Iklan

My Blogger My Blogger My Blogger My Blogger My Blogger My Blogger

Wednesday, 31 July 2013

Simple Giveaway By Anis & Intan


Join di saat akhir... sory sibuk sangat kebelakangan ni..

Jom join.. klik banner yg comel tu kalau nak join.. ^_^

Kali ni nak tag 2 org pengomen tegar blog ejulz bulan jun..



Video klip lagu raya terbaek abad ini

Ni la video klip lagu raya yg paling mantap yg ejulz tgk setakat ni.. hahaha




Teruskan undi di sini k.. tQ ^_^

2. Pegi dekat lihat & undi azam
3. Pastu Search nama Asrul Harfan. 
4. Tekan UNDI..

tu je.. ^_^


Jom hantar azam anda juga dpt voucer free RM5 beli brg watsons.. ^_^

Dan jangan lupa klik SINI, SINI dan SINI


Tuesday, 30 July 2013

Selamat berbuka..

Salam. Selamat berbuka semua.. Alhamdulillah diberi kesempatan tamat puasa arini.. Jom berbuka di masjid.. ^_^


Pegi dekat lihat & undi azam
Pastu Search nama Asrul Harfan. Tq.. 

Jom hantar azam korang juga dpt voucer free RM5 beli brg watsons.. ^_^


Alhamdulillah

ALhamdulillah.. Naik jugak earning nuffnang.. Terima kasih nuffnang.. ^_^


"Setiap pagi akan terbuka pintu rezeki dariNYA.."





X dpt masuk IPTA? Jangan susah hati. Sekarang mudah nak sambung study. Di mana ada kemahuan, di situ ada jalan.. ^_^ Klik SINI.. 

Jom shopping raya.. Dapatkan yang berkualiti dengan harga yang berpatutan.. Boleh gune masak rendang raya ni.. hehe ^_^ Klik SINI..



Sunday, 28 July 2013

Giveaway Rekaan Sendiri By Eymasu


Nak join? Klik banner k.. ^_^

*Harap2 ada rezeki raya.. hehe







Bantuan anda diperlukan..


Search nama : Asrul Harfan (Nama sebenar ejulz.. hehe)

Jom la join sekali. Hantar azam raya korang.. ^_^


Tolong ek.. ^_^ sayang korang ketat2.. hehe

Segmen Hari Istimewa By ALS


1-5 dah polah.

6. Hari mula berblog 

7. dah masukkan

8. dah join



Apa ka yg 'istimewa' glak ya? hehe

Inilah KEHIDUPAN

Kadang2 dalam hidup ni, kita ada segala2nya tapi kita tak rasa bahagia. Dan kadang2 kita serba serbi kekurangan kalau nak dibandingkan dengan orang lain, tapi kita rasa ia dah cukup dan memberi kebahagiaan kepada kita. 

Teringat dengan ceramah yang disampaikan oleh Ustaz Ahmad Dasuki kalau x silap ejulz pada khamis lepas di Masjid Putra. Dia kata apa yang patut kita kejar adalah KEBERKATAN bukannya keduniaan. Sebab apa pentingnya berkat? Sebab, kalau kita ada pangkat besar / gaji besar sekali pun jika ia tidak berkat maka ia tidak akan pernah rasa cukup. Sebaliknya jika ia berkat walaupun bergaji kecil, ia tetap akan rasa mencukupi.

Kita orang mukmin bangun pagi untuk solat bukan untuk pergi kerja. Maksudnya solat perlu diutamakan sebelum kerja.

Dan di akhir ceramah, rasa nak menitis air mata mendengar doa ustaz.

Ejulz sebenarnya x kenal sangat ustaz ni. Masa kat masjid pun x nampak sangat muka ustaz sebab duduk jauh. Tapi daripada apa yang diberitahu oleh imam masjid ustaz selalu beri ceramah dalam program tanyalah ustad di tv9. Ejulz pun carilah ustaz ni..



Setelah sekian lama

akhirnya tukar jugak header.. haha.. x reti sangat nak design.. 



apa pendapat k0rang? ada yg perlu ditambah x kat header tu? hehe

Saturday, 27 July 2013

Pening setting Nuffnang!!!

Ejulz cadang nak papar iklan nuffnang guna setting Leaderboard, Skyscraper dan Large Rectangle.. nak letak semua sekali. Last2 iklan x kuar.. haha.. pening main coding ni.. x reti sangat..

Ada sesiapa boleh membantu?

Friday, 26 July 2013

Giveaway Ramadhan+Raya By Iman

Tekan banner untuk join !

Baru-baru ni Blog Im▲η Z₳k▲RI₳ ๏̯̃๏ ada mengadakan 
satu giveaway yang gempak iaitu "Giveaway Ramadhan+Raya By Iman" ^^
Pemenang akan di ambil kira melalui 100% Random.org !
 Sekiranya, Penyertaan kurang dari 35 Peserta Giveaway 
kemungkinan akan dibatalkan ^_^ Apa lagi...Jom Join!

