Skip to main content

Posts

Showing posts from December, 2018

Senarai Pengomen Tegar DISEMBER 2018

3 bulan tidak berkesempatan membuat senarai pengomen tegar blog ejulz. Bulan ni baru berpeluang lagi. Terima kasih kepada sahabat2 blogger yg sentiasa menyokong ejulz dalam berblog ni. Tanpa sokongan korang yg sudi singgah dan memberi kata semangat di blog ejulz ni, mungkin ejulz takkan bertahan dalam berblog ni.. Terima kasih kepada sahabat2 yang tidak jemu meninggalkan jejak dan komen di blog ejulz ni.. Top 10 pengomen tegar blog ejulz pada bulan DIS 2018 adalah seperti berikut:   1. http://apakehei.blogspot.com/ 2. http://www.ciktie.com/ 3. https://thegreylinesbetween.blogspot.com/ 4. https://www.nurzariniismail.com/ 5. http://aniesandyou.blogspot.com/ 6. http://yea-slmn.blogspot.com/ 7. https://rabiadawiyah21.blogspot.com/ 8. http://www.sunahsukasakura.com/ 9. http://al-pakri.blogspot.com 10. http://zzzyy.blogspot.com/ Terima kasih sekali lagi ejulz ucapkapkan kerana tidak jemu2 singgah di teratak ejulz yg tak seberapa ni.. ^_^ Jangan lupa follow

THE LITTLE FELLA'S

  Jom kita meriahkan segmen ni dan meriahkan bloglist the little fella's ^_^  

Penangan lagu Achey - Anak

Hari ni majlis tahlil arwah abang ipar hari yang ke-20. Semalam dah balik kampung. Sepanjang dalam kereta balik kampung ejulz layan lagu anak ni. Memang sedih lirik ni walaupun simple je liriknya.. Semoga Achey dan isteri, semua ahli keluarga, sahabat2 dan kenalan2 ejulz yang belum dikurniakan rezeki anak akan mendapat rezeki zuriat sendiri satu hari nanti. Dan kepada yg dah mendapat hadiah yg paling bermakna di dunia ni, sentiasa sihat dan membesar menjadi anak soleh/solehah. Amin..

Birthday bapak & mak 2018

Alhamdulillah. Berkesempatan sambut birthday bapak & mak. Buat pertama kali Insyirah sambut birthday paknek & makneknya.. ๐Ÿ˜ Semoga bapak & mak dipanjangkan usia, sihat selalu & dimurahkan rezeki..

Blogger Pilihan Minggu Ini - Blog Tarmizi

Blog Pilihan ejulz minggu ni ialah :   Jom follow Blog Tarmizi.. Adakah blogger pilihan ejulz pada masa akan datang?  Jom join group fb ejulz Blogger Gempak Malaysis (BGM) Tunggu post ejulz untuk Blogger Pilihan k.. ^_^  

55 Hari Segmen Bloglist #2 2019 Nurul Najihah

  JOM masuk bloglist Najihah ^_^  

Header baru

Setelah sekian lama guna header ni.. Dari 28 Julai 2013.. 27 Disember 2018 baru ada peluang buat header baru.. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Ejulz tak pandai sangat part design ni.. tampal2 je.. hehe

2019 SEGMEN BLOG AZLINDA ALIN

  Jom kita meriahkan segmen ni :)  

Yang Baik-Baik

"Doa yang baik-baik, Insyaallah yang datang pun yang baik-baik.."  

Majlis Aqiqah

Alhamdulillah. Selesai majlis aqiqah  puteri sulong ejulz, Adwa Insyirah semalam 23 DIS 2018.. In bersama nenek In bersama chik, nenek dan mak ngah In bersama mama, mak ngah, nenek, chik dan nek yak     Sesi bergambar ayah dan mak bersama semua cucu-cucu mereka  Gambar2 semasa majlis..

Segmen Bloglist Awal Tahun, Januari Hingga Mac 2019, ciklapunyabelog

  Jom kita meriahkan segmen cikla..  Kenangan 2018? Bagi ejulz ada suka, ada juga duka. 2 perkara yang amat mengembirakan ejulz pada tahun 2018 adalah mendapat kenaikan pangkat dan mendapat 'hadiah' yang tidak ternilai iaitu Puteri Sulong ejulz. Nama? Insyaallah ejulz akan kongsi di lain entry k.. ^_^ Tidak kurangnya berita duka tahun 2018. Ramai kenalan yang meninggal pada tahun ni. Isteri arwah pakcik ejulz, dua orang sahabat ejulz kehilangan bayi mereka masing2 berusia 3 bulan dan 6 bulan, dan baru2 ni abang ipar ejulz juga telah meninggal. Mari kita sedekahkan Al-Fatihah kepada mereka semua. Tidak lupa juga bos ejulz yang berbangsa bidayuh kristian telah kehilangan bapanya..    

