Skip to main content

Posts

Showing posts from July, 2013

Simple Giveaway By Anis & Intan

Join di saat akhir... sory sibuk sangat kebelakangan ni.. Jom join.. klik banner yg comel tu kalau nak join.. ^_^ Kali ni nak tag 2 org pengomen tegar blog ejulz bulan jun.. http://sekuntumbungazara.blogspot.com http://sweetyzhanieyz83.blogspot.com

Video klip lagu raya terbaek abad ini

Ni la video klip lagu raya yg paling mantap yg ejulz tgk setakat ni.. hahaha Teruskan undi di sini k.. tQ ^_^ 1. Klik link ni :  https://www.facebook.com/watsonsmalaysia/app_199406096885124 2. Pegi dekat lihat & undi azam 3. Pastu Search nama Asrul Harfan.  4. Tekan UNDI.. tu je.. ^_^ Jom hantar azam anda juga dpt voucer free RM5 beli brg watsons.. ^_^ Dan jangan lupa klik SINI , SINI dan SINI

Selamat berbuka..

Salam. Selamat berbuka semua.. Alhamdulillah diberi kesempatan tamat puasa arini.. Jom berbuka di masjid.. ^_^ Tolong vote kat sini k. https://www.facebook.com/watsonsmalaysia/app_199406096885124 Pegi dekat lihat & undi azam Pastu Search nama Asrul Harfan . Tq..  Jom hantar azam korang juga dpt voucer free RM5 beli brg watsons.. ^_^

Alhamdulillah

ALhamdulillah.. Naik jugak earning nuffnang.. Terima kasih nuffnang.. ^_^ "Setiap pagi akan terbuka pintu rezeki dariNYA.." X dpt masuk IPTA? Jangan susah hati. Sekarang mudah nak sambung study. Di mana ada kemahuan, di situ ada jalan.. ^_^ Klik SINI ..  Jom shopping raya.. Dapatkan yang berkualiti dengan harga yang berpatutan.. Boleh gune masak rendang raya ni.. hehe ^_^ Klik SINI ..

Giveaway Rekaan Sendiri By Eymasu

Nak join? Klik banner k.. ^_^ *Harap2 ada rezeki raya.. hehe

Bantuan anda diperlukan..

Tolong vote ejulz kat sini --->   https://www.facebook.com/watsonsmalaysia/app_199406096885124 Search nama : Asrul Harfan (Nama sebenar ejulz.. hehe) Jom la join sekali. Hantar azam raya korang.. ^_^ Tolong ek.. ^_^ sayang korang ketat2.. hehe

Segmen Hari Istimewa By ALS

1-5 dah polah. 6. Hari mula berblog  7. dah masukkan 8. dah join Apa ka yg 'istimewa' glak ya? hehe

Inilah KEHIDUPAN

Kadang2 dalam hidup ni, kita ada segala2nya tapi kita tak rasa bahagia. Dan kadang2 kita serba serbi kekurangan kalau nak dibandingkan dengan orang lain, tapi kita rasa ia dah cukup dan memberi kebahagiaan kepada kita.  Teringat dengan ceramah yang disampaikan oleh Ustaz Ahmad Dasuki kalau x silap ejulz pada khamis lepas di Masjid Putra. Dia kata apa yang patut kita kejar adalah KEBERKATAN bukannya keduniaan. Sebab apa pentingnya berkat? Sebab, kalau kita ada pangkat besar / gaji besar sekali pun jika ia tidak berkat maka ia tidak akan pernah rasa cukup. Sebaliknya jika ia berkat walaupun bergaji kecil, ia tetap akan rasa mencukupi. Kita orang mukmin bangun pagi untuk solat bukan untuk pergi kerja. Maksudnya solat perlu diutamakan sebelum kerja. Dan di akhir ceramah, rasa nak menitis air mata mendengar doa ustaz. Ejulz sebenarnya x kenal sangat ustaz ni. Masa kat masjid pun x nampak sangat muka ustaz sebab duduk jauh. Tapi daripada apa yang diberitahu oleh imam masjid us

Setelah sekian lama

akhirnya tukar jugak header.. haha.. x reti sangat nak design..  apa pendapat k0rang? ada yg perlu ditambah x kat header tu? hehe

Pening setting Nuffnang!!!