2 hadiah awesome :
Scarf First Lady
Bookmark Al-Attas

Tag 2 Blogger :


Thursday, 25 July 2013

Contest Mega Raya, Teka Syiling Raya, Menang Duit Raya!

Nak teka jugak.. hehe


Nilai tekaan = RM72.65


Kisah seorang ayah bisu.. SEDIH!! :(

Nangis bila tengok video ni..



"There are no perfect fathers. But a father will always love perfectly.."

suka dengan kata2 ni.. Jagalah orang tua kita seperti mereka menjaga kita dari kecil hingga saat ini..




Wednesday, 24 July 2013

Alhamdulillah.. Kad Raya dah dihantar..

Alhamdulillah.. Sebanyak 53 kad raya telah diposkan kepada semua yang join GA Kad Raya ejulz aritu termasuk para sponsor.. kepada 12 orang yg belum emel maklumat sila bagi maklumat sebelum 31/7/2013.


Tak pasti dah bagi maklumat ker belum? Tengok kat SINI..





Enjoy unlimited Internet access and stay socially connected with our brand new Prepaid Mobile Internet plans! Now you can stay connected anytime, all the time. Share, surf and chat away without limits. Click HERE..

Tuesday, 23 July 2013

Giveaway by Ana

Salam. Kali ni nak join GA adik Fatin ni pulak.. ^_^


Kalau tengok hadiah tu, memang ejulz xleh gune pun.. hehe.. pink kaler lagi gitu.. hehe.. Tapi kalau ada rezeki menang, ejulz nak hadiahkan kat si lala.. harap2 dia gembira di aidil fitri ni.. ^_^

Nak join? Klik banner k..


Ni hadiah utk pemenang



Tak lengkap kiranya ada baju kurung tapi x bertudung kan?








Jom usha2 tudung kat sini ----> MN BoUTiQue . Tapi tudung ni bukan hadiah dari adik Fatin k.. hehe. Mari bertudung.. Mari menutup aurat.. ^_^








Pemenang GA Kad Raya 2013 by EJulz

10 Magnet fridge (10 pemenang)

Topup celcom/maxis RM10 (1 pemenang)

Topup RM5 (2 pemenang)
*Tuntut kat sini ---> https://www.facebook.com/sevenkecik

Kad Raya 2013
Semua peserta dapat.. ^_^


Kepada yang belum beri maklumat sila bagi emel maklumat selewat-lewatnya 31/7/2013. Klik SINI..






Monday, 22 July 2013

Posmen tak campak!!!

Alhamdulillah posmen x campak& hadiah GA ejulz seperti dalam entry yang ejulz post tengahari tadi.. Klik SINI.. Kisah posmen campak surat2.. nak ngular je keje.. kesian kalau kat orang2 yang ada dokumen2 penting kene buang..

Dapat hadiah dari Yumida walaupun jawapan salah.. hehe. Dan dapat Kad Raya dari Abang EZ.. 


Terima kasih Yumida & Abang EZ.. ^_^




Yang ni bukan hadiah ejulz k.. haha.. Sape2 yang nak jaga kulit tu boleh la gune ni.. hehe. Klik SINI.. 


Sunday, 21 July 2013

GA Kad Raya 2013 by EJulz

TAMAT DAH..

Salam. Dah tau bila puasa? hehe.. Ejulz x tgk tv @ dgr radio pun.. tv dan radio ejulz adalah fb.. semua info ada kat situ.. hehe.. termasuk la blog ni.. hehe

Direct to the point, cewaahhh cakap omputih pulak.. hhe.. Bagi meneruskan tradisi menghantar kad raya yang kian pupus skang ni, ejulz nak buat satu GA Kad Raya 2013. Tahun lepas alhamdulillah dalam 20 lebih kad raya ejulz telah  poskan kat rakan2 blogger yang minat. Tahun ni, Insyaallah ejulz cuba dapatkan dalam 50 kad raya.. Join k.. ^_^


50 Kad Raya disediakan 
(20 penyertaan terawal automatik dapat kad raya dari ejulz + 30 selebihnya ejulz akan guna www.random.org jika penyertaan melebihi 50)



Syarat-syarat penyertaan :

1. Warganegara Malaysia dan beralamat di Malaysia (Senang nak pos.. hehe)
2. Follow blog ejulz
3. Follow blog dan Like page para sponsor seperti di bawah:

Blog;



Page;






4. Letak banner di atas dalam entry anda (linkkan pada entry ni)
5. Di bawah banner tulis ucapan selamat hari raya anda kepada rakan2 blogger
6. Tinggalkan link entry anda kat ruangan komen entry ni (tempat lain xkan dilayan.. senang nak jejak penyertaan..)




