Friday 28 July 2023

Mitos BODOH by Dr. Mani tiktok

 Antara mitos bodoh yang dikatakan oleh Dr Mani ni adalah :


1. Minum susu - kuatkan tulang X

2. Milo - bertenaga & kuat lari X

3. Makan daging - sakit jantung / Kolestrol naik X

4. Kencing manis / darah tinggi / gaot - makan ubat seumur hidup X

5. Makan oats - rendah kolestrol  X

6. Deficit kalori - kurangkan berat badan X

7. Sarapan pagi wajib X

8. Makan nasi - kencing manis naik X


Apa pendapat korang?

Thursday 27 July 2023

Car Roadtax Holder

Assalamualaikum semua.. Harap sihat selalu.. Serius, sebenarnya ejulz dah kehabisan idea nak update apa kat blog ni. hehe. Sekadar nak mengalihkan benda-benda negatif di sekeliling yang berada di fikiran ejulz. Kalau boleh tak nak fikir sangat yang negatif2 di sekeliling ni. Buat sakit hati dan sakit kepala jer fikir.. ermmm..

Daripada memikirkan perkara-perkara negatif di sekeliling ni, baik ejulz perkenalkan produk yang ejulz buat affiliate di tiktok.. lebih baik.. ermmmm

Kali ni ejulz nak perkenalkan Car Roadtax Holder. Mungkin ada yang pernah tengok. Kepada yang tak pernah tengok, boleh dapatkan holder ni sementara masih ada stok.


Kelebihan holder ni :

1. Gam kat stiker roadtax tak melekat pada cermin kereta

2. Mudah dipasang

3. Pelbagai design menarik


Jom kita tengok design2 yang ada.


Ni design negeri-negeri :

KELANTAN

JOHOR


TERENGGANU


KEDAH


SABAH


PERAK


MELAKA


SELANGOR


PULAU PINANG


NEGERI SEMBILAN


PAHANG


PERLIS


SARAWAK


MALAYSIA


Ni pula design kata-kata semangat :

"Find a reason to smil everyday"


"Hari ini lebih baik dari semalam"


"Jangan bersedih, sesungguhnya Allah bersama kita"


Sebenarnya banyak lagi design2 yang ada. Nak tengok design2 lain? Klik sini.  https://ln.run/RMAL_


Kalau belum ada akaun tiktok boleh daftar ikut link ni ok.. --> https://ln.run/3OUmd


Monday 24 July 2023

Nampak macam ada tapi tak tahu betul ker tidak

Alhamdulillah. Nampak macam dah ada sale tapi tak tahu betul ker tidak.. hehe.. Masih dalam pembelajaran lagi app ni.. Harap dapatlah rezeki untuk pendapatan sampingan kat sana.. Terima kasih CUYA di atas sedikit pandangan dan panduan kepada ejulz dalam ruangan komen post sebelum ni tentang tiktok..


Untuk video yang kedua, ejulz cuba perkenalkan Lampu Solar / Solar Light.. Menariknya lampu solar ni :

1. Semestinya jimat tenaga elektrik. Guna tenaga solar jer.
2. Waterproff.. Tak perlu risau kena hujan kalau letak kat luar rumah.
3. Kalau tengok review cahaya dari lampu ni memang terang.
4. Harga mampu milik.. semestinya.. hehe





Haa.. apa lagi.. jom cuci2 mata korang kat tiktok ni ---> https://vt.tiktok.com/ZSLussU2H/

Agak tertinggal perahu jugak la ejulz ni.. Dulu tak suka sangat tiktok ni sebab ingat ni app joget2 je.. haha.. rupa-rupanya baru tahu ada juga content bermanfaat dalam tiktok ni.. Dan boleh juga membeli belah dan cari pendapatan sampingan..

Kalau belum ada akaun tiktok, boleh daftar dari link ni ->  https://vt.tiktok.com/ZSLuAcJVP/


Sunday 23 July 2023

Betul ker affiliate TIKTOK boleh buat duit?

 Assalamualaikum dan salam sejahtera buat semua.. Lama betul x update blog. hehe.. Hari ni ejulz tertanya-tanya.. "Kamu nanyak.." ayat yg selalu anak sulong ejulz kenakan ejulz. hehe. Tertanya-tanya apa? Betul ke tiktok boleh jadi sumber pendapatan? Bila tengok ada video jadi affiliate boleh jana pendapatan. Betul ker? Ada tak sahabat2 kat sini yang dah jana pendapatan dalam tiktok? Boleh tak share pengalaman korang? 

Ejulz pun baru cuba2 ni.. Kepada yang belum ada tiktok apa kata daftar sekarang.

Daftar sini šŸ‘‰šŸ»   https://vt.tiktok.com/ZSLuAcJVP/

Dengar kata jadi affiliate ni jual produk orang dan kita dapat komisyen. Ejulz tengok banyak juga barang2 viral dan harga pun murah.. Lagi2 kalau beli masa promosi.. Haa.. Kalau x caya boleh daftar ikut link kat atas tu dan tengok sendiri.

Produk pertama yg ejulz cuba buat video. šŸ‘‡šŸ»








Boleh klik sini šŸ‘‰šŸ» https://vt.tiktok.com/ZSLuDQMyn/

Mana tau ada rezeki anak2 kat sini. Amin.. Insyaallah ada rezeki nanti nak buat GA semula.. 



Cepatnya Masa Berlalu

Assalamualaikum dan salam sejahtera buat sahabat2 blogger ejulz... Harap semuanya dalam keadaan sihat.. Tak berasa hampir 4 bulan tak update...