Contest Happy Anniversary My Blog 3 Years Old

  Ejulz join.. Jom kita meriahkan contest Rabia ni ^_^  

KENANGAN & MASA HADAPAN

 "KENANGAN memang sukar untuk dilupakan, tapi yang lebih penting adalah MASA HADAPAN.." Like page ---> Ketawa Bersama, Menangis Bersama

Segmen Bloglisted 2019 by Misya

Jom kita join segmen ni ramai2..      Klik banner jika nak join k.. ^_^ 

Segmen Blog Review 2018

  Jom kita meriahkan segmen ni.. :) Komen berkenaan blog Shu?   Blog yg simple dan tak berat. Mudah dibuka. Terima kasih kerana sudi menjadi sahabat ejulz di alam blogger ^_^  

Segmen : Pencarian Bloglist Faiq Najmi 2019

  JOm meriahkan segmen ni.. Salam perkenalan dari ejulz buat Faiq Najmi..  

Giveaway The Berkat Di Mialiana.com

The Berkat ( theberkat.com ) ialah portal yang berkongsi pandangan tentang pendidikan dan kerjaya untuk golongan B40. Siapa itu golongan B40? Golongan B40 atau Bottom 40 ialah golongan yang ‘struggle’ untuk hidup. Mereka ini golongan yang berpendapatan 40% terendah di Malaysia, dengan purata gaji seisi rumah sebanyak RM3,860 sebulan. Kenapa bantu B40? Cara terbaik untuk keluar dari kesusahan hidup dan kemiskinan ialah dengan ilmu. The Berkat ingin melihat golongan B40 berjaya dalam pendidikan supaya mendapat kerjaya yang bagus. Contohnya dalam pendidikan, The Berkat berkongsi cara untuk fasih berbahasa Inggeris , tips menghadapi UPSR dan PT3, tips untuk berjaya dalam SPM , permohonan SBP , permohonan MRSM serta permohonan UPU . Di dalam pekerjaan pula, perkongsiannya seperti tips temuduga , contoh resume terbaik , cara buat resume , kerja sambilan di rumah , kerja part time di rumah dan contoh surat berhenti kerja . Sekadar berkongsi perkara-perkara yang

azyyatiliah.com Giveaway 2018 | Win Duck Card Holder

  Tanpa rasa malu dan segan sekali lagi ejulz join.. hehe Jom sama2 kita meriahkan GA ni.. Join jangan tak join yer :)  

Giveaway Akhir Tahun 2018 by Lady in Red Planner

  Join jangan tak join.. Mana tau ada rezeki.

Segmen Bloglist YEASLMN #2019 (Januari - Disember)

  Tanpa segan dan silu ejulz join segmen ni.. Jom meriahkan segmen ni :)  

Alhamdulillah rezeki

Semalam baru balik dari kampung wife.. Tapi terpaksa meninggalkan wife n baby kat kampung sebab hari ni kenduri tahlil arwah hari yang ke 7 arwah abang ipar. Ejulz tak dapat bersama di majlis hari ni sebab dah mula kerja.  sampai je rumah semalam, tengok ada sampul. Alhamdulillah. Dapat hadiah dari sahabat blogger.. Terima kasih banyak2.. Rindu pula kat wife n baby.. ermmmm..

Rezeki anak

Ejulz masih bercuti. Cuti panjang kali ni. Inilah cuti yg paling panjang ejulz pernah ambil sepanjang perkhidmatan ejulz. Walaupun cuti macam tak cuti (yg dah ada pengalaman jaga anak kecil faham la yer. Hehe), tapi ejulz tetap syukur sebab dipermudahkan untuk minta cuti kali ni untuk bantu wife ejulz dalam tempoh berpantang. Biasanya memang susah nak dapat cuti panjang. Penat? Jujur ejulz katakan memang penat. Tapi bila tengok keadaan dan pengorbanan isteri melahirkan zuriat kami, memang tak dapat ejulz nak samakan penat ejulz dengan pengorbanannya. Pengorbanannya tidak ternilai.  Alhamdulillah murah rezeki pwincess ejulz. Terima kasih kepada keluarga, sahabat2, dan kenalan yang mendoakan kami. Terima kasih juga kerana sudi bagi hadiah kepada pwincess kami.. ๐Ÿ˜Š Ni hadiah yg dapat semasa di kampung sekarang ni. Hadiah masa kat Kuching tak sempat nak ambik gambar.. ๐Ÿ˜ Alhamdulillah. Papa doakan pwincess papa sentiasa dimurahkan rezeki dan menjadi anak solehah. A