Skip to main content

Posts

Showing posts from April, 2012

Doa Mohon Ketabahan Hati dan Iman & Doa Atasi Kekecewaan

#Hanya padaMu tempat aku mengadu# #Ampunilah segala dosa kami# #Dosa kedua ibu bapa kami# #Tabahkanlah hatiku# #Kuatkanlah imanku# #Berikanlah aku kekuatan untuk melupakannya# #Amin..#

Mungkin untuk kali yang terakhir...

Salam semua.. harap semua berada dalam keadaan sihat n gembira selalu disamping orang yg tersayang.. :) 5 hari lagi ejulz nak bercuti n balik kampung.. balik kejap je.. jumaat sampai isnin.. rindu nak jumpa family.. rindu nak tgk anak buah ejulz yg dh nak pandai jalan sorang tu.. hehe.. comel.. dan dikesempatan itu jugak, kalau diberi peluang ejulz nak keluar dgn si guLE.. Nak tunaikan janji2 yg blm ejulz langsaikan.. selagi ejulz x langsaikan janji2 tu, selagi tu laa ejulz xleh tenang.. Pertama, ejulz nak bawak dia g jalan2 kat tepi pantai.. ejulz tau dia suka jln2 kat tepi pantai.. dia selalu mintak ejulz temankan dia jalan tepi pantai kalau ejulz balik kpg.. Kemudian, ejulz nak bawak dia ke satu kedai yang femes dgn Air Batu Campur.. Ejulz tau dia suka minum White Lady kat sana.. ejulz x pernah lagi bawak dia minum kat sana sbb dulu masa jalan2 ngan dia kedai tu tutup.. sekali lagi musim hujan.. x sempat nak pegi.. kali ni mintak2 kedai tu bukak.. Kemudian,

Cari yang lain??

Kalau laa semudah itu.. hurmm.. susah nak lupakannya.. si guLE, kmk syg ktk.. ktk ingt x kita penah cadang nak beli rantei stair way to heaven? x sangka mek, blm sempat kmk nk beli kt dh x mcm dlok.. :(

Hanya padaMu aku berserah

"Hanya padaMu aku berserah.. kerana ku tahu semua ketentuan telah tertulis untukku.. hanya padamu aku mohon perlindungan dan mohon pertolongan.. Engkau Yang Maha Mengasihi.." *Kmk harap ktk akan bahagia selalu wpun bukan dengan kmk.. Tapi andai jodoh kita kuat, kmk akan terimak ktk apa adanya.. N kmk harap ktk pun sama.. 

Kerja kene rajin & ikhlas

Ustaz Don Daniyal kata: "Jika gaji kita RM 5000 tetapi kita kerja kuat seperti gaji RM 20000, Allah SWT akan berikan beza RM 15000 itu samada dalam bentuk duit, anak soleh, hidup bahagia dan lain-lain. Jika gaji kita RM 5000 tapi kita kerja malas macam gaji RM 2000, beza RM 3000 itu Allah akan tarik samada dalam bentuk kecurian, kesusahan, anak nakal dan seumpamanya." Sebab itulah semua mereka yang berjaya mempunyai tabiat "Give More" kan.. Firman Allah SWT dalam Al-Quran pun ada mengatakan yang Allah sukakan umatnya bersungguh2 bila melakukan sesuatu pekerjaan yang baik. Wallahualam.. Sama2 kita berusaha dan berjaya dunia akhirat. Amin~ dipetik dari Prof Dr Muhaya.. Dalam petikan kata2 Ustaz Don Daniyal kat atas tu dah menunjukkan betapa Allah sukakan umatNya bersungguh2 dalam melakukan pekerjaan. Ejulz pernah dengar satu ayat tp ejulz pun x sure tu petikan hadis @ firman Allah.. Ilmu agama ejulz masih cetek sgt2.. bagi yang tau ko

Ra Ya Nun Dal Wau

Sunyi je rasa kebelakangan ni.. Deringan bb dah x semeriah dulu.. Dulu "org kuning" ada je kat mana2.. sampai gayut 24 pun blh.. tp "org kuning" ni macam faham2 je ejulz dah jarang guna khidmat dia skang.. skang ni "org kuning" dah lari dari rumah ejulz.. dah x berkhidmat lagi.. tempat lain boleh pulak.. hurrmmm.. kenapa la boleh jadi camni.. 8 tahun setia ngan "org kuning".. dah la ejulz sunyi tanpa si guLE.. "org kuning" pun dah nak tinggalkan ejulz jugak ke..? si guLE; *Dlok dr pg smpei tido tpon mek bdering.. xda dr org lain.. dr ktk jak.. bulak la xda dr org lain.. hehe.. tp dr 85% deringan ya dr ktk.. dr pg smpei tido ada jak benda tak cita ngn kmk.. xda cgek pun yg ktk x pdh.. cmya juak kmk, suma mek cita ngn ktk.. masa ya wpun kita jauh kmk rs kita dekat glak2.. dlok sblm kmk jumpa ktk, kmk slalu dgr org pdh cinta jarak jauh tok xkan kekal lamak.. tapi kmk yakin kita mampu kekal lamak mun kita setia, xpe

Segmen " Jom Join SukaGelak Blogwalking "

