Iklan

My Blogger My Blogger My Blogger My Blogger My Blogger My Blogger

Thursday, 20 September 2018

Temui FIRUL Collections di Plaza Merdeka Kuching

No automatic alt text available.

Jalan-jalan kat Plaza Merdeka Kuching ada Korean Fair.. Akan diadakan konsert K-Pop kat tingkat 3 @siperyperyboutique ada rail Firul.. Ada skirt & macam2 jenis tudung.. Clearance stock tudung sekolah RM10 sahaja.. #firulcollections #vendordiperyperyboutique #plazamerdekakuching #clearancetudungsekolah #tudungsekolahbudak


 

La'Beyla - Instant Hijab Juliet

 Image may contain: 1 person, smiling

" Masa itu Emas"

Selalu lambat pergi kerja? selalu kena komplen dengan suami nak cepat??😥😥

Juliet sentiasa membantu uolss kalau nak cepat bersiap....

Material yang special moss crepe yang terjamin terletak elok dikepala yang menampakkan uolss comel sangat...😘😘

bak kata iklan prego.. 1 2 3 siap!! ni tak perlu sampai 3... 1 2.. dh siap... hihihi🤭🤭🤭
visit Labeyla...✌️😉 https://www.labeyla.com/instant-hijab/juliet

 @ FB : Happylifeshoppe_Labeyla


Testimoni : Glow Gelenggang

Image may contain: 2 people, text 

"DULU-DULU MASA ZARRA DI BAWAH JAGAAN NENEK DIA, MEMANG MAK NORA AKAN GUNAKAN DAUN GELENGGANG.."
.
.
"Mak kata lagi, daun gelenggang sangat baik dari segi perubatan tradisional & sangat sinonim dengan untuk rawatan kulit akibat gatal-gatal.."
.
.
Susah cari daun gelenggang di bandar, altenatif lain guna Glow Gelenggang. Glow Gelenggang, penawar gatal-gatal kulit sensitif dan alahan untuk Zarra 😘
~ Puan Nora
.
.
GLOW GELENGGANG
"Dah tak gatal lagi.."
www.glowgelenggang.com
fb : Glow Gelenggang

 **Ejulz sendiri dah guna Glow Gelenggang ni.. Hadiah dari GA Abam Kie.. Ejulz suka bau sabun glow ni.. Wangi.. ^_^




CAROUSELL PARTNERS BOOST E-WALLET, POSTCO, TO DELIVER A MORE CONVENIENT EXPERIENCE TO MALAYSIANS


Strategic partnerships with payment and logistics providers underline the company’s commitment to Malaysia.

Kuala Lumpur, 18 September 2018 – Carousell Malaysia, one of the world’s largest and fastest growing classifieds marketplace is making it even easier to buy and sell on the marketplace. Carousell has teamed up with strategic partners, Boost and PostCo, to address payment and logistics across Malaysia.

Boost, a homegrown e-wallet that allows payment without the hassle of cash, and PostCo, a logistics company that delivers parcels through its network of more than 1,000 locations which include cafes, pharmacies and stores, inked a cross-promotional partnership deal with Carousell in August.

The promotion includes Cashback Rewards for purchases made on Carousell with Boost, as well as a special delivery rate for Carousellers who choose the delivery option via PostCo.

“This is a stepping stone for Carousell Malaysia to provide an end-to-end service for our users. We are committed to creating value for our users and make it more convenient to buy and sell. This trial phase has seen a positive response from users, and we will continue looking for opportunities to improve our marketplace and services to Malaysian Carousellers,” said Tang Siew Wai, Country Head of Carousell Malaysia.

He added that the partnership will run till the end of September, but the company has not ruled out a long-term deal.

Carousell continues to gain traction in Malaysia. For the month of August, it saw total transactions and listings grow by 20% and 30% respectively from the previous month. Response to the strategic nationwide collaboration has been encouraging, with PostCo recording a 47% repeat in Carousellers utilising its delivery services just after a month of partnership and Boost seeing full redemptions in their promotional offers.

