Skip to main content

Header baru

Setelah sekian lama guna header ni.. Dari 28 Julai 2013..


27 Disember 2018 baru ada peluang buat header baru..


-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-


Ejulz tak pandai sangat part design ni.. tampal2 je.. hehe


Comments

  1. wahhh cun! kalau background blog jadikan plain lagi naik header tu hehe

    ReplyDelete
  2. okay cun! Nampak lebih bahagianya di situ. Hihihi

    ReplyDelete
  3. Bila waktu terus berlalu. Pengalaman tu yang mengajar kita erti kematangan. Alhamdulillah. Nampak ceria dan bahagia di situ.

    ReplyDelete
  4. cantik.. kalau background blog letak cerah sikit ke, lagi menyerlah quotes tuuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq :) tak pandai sgt nak pilih background. hehe

      Delete
  5. WAH TAHUN BARU HEADER PUN BARU

    ReplyDelete
  6. Nice header... Teman lagi la tak pandai sangat dalam bab-bab sebegini...

    ReplyDelete
  7. Cun..cun ... cheery malas nak tukar header..lantak Sana huhu

    ReplyDelete
  8. ok juak yaa...design kedirik lagik puas hati kannn

    ReplyDelete
  9. benar lagi sweet
    Tedi menabung di sini

    ReplyDelete
  10. Wow..cantik header. Saya lagi la taktau langsung nak buat header comel..

    ReplyDelete
  11. kacak! rajin eh nukar header.. mun dolok kali mena mek rajin nukar, kinek tok mmg dah kuat gilak penyakit M. haha =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. 5 taun dah x tuka ya.. haha

      Delete
    2. kmk masih blm dpt bukak blog ktk.. xtauk la knk..

      Delete
  12. I love my family too :-)

    Header baru semangat baru

    ReplyDelete
  13. Alhamdulillah. Header baharu ni nampak cantik sungguh!

    ReplyDelete
  14. Header baru lagi cantik dan cun

    ReplyDelete
  15. lama jg tu guna header lama...

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Bahasa Bidayuh Serian Sarawak

Bidayuh Serian Punya Bahasa ⇩  • saya ⇨ aku • awak ⇨ amu • cantek/hensem ⇨ timengen/hensem • ya ⇨ aye • jangan ⇨ aba • tiada ⇨ anyap • taknak ⇨ agak • menyampah/geli ⇨ sidod • tahu ⇨ puan • kalau ⇨ wang • berlagak ⇨ sumbong • mana ⇨ gapih • sini ⇨ gatik • sana ⇨ ga-ih • mahu ⇨ irak • sekarang ⇨ itin • budak ⇨ anak inya • muda ⇨ ungod • pukul ⇨ paluk • jatuh⇨ jatuk • baring ⇨ nguleng • kacau ⇨ ngaco • paksa ⇨ maksa • makan⇨ maan • ngegeh ⇨ sundel • kucing ⇨ singau • anjing ⇨ kasung • nanti ⇨ matik • jalan2 ⇨ panu2 • sibuk ⇨ gago *Pelikk kan ? Tpi itulah bahasa kami BIDAYUH SERIAN SARAWAKIANS Copy & Paste. Ejulz sendiri pun x pandai bahasa bidayuh. Hehe. Kalau la mahir semua bahasa. Hehe

Akhirnya tewas 21-27/3/2022

Setelah lebih kurang 2 tahun kita dilanda wabak covid-19, akhirnya ejulz tewas juga. Walaupun telah cuba sedaya upaya melindungi diri dari wabak berkenaan untuk melindungi keluarga, sekelip mata terkena juga. Walaupun tidak tahu dari mana dan bagaimana boleh terkena, tapi kadang-kadang kecewa dengan sikap segelintir orang sekeliling yang sambil lewa. Dan mungkin untuk peringatan diri juga. Kecewa dengan sikap segelintir orang sekeliling? Terlebih dahulu ejulz mohon maaf andai apa yang ejulz katakan akan mengguris hati sahabat2 di sini yang merokok. Tapi inilah kenyataannya. Bukan ejulz melarang atau tidak membenarkan mereka yang merokok untuk merokok. Tapi kalau merokok di tempat yang tidak sepatutnya memang menyusahkan pihak lain lebih-lebih lagi mereka yang tidak merokok. Korang bayangkanlah bagaimana suasana pejabat dimana pekerja merokok di dalam pejabat seperti tidak ada salah langsung. Yang guna vape apatah lagi. Alkisah bermula pada 20 Mac 2022 dimana kakak ejulz yang sepatutnya

Mari belajar bahasa Sarawak -Part 6

Assalamualaikum n selamat pagi.. Wahh!! dah lama rasanya ejulz x buat entri pasal bahasa Sarawak.. Faham x entri Mari belajar bahasa Sarawak yg ejulz dah buat sebelum ni.. kalau x faham jangan malu, jangan segan.. tanya je.. ejulz x makan org pun. heHe Sejak kebelakangan ni, ejulz x sempat nak buat entri sebab sibuk sgt2.. Bila dah sibuk tu, macam2 la reaksi ejulz.. memang kelam kabut laa dibuatnya.. hiHi. So, arini ejulz nak share perkataan kelam kabut dalam bahasa sarawak.. Dalam bahasa sarawak, kelam kabut bermaksud "Kamboh".. KELAM KABUT = KAMBOH Dengan kata lain "Kamboh" ni bermaksud kecoh.. ni pun kira macam "kamboh" jugak laa.. hiHi Diharap semua boleh faham ek.. Kalau x faham @ ada nak tanya, tanya je laa k.. ejulz sedia membantu.. heHe  :)