Ejulz cadang nak papar iklan nuffnang guna setting Leaderboard, Skyscraper dan Large Rectangle.. nak letak semua sekali. Last2 iklan x kuar.. haha.. pening main coding ni.. x reti sangat.. Ada sesiapa boleh membantu?

Giveaway Ramadhan+Raya By Iman

Tekan banner untuk join ! Baru-baru ni Blog Im▲ฮท Z₳k▲RI₳ ๏̯̃๏ ada mengadakan  satu giveaway yang gempak iaitu "Giveaway Ramadhan+Raya By Iman" ^^ Pemenang akan di ambil kira melalui 100% Random.org !  Sekiranya, Penyertaan kurang dari 35 Peserta Giveaway  kemungkinan akan dibatalkan ^_^ Apa lagi...Jom Join! 2 hadiah awesome : Scarf First Lady Bookmark Al-Attas Tag 2 Blogger : http://bondaqalish.blogspot.com   http://myartcrafting.blogspot.com  

Contest Mega Raya, Teka Syiling Raya, Menang Duit Raya!

Nak teka jugak.. hehe Nilai tekaan = RM72.65 Contest Mega Raya ini dianjurkan oleh Fuh.My , Media-Siber , Gempak.Org dan ditaja oleh penaja awesome iaitu HairanBlog.Com , Yanty.My , FizaFantagiro , SecretOfShaila , BanKami.Net , Aynoranur.Com , AimaBabyComel , Longoi.Com , SilenceBlogz.Com , KacangBoy.Com , CikKiwi , BeritaKaki , Khairul Asrol , KanvasDakwat.Com , Woww.My , KopiLekat , MoneyClub2u , PencuriMovie.Com , BlogFyna.Com , Pena.My , BoniKacak.Com , FizGraphic.Com , KisahEmasPutih.Com dan BulanPurnama.Net 

Alhamdulillah.. Kad Raya dah dihantar..

Alhamdulillah.. Sebanyak 53 kad raya telah diposkan kepada semua yang join GA Kad Raya ejulz aritu termasuk para sponsor.. kepada 12 orang yg belum emel maklumat sila bagi maklumat sebelum 31/7/2013. Tak pasti dah bagi maklumat ker belum? Tengok kat SINI .. Enjoy unlimited Internet access and stay socially connected with our brand new Prepaid Mobile Internet plans! Now you can stay connected anytime, all the time. Share, surf and chat away without limits. Click HERE ..

Giveaway by Ana

Salam. Kali ni nak join GA adik Fatin ni pulak.. ^_^ Kalau tengok hadiah tu, memang ejulz xleh gune pun.. hehe.. pink kaler lagi gitu.. hehe.. Tapi kalau ada rezeki menang, ejulz nak hadiahkan kat si lala.. harap2 dia gembira di aidil fitri ni.. ^_^ Nak join? Klik banner k.. Ni hadiah utk pemenang Tak lengkap kiranya ada baju kurung tapi x bertudung kan? Jom usha2 tudung kat sini ----> MN BoUTiQue . Tapi tudung ni bukan hadiah dari adik Fatin k.. hehe. Mari bertudung.. Mari menutup aurat.. ^_^

Pemenang GA Kad Raya 2013 by EJulz

10 Magnet fridge (10 pemenang) 1.    http://duniakita94.blogspot.com/2013/07/ga-kad-raya-2013-by-ejulz.html 2.  http://umikasum.blogspot.com/2013/07/ga-kad-raya-2013-by-ejulz.html 3.    http://kisahsinenot22.blogspot.com/2013/07/ga-kad-raya-2013-by-ejulz.html 4.    http://ourmemoria.blogspot.com/2013/07/ga-kad-raya-2013-by-ejulz.html 5.    http://elymirsada.blogspot.com/2013/07/ga-kad-raya-2013-by-ejulz.html 6.  http://annurgiveaway.blogspot.com/2013/07/ga-kad-raya-2013- by-ejulz.html 7.    http://atikahazanan.blogspot.com/2013/07/ga-kad-raya-2013-by-ejulz.html 8.    http://afiqah220511.blogspot.com/2013/07/ga-kad-raya-2013-by-ejulz.html 9.    http://tieysmilez.blogspot.com/2013/07/ga-kad-raya-2013-by-ejulz.html 10.  http://husnamujahidah.blogspot.com/2013/07/ga-kad-raya-2013-by-ejulz.htm Topup celcom/maxis RM10 (1 pemenang) 1.    http://akusentuhatimu.blogspot.com/2013/07/ga-kad-raya-2013-by-ejulz.html   *Tuntut kat sini --->  https://www.facebook.com/hi

Posmen tak campak!!!