Hadiah-hadiah :

1. 50 Kad Raya (20 penyertaan terawal automatik dapat kad raya dari ejulz + 30 selebihnya ejulz akan guna www.random.org jika penyertaan melebihi 50)
2. 10 Magnet fridge (10 pemenang)
3. Topup celcom/maxis RM10 (1 pemenang)
4. Topup RM5 (2 pemenang)



Iklan Raya

Ni iklan raya tahun 2010.. lawak.. hehehe
   

 Jom shopping raya..

Mudah kalau ada bag camni.. dpt bawak kamera g mane2.. x sabar nak bergambar raya.. hehehe

Jom usha SINI..


Jom tengok SINI..

Juadah sahur bujang pagi tadi..

Pagi tadi tak tidur.. layan citer Parker kat sini http://freemuveee.blogspot.com/2013/07/parker.html

Pukul 330am terus buat persiapan masak.. teringin nak makan mee goreng.. hehe

Bahan-bahan ejulz just gune minyak masak, bawang putih + bawang merah, ayam dihiris halus, kobis, sos cili, kicap, sos bbq, sikit sos spagetti, dan 1 cube pati ayam knor.. hehe


Ni hasilnya mee goreng bujang.. agak masin. lain kali nak gune 1/2 je la cube pati ayam knorr tu..


Semestinya ditemani F&N SEASONS SOYA.. hehe

Big Ramadhan Giveaway


Klik banner jika nak join.. ^_^


Antara juadah puasa ejulz :












MINI GA RAMADHAN by DEDEQ


alhamdulillah .. sejak jadi peniaga on9 ni . rezeki melimpah-limpah .. syukur alhamdulillah .. hehe ..

jadi .. dedeq nak ambil kesempatan ni nak buat MINI GA RAMADHAN .. harap sambutan memuaskan .. al-maklumla . dedeq tak femes . hehe .. uhuk sedih .. kihkih ..

Syarat-syarat wajib

1) Buat entry yang bertajuk MINI GA RAMADHAN by DEDEQ

2) Copypaste coding entry MINI GA kat bawah dan paste kan ke ruangan html post


CODINGENTRY

3) LIKE page NAMIE mini SHOP

4) KLIK iklan ni (loading sampai habis)
5) Follow blog dedeq


Hadiah

1) Jubah lace diamond untuk TOP REFERRAL x 1



2) Tudung bawal untuk orang PERTAMA join x 1



3) Brooch untuk orang TERAKHIR join x 1



4) Kad raya limited by dedeq untuk yang BERTUAH x 15


Tarikh mula 18/7 - 26/7/13 (11.59 malam)


Saturday, 20 July 2013

Kad Raya dah sampai.. ^_^

Alhamdulillah kad raya yg ditempah dah sampai..  Ejulz tempah kat Shida Radzuan..Terima kasih


Kepada peserta GA Kad Raya 2013 Ejulz yang belum bagi maklumat, bagi cepat2 k..

check kat sini k.. >>SINI<<



Friday, 19 July 2013

Ramadhan Giveaway by Sabrina INa

Assalamualaikum ,


JOM JOIN RAMADHAN GIVEAWAY BY SABRINA INA !!
PELBAGAI HADIAH MENARIK YANG DISEDIAKAN .

first giveaway by ecah khalili


Nak join? klik banner yg comel lote tu k.. ^_^

Kali ni nak tag rakan baru;




Thursday, 18 July 2013

SEGMEN Blogwalking Di Bulan Ramadhan


Selamat Menyambut Bulan Ramadhan , Semua ! Hehe . Kali ni Fie nak buat segmen simple yang bertajuk " SEGMEN Blogwalking Di Bulan Ramadhan " . Tujuan Fie buat segmen ni untuk berkenalan antara satu sama lain n untuk menambahkan follower n trafik blog korang . Segmen ni bermula pada 13 July 2013 sampai 8 Ogos 2013 11.59 malam Fie hope sangat2 segmen ini mendapat sambutan meriah .

CARA - CARA NAK JOIN

  1. Follow blog CIK FIE
  2. Like fanpage CIK FIE  
  3. Buat satu entri yang bertajuk " SEGMEN Blogwalking Di Bulan Ramadhan "
  4. Copy coding entri  yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri 
  5. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen entri ini


GIVEAWAY X-CLUSIF PERTAMA BY ADHIE


Jom join ramai2.. ^_^ Klik banner







Wednesday, 17 July 2013

Cer Teka Gambar by Yumida

Sekali ejulz mencuba teka gambar.. kali pertama tersalah teka.. hehe

Kali ni? xtau la betul ker x.. hehe. cuba je laa.. hehe



Nak join? jom g SINI..

