Skip to main content

Senarai Pengomen Tegar DISEMBER 2018

3 bulan tidak berkesempatan membuat senarai pengomen tegar blog ejulz. Bulan ni baru berpeluang lagi. Terima kasih kepada sahabat2 blogger yg sentiasa menyokong ejulz dalam berblog ni. Tanpa sokongan korang yg sudi singgah dan memberi kata semangat di blog ejulz ni, mungkin ejulz takkan bertahan dalam berblog ni..

Terima kasih kepada sahabat2 yang tidak jemu meninggalkan jejak dan komen di blog ejulz ni.. Top 10 pengomen tegar blog ejulz pada bulan DIS 2018 adalah seperti berikut:



Terima kasih sekali lagi ejulz ucapkapkan kerana tidak jemu2 singgah di teratak ejulz yg tak seberapa ni.. ^_^ Jangan lupa follow mereka yg tersenarai kat atas ni k.. ^_^

Siapakah yang akan tersenarai dalam top 10 "Pengomen Tegar JAN 2019" nanti?


 

Comments

  1. wowwwww.. maaf lah ain tak sempat nak drop komen. semoga tahun 2019 ain tersenarai . 😁

    ReplyDelete
  2. Wah.. Tahniah buat yang tersenarai.. nama Sha dah tak ada.. kena rajin balik nie.. πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜­

    ReplyDelete
  3. Hebat.. untung ada pengomen tegar..

    ReplyDelete
  4. Singgah sini tetiba ada nama, ehh. Hehe. Terima kasih juga selalu rajin berkunjung ke blog YEA:)

    ReplyDelete
  5. Pengomen tegar penambah semangat untuk rajin up-date blog :-)

    ReplyDelete
  6. Tahniah :)


    done follow

    naimttbc
    pemudattbc.blogspot.com

    ReplyDelete
  7. Tahniah kepada semua pengomen tegar.

    ReplyDelete
  8. Wah masih tersenarai. Slmt thn baru ejulz, wife n bby 😊

    ReplyDelete
  9. Alhamdulillah.. tahniah semua

    ReplyDelete
  10. No 7 saya tak sangka masuk carta blog ejulz lagi.

    ReplyDelete
  11. Eh eh tersenarai juak blog seorang sunah..hahahha..tahniah kepasa diri sendiri!!!

    ReplyDelete
  12. hi awk... saya dah follow awk. follow saya jugak ea

    ReplyDelete
  13. eh eh mcm berbalas2 laa pulak yaa... nama tuan blog pun ada kat blog sy hahaha

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Bahasa Bidayuh Serian Sarawak

Bidayuh Serian Punya Bahasa ⇩  • saya ⇨ aku • awak ⇨ amu • cantek/hensem ⇨ timengen/hensem • ya ⇨ aye • jangan ⇨ aba • tiada ⇨ anyap • taknak ⇨ agak • menyampah/geli ⇨ sidod • tahu ⇨ puan • kalau ⇨ wang • berlagak ⇨ sumbong • mana ⇨ gapih • sini ⇨ gatik • sana ⇨ ga-ih • mahu ⇨ irak • sekarang ⇨ itin • budak ⇨ anak inya • muda ⇨ ungod • pukul ⇨ paluk • jatuh⇨ jatuk • baring ⇨ nguleng • kacau ⇨ ngaco • paksa ⇨ maksa • makan⇨ maan • ngegeh ⇨ sundel • kucing ⇨ singau • anjing ⇨ kasung • nanti ⇨ matik • jalan2 ⇨ panu2 • sibuk ⇨ gago *Pelikk kan ? Tpi itulah bahasa kami BIDAYUH SERIAN SARAWAKIANS Copy & Paste. Ejulz sendiri pun x pandai bahasa bidayuh. Hehe. Kalau la mahir semua bahasa. Hehe

Akhirnya tewas 21-27/3/2022

Setelah lebih kurang 2 tahun kita dilanda wabak covid-19, akhirnya ejulz tewas juga. Walaupun telah cuba sedaya upaya melindungi diri dari wabak berkenaan untuk melindungi keluarga, sekelip mata terkena juga. Walaupun tidak tahu dari mana dan bagaimana boleh terkena, tapi kadang-kadang kecewa dengan sikap segelintir orang sekeliling yang sambil lewa. Dan mungkin untuk peringatan diri juga. Kecewa dengan sikap segelintir orang sekeliling? Terlebih dahulu ejulz mohon maaf andai apa yang ejulz katakan akan mengguris hati sahabat2 di sini yang merokok. Tapi inilah kenyataannya. Bukan ejulz melarang atau tidak membenarkan mereka yang merokok untuk merokok. Tapi kalau merokok di tempat yang tidak sepatutnya memang menyusahkan pihak lain lebih-lebih lagi mereka yang tidak merokok. Korang bayangkanlah bagaimana suasana pejabat dimana pekerja merokok di dalam pejabat seperti tidak ada salah langsung. Yang guna vape apatah lagi. Alkisah bermula pada 20 Mac 2022 dimana kakak ejulz yang sepatutnya

Mari belajar bahasa Sarawak -Part 6

Assalamualaikum n selamat pagi.. Wahh!! dah lama rasanya ejulz x buat entri pasal bahasa Sarawak.. Faham x entri Mari belajar bahasa Sarawak yg ejulz dah buat sebelum ni.. kalau x faham jangan malu, jangan segan.. tanya je.. ejulz x makan org pun. heHe Sejak kebelakangan ni, ejulz x sempat nak buat entri sebab sibuk sgt2.. Bila dah sibuk tu, macam2 la reaksi ejulz.. memang kelam kabut laa dibuatnya.. hiHi. So, arini ejulz nak share perkataan kelam kabut dalam bahasa sarawak.. Dalam bahasa sarawak, kelam kabut bermaksud "Kamboh".. KELAM KABUT = KAMBOH Dengan kata lain "Kamboh" ni bermaksud kecoh.. ni pun kira macam "kamboh" jugak laa.. hiHi Diharap semua boleh faham ek.. Kalau x faham @ ada nak tanya, tanya je laa k.. ejulz sedia membantu.. heHe  :)