Alhamdulillah posmen x campak& hadiah GA ejulz seperti dalam entry yang ejulz post tengahari tadi.. Klik SINI .. Kisah posmen campak surat2.. nak ngular je keje.. kesian kalau kat orang2 yang ada dokumen2 penting kene buang.. Dapat hadiah dari Yumida walaupun jawapan salah.. hehe. Dan dapat Kad Raya dari Abang EZ ..  Terima kasih Yumida & Abang EZ.. ^_^ Yang ni bukan hadiah ejulz k.. haha.. Sape2 yang nak jaga kulit tu boleh la gune ni.. hehe. Klik SINI .. 

GA Kad Raya 2013 by EJulz

TAMAT DAH.. Salam. Dah tau bila puasa? hehe.. Ejulz x tgk tv @ dgr radio pun.. tv dan radio ejulz adalah fb.. semua info ada kat situ.. hehe.. termasuk la blog ni.. hehe Direct to the point, cewaahhh cakap omputih pulak.. hhe.. Bagi meneruskan tradisi menghantar kad raya yang kian pupus skang ni, ejulz nak buat satu GA Kad Raya 2013. Tahun lepas alhamdulillah dalam 20 lebih kad raya ejulz telah  poskan kat rakan2 blogger yang minat. Tahun ni, Insyaallah ejulz cuba dapatkan dalam 50 kad raya.. Join k.. ^_^ 50 Kad Raya disediakan   (20 penyertaan terawal automatik dapat kad raya dari ejulz + 30 selebihnya ejulz akan guna www.random.org jika penyertaan melebihi 50) Syarat-syarat penyertaan : 1. Warganegara Malaysia dan beralamat di Malaysia (Senang nak pos.. hehe) 2. Follow blog ejulz 3. Follow blog dan Like page para sponsor seperti di bawah: Blog; www.kanvasdakwat.com http://ashirashida.blogspot.co.uk Page; 4. L

Iklan Raya

Ni iklan raya tahun 2010.. lawak.. hehehe      Jom shopping raya.. Mudah kalau ada bag camni.. dpt bawak kamera g mane2.. x sabar nak bergambar raya.. hehehe Jom usha SINI .. Jom tengok SINI ..

Juadah sahur bujang pagi tadi..

Pagi tadi tak tidur.. layan citer Parker kat sini  http://freemuveee.blogspot.com/2013/07/parker.html Pukul 330am terus buat persiapan masak.. teringin nak makan mee goreng.. hehe Bahan-bahan ejulz just gune minyak masak, bawang putih + bawang merah, ayam dihiris halus, kobis, sos cili, kicap, sos bbq, sikit sos spagetti, dan 1 cube pati ayam knor.. hehe Ni hasilnya mee goreng bujang.. agak masin. lain kali nak gune 1/2 je la cube pati ayam knorr tu.. Semestinya ditemani F&N SEASONS SOYA.. hehe

Big Ramadhan Giveaway

Klik banner jika nak join.. ^_^ Antara juadah puasa ejulz :

MINI GA RAMADHAN by DEDEQ

alhamdulillah .. sejak jadi peniaga on9 ni . rezeki melimpah-limpah .. syukur alhamdulillah .. hehe .. jadi .. dedeq nak ambil kesempatan ni nak buat MINI GA RAMADHAN .. harap sambutan memuaskan .. al-maklumla . dedeq tak femes . hehe .. uhuk sedih .. kihkih .. Syarat-syarat wajib 1) Buat entry yang bertajuk MINI GA RAMADHAN by DEDEQ 2) Copypaste coding entry MINI GA kat bawah dan paste kan ke ruangan html post CODINGENTRY 3) LIKE page NAMIE mini SHOP 4) KLIK iklan ni (loading sampai habis) http://share.protonsagasv.com/share/my/2958/3680152 http://coolstuffcdn.com/share/my/3056/3680160 http://coolstuffcdn.com/share/my/3033/3639174 5) Follow blog dedeq Hadiah 1) Jubah lace diamond untuk TOP REFERRAL x 1 2) Tudung bawal untuk orang PERTAMA join x 1 3) Brooch untuk orang TERAKHIR join x 1 4) Kad raya limited by dedeq untuk yang BERTUAH x 15 Tarikh mula 18/7 - 26/7/13 (11.59 malam)

