk akan hepy selalu, sihat selalu..

3rd GIVEAWAY by Syafiqah Hashim

Arini hari rehat.. Xtau nk buat ape.. just BW je.. terjumpa satu GA dari blog follower baru ejulz Tulip Merah .. Ape g ejulz pun join laa.. hehe Nak join? klik banner tu.. ^_^ Nak tag : http://ciknisyaschewlala.blogspot.com/ http://ajieharini.blogspot.com/ http://cintamentos.blogspot.com/ *Kalo ejulz menang ni, ejulz nak bagi kat org yg ejulz masih syg.. Aritu dpt beri dia hadiah telekung yg ejulz menang dari contest blog.. ejulz  hepy sgt..

Kepulangan hamba ^_^

Alhamdulillah selamat sampai dari Kursus Jati Diri.. Letihh..!! hehe.. Mula2 sampai sana, ejulz ingat terus berhenti di tempat kursus.. rupa2nya ramalan ejulz meleset sama sekali.. hehe. rupa2nya kene naik "special bas" aka lori utk masuk lagi ke dlm hutan sbb bas yg besar xleh masuk.. jln kecik sgt.. hehe. Antara aktiviti yg mnyeronokkan adalah main painball.. hhehe.. ermm.. gambar xde lagi laa.. Insyaallah kalo dh dpt nanti ejulz share.. hehe *kmk rindu ktk.. xda org lain d hati kmk.. just ktk jak si guLE.. ejulz jugak nak mintak maaf andai ada kwn2 yg terkecil hati dgn ejulz.. ejulz xde niat nak kecilkan ati sape2..

Kursus Pembangunan Minda & Jati Diri

Salam semua.. harap berada dalam keadaan sihat selalu.. Esok hingga sabtu ni ejulz terlibat dengan Kursus Pembangunan Minda & Jati Diri di Teratak Riverview, Tanjung Malim, Perak.. Ejulz belum pernah pergi sana.. teruja sgt, ejulz pun tanya la kat Tan Sri Google.. Tan Sri Google bagi gambar2 ni.. hehe Tengok gambar2 tu mmg agak mencabar jugak la tempat tu.. hehe.. xtau la betul ke x ape yg Tan Sri Google ni bagi.. hehe.. Just wait n see tomorrow.. hehe 3 hari pegi sana xleh la nak buka blog.. akan merindui  k0rang semua.. singgah2 la kat sini ek.. tolong bersih2kan blog ejulz ni ek.. Rindu k0rang, terutamanya si guLE.. #Jangan pernah ragui kesetiaan kmk ngn ktk..

Hanya secebis DOA yg mampu ku berikan

Buat Mak & Bapak, Tiada ringgit berjuta yg dapat diberikan oleh anakmu ini. Tiada kemewahan yg mampu diberikan. Yang mampu hanya DOA.. Love you.. **Buat insan yg masih kmk syg: ktk, jgn lupak pesanan kmk.. sntiasa doakan mak bpk kita k.. Insyaallah ktk akan bjaya..Rezeki ktk akan melimpah ruah.. Insyaallah..

Jaga Kesihatan Diri

Salam dan selamat pagi semua.. Harap semua berada dalam keadaan sihat arini.. Bila tengok post dia arini, ejulz nak share pasal penjagaan kesihatan.. simple je..  ^_^ Picture ni ejulz dapat dari Tan Sri Google.. ^_^ *Kmk harap ktk sihat selalu.. hepy selalu.. jgn stress2 glak.. jaga kesihatan..

1 REJAB JATUH PADA 22 MEI 2012

Salam, Terbaca pasal bulan Rejab kat blog Kak Ieda tadi.. Selamat Menyambut bulan Rejab kepada semua umat Islam d seluruh dunia.. Semoga bulan ini memberi bnyk keberkatan kepada kita.. amin.. Insyaallah, Ejulz nak puasa juga mulai esok.. Nak tau info yg lebih mengenai bulan Rejab ni? Terjah la blog Kak Ieda .. :)

R!E!Z!E!K!I

Salam semua.. harap berada dalam keadaan sihat harini.. Esok cuti.. Bolehlah k0rang g jalan2 ngan family @ pakwe/makwe k0rang.. heHe.. Petang tadi lepas g latihan Wataniah.. Seronok gak dapat belajar ilmu2 ketenteraan ni.. hehe. lasak la jugak.. kata nak buat badan macam Aaron Aziz. Mesti la kene buat keje lasak2.. hehe. Ok, malam ni ejulz nak kongsi satu perkara.. berkenaan "REZEKI".. Sepertimana kita tahu, ajal, maut, jodoh, pertemuan telah ditentukan oleh Allah s.w.t.. begitu juga rezeki.. Walau kaya macam mana pun kita, kalau telah ditentukan sesuatu tu bukan rezeki kita, maka bukan rezeki kita la tu.. Sebagai contoh, Si A seorang yang kaya raya.. Dia membeli donut big apple untuk dimakan selepas kerja (ada ke org kaya mkn big apple? hehe). Sampai je kat rumah, Si A pun membawa la donut yg dia beli tadi ke dlm rumah.. Tergesa2 nak masuk rumah.. perut dah lapar la tu.. hehe.. dalam tergesa2 membuka pintu rumah, tuppppss!! donut terjatuh dari tangan dan semuanya terkel

