Iklan

My Blogger My Blogger My Blogger My Blogger My Blogger My Blogger

Monday, 31 December 2018

Senarai Pengomen Tegar DISEMBER 2018

3 bulan tidak berkesempatan membuat senarai pengomen tegar blog ejulz. Bulan ni baru berpeluang lagi. Terima kasih kepada sahabat2 blogger yg sentiasa menyokong ejulz dalam berblog ni. Tanpa sokongan korang yg sudi singgah dan memberi kata semangat di blog ejulz ni, mungkin ejulz takkan bertahan dalam berblog ni..

Terima kasih kepada sahabat2 yang tidak jemu meninggalkan jejak dan komen di blog ejulz ni.. Top 10 pengomen tegar blog ejulz pada bulan DIS 2018 adalah seperti berikut:



Terima kasih sekali lagi ejulz ucapkapkan kerana tidak jemu2 singgah di teratak ejulz yg tak seberapa ni.. ^_^ Jangan lupa follow mereka yg tersenarai kat atas ni k.. ^_^

Siapakah yang akan tersenarai dalam top 10 "Pengomen Tegar JAN 2019" nanti?


 

THE LITTLE FELLA'S

http://thekaellaaaa.blogspot.com/2018/12/segmen-bloglist-little-fellas.html 

Jom kita meriahkan segmen ni dan meriahkan bloglist the little fella's ^_^

 

Sunday, 30 December 2018

Penangan lagu Achey - Anak

Hari ni majlis tahlil arwah abang ipar hari yang ke-20. Semalam dah balik kampung. Sepanjang dalam kereta balik kampung ejulz layan lagu anak ni. Memang sedih lirik ni walaupun simple je liriknya..


Semoga Achey dan isteri, semua ahli keluarga, sahabat2 dan kenalan2 ejulz yang belum dikurniakan rezeki anak akan mendapat rezeki zuriat sendiri satu hari nanti. Dan kepada yg dah mendapat hadiah yg paling bermakna di dunia ni, sentiasa sihat dan membesar menjadi anak soleh/solehah. Amin..



Friday, 28 December 2018

Birthday bapak & mak 2018

Alhamdulillah. Berkesempatan sambut birthday bapak & mak. Buat pertama kali Insyirah sambut birthday paknek & makneknya.. 😍









Semoga bapak & mak dipanjangkan usia, sihat selalu & dimurahkan rezeki..




Blogger Pilihan Minggu Ini - Blog Tarmizi

Blog Pilihan ejulz minggu ni ialah :

http://at-tarmizi.blogspot.com/ 

Jom follow Blog Tarmizi..

Adakah blogger pilihan ejulz pada masa akan datang?

 Jom join group fb ejulz


Tunggu post ejulz untuk Blogger Pilihan k.. ^_^


 

55 Hari Segmen Bloglist #2 2019 Nurul Najihah

https://itsnurulnajihah.blogspot.com/2018/11/55-hari-segmen-bloglist-2-2019-nurul.html 

JOM masuk bloglist Najihah ^_^

 

Thursday, 27 December 2018

Header baru

Setelah sekian lama guna header ni.. Dari 28 Julai 2013..


27 Disember 2018 baru ada peluang buat header baru..


-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-


Ejulz tak pandai sangat part design ni.. tampal2 je.. hehe


Ranking Alexa 27 DIS 2018


Ranking Terdahulu : 20 DIS 2018

Global Ranking : 5,067,737
Rank in Malaysia : Tiada Ranking


Ranking Terkini: 27 DIS 2018

Global Ranking : 4,817,669 (Naik 250,068)
Rank in Malaysia : Tiada Ranking


SUMBER : Ranking Alexa




Wednesday, 26 December 2018

2019 SEGMEN BLOG AZLINDA ALIN

2019 SEGMEN BLOG AZLINDA ALIN - Hai semua ! Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera ! Pejam celik, pejam celik dah nak berjumpa dengan Tahun Baru 2019 ! Tahun baru, rasanya nak cari BLOGLISTS baru juga. Siapa yang nak masuk ke dalam BLOGLIST mummy?  Jom sertai 2019 SEGMEN BLOG AZLINDA ALIN 

Jom kita meriahkan segmen ni :)

 

Yang Baik-Baik


"Doa yang baik-baik, Insyaallah yang datang pun yang baik-baik.."




