Iklan

My Blogger My Blogger My Blogger My Blogger My Blogger My Blogger

Wednesday, 27 June 2012

JOM TAMBAH GENG BLOG

Thankz ika coz sudi tag.. hehe


Nak join? klik banner..

Kali ni nak tag kenalan baru ejulz..





Tuesday, 26 June 2012

Adira - Lara Lagi (Lirik)


Hanya sampai di sini sahaja
Kisah cinta kita berdua
Tiada daya selamanya
Terhenti di sini

Biar ku pujuk ati ini
Merawat rinduku sendiri
Setelah aku kau lukai
Sedangkan kau tahu

Kasih aku hanyalah untukmu
Tiada lain dalam diriku
Takkan berubah
walau dipisah laut biru

Cinta aku hanyalah untukmu
Tak pernah goyah
Tak pernah jemu
Takkan terpadam dalam hatiku
Ia milikmu.. percayalah

Mungkin sudah suratan kita
Terpisah sebegini saja
Pasti di suatu hari nanti
Ku jejak bahagia...


Nak dengar lagu ni?  klik sini [[ADIRA - LARA LAGI]]

Lepaskan....

#Kadang2 perlu melepaskan CINTA pergi.. 
#Pergi mencari kebahagiaannya.. 
#Pergi kepada yg lebih layak baginya.. 
#Harap CINTA bahagia selalu.. 
lebih bahagia dari kehidupan dulu.. 
#smoga CINTA hepy slalu.. 
#Smoga cita2 CINTA tercapai.. 


#kmk Lepaskan CINTA ktk..
# kmk serahkan HATI ktk balit..
#mungkin ada yg lebih berhak simpan HATI ktk..
#sMoga ktk bhagia dgn khidupan ktk knk tok..
#Maafkan salah silap kmk spanjang kmk simpan HATI ktk..
#Halalkan makan minum kmk..


Saturday, 23 June 2012

Segmen : Up Follower & Tambah Kenalan Part II

Terima kasih pada Elfiza kerana sudi tag ejulz.. Elfiza ni sebenarnya junior ejulz masa sekolah dulu.. tp x kenal pun dia ni masa kat sekolah.. Sbb ejulz x bergaul sgt masa sekolah dulu.. pendiam la katakan.. hehe. Ejulz x ingt bila mula kenal dgn ell ni.. Rasanya masa kat frenster kot.. hehe. ok, kalo nak bkenalan dgn dia dgn lebih rapat, boleh laa terjah blog dia. klik header dia tu.. hehe



ok, kembali kpd topic asal.. nak join segmen yg ell tag ejulz..

Nak join segmen ni? klik banner tu.. hehe


Bil follower : 780 org
Asal : Sarawak..


kali ni ejulz nak tag sape ek? ermmm.. kali ni nak tag..






Friday, 22 June 2012

Entry khas utk @yu

Terima kasih Ayu di atas entry;


5 blogger lagi..siapa yer ;-)



@yu seorang gadis yang selalu komen entry ejulz jugak.. orang nya pun sweet,.. kebanyakan entry2 yang ayu post berunsur nasihat dan peringatan2 tentang kehidupan di dunia ni.. Dan satu lagi dia ni suka bergambar.. hehe.. ayu ni salah sorang Geng Segar Follower.. namanya telah dicalonkan oleh Sweet Honesty .. sayang nya nama ejulz x terpilih.. hehe :(


ape2 pun jom terjah blog @yu.. klik header dia.. :)




Wednesday, 20 June 2012

Santapan Minda (7)

"Cinta yang dibasuh oleh airmata akan tetap murni dan indah sentiasa.."





*mampukah airmata memberi keindahan pada cinta? Indahkah cinta jika dibasuh dengan airmata? bagi ejulz ia hanya sia2.. mungkin ayat ni ada maksud yg tersirat..

Sunday, 17 June 2012

12.06.12

Menarik kan tarikh ni..? hehe.. ntah apa yg ejulz nak bebel arini.. hehe.

