Skip to main content

Cari yang lain??


Kalau laa semudah itu.. hurmm.. susah nak lupakannya..










si guLE, kmk syg ktk.. ktk ingt x kita penah cadang nak beli rantei stair way to heaven? x sangka mek, blm sempat kmk nk beli kt dh x mcm dlok.. :(




Comments

  1. elyna mirsada : betul tu.. :(

    ReplyDelete
  2. Sabar la eh, doa pada Allah moga2 perasaan sayang tu hilang. moga dipermudahkan segala urusan :)

    ReplyDelete
  3. alaaaaa..
    xmo la sedih2..
    ika pon penah rase..
    tapi kita kena kuat :)

    ReplyDelete
  4. org ckp..

    kalau kita nak lupakan seseorang..

    kita kena cari seseorang yg lain gantikan tempat dia..^^

    ReplyDelete
  5. Sharina Abdullah : x sanggup rasanya nak doakan perasaan tu hilang.. :(

    ReplyDelete
  6. Cik Rongoks : insyaallah cuba kuat..

    ReplyDelete
  7. ♥ wawawawa ♥ : nak cari pengganti bukanlah semudah ABCDE.. bukan senang nak lupakannya.. sbb berharap dailah yg terakhir.. :(

    ReplyDelete
  8. Sbarlah bro.. Mngkin Allah ambik gf bro ni, utk dgantikn dgn bkal isteri yg lg baik.. Bro byk2 brsabar ya.. Takde sbar pun yang tak bermakna..^^

    ReplyDelete
  9. sabar ek..adik muda lagi..jangan risau,akan ada pengganti..

    ReplyDelete
  10. semua jadi ada hikmah. banyakkan bersabar insyaAllah akan dapat lagi baik :)

    ReplyDelete
  11. lavie-enmauve : insyaallah.

    ReplyDelete
  12. Jgn diingatkan lagi dik, semua yg berlaku adalah kehendak dia, percaya ckp akk, adik akan jumpe yg lebih baik, ejulz have to forget everything dear, specially pic dia, jgn ingat lagi dik, u have too, for ur self, not for her!

    ReplyDelete
  13. makaseh kak ieda.. insyaallah ejulz akan cuba kuatkan diri..

    ReplyDelete
  14. siapa yg tak sedih bila diri dikecewakan or ditinggalkan.. mybe ada hikmah disebalik semua tu. patah tumbuh hilang berganti, jgn risau eh..
    (kalau tak tumbuh jugak, jgn tanam pokok tu, pokok lain banyak)

    ReplyDelete
  15. babycomel : insyaallah.. :)

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Bahasa Bidayuh Serian Sarawak

Bidayuh Serian Punya Bahasa ⇩  • saya ⇨ aku • awak ⇨ amu • cantek/hensem ⇨ timengen/hensem • ya ⇨ aye • jangan ⇨ aba • tiada ⇨ anyap • taknak ⇨ agak • menyampah/geli ⇨ sidod • tahu ⇨ puan • kalau ⇨ wang • berlagak ⇨ sumbong • mana ⇨ gapih • sini ⇨ gatik • sana ⇨ ga-ih • mahu ⇨ irak • sekarang ⇨ itin • budak ⇨ anak inya • muda ⇨ ungod • pukul ⇨ paluk • jatuh⇨ jatuk • baring ⇨ nguleng • kacau ⇨ ngaco • paksa ⇨ maksa • makan⇨ maan • ngegeh ⇨ sundel • kucing ⇨ singau • anjing ⇨ kasung • nanti ⇨ matik • jalan2 ⇨ panu2 • sibuk ⇨ gago *Pelikk kan ? Tpi itulah bahasa kami BIDAYUH SERIAN SARAWAKIANS Copy & Paste. Ejulz sendiri pun x pandai bahasa bidayuh. Hehe. Kalau la mahir semua bahasa. Hehe

Akhirnya tewas 21-27/3/2022

Setelah lebih kurang 2 tahun kita dilanda wabak covid-19, akhirnya ejulz tewas juga. Walaupun telah cuba sedaya upaya melindungi diri dari wabak berkenaan untuk melindungi keluarga, sekelip mata terkena juga. Walaupun tidak tahu dari mana dan bagaimana boleh terkena, tapi kadang-kadang kecewa dengan sikap segelintir orang sekeliling yang sambil lewa. Dan mungkin untuk peringatan diri juga. Kecewa dengan sikap segelintir orang sekeliling? Terlebih dahulu ejulz mohon maaf andai apa yang ejulz katakan akan mengguris hati sahabat2 di sini yang merokok. Tapi inilah kenyataannya. Bukan ejulz melarang atau tidak membenarkan mereka yang merokok untuk merokok. Tapi kalau merokok di tempat yang tidak sepatutnya memang menyusahkan pihak lain lebih-lebih lagi mereka yang tidak merokok. Korang bayangkanlah bagaimana suasana pejabat dimana pekerja merokok di dalam pejabat seperti tidak ada salah langsung. Yang guna vape apatah lagi. Alkisah bermula pada 20 Mac 2022 dimana kakak ejulz yang sepatutnya

Mari belajar bahasa Sarawak -Part 6

Assalamualaikum n selamat pagi.. Wahh!! dah lama rasanya ejulz x buat entri pasal bahasa Sarawak.. Faham x entri Mari belajar bahasa Sarawak yg ejulz dah buat sebelum ni.. kalau x faham jangan malu, jangan segan.. tanya je.. ejulz x makan org pun. heHe Sejak kebelakangan ni, ejulz x sempat nak buat entri sebab sibuk sgt2.. Bila dah sibuk tu, macam2 la reaksi ejulz.. memang kelam kabut laa dibuatnya.. hiHi. So, arini ejulz nak share perkataan kelam kabut dalam bahasa sarawak.. Dalam bahasa sarawak, kelam kabut bermaksud "Kamboh".. KELAM KABUT = KAMBOH Dengan kata lain "Kamboh" ni bermaksud kecoh.. ni pun kira macam "kamboh" jugak laa.. hiHi Diharap semua boleh faham ek.. Kalau x faham @ ada nak tanya, tanya je laa k.. ejulz sedia membantu.. heHe  :)