Skip to main content

Jaga Kesihatan Diri

Salam dan selamat pagi semua.. Harap semua berada dalam keadaan sihat arini..

Bila tengok post dia arini, ejulz nak share pasal penjagaan kesihatan.. simple je..  ^_^


Picture ni ejulz dapat dari Tan Sri Google.. ^_^




*Kmk harap ktk sihat selalu.. hepy selalu.. jgn stress2 glak.. jaga kesihatan..

Comments

  1. si_mone : jaga ksihatan diri ;)

    ReplyDelete
  2. saffiya_aleesya @ echa : tq sudi follow.. :)

    ReplyDelete
  3. Nurul Husna Mohd Hassan : u r welcome.. :)

    ReplyDelete
  4. insyaallahh sama2 kita jaga ikut rasullullahh ;)

    ReplyDelete
  5. InsyaAllah, thanks share ;) I like.

    ReplyDelete
  6. ena satu je xleh nk berubah iaitu bangun seblm subuh.. huaaaaaaaa...

    Tak pelah, berusaha ke arah kebaikan, insyaAllah

    ReplyDelete
  7. tq ktk sbb berik info tok ^^

    ReplyDelete
  8. wah insyaAllah.. mok amal kedak ya.. ehe thx for sharing ;)

    ReplyDelete
  9. mdmZ : search google je.. hehe

    ReplyDelete
  10. Insyaallah kak ieda.. :)

    ReplyDelete
  11. Atiqaa Payung : u r welcome.. :)

    ReplyDelete
  12. ✿Lady Ainaa ✿ : insyaallah boleh. :)

    ReplyDelete
  13. eva : Insyaallah.. sama2.. :)

    ReplyDelete
  14. Pecinta pink^^ : no practice not perfect.. hehe

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Bahasa Bidayuh Serian Sarawak

Bidayuh Serian Punya Bahasa ⇩  • saya ⇨ aku • awak ⇨ amu • cantek/hensem ⇨ timengen/hensem • ya ⇨ aye • jangan ⇨ aba • tiada ⇨ anyap • taknak ⇨ agak • menyampah/geli ⇨ sidod • tahu ⇨ puan • kalau ⇨ wang • berlagak ⇨ sumbong • mana ⇨ gapih • sini ⇨ gatik • sana ⇨ ga-ih • mahu ⇨ irak • sekarang ⇨ itin • budak ⇨ anak inya • muda ⇨ ungod • pukul ⇨ paluk • jatuh⇨ jatuk • baring ⇨ nguleng • kacau ⇨ ngaco • paksa ⇨ maksa • makan⇨ maan • ngegeh ⇨ sundel • kucing ⇨ singau • anjing ⇨ kasung • nanti ⇨ matik • jalan2 ⇨ panu2 • sibuk ⇨ gago *Pelikk kan ? Tpi itulah bahasa kami BIDAYUH SERIAN SARAWAKIANS Copy & Paste. Ejulz sendiri pun x pandai bahasa bidayuh. Hehe. Kalau la mahir semua bahasa. Hehe

Akhirnya tewas 21-27/3/2022

Setelah lebih kurang 2 tahun kita dilanda wabak covid-19, akhirnya ejulz tewas juga. Walaupun telah cuba sedaya upaya melindungi diri dari wabak berkenaan untuk melindungi keluarga, sekelip mata terkena juga. Walaupun tidak tahu dari mana dan bagaimana boleh terkena, tapi kadang-kadang kecewa dengan sikap segelintir orang sekeliling yang sambil lewa. Dan mungkin untuk peringatan diri juga. Kecewa dengan sikap segelintir orang sekeliling? Terlebih dahulu ejulz mohon maaf andai apa yang ejulz katakan akan mengguris hati sahabat2 di sini yang merokok. Tapi inilah kenyataannya. Bukan ejulz melarang atau tidak membenarkan mereka yang merokok untuk merokok. Tapi kalau merokok di tempat yang tidak sepatutnya memang menyusahkan pihak lain lebih-lebih lagi mereka yang tidak merokok. Korang bayangkanlah bagaimana suasana pejabat dimana pekerja merokok di dalam pejabat seperti tidak ada salah langsung. Yang guna vape apatah lagi. Alkisah bermula pada 20 Mac 2022 dimana kakak ejulz yang sepatutnya

Mari belajar bahasa Sarawak -Part 6

Assalamualaikum n selamat pagi.. Wahh!! dah lama rasanya ejulz x buat entri pasal bahasa Sarawak.. Faham x entri Mari belajar bahasa Sarawak yg ejulz dah buat sebelum ni.. kalau x faham jangan malu, jangan segan.. tanya je.. ejulz x makan org pun. heHe Sejak kebelakangan ni, ejulz x sempat nak buat entri sebab sibuk sgt2.. Bila dah sibuk tu, macam2 la reaksi ejulz.. memang kelam kabut laa dibuatnya.. hiHi. So, arini ejulz nak share perkataan kelam kabut dalam bahasa sarawak.. Dalam bahasa sarawak, kelam kabut bermaksud "Kamboh".. KELAM KABUT = KAMBOH Dengan kata lain "Kamboh" ni bermaksud kecoh.. ni pun kira macam "kamboh" jugak laa.. hiHi Diharap semua boleh faham ek.. Kalau x faham @ ada nak tanya, tanya je laa k.. ejulz sedia membantu.. heHe  :)