Skip to main content

Posts

Showing posts from April, 2020

Segmen Bloglist 2020 by Cik Miela

Jom kita meriahkan segmen ni k.. klik banner jika nak join..  Jangan lupa join segmen ejulz juga k. Klik SINI

Senarai sponsor segmen ejulz

Assalam dan salam sejahtera buat sahabat blogger semua. Senarai sponsor segmen ejulz setakat ini.. 1.  http://www.mamapipie.com 2.  https://wafacw.blogspot.com 3.  https://raydahalhabsyi.com 4.  https://faizzahamir.blogspot.com 5.  http://penselduabee.blogspot.com 6. http://zzzyy.blogspot.com 7. http://anakdenesor.blogspot.com 8. http://www.atiehilmi.com/ Terima kasih banyak-banyak kepada sponsor2 yang sudi sponsor untuk segmen kali ini.  Harap sahabat2 blogger semua sudi join segmen ejulz kali ini.. Terima kasih.

Panggilan untuk sponsor ๐Ÿ˜Š

Assalamulaikum dan salam sejahtera. Pertama sekali ejulz nak ucapkan terima kasih kepada sponsor2 yang sudi sponsor untuk segmen ejulz kali ini. Senarai sponsor2 terkini yang telah memberi maklumat hadiah dan telah membuat pembayaran untuk hadiah ada kat sini ----> ; SENARAI SPONSOR Kepada yang dah emel ejulz untuk menjadi sponsor tapi belum membuat pembayaran boleh buat selewatnya hari ini. Kepada yang masih berminat untuk menjadi sponsor boleh whatsapp ejulz di no 0168500565. Ejulz harap sahabat2 blogger semua sudi join segmen ejulz yang x seberapa ni. Harap bersabar menunggu segmen ejulz ni. Terima kasih.

Segmen Bloglist PKP 2020

Jom kita sama2 meriahkan segmen ni.. Pengalaman saya semasa PKP? Tak banyak pengalaman pun sebab banyak masa di rumah je. Antara pengalamann yang ejulz tidak dapat lupakan adalah semasa membeli barang keperluan dan makanan rumah. Ejulz jarang keluar rumah masa PKP ni. Sepanjang PKP ni 2 kali je ejulz keluar membeli keperluan dan makanan. Biasanya ejulz akan beli barang dapur dan keperluan masa dapat gaji. Nak dijadikan ejulz pergi membeli barang dapur dan keperluan pada mula2 PKP dilaksanakan. Awal2 plan nak pergi awal pagi sebab takut ramai orang kalau pergi tengahari atau petang. Sedia hand senitizer dan guna mask. Masuk pintu utama kena berbaris. Pekerja akan cek suhu, sembur hand senitizer di tangan dan bagi sarung tangan. Bila ejulz dah masuk dan dah ambil sesikit barang di troli, perut pula buat hal. Dah la nak masuk bukan main susah. Kena beratur bagai. Terpaksalah ejulz parking troli kat dalam sebab banyak lagi barang nak beli. Jadi ejulz pegi cari 'asb'

Mencari Sponsor Untuk Segmen

Assalamualaikum dan salam sejahtera Segmen kali ini ada kaitan frontliners Covid-19. Sepertimana kita sedia maklum, frontliners ni telah berkhidmat dengan sepenuh hati untuk kita yang berada di rumah dalam tempoh PKP ni. Mereka terpaksa berjauhan dengan keluarga demi keselamatan masing-masing. Betapa besarnya pengorbanan mereka. Terima kasih buat frontliners yang terlibat seperti KKM, PDRM, ATM, APAM, BOMBA, RELA, Sukarelawan,  NGO-NGO dan lain-lain yang terlibat secara langsung. Insyaallah, sekiranya mendapat sambutan dari sponsor-sponsor, ejulz akan teruskan segmen ni. Segmen kali ini bertajuk "Ucapan Buat Frontliners Covid-19" . Maklumat lanjut berkenaan segmen ejulz akan post pada entry segmen akan datang. Hanya 2 jenis hadiah yang boleh disponsor iaitu: 1. dalam bentuk barang (melalui post) 2. wang tunai minimum RM10 sahaja Sekiranya berminat, boleh emel ejulz ke asrul_harfan@hotmail.com tarikh akhir untuk menyalurkan sponsor adalah pada 26 A

Senarai Sponsor setakat ini

Assalam dan salam sejahtera buat sahabat blogger semua. Senarai sponsor segmen ejulz setakat ini.. 1. http://www.mamapipie.com 2. https://wafacw.blogspot.com 3. https://raydahalhabsyi.com 4. https://faizzahamir.blogspot.com 5. http://penselduabee.blogspot.com Kepada yang masih berminat nak sponsor boleh emel ejulz ke asrul_harfan@hotmail.com Ejulz nak kumpul sponsor2 selewatnya hari ini k. Insyaallah kalau sempat esok ejulz akan buat segmen ni. Join jangan join nanti k. ๐Ÿ˜Š

Tips nak khatam Quran di Bulan Ramadhan.