Salam semua.. terjumpa segmen ni di blog Ayu .. hehe saje join.. bagi menaikkan industri blog Malaysia.. hehe.. dah macam artis la pulak.. hehe ok, ni banner segmen.. sape nak join klik je banner k.. :) _________________________________________________ "KETAWA ITU PENGUBAT DUKA.. PENYERI KEPADA KESUNYIAN.." ____________________________________________________________________ *si guLE : ktk, kmk rindu glak nak dgr tetak riang ktk.. dlok kita salu kongsi kisah lawak.. video gigi tercabut.. hehe.. lawak da jak.. abis keluar iklan polident.. hehe.. phuiii!! hehe.. sampei sakit perut ktk tetak.. hehe.. ktk salu ngenak zarul suruh tarit jarik.. pasya ktk ******nya.. hehe. (biarlah ya rahsia kita.. :P ) kmk senang gilak bila dgr ktk tetak.. bila dgr ktk hepy.. kmk harap ktk hepy slalu k..

Cinta Kerana Allah

Dia duduk menghadap laptop di hadapannya. Langsung tidak menghiraukan si dia yang tengah menonton televisyen – ceramah bersama Dato Masyitah. Siaran OASIS astro itu telah pun bertukar kepada Indahnya Iman yang bermaksud akan masuk waktu …solat. Tiba-tiba, si dia bangun dan memandang dia yang tengah khusyuk membelek laptop di hadapan. “abang, maghrib dah nak masuk. Kita jemaah ya.” Si dia yang duduk di hadapan laptop itu senyap. Tersentak sebenarnya. Mana pernah solat. Nak jadi imam? Huh, lawak antarabangsa betul. Macam mana dia boleh kahwin dengan ustazah ini pun tak tahu lah. Salah abahlah ni, pandai-pandai nak tentukan jodoh orang. Cari yang stok tudung labuh pulak tu. Okay, salah aku juga sebab pergi teguk kencing syaitan tu sapa suruh. Okay,salah aku lagi, angkut entah mana-mana perempuan untuk hiburan. Okay,salah lagi sebab selalu je aku balik lepas subuh sebab pergi kelab dan balik mabuk. Okay, salah aku lagi, duit syarikat abah habis aku joli kan. Banyaknya salah aku. Jadinya

Simple Giveaway by Mya Vinnfier

Assalamualaikum semua.. sekali lagi nak join GA.. x kene tag pun.. tgh BW tadi terperasan GA ni kat blog  azwarsyuhada  .. ok, ni dia banner GA yg ejulz join kali ni.. hehe. Nak join n nak tau hadiah2 yang bakal dimenangi? klik je banner tu k.. Syarat2 dia? 1.korang kena follow blog  Azzarynna  dan juga blog  Mya Abdullah 2.korang kena buat entry tentang contest ni dan letak banner di atas dalam entry korang.. 3. korang kena Like fan Page  Story About Mya  dan  Ini Kisah Hidupku . 4. tag 3 orang...Tarikh tutupnya pada 30 April 2012.. mudah kan? ape lagi jom join.. hehe Ok.. kali ni ejulz nak tag: Safina MASS SHARINA ABDULLAH *Rindu si guLE..

SEGMEN:GIVEAWAY 'GLOWZ' BY DIARIMASS

Nak join gak... hehehe.. Syarat penyertaannya mudah dan senang serta free...x kena bayar sesen pun..huhu... 1. buat satu entry bertajuk SEGMEN:GIVEAWAY 'GLOWZ' BY DIARIMASS   2. letak banner segmen berserta link di blog memasing 3. pastu letak link entry tersebut di ruangan komen sini. 4. kalau sudi dan berkenan...follow blog akak nih :p 5. tarikh tutup sampai 30 april 2012. Nak join? Nak tengok hadiah menarik yang bakal dimenangi? hehe.. klik SINI *si guLE wpun mungkin kmk dh xda di ati ktk.. kmk mok ktk tauk ktk msh ada d hati kmk.. ssh kmk nk lupakkan ktk.. mun kmk menang mek berik adiah tok ngn ktk k.. :(

Berpisah jua akhirnya..

Salam.. harap semua berada dalam keadaan sihat.. Boring xtau nak buat ape hari cuti camni.. hehe.. Tajuk macam sedih je.. hehe.. abaikan.. hehe.. senyum selalu.. Layan jiwa dengar lagu hindustan pulak.. hahaha SILA HADIRKAN DIRI ANDA UNTUK DITEMUDUGA DI GSC ******** PADA **.**.**** SILA BAWA BERSAMA -salinan i/c -gambar ukuran passport *HANYA PERMOHONAN YANG LENGKAP SAHAJA AKAN DI TERIMA Arini ejulz dapat msg dari GSC alamanda.. hari khamis lepas ejulz ada isi permohonan on9 utk keje partime kat sana.. Kalo boleh ejulz nak carik pendapatan lebih.. nak bantu mak ayah kat kpg.. nak buat simpanan utk masa depan sikit.. hehe. dan yg lbh penting utk ejulz luangkan masa yang terluang.. #harap2 dapat la partime ni.. doakan ejulz k.. :) *si guLE; ktk, kmk tauk lps apa yg kmk putuskn aritok, ktk akan ada komitmen lain.. kmk tauk ktk akan bhagia wpun xda kmk.. kmk tauk ktk dh x perlukn kmk teman ktk gik.. ktk dh ada org lain k teman ktk wpun ktk pdh ya hnya 'kwn'