 

Monday, 24 December 2018

Majlis Aqiqah

Alhamdulillah. Selesai majlis aqiqah  puteri sulong ejulz, Adwa Insyirah semalam 23 DIS 2018..


In bersama nenek

In bersama chik, nenek dan mak ngah

In bersama mama, mak ngah, nenek, chik dan nek yak









 

 
Sesi bergambar ayah dan mak bersama semua cucu-cucu mereka







 Gambar2 semasa majlis..


Thursday, 20 December 2018

Segmen Bloglist Awal Tahun, Januari Hingga Mac 2019, ciklapunyabelog

http://ciklapunyabelog.blogspot.com/2018/12/segmen-bloglist-awal-tahun-januari.html 
Jom kita meriahkan segmen cikla.. 
Kenangan 2018? Bagi ejulz ada suka, ada juga duka. 2 perkara yang amat mengembirakan ejulz pada tahun 2018 adalah mendapat kenaikan pangkat dan mendapat 'hadiah' yang tidak ternilai iaitu Puteri Sulong ejulz. Nama? Insyaallah ejulz akan kongsi di lain entry k.. ^_^ Tidak kurangnya berita duka tahun 2018. Ramai kenalan yang meninggal pada tahun ni. Isteri arwah pakcik ejulz, dua orang sahabat ejulz kehilangan bayi mereka masing2 berusia 3 bulan dan 6 bulan, dan baru2 ni abang ipar ejulz juga telah meninggal. Mari kita sedekahkan Al-Fatihah kepada mereka semua. Tidak lupa juga bos ejulz yang berbangsa bidayuh kristian telah kehilangan bapanya..

 
 

Ranking Alexa 20 DIS 2018


Ranking Terdahulu : 25 OKT 2018

Global Ranking : 2,072,640
Rank in Malaysia : 37,375

Ranking Terkini : 20 DIS 2018

Global Ranking : 5,067,737 (Turun 2,995,097)
Rank in Malaysia : Tiada ranking (Menjunam Teruk)

Sejak sebulan lebih tak buka blog, ranking terus menjunam teruk.. Rank in Malaysia dah tiada.. huhuu.. Kene kerja keras lagi lepas ni..


SUMBER : RANKING ALEXA


Wednesday, 19 December 2018

Contest Happy Anniversary My Blog 3 Years Old

https://rabiadawiyah21.blogspot.com/2018/12/contest-happy-anniversary-my-blog-3.html 

Ejulz join..

Jom kita meriahkan contest Rabia ni ^_^

 

KENANGAN & MASA HADAPAN


 "KENANGAN memang sukar untuk dilupakan, tapi yang lebih penting adalah MASA HADAPAN.."






Tuesday, 18 December 2018

Segmen Bloglisted 2019 by Misya

Jom kita join segmen ni ramai2..
 
http://www.aimisyahirah.com/2018/12/segmen-bloglisted-2019-by-misya.html
 
 Klik banner jika nak join k.. ^_^ 

Segmen Blog Review 2018

https://www.shuhaidasaad.com/2018/11/segmen-blog-review-2018.html 

Jom kita meriahkan segmen ni.. :)

Komen berkenaan blog Shu?  

Blog yg simple dan tak berat. Mudah dibuka. Terima kasih kerana sudi menjadi sahabat ejulz di alam blogger ^_^




 

Segmen : Pencarian Bloglist Faiq Najmi 2019

http://najmi-faiq.blogspot.com/2018/12/segmen-pencarian-bloglist-faiq-najmi.html 

JOm meriahkan segmen ni..

Salam perkenalan dari ejulz buat Faiq Najmi..

 

Monday, 17 December 2018

Giveaway The Berkat Di Mialiana.com



The Berkat (theberkat.com) ialah portal yang berkongsi pandangan tentang pendidikan dan kerjaya untuk golongan B40.