Maaf ejulz dah kurang BW skang ni. sibuk sangat2.. Tengah promote barang SOPHIE PARIS.. Kalau ada sesiapa berminat boleh tengok katalog yg ejulz baru buat ni ek.. [[SOPHIE PARIS]].. kalau ada yang berminat roger2 je k.. :)







*Pandei ktk carik tarikh ya.. :(

Thursday, 14 June 2012

SOPHIE PARIS

Salam semua.. Jarang BW 2-3 hari ni.. ejulz lepak rmh kwn tgk euro.. malas nak bawak laptop. hehe.. lagipun ada plan lain.. main game bola.. hehehe.. ok, ejulz dah join Sophie Paris.. So, kalau ada yang berminat nak beli barang2 Sophie Paris bagitau ejulz k.. :)


contoh barang :




Banyak lagi barang SophieParis yang boleh didapati dengan harga yg murah. Lain-lain barang sila tengok album fb saya ni.. [Sophie Catalogue Volume 4]

PM kat fb ejulz atau emel ejulz asrul_harfan@hotmail.com



Wednesday, 13 June 2012

Doodle dari Ain

Yeaaayyy!! ejulz dapat doodle lagi.. terima kasih buat sahabat ejulz yg bernama Ainn.. Bos kpd blog Deary_Ainn.. hehe

cantik doodle ni.. comel.. mcm ejulz jugak.. hehehe..



Terima kasih sgt2 kpd Ainn sbb sudi buatkan doodle khas utk ejulz.. Sebagai sahabat ejulz menghargainya.. :)

Kepada yg nak berkenalan dengan cik Ainn kita ni klik la header dia kat bawah ni.. Ainn baik orgnya.. hehe.. Terjah jgn x terjah blog dia yg comel.. :)



* Makseh Ainn.. hehe..

Tuesday, 12 June 2012

Lelaki lebih prihatin dari pompuan


*Fikir2kan & renung2kan.. heHe

Sunday, 10 June 2012

Icon COmel pada chat box facebook


Harini ejulz belajar sesuatu yg baru ejulz tau.. hehehe
buat icon comel kat chat box facebook.. copy paste je.. hhehe

tips ni ejulz dapat dari blog Cik Tasya.. terjah la blog dia k.. :)


Harimau Malaya --> [[140478612676809]]

Angry Bird--> [[166456416741199]]
Shin Chan --> [[196431117116365]]
Doraemon --> [[155393057897143]] 
Spongebob --> [[334954663181745]] 
Domo --> [[250128751720149]]
Sonic --> [[120219704713360]]
Pooh --> [[123363421035031]]
Piglet --> [[132045620187428]]
Ultraman --> [[147290738648754]]
Bleach --> [[40134995667]]
Adidas --> [[111751548879681]]
BoBoiBoy --> [[110056482412380]] 
Mickey Mouse --> [[297035248728]]
Greyson Chance --> [[239842169376590]]

UPDATE

[[171108522930776]] -------> Trollface
[[164413893600463]] -------> Me Gusta
[[218595638164996]] -------> Yaoming
[[189637151067601]] -------> LOL
[[129627277060203]] -------> Poker Face
[[227644903931785]] -------> Forever Alone
[[100002752520227]] -------> Okay Guy
[[100002727365206]] -------> Challange Accepted
[[208551699231052]] -------> (d)
[[100003281387902]] -------> (smirk)
[[149615398444588]] -------> (wary)
[[147753965332916]] -------> (dhat)
[[211804458902220]] -------> (cd)
[[333708903307152]] smirk
[[131741810275104]] xp
[[300983063279872]] mario8
[[119793161471522]] cool
[[144264815683239]] maniac
[[164288477004432]] Cd
[[157618067676266]] xD
[[134695813311979]] Hmm
[[138413752938532]] chew
[[138413752938532]] ksmirk

Okey . ni pulak icon untuk profile picture kawan kita ...

1 . Klik Profile kawan anda
2. oke..tengok URL profile kawan anda kat atas tu : contoh : https://www.facebook.com/ejulz
3.copy contoh yang ejulz highlight kan warna merah tu . 
4.dan paste dalam chatbox contohnya. ejulz .. jangan lupa dan tambah [[ dan ]]

contoh . : [[ejulz]] *tak payah space ok ?

good luck ! (:

Saturday, 9 June 2012

09.06.2012

09.06.2012




0
N
L
Y

Y
0
U
!
!
!











*Aritok ari penting kita.. kmk xtauk ktk ingt ka x.. lamak kmk tggu aritok ms kt sama.. kmk syg glak ngn ktk.. kmk rindu ktk.. kmk harap ktk hepy selalu.. kmk tunggu ktk..