Jawapan ejulz.. malu nak bgtau kat sini.. jawab kat ruang komen je laa. hehe

Sahur bujang tratangtang


Kali ni rajin2kan diri masak nasi.. hehe


Nasib org bujang duk sorang2.. Makan nasi + kicap + keropok ikan + telur goreng + ayam mexican + dan semestinya kene la ada sos life (xde life tanpa sos life.. hehe_)


Dan kali ni disponsor oleh RIBENA.. ^_^

Tuesday, 16 July 2013

Hanya Kerana Sedekah Sekupang

“Adik payung ni berapa harga?” tanya ku kepada adik penjaga gerai.
“Satu RM14.90 kak,” jawabnya.
“Ok lah akak nak beli satu yang ini,” sambil tangan ku memegang payung berwarna hijau.
Lalu 2 keping note merah kuhulurkan kepadanya, dan baki RM5.10 dihulurkan kembali kepada ku, namun aku kembalikan 10sen (sekupang dalam bahasa utaranya) kepadanya.
Ambillah dik akak sedekah sekupang ni.”
 Bagiku yang penting aku dapat payung untuk mengambil anakku dari kelas mengaji al-quran. Kebetulan tanpa ku sangka hujan turun mencurah-curah hari itu.
Selepas mengambil anak, aku bercadang untuk ke gerai seberang jalan untuk membeli makanan tengah hari, namun dijadikan cerita gerai makanan tersebut ditutup kepada orang ramai kerana para pekerjanya sibuk menyiapkan tempahan. Sesampai aku di hadapan gerai makanan tersebut, seorang pekerja menyapa ku,
“Kak kita tak buka untuk hari ini, tapi bos saya kata kalau akak nak beli jugak menu yang sama dengan tempahan ada lebihan,” salah seorang pekerja di situ bertanya kepadaku.
“Lauk asam pedas ikan parang, sayur kacang goreng dan sambal belacan saja menunya,” dia memberitahu.
“Hmm bolehlah dik, bungkus dua,” kata ku.
Setelah bungkusan bertukar tangan lalu kutanyakan berapa harganya.
Kak, bos saya kata tak payah bayar dia sedekahkan makanan ini untuk akak dan anak akak,” terpana aku seketika, alhamdullillah rezeki bisik hatiku.
Sepanjang perjalannan balik peristiwa itu bermain-main dibenak fikiran ku. Pelbagai persoalan yang timbul, mungkinkkah kerana sedekah sekupang ku Allah gandakan balasannya dan dibayar tunai. Subhanallah… alhamdullillah… nikmat apa yang hendak didustakan lagi?
Aku teringat pada sabda junjungan yang pernah ku baca di laman rasmi Jabatan Kemajuan Islam dulu. 
Sesungguhnya Rasulullah SAW telah bersabda :
“Harta tidak akan berkurang dengan sedekah. Dan seorang hamba yang pemaaf pasti akan Allah tambahkan kewibawaan baginya.”
(Hadis Riwayat Muslim)
Sedekah itu umpama pelaburan jangka panjang (long term investment) kerana Allah telah menjanjikan lima kebaikan di dunia dan lima kebaikan di akhirat iaitu; 
5 kebaikan di dunia :
1. Menyucikan harta
2. Menyucikan badan
3. Menolak bala dan penyakit
4. Mengembirakan orang miskin dan mengembirakan orang mukmin
5. Diberi keberkatan keatas hartanya dan diluaskan Allah rezekinya 
5 kebaikan di akhirat pula ialah :
1. Dinaungkan Allah orang yang bersedekah di hari Qiamat ketika sangat panas
2. Ringan hisabnya
3. Berat timbangannya (amalan)
4. Mudah melalui titian siratal-mustaqim
5. Bertambah darjatnya di dalam syurga
Apa yang aku pelajari dari peristiwa ini untuk bersedekah tidak memerlukan wang atau harta yang banyak sebagaimana sabda Rasulullah SAW :
“Bersedekahlah kamu sekalian, meskipun dengan hanya sebiji tamar, sesungguhnya sedekah itu dapat memenuhi keperluan orang yang lapar dan menghapuskan kesalahan, sebagaimana air dapat memadamkan api.”
(Hadis Riwayat Imam Ahmad)
Paling penting hati kita mestilah melakukan dengan ikhlas kerana Allah.
Peristiwa yang telah aku lalui itu betul-betul membekas dihati kerana sedekah sekupang aku dapat makanan untuk dua orang. Sesungguhnya bersedekah itu indah.. ayuh sahabat sekalian marilah kita membanyakkan sedekah kerana Allah.
_________________________________________________________________________________________________

#Harap dari cerita ni kita sama2 ambil ikhtibar dan tambahkan amalan sedekah. Lebih-lebih lagi di bulan yang mulia ni. Insyaallah..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...