Kad Raya dah sampai.. ^_^

Alhamdulillah kad raya yg ditempah dah sampai..  Ejulz tempah kat Shida Radzuan ..Terima kasih Kepada peserta GA Kad Raya 2013 Ejulz yang belum bagi maklumat, bagi cepat2 k.. check kat sini k.. >>SINI<<

Ramadhan Giveaway by Sabrina INa

Assalamualaikum , JOM JOIN RAMADHAN GIVEAWAY BY SABRINA INA !! PELBAGAI HADIAH MENARIK YANG DISEDIAKAN . KLIK SINI

first giveaway by ecah khalili

Nak join? klik banner yg comel lote tu k.. ^_^ Kali ni nak tag rakan baru; http://belogkiter.blogspot.com/ http://sweetariesstory.blogspot.com/

SEGMEN Blogwalking Di Bulan Ramadhan

KLIK BANNER UNTUK JOIN   SEGMEN Blogwalking Di Bulan Ramadhan Selamat Menyambut Bulan Ramadhan , Semua ! Hehe . Kali ni Fie nak buat segmen simple yang bertajuk "  SEGMEN Blogwalking Di Bulan Ramadhan "  . Tujuan Fie buat segmen ni untuk berkenalan antara satu sama lain n untuk menambahkan follower n trafik blog korang .  Segmen ni  bermula pada 13 July 2013 sampai 8 Ogos 2013  11.59 malam  .  F ie  hope sangat2 segmen ini mendapat sambutan meriah . CARA - CARA NAK JOIN Follow blog CIK FIE Like fanpage CIK FIE    Buat satu entri yang bertajuk "  SEGMEN Blogwalking Di Bulan Ramadhan " Copy coding entri  yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri  Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen entri ini

GIVEAWAY X-CLUSIF PERTAMA BY ADHIE

Jom join ramai2.. ^_^ Klik banner

Cer Teka Gambar by Yumida

Sekali ejulz mencuba teka gambar.. kali pertama tersalah teka.. hehe Kali ni? xtau la betul ker x.. hehe. cuba je laa.. hehe Nak join? jom g SINI .. Jawapan ejulz.. malu nak bgtau kat sini.. jawab kat ruang komen je laa. hehe

Sahur bujang tratangtang

Kali ni rajin2kan diri masak nasi.. hehe Nasib org bujang duk sorang2.. Makan nasi + kicap + keropok ikan + telur goreng + ayam mexican + dan semestinya kene la ada sos life (xde life tanpa sos life.. hehe_) Dan kali ni disponsor oleh RIBENA.. ^_^

Hanya Kerana Sedekah Sekupang

“Adik payung ni berapa harga?”  tanya ku kepada adik penjaga gerai. “Satu RM14.90 kak,”  jawabnya. “Ok lah akak nak beli satu yang ini,”  sambil tangan ku memegang payung berwarna hijau. Lalu 2 keping note merah kuhulurkan kepadanya, dan baki RM5.10 dihulurkan kembali kepada ku, namun aku kembalikan 10sen (sekupang dalam bahasa utaranya) kepadanya. “ Ambillah dik akak sedekah sekupang ni.”   Bagiku yang penting aku dapat payung untuk mengambil anakku dari kelas mengaji al-quran. Kebetulan tanpa ku sangka hujan turun mencurah-curah hari itu. Selepas mengambil anak, aku bercadang untuk ke gerai seberang jalan untuk membeli makanan tengah hari, namun dijadikan cerita gerai makanan tersebut ditutup kepada orang ramai kerana para pekerjanya sibuk menyiapkan tempahan. Sesampai aku di hadapan gerai makanan tersebut, seorang pekerja menyapa ku, “Kak kita tak buka untuk hari ini, tapi bos saya kata kalau akak nak beli jugak menu yang sama dengan tempahan ada lebihan,” s alah se