Carousell has more than 19 million listings for its Malaysian market as of June 2018, with over 5 million items sold on the marketplace.Globally, it has over 158 million listings and over 54 million items sold across all seven markets in Malaysia, Singapore, Indonesia, Philippines, Taiwan, Hong Kong and Australia.

“This partnership marks another milestone in our journey to strengthen our leadership in the e-wallet space and enhance our offerings,” said Christopher Tiffin, Chief Executive Officer of Boost. “Boost simplifies your day-to-day operations by allowing you to manage your cash flow with just one app. With their engaged community and wide variety of marketplace offerings, collaborating with Carousell was a natural move for us. Since the start of our partnership to date, we’ve seen an almost four-fold increase in Boost mentions in Carousell.”

“Our partnership with Carousell provides their sellers with a unique avenue to deliver their items through our network of PostCo locations. It is great to see how much convenience it has offered to the community of sellers on Carousell. Once someone finds it convenient, they will continue to utilise the service for their remaining deliveries. Aside from sending, we also allow buyers to collect their parcels at a specified pick-up point at any time, be it before, during or after working hours. We believe that PostCo will also continue to play a pivotal role for Carousell users in a long run,” said Melisa Wang, Chief Operating Officer of PostCo.

Carousell users can now buy fromsellers that accept Boost as a payment option by easily entering the seller’s mobile number in the payment app, selecting the Carousell icon and inserting the purchase details. Moreover, sellers can have their first three parcels delivered from only RM1.90 when they send via PostCo.

For more information, follow Carousell on https://my.carousell.com or download the Carousell app from the Apple Store or Google Play Store.







###

For all media inquiries, please contact our Media Centre:
Sim Teong Eu
+6016 215 2328
sim@sneakyzombie.com

About Carousell
Carousell is a classifieds marketplace that makes selling as easy as taking a photo, buying as simple as chatting. Launched in August 2012, Carousell began in Singapore and now has a presence in seven markets across Asia. With over 158 million listings, we are one of the world’s largest and fastest growing marketplaces in Southeast Asia, Taiwan and Hong Kong, and is backed by Rakuten Ventures, Sequoia India, 500 Startups, Golden Gate Ventures, DBS and EDBI. In Malaysia, Carousell has a diverse range of products in 34 categories, including fashion & beauty, lifestyle gadgets and muslimah fashion. Download the app for iOS or Android, and visit www.carousell.com for more information.

About Boost
Boost is a homegrown lifestyle e-wallet that aims to revolutionise the way consumers transact on a daily basis. Combining lifestyle needs and cutting edge digital technology, Boost strives to make transactions easier, faster, more secure & overall a more rewarding experience for consumers.

Boost officially launched in January 2017 as a platform that digitised one of the telco’s core services - the way prepaid users top up their mobile credit. Boost allows users to pay via their mobile phone at participating locations without the hassle of using physical cash or cards. More than 3 million Boost users can now pay at more than 35,000 touchpoints nationwide.

Key features include:
      Cashback
      Paying utility bills with partners such as Telekom Malaysia, Astro and Syabas
      Paying for parking (most major streets around Klang Valley)
      Instant rewards through “Shake” feature
      Donations to #DoGoodwithBoost
      Buying and gifting digital vouchers for online merchants, F&B outlets, entertainment,health & beauty
      Splitting bills through unique feature “Go Dutch”
      Buying prepaid top up
      Free money transfers

Android users can download Boost from the Play Store while iOS users can download from the App Store.

For more information, check out the website at https://www.myboost.com.my/or follow Boost on Facebook (https://www.facebook.com/myboostapp/) and Instagram (https://www.instagram.com/myboostapp/).


About PostCo
PostCo provides a convenient way to collect, send and return your parcel at nearby local stores instead of the post office. We have a network of more than 1000+ partner locations based in petrol stations, pharmacies, cafes and other local shops across Malaysia and Singapore.