Assalamualaikum sahabat blogger semua. Semoga dipermudahkan dalam menunaiikan ibadah puasa. Ejulz pasti ramai diantara kira ingin khatam Quran di bulan Ramadhan ni. Ejulz nak bagi tips sikit supaya kita mampu khatam Quran di bulan Ramadhan yang penuh dengan keberkatan ini. Mudah je. Al-Quran ada 30 juzuk, 114 surah dan 604 muka surat. Jadi kalau nak khatam Quran dalam masa 30 hari di bulan Ramadhan kita perlu set masa kita dan set berapa minimum muka surat yang perlu dibaca. 604 (m/s) ÷ 30 (hari) ÷ 5 (waktu solat) = 4, berbaki 4 m/s. Jadi kita boleh baca 2 m/s sebelum solat. Dan 2 m/s lagi selepas solat. 4 m/s lagi tu boleh je cari masa lain. Lagi pun masa PKP ni masa yg sesuai untuk kita lebihkan masa untuk aktiviti yang bermanfaat sebegini. Semoga entry ini bermanfaat untuk kita semua.

Dalam kesepian tapi tetap SYUKUR

Alhamdulillah. Diberi kesempatan menunaikan ibadah puasa pada bulan Ramadhan yang penuh dengan kerahmatan ni.  Sunyi dan sepi bila Ramadhan tidak disambut dengan Solat Sunat Terawih berjemaah di surau dan masjid. Rindu dengan kemeriahan jemaah di surau/masjid dan gelagat anak-anak kecil untuk bertadarus Al-Quran. Semoga berpeluang merasa berterawih di surau dan masjid satu hari nanti. Dalam kesepian itu, alhamdulillah diberi peluang berjemaah bersama keluarga. Sama-sama kita doakan agar virus covid19 ni berakhir dlm masa terdekat.

Bisnes Sosial E-Commerce Fingo (15)

KUDA PERANG BISNES ZAMAN SEKARANG : E-COMMERCE!!    Jeff Bezos (Amazon),  Jack Ma (Alibabab),  Maximilian Bittner(Lazada),  Forest Li(Shopee)  menjadi *billionaires* melalui platform e-commerce masing²..  Mereka bukan ambil untung besar pun untuk setiap produk,  ambil sen² jer tapi kalau volume banyak,  logik tak mereka boleh jadi Billionaire??   Untuk jangka masa terdekat,  di e-commerce Fingo kita bukan nak kejar atau nak jadi kaya raya sampai billionaire , tapi nak survive dalam fasa kemelesetan ekonomi ini dan dapat hidup bebas hutang bebas kewangan.  sama-sama kita menfaatkan peluang yg ada dlm fingo..anda buat anda layak terima. Zaman sekarang ni kita jangan pandang rendah pada peniaga2 kecil yang jual kuih ataupun nasi lemak. Walaupun keuntungan sen2 je setiap jualan, tapi kerana jualan yang banyak menjadikan mereka memperoleh keuntungan ribuan ringgit dalam sebulan. Dengan usaha mereka membuat produk (kuih / nasi lemak), mengiklankan dan menjual produk disitulah te

Segmen Apakah PERKARA pertama yang anda ingin lakukan selepas PKP by zzzyy.blogspot.com

Apa perkara pertama yang ejulz ingin lakukan selepas PKP? Selepas PKP ni perkara pertama yang ejulz ingin buat ialah bawa isteri dan anak ejulz balik kampung. Ejulz tahu isteri rindu kat mak dia dan mak mentua rindu kat cucu dia. Semoga Covid-19 ni pergi jauh dan takkan kembali lagi. Ok. Korang pula macam mana? Kongsi apa yang korang nak buat dgn join segmen ni k. Klik banner kat atas.

Segmen Pertukaran Bloglist Oleh Abam Kie'

Jom kita meriahkan segmen Abam Kie.. Abam Kie ni seorang cikgu k.. Jangan tak join nanti dia rotan.. hehehee.. gurau je.. Nak join klik banner kat atas tu k..  Harap sudi kekalkan ejulz dalam bloglist ๐Ÿ˜Š

Bisnes Sosial E-Commerce Fingo (14)

Sebagai pengguna / shopper banyak pilihan barang yang ada kat FINGO ni.. Sebagai shopper kita dapat shopping online seperti kita shopping di apps yang lain seperti shoppee, lazada dan lain-lain ecommerce platform. Sebagai preferred shopper pula selain dapat shopping untuk diri sendiri, kita juga boleh ambil komisyen dari jualan. Kira macam kita buat dropship gitu la. Hehee Secara ringkasnya beginilah FINGO yang ejulz tahu. Sebenarnya banyak lagi faedah-faedah yang ada dalam FINGO ni. Tapi secara asasnya inilah FINGO yang ejulz tahu. Tak rugi pun join FINGO ni. Seperti Shoppe dan Lazada, FINGO juga daftar secara PERCUMA. Ejulz ambik contoh Shoppe sebagai perbezaan sebab ejulz pernah beberapa kali shopping di Shoppe ni. Sebagai pembeli di Shoppe kita akan barang yang dibeli dan akan mendapat coin utk digunakan pada pembelian seterusnya. Kalau tak silap 1 coin bersamaan 1 sen. Tapi dekat FINGO ni jika kita jadi preferred shopper,

Bisnes Sosial E-Commerce Fingo (13)

Ni yang malas nak gode2 apps sangat sebab kalau tengok, mula2 rasa nak try klik...pastu terus terklik dan terselect payment... *terus amik barang FREE jer* ๐Ÿ˜ƒ๐