Siapa itu golongan B40?
Golongan B40 atau Bottom 40 ialah golongan yang ‘struggle’ untuk hidup. Mereka ini golongan yang berpendapatan 40% terendah di Malaysia, dengan purata gaji seisi rumah sebanyak RM3,860 sebulan.

Kenapa bantu B40?
Cara terbaik untuk keluar dari kesusahan hidup dan kemiskinan ialah dengan ilmu. The Berkat ingin melihat golongan B40 berjaya dalam pendidikan supaya mendapat kerjaya yang bagus.

Contohnya dalam pendidikan, The Berkat berkongsi cara untuk fasih berbahasa Inggeris, tips menghadapi UPSR dan PT3, tips untuk berjaya dalam SPM, permohonan SBP, permohonan MRSM serta permohonan UPU.


Sekadar berkongsi perkara-perkara yang bermanfaat. Tak apa duit tak banyak, janji rezeki berkat.




Giveaway ini dianjurkan oleh TheBerkat.com dengan kerjasama Mialiana.com. Hadiah wang tunai sebanyak RM300 untuk dimenangi. Sila klik SINI untuk join.

Read more: http://www.mialiana.com/2018/12/giveaway-the-berkat-di-mialianacom.html#ixzz5Zv3CGeVD

azyyatiliah.com Giveaway 2018 | Win Duck Card Holder

https://www.azyyatiliah.com/2018/12/azyyatiliahcom-giveaway-2018-win-duck-card-holder.html 

Tanpa rasa malu dan segan sekali lagi ejulz join.. hehe

Jom sama2 kita meriahkan GA ni..

Join jangan tak join yer :)


 

Giveaway Akhir Tahun 2018 by Lady in Red Planner

http://ladyinredplanner.blogspot.com/2018/12/giveaway-akhir-tahun-2018-by-lady-in-red-planner.html 

Join jangan tak join.. Mana tau ada rezeki.

Segmen Bloglist YEASLMN #2019 (Januari - Disember)

Segmen Bloglist YEASLMN #2019 (Januari - Disember) 

Tanpa segan dan silu ejulz join segmen ni.. Jom meriahkan segmen ni :)

 

Alhamdulillah rezeki

Semalam baru balik dari kampung wife.. Tapi terpaksa meninggalkan wife n baby kat kampung sebab hari ni kenduri tahlil arwah hari yang ke 7 arwah abang ipar. Ejulz tak dapat bersama di majlis hari ni sebab dah mula kerja. 

sampai je rumah semalam, tengok ada sampul. Alhamdulillah. Dapat hadiah dari sahabat blogger.. Terima kasih banyak2..


Rindu pula kat wife n baby.. ermmmm..


Tuesday, 4 December 2018

Rezeki anak

Ejulz masih bercuti. Cuti panjang kali ni. Inilah cuti yg paling panjang ejulz pernah ambil sepanjang perkhidmatan ejulz. Walaupun cuti macam tak cuti (yg dah ada pengalaman jaga anak kecil faham la yer. Hehe), tapi ejulz tetap syukur sebab dipermudahkan untuk minta cuti kali ni untuk bantu wife ejulz dalam tempoh berpantang. Biasanya memang susah nak dapat cuti panjang. Penat? Jujur ejulz katakan memang penat. Tapi bila tengok keadaan dan pengorbanan isteri melahirkan zuriat kami, memang tak dapat ejulz nak samakan penat ejulz dengan pengorbanannya. Pengorbanannya tidak ternilai. 

Alhamdulillah murah rezeki pwincess ejulz. Terima kasih kepada keluarga, sahabat2, dan kenalan yang mendoakan kami. Terima kasih juga kerana sudi bagi hadiah kepada pwincess kami.. 😊






Ni hadiah yg dapat semasa di kampung sekarang ni. Hadiah masa kat Kuching tak sempat nak ambik gambar.. 😁 Alhamdulillah. Papa doakan pwincess papa sentiasa dimurahkan rezeki dan menjadi anak solehah. Amin

**Lama dah tak update. Semestinya merundum teruk ranking alexa ejylz.. hehe. Maaf, ejulz belum berkesempatan nak bw blog korang. Insyaallah ejulz akan bw blog korang bila free nanti. Jangan lupa tinggalkan jejak k.



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...