Ranking Alexa 20 SEPT 2018


Ranking Terdahulu : 13 SEPT 2018

Global Rank : 1,856,533
Rank in Malaysia : 20,260

 
Ranking Terdahulu : 20 SEPT 2018

Global Rank : 1,855,143
Rank in Malaysia : 23,302

Global rank naik sikit je. Rank in Malaysia semakin mengecewakan.. :(


SUMBER : Ranking Alexa


 



Contest Isi Kotak Dialog Asif & Tar

http://at-tarmizi.blogspot.com/2018/09/contest-isi-kotak-dialog-asif.html 

Dialog 1 : Wahhhhh, dah ada akaun IG kau Sif.. Siap promote suruh orang follow lagi
Dialog 2 : (Followlah akaun IG saya yang hensem lagi menawan)..
Dialog 3 : Aku follow. Follower ke 16. Aku tengok follower ke 15 ni mcm ejulz. Blogger hensem dari bumi kenyalang ni..

#SupportSahabatBlogger





Wednesday, 19 September 2018

Perlawanan Persahabatan Bola Sepak

Alhamdulillah. Menang tipis 5-4.. Masih tak berpuas hati dengan permainan ejulz. Perlu banyak training lagi..












Blog Walking Segment by KasihJuju



jom support rakan blogger.. ^_^

 
Syarat Penyertaan:
  1. Wajib ada blog.
  2. Buat satu entri bertajuk: Blog Walking Segment by KasihJuju
  3. Letakkan banner segmen dan link kan semula ke entri ini,
  4. Follow blog Kasih Juju,
  5. Follow Facebook Page Blog Kasih Juju -->
  6. Follow Instagram Helmi Julia di www.instagram.com/helmijulia
  7. Publish dan tinggalkan link anda di ruangan komen entri ini sahaja.
Segmen ini bermula dari 19 September 2018 hingga 30 September 2018 jam 11.59pm

Giveaway Tudung Bawal by Cik Puan Rrai

http://www.bajuwarnacoklat.com/2018/09/giveaway-tudung-bawal-by-cik-puan-rrai.html 

Jom sama2 kita meriahkan GA ni.. ^_^

Klik banner jika nak join k..

 

Giveaway : Let's Be Beautiful by Ana Suhana

Giveaway : Let's Be Beautiful by Ana Suhana 

Jom kita meriahkan GA ni.. Klik banner k..

 

Beauty Giveaway By Mrs Pip

Beauty Giveaway By Mrs Pip 

Jom join GA ni ramai2..

Mrs Pip ni ejulz tengok selalu review produk dan berkongsi tips2 menarik.. Selain itu beliau juga selalu join contest/GA dari blogger lain termasuk GA yang ejulz anjurkan.. hehe

Nak berkenalan dengan lebih rapat bersama Mrs Pip? JOm terjah dan follow beliau.. :)

 
 

AMANAH


"Jangan sesekali memandang rendah pada AMANAH yang diberikan. Sesungguhnya AMANAH adalah sesuatu yang amat berat untuk dipikul.."


Sebagai contoh, ketua kita memberi amanah supaya tidak mendedahkan password emel beliau kepada orang lain. Sekiranya rakan sekerja meminta password berkenaan, adalah menjadi tanggungjawab kita untuk tidak mendedahkannya melainkan dengan arahan ketua kita sendiri.

Ejulz rasa ini adalah perkara yang perlu difahami oleh semua orang. Namun ada juga yang masih tidak memahami perkara yang semudah ini. 

Back to basic.. Sekecil mana pun amanah yang diberikan harus dijaga dengan sebaiknya.. Letakkan diri pada orang yang diberikan amanah.. Barulah kita faham situasi berkenaan..





 

Sunday, 16 September 2018

PS3 vs lipat baju

Hujung minggu ni duduk rumah je layan game PS3. Game kegemaran ejulz adalah PES aka bola sepak.


Sambil2 tu lipat kain baju semua. Nak 'supprise'kan wife yg tengah memasak di dapur. Sekali sekala bantu ringankan beban orang tak salah kan? Walaupun hasil lipatan tak sekemas lipatan wife 😂



"Hargai mereka yang menyayangi kita.."




Peringatan bersama


Forward this.This child has a broken lumbar spine and is permanently disabled. So horrible and sad. Friends who see this please forward to more parents so that they are aware of accidents like this..Children should also be taught awareness.

** CP dari group whatsapp.. Jadikan video ini sebagai pengajaran. Semoga anak2 kita dilindungi dari musibah sebegini. Amin




Friday, 14 September 2018

Mood Blogwalking - (Sukan Kegemaran)

 

Berjaya mengenalpasti sukan kegemaran beberapa sahabat blogger ejulz.. Jom terjah & follow diorang.. ^_^

 TEAKWONDO
3. 

BOLA BALING
2.

JOGING/HIKING
4. 

BOLING
3.  

BOLA JARING
2. 

BADMINTON
4. 



Ramai jugak yang mempunyai sukan kegemaran yg sama.. ^_^



 





 


3 suspek bunuh kucing dicari

a person standing in a room: GAMBAR tiga suspek lelaki berdasarkan rakaman video penganiayaan seekor kucing yang dimasukkan dalam mesin pengering kedai dobi layan diri. 

GOMBAK: Polis Daerah Gombak mendedahkan gambar tiga suspek lelaki berdasarkan rakaman video penganiayaan seekor kucing yang dimasukkan dalam mesin pengering kedai dobi layan diri, dekat Taman Gombak Ria, Selasa lalu.

Sehubungan itu, polis memohon bantuan orang ramai mengesan tiga suspek berkenaan bagi menyelesaikan kes itu.

Ketua Polis Daerah Gombak, Asisten Komisioner Samsor Maarof, berkata tiga lelaki berkenaan dipercayai berusia lingkungan sekitar 30 tahun hingga 40 tahun dicari bagi membantu menyelesaikan kes yang disiasat mengikut Seksyen 428 Kanun Keseksaan kerana membunuh haiwan.

Katanya, menerusi rakaman kamera litar tertutup di premis itu, polis berjaya memperoleh gambar ketiga-tiga lelaki terbabit dan sedang mengesan mereka bagi menyelesaikan kes berkenaan.

“Menerusi rakaman CCTV, polis berjaya mendapatkan foto ketiga-tiga lelaki berkenaan.

“Orang ramai yang melihat atau mengetahui lokasi ketiga-tiga lelaki itu diminta untuk menyalurkan maklumat kepada polis,” katanya ketika dihubungi hari ini.

Samsor berkata, polis memerlukan kerjasama orang ramai untuk menyelesaikan kes itu dan segala maklumat boleh disalurkan kepada pegawai penyiasat, Inspektor Najmi di talian 017-9291359 atau menghubungi terus mana-mana balai polis berdekatan.

Selasa lalu, dalam kejadian jam 12.30 tengah malam, dua lelaki didapati melakukan kezaliman dengan membunuh seekor kucing terbiar yang sedang bunting dengan meletakkan dalam mesin pengering pakaian sedang berputar.

Perbuatan kejam dua lelaki berkenaan bagaimanapun berjaya dirakam oleh CCTV premis berkenaan dan tular di media sosial.

Bangkai haiwan itu ditemui seorang pelanggan lain pada jam 10.30 pagi apabila mahu menggunakan mesin pengering berkenaan.

Sebuah pertubuhan yang memperjuangkan nasib haiwan kemudian membuat laporan polis menerusi rakaman yang diperoleh.


**Tengok muka macam bukan orang kita je.. hehe.. Haram jadah orang camni.. kalau dobi dah tak buka 24 jam memang jadi punca menyusahkan rakyat 1 Malaysia..




 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...