Skip to main content

Segmen Bloglist Awal Tahun, Januari Hingga Mac 2019, ciklapunyabelog

http://ciklapunyabelog.blogspot.com/2018/12/segmen-bloglist-awal-tahun-januari.html 
Jom kita meriahkan segmen cikla.. 
Kenangan 2018? Bagi ejulz ada suka, ada juga duka. 2 perkara yang amat mengembirakan ejulz pada tahun 2018 adalah mendapat kenaikan pangkat dan mendapat 'hadiah' yang tidak ternilai iaitu Puteri Sulong ejulz. Nama? Insyaallah ejulz akan kongsi di lain entry k.. ^_^ Tidak kurangnya berita duka tahun 2018. Ramai kenalan yang meninggal pada tahun ni. Isteri arwah pakcik ejulz, dua orang sahabat ejulz kehilangan bayi mereka masing2 berusia 3 bulan dan 6 bulan, dan baru2 ni abang ipar ejulz juga telah meninggal. Mari kita sedekahkan Al-Fatihah kepada mereka semua. Tidak lupa juga bos ejulz yang berbangsa bidayuh kristian telah kehilangan bapanya..

 
 

Comments

  1. All the best! Al-Fatihah pada semua yang telah pergi menghadap Ilahi.

    ReplyDelete
  2. Semoga berjaya ya~ Al-fatihah buat mereka yang telah pergi. :'(

    ReplyDelete
  3. Suka duka mainan hidup..al-fatihah kpd yg telah kembali ke rahmatullah..

    ReplyDelete
  4. Assalamualaikum. Tahniah dan Salam takziah juga ya Ejulz..

    Btw,Terima kasih join. Boleh check senarai peserta di link berikut

    https://ciklapunyabelog.blogspot.com/2018/12/senarai-peserta-segmen-bloglist-awal.html?m=1

    ReplyDelete
  5. Good luck ejulz. Dan salam takziah atas kehilangan org2 terdekat.

    ReplyDelete
  6. Sempat lagi kalau nak join ni..btw gud luck ye

    ReplyDelete
  7. Al-fatihah..semoga tahun 2019 membawa kenangan bahagia buat ejulz dan keluarga..

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Bahasa Bidayuh Serian Sarawak

Bidayuh Serian Punya Bahasa ⇩  • saya ⇨ aku • awak ⇨ amu • cantek/hensem ⇨ timengen/hensem • ya ⇨ aye • jangan ⇨ aba • tiada ⇨ anyap • taknak ⇨ agak • menyampah/geli ⇨ sidod • tahu ⇨ puan • kalau ⇨ wang • berlagak ⇨ sumbong • mana ⇨ gapih • sini ⇨ gatik • sana ⇨ ga-ih • mahu ⇨ irak • sekarang ⇨ itin • budak ⇨ anak inya • muda ⇨ ungod • pukul ⇨ paluk • jatuh⇨ jatuk • baring ⇨ nguleng • kacau ⇨ ngaco • paksa ⇨ maksa • makan⇨ maan • ngegeh ⇨ sundel • kucing ⇨ singau • anjing ⇨ kasung • nanti ⇨ matik • jalan2 ⇨ panu2 • sibuk ⇨ gago *Pelikk kan ? Tpi itulah bahasa kami BIDAYUH SERIAN SARAWAKIANS Copy & Paste. Ejulz sendiri pun x pandai bahasa bidayuh. Hehe. Kalau la mahir semua bahasa. Hehe

NASI ARAB TRAVEL MALAYSIAKU TERCINTA XCLUSIVE BOX

  Bersempena dengan Bulan Kebangsaan ini, Nasi Arab Travel melancarkan MALAYSIAKU TERCINTA XCLUSIVE BOX. Didatangkan dengan 2 varian, Varian A : Set Kombo 4 pek PERCUMA -Merdeka Book Mark -Quality Facemask -Hijab Xtender -FREE Postage -Malaysiaku Tercinta String Beg -Discount Card -Merdeka Xclusive Box Varian B : Set Kombo 3 pek PERCUMA -Merdeka Book Mark -Quality Facemask -Merdeka Xclusive Box -FREE Postage terhad (10 pagi - 10 malam sahaja) p/s : Semua ni hanya akan dapat jika anda membuat belian sebanyak 3 - 4 pek pada 30 OGOS 2021 Tempoh Promosi : 30 ogos 2021(12am - 11.59pm) Tarikh Postage : 1 -5 september 2021 TUNGGU!!!!!! ADA LAGI.. JOM Grab promo FREE Postage SEMENANJUNG & diskaun POSTAGE SABAH SARAWAK !! Untuk belian 4 pek dan keatas secara automatik anda akan nikmati diskaun postage ke seluruh Semenanjung Malaysia dan diskaun postage ke Sabah Sarawak tau. Istimewa sebagai penghargaan dari kami kepada anda kerana memborong dari kami Masukkan kod kupon dibawah ini u

Mari belajar bahasa Sarawak -Part 6

Assalamualaikum n selamat pagi.. Wahh!! dah lama rasanya ejulz x buat entri pasal bahasa Sarawak.. Faham x entri Mari belajar bahasa Sarawak yg ejulz dah buat sebelum ni.. kalau x faham jangan malu, jangan segan.. tanya je.. ejulz x makan org pun. heHe Sejak kebelakangan ni, ejulz x sempat nak buat entri sebab sibuk sgt2.. Bila dah sibuk tu, macam2 la reaksi ejulz.. memang kelam kabut laa dibuatnya.. hiHi. So, arini ejulz nak share perkataan kelam kabut dalam bahasa sarawak.. Dalam bahasa sarawak, kelam kabut bermaksud "Kamboh".. KELAM KABUT = KAMBOH Dengan kata lain "Kamboh" ni bermaksud kecoh.. ni pun kira macam "kamboh" jugak laa.. hiHi Diharap semua boleh faham ek.. Kalau x faham @ ada nak tanya, tanya je laa k.. ejulz sedia membantu.. heHe  :)