Friday, 8 June 2012

Siti Nurhaliza pernah jual kuih??



p/s: Kisah ini tiada kena mengena dengan Dato’ Siti Nurhaliza yang dulunya juga menjual kuih J














*Kmk rindu nak makan kuih nak dimasak ktk dlok.. :(



Wednesday, 6 June 2012

Terima kasih Sahabat

Tiada kata yg dpt ejulz ucapkan selain

"TERIMA KASIH"


"tErima kasih" sebab sudi jadi kawan ejulz..
"tErima kasih" sebab ada di masa ejulz memerlukan..
"tErima kasih" sbb selalu bagi kata2 semangat kat ejulz..
"tErima kasih" banYak2..

ejulz sayang k0rang sgt2..
ejulz dh anggap kwn2 ejulz dlm ni mcm adik bradik ejulz sndiri..


_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

SAHABAT adalah segala2nya..
selalu ada diwaktu senang maupun susah..
sentiasa memahami..
sentiasa membantu selagi termampu..


sekali lagi "tErima kasih"

-l0ve u all frenz-






Tuesday, 5 June 2012

Duduk termenung.. :(

Pagi ini indah sekali..
Termenung melihat tasik..
Dengar kicauan burung, terbang berpasang2an..
Lihat ikan yang berkumpul di tepi tasik..
Kalau bagi roti kat ikan tu mesti best tgk di0rang makan.. heHe

Bila tgk tasik ni,
tenang..
sunyi pun ada..
mungkin ejulz patut belajar hidup dalam kesunyian..
^_^
aPa yg penting, sentiasa senyum wpun di dalamnya perit..



Jangan bersedih..!! Allah sentiasa bersama kita..

















*Kmk harap ktk x rasa apa yg kmk rasa.. kmk mok ktk hepy slalu.. jgn stress2.. kmk xmok ktk sakit gik.. wpun kmk syg glak2 ngn ktk, tp kmk rs kmk xlayak bsama ktk.. kmk hrp ktk dpt lupakan kmk.. kmk x mmpu nk bhagiakn ktk.. mgkin ada yg lbh smpurna dr kmk utk ktk.. kmk harap sgala impian ktk akan tercapai..



Monday, 4 June 2012

"Mahamahu.com anda Mahu 2012"




*MAHU HADIAH MAHA. MAHA MAHU KASI HADIAH. HADIAH MAHA SAYA MAHU.. HUHUHU.. HAHAHA.. HEHEHE



R_I_N_D_U

Alangkah bagus kalau kita dapat reset fikiran kita..


Sakit sangat ada perasaan ni.. :(














*Kmk bena2 rindu ktk yg dlok.. ktk yg slalu perlukan kmk.. kmk rindu nk dgr tetak ktk.. rindu nk dgr setiap luahan ktk.. kmk rasa dekat glak wpun kita jauh masa ya.. kmk rindukan masa ya.. :( hati2 di Singapore ya k..

Sunday, 3 June 2012

Kacang panjang masak kicap

Arini ejulz belajar satu resepi dari kawan ejulz.. dari Elfiza.. Ejulz suka masak masakan yg simple2.. hehe.. Xtau nak bagitau ape g.. tgk je la gmbr ni.. hehe

ni la kacang panjang masak kicap ejulz.. siap campur udang lagi.. hehe


ni la menu penuh ejulz arini.. walaupun x seberapa, cukup la utk dimakan org bujang cam ejulz ni.. hehehe


Nasi putih + Kacang panjang masak kicap + telur goreng (mesti ada sos cili.. ehehe) + yang paling sedap.. DURIAN.. hehehe

4 pack RM10.. hehe


Saturday, 2 June 2012

Udang masak madu mangga.. ^_^

Hhaaha.. tergelak sorang tgk masakan ejulz ni.. heheehe

xtau camne nak cite.. tgk je la gmbar ni.. hhehe




rahsia masakan ejulz adalah:

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

Perencah ni yg ejulz kata susah nak carik.. hehe ^_^







*si guLE; x sempat kmk nak rasa ayam msk merah ktk.. Ingt x janji kita dlok.. mun kt sama klk kt masak sama2.. x ksampaian suma yaa.. :(




Friday, 1 June 2012

Santapan Minda (6)

"Dalam hati seseorang ada keperluan untuk merasa dicintai tanpa harus diperiksa dulu apakah ia pantas menerimanya.."


copy dari Tan Sri Google.. ^_^














*Ari ahad tok ktk dh nak g Singapore.. hati2 k.. jaga drik bait2.. pandei2 mbak drik tmpt orang.. Jgn tggl solat..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...