Skip to main content

Posts

Showing posts from May, 2018

Senarai Pengomen Tegar MEI 2018

Terima kasih kepada rakan2 blogger yang rajin singgah & komen entry blog ejulz yang x seberapa ni k.. Jom terjah blog diorang ni k.. ^_^ 1. http://anakdenesor.blogspot.my/ 2. http://www.adianiez.com/ 3. https://www.nurzariniismail.com/ 4. http://kasihkuamani.blogspot.com/ 5. http://zzzyy.blogspot.com/ 6. http://www.farhanajafri.com/ 7. http://warisanpetani.blogspot.com/ 8. http://cikcappuccinolatte.blogspot.com/ 9. http://www.hanshanis.com/ 10. http://ciknurul23.blogspot.com/ Siapakah bakal tersenarai dalam entry 'Pengomen Tegar JUN 2018' blog ejulz? kita tunggu dan lihat.. hehehe     Dikesempatan ini ejulz ingin mengucapkan selamat menyambut perayaan gawai bagi kawan2 yang menyambut gawai dan selamat berpuasa kepada kawan2 beragama Islam..      

Peningkatan usia

Lupa nak ngapdate.. hehee Semakin meningkat usia 28 Mei lepas.. Harap2 dpt hadiah yg paling bermakna tahun ni.. ^_^

Lembu punya susu, Sapi dapat nama

  "Lembu punya susu, sapi dapat nama" Selalu kan situasi macam ni berlaku??  Depan bos bukan main. pijak semut pun x mati..  

Situasi staff yang nak mohon pertukaran tempat kerja

  Staff yang mempunyai masalah peribadi mencuba memohon kelulusan untuk pertukaran tempat kerja. Staff yang menjaga isteri berpantang kerana terlibat dengan musibah keguguran kandungan menyebabkan dia bertegas untuk ditukarkan tempat kerja yang lebih dekat bagi menjaga isteri yang tengah bersedih dengan musibah yang menimpa selain beberapa masalah lain yang dihadapinya. Staff membawa surat permohonan menghadap bos. Staff : Selamat pagi tuan. Bos : Ya, ada apa? Staff : Saya nak mohon jasa baik tuan sokong permohonan pertukaran saya. Bos : Mana boleh tukar!!! (Dengan nada marah dan belum membaca surat dan sebab2 pertukaran) Staff amat terkilan. Bukan kerana tidak diluluskan tapi kerana bos sudah memberi jawapan sebelum melihat masalah2 yang dihadapinya. Bos : !@#%%%$$%^$^^#& Setelah habis membebel baru bos baca surat permohonan staff tersebut. Antara sebab memohon yang diajukan oleh staff berkenaan adalah masalah keluarga. Menjaga kedua orang tua ya

SIKAP MANUSIA

Rezeki yang halal

  Dulu ayah ejulz bukanlah bekerja sebagai pegawai yang bergaji besar. Ayah ejulz hanya seorang peniaga kecil-kecilan. Setelah berpindah ayah ejulz bekerja sebagai pemandu van. Ambil upah bawa budak2 ke sekolah.. Upah bawa budak ke sekolah bukan macam sekarang ni. Dulu upah ada la dlm RM5-10 mcm tu seorang sebulan. Tapi ayah berjaya membesarkan kami adik-beradik dan memberi pendidikan yang secukupnya. Sekarang ni, bergaji tinggi pun belum pasti cukup untuk memberi kelengkapan kepada anak2.. Kebanyakan ayah sekarang ni terpaksa membuat kerja partime untuk menambah pendapatan. Apa2 pun rezeki, jodoh, ajal semuanya telah ditetapkan sejak kita di dalam perut ibu lagi.. Semoga diberi kekuatan dalam pekerjaan seharian kita. Yang penting dari sumber yang halal.. Insyaallah..

PHD

PHD? Apa itu PHD? Haaa.. PHD ni Penyakit Hasad Dengki.. Dalam hidup ni tak semua orang sukakan kita.. Mesti ada orang yang x suka kita walaupun kita tak pernah kacau kehidupan orang lain.. Kenapa? Tak tau.. Hanya Si Pendengki je tau jawapannya.. hahaa.. Dalam hidup kita selalu berusaha agar semua orang sukakan kita.. kita selalu berusaha nak puaskan hati semua orang.. Tapi mustahil.. Pasti ada segelintir yang x sukakan kita.. dalam sejuta mesti ada seorang.   Semoga dijauhkan dari fitnah rakan sekerja.. Selamat berpuasa..

13 MEI 2018

Lupa nak update ^_^ Alhamdulillah ahad lepas berkesempatan menyambut bday isteri dan menyambut hari ibu buat mak dan mentua bersama.. "Tiada yang lebih membahagiakan selain melihat orang yang kita sayang BAHAGIA.."

Motivasi

Motivasi

Motivasi

Motivasi

*Jemput join segmen dan aminkan doa sahabat2 k.. Klik SINI ..

Aktiviti biasa

Aktiviti rutin di hari selasa.. ^_^ Lama dah x menang.. haha

Nuffnang

Blogger mana yang tidak kenal Nuffnang? Mesti semua tau kan? Syarikat pengiklanan berbayar di blog.. Dah lama berblog tapi hasil iklan nuffnang belum cecah RM100.. haha..  Nak setting nuffnang pun dah penih kepala sekarang ni.. hehe.. Skyscraper ada keluar iklan.. tu pun jarang2.. :( Leaderboard dan Large Rectangle dah tak keluar lagi iklan.. mungkin setting coding perlu update kot.. pening kepala update.. Dah x pandai.. hehe Wahai nuffnang.. Tolonglah letak iklan banyak sikit kat blog ejulz ni k.. hehe Last dapat CPC (Cost Per Click) 25 Mac 2018.. Tu ok lagi.. CPUV (Cost Per Unique Visit) last dapat 25 Ogos 2016.. Lama dah x dapat CPUV.. Sedih3 Jangan lupa aminkan doa sahabat-sahabat blogger kat SINI k..

Senarai Pengomen Tegar APRIL 2018

Terima kasih kepada rakan2 blogger yang rajin singgah & komen entry blog ejulz yang x seberapa ni k.. Jom terjah blog diorang ni k.. ^_^ 1.  http://cikcappuccinolatte.blogspot.my/ 2.  http://anakdenesor.blogspot.my/ 3.  https://www.nurzariniismail.com/ 4.  http://kasihkuamani.blogspot.my/ 5.  http://www.azahrahaman.com/ 6.  http://www.mommyfiqa.com/ 7.  http://starlavenderluna.blogspot.my/ 8.  http://zzzyy.blogspot.my/ 9.  http://ourmemoria.blogspot.my/ 10.  http://www.adianiez.com/ Siapakah bakal tersenarai dalam entry 'Pengomen Tegar MEI 2018' blog ejulz? kita tunggu dan lihat.. hehehe Jangan lupa aminkan doa2 sahabat blogger k.. --->  http://ejulz.blogspot.my/2018/04/segmen-aminkan-doa-sahabat.html