Cute Doodle dari Cik Amal

Baru lepas tgk Semanis Kurma.. Tajuk minggu ni "Di Mana Silapnya".. Ermm.. Rasa takut pulak nak kawen.. hehe.. Tutup cite pasal nak kawen.. Ni nak cite pasal hadiah doodle dari Cik Amal ni.. hehe Terima kasih yer Cik Amal  yg comey sbb sudi bagi doodle yang comey ni.. ^_^ . tengok sini .. G la terjah blog Cik Amal tu ek.. hehe.. g mintak kat dia.. hehe #Walaupun ia tiada nilai wang ringgit tapi keikhlasan tu yang memberi nilai yang berharga terhadap apa yg kita beri.. ^_^

Segmen "Saya Blogger Hot" by Chegu Along.

Terima kasih Farah Izni sbb sudi tag n PAKSA ejulz.. ^_^ HOT SANGAT KE EJULZ??? HEHEHE ^_^ Nak join..? klik sini.. >.< Kali ni nak tag n PAKSA.. hehehe ^_^ ; Intan Wandalaara Wan Iffah Izzati Cik MISI Nadia GUD LUCK!! ^_^

Batik Oh Batik!!

Assalam semua.. harap berada dalam keadaan sihat.. Hari Khamis aka Batik Day.. hehe.. Bosannnnn.. Sunyiiiii.. ermmmm.. laparrrrr.. hehehe Bohsang giler wei... jom main boling.. hehe #Tengok muka depan akhbar arini, "Aidil Zafuan tarik balik permohonan cerai".. Alhamdulillah, akhirnya hubungan dia dan Rita dapat diselamatkan.. Ejulz tumpang gembira atas berita ni sbb ejulz tak suka pasal hubungan yg porak peranda.. x suka pasal hubungan putus, cerai.. Semua tu menakutkan ejulz.. ^_^ Ejulz harap dan berdoa isu2 perpisahan @ perceraian akan berkurang dari semasa ke semasa.. Sayangilah mereka yg menyayangi anda.. :)

Segmen : Up Follower & Tambah Kenalan

Follower : 626 Negeri Kelahiran : Sarawak Nak join? Klik sini .. Cepat!!Cepat!! - Tarikh tutup : 16 mei 2012,11.59 malam.. Sempat lagi.. ^_^

Selamat Hari Guru

Salam. Selamat Hari Guru diucapkan kepada semua pendidik di seluruh Malaysia terutama sekali guru2 yang pernah mendidik ejulz.. Semoga cikgu2 berjaya dalam bidang perguruan dan berjaya melahirkan insan yang berguna kepada masyarakat dan juga negara.. Tidak lupa juga diucapkan kepada seorang cikgu yg teristimewa yg ejulz kenal di blog iaitu; SweetHonesty Smoga success slalu.. :) Terjah la blog dia utk buat ucapan k.. ^_^ klik sini ..

Isteri, Ayam dan Madu

Mesti k0rang carik gambar ayam masak madu kat entry ni kan? xde nye ayam masak madu.. hehe.. Ejulz just masak sosej gune perencah ayam masak madu.. hehe.. ejulz beli perencah tu masa balik kuching dulu.. kat sini slalu cari x jumpa.. xtau la kenapa dah x jual kat sini lagi.. huuhu.. Masa ejulz jalan2 kat carrefour tadi, tgh2 nak pilih mayonis ada la sepasang suami isteri dan anaknya.. Diorang pun nak beli mayonis gak.. Ejulz terdengar perbualan mereka; Isteri : "Ambik ni la bang" (sambil tunjukkan mayonis dalam bekas yang ada penutup) Si suami masih mencari2 mayonis yg lain..  Suami : Ambik ni laa.. senang nak guna" (Sambil menunjukkan moyonis dalam botol.. ala2 mcm botol yg digunakan oleh peniaga burger utk letak sos dan mayonis tu.. hehe) Isteri : "Mahal tu bang. Baik ambik ni murah sikit.." Suami : "Xpe.. ni senang sikit nak guna.." Si isteri macam masih berkeras nak guna yg murah tu.. Kemudian ejulz terus beredar

K!E!SU!N!Y!I!A!N

x mampu berkata apa2.. :(

Contest "Saya meminati pelakon Nora Danish kerana ......."

Yeayy!! 1st time join contest yg dianjurkan oleh artis.. hehe.. sape x kenal Nora Danish... ki ki ki.. Sebenarnya ejulz dah follow dah Nora Danish ni.. kalo x silap masa entry pasal anaknya demam.. kalo x silap rayqal kot.. heHe Nak join? klik gambar ni.. "Saya meminati pelakon Nora Danishh kerana dia comel, kiut, manis, cantik, beautiful, ayu (ni ayat nak bodek ni.. hehehe). Pertama kali kenal Nora Danish ni dari cerita bersiri Puteri kalau x silap. Minat sangat tengok cerita tu.. hehe.. Ejulz suka lakonan dia.. Dia seorang yang lemah lembut dan bersopan santun.. Nak cari bakal isteri yg lemah lembut macam dia.. hehe Dia pandai menjiwai watak yang diberi.. Ejulz juga suka tengok lakonan Nora Danish dalam cerita 'Tentang Dhia'.. tiap2 hari tengok cerita tu.. Ejulz dan si guLE selalu tgk sama2 wpun kami duduk jauh.. ^_^" Kali ni ejulz nak tag; ~SWEET HONESTY~ ARE_LIN@YU IKA Kathy Tuah EZAN IDMA ir yien 9897   Pecinta pi

Selamat hari ibu 2012

sedap betul dapat rehat di hari ahad camni.. semalam letih jadi pengawas jaga exam pengambilan PTD yg dianjurkan oleh SPA.. dari pagi sampai ptg.. gud luck buat mereka yang hadir.. yang x hadir tanpa sbb munasabah tu mmg x tahu erti bersyukur.. bukan semua org bertuah dpt hadir exam ni.. ish3.. Dikesempatan ni ejulz nak ucapkan selamat hari ibu buat ibu2 di seluruh dunia ni terutama sekali ibu ejulz.. Semoga Allah memelihara mak spertimana mak jaga ejulz dari kecik sampai sekarang.. tidak lupa jugak buat bapak yg sntiasa s0kong ejulz.. Manjew x..??? dah la gigi ada yg xde.. heheHEhahehe

Segmen : Blogwalking Sampai Lebam

Pertama sekali thankz buat  ~Sweet Honesty~  sbb sudi tag ejulz.. Nak join? klik sini k.. ~Sweet Honesty~  , kalo menang nak gayut jugak.. hehehe.. rindu nak gayut ngan si guLE.. ^_^

Alhamdulillah.. No.2 pun jadi laa.. ^_^

Gembira sgt2.. Senyum, nak mampu kata apa2.. Syukur Alhamdulillah.. Rezki dariNya.. Ejulz dapat no.2 dalam "Jom Join 1st GIVEAWAY from Telekungnajwa".. x percaya..? tgk sini .. hehhe terbayang si dia pakai telekung tu.. ^_^ *Malam ni nak naik pentas.. heHe.. APC.. hureyYYYyy!!! tahun 2009 dapat salam dgn Tan Sri Ismail Adam.. malam ni nak bsalam dgn Tan Sri Abu Bakar Abdullah pulak.. ^_^ ~Alhamdulillah..~

Pesan bapak

Rindu bapak.. Makseh bapak sbb beri ejulz kehidupan.. Dan yg lbh bermakna mengajar ejulz erti kehidupan.. wpun ejulz tidak dibesarkan dengan kemewahan, tapi ejulz bersyukur sbb dibesarkan oleh keluarga yg sgt menyayangi ejulz.. #Ayat bapak kpd anak buah ejulz yg ejulz x boleh lupa.. "Ermm.. cuba jadi macam paksu, dengar kata..." bangga siot bila jadi idola kpd anak2 buah.. hehehe ^_^

Business Opportunity as low as RM15 with Sophie Paris by Lunavocy

If you love fashion and want to start a business in fashion as part time or full time, then Sophie Paris is for you. Anyone  with minimum age of 18 years old can start this business by joining us as a Sophie Paris member. It's a lifetime membership  and you will get starter kit to start your business as low as RM15 only. Sophie Paris provide drop ship program which you  don't  have to keep stock for yourself.  How you gain money from Sophie? Firstly, if you sell  Sophie Paris products  to your friends or anyone, you will get 20% profit  from retail price. Secondly, introduce to your friends and family and they will join as Sophie Paris member. When they join  and make purchase, you will get bonus from it! Please send us email to know more. Interested to join? email us at sophieparis@lunavocy.com or  message us on facebook Visit our Sophie Paris by Lunavocy by  click here Visit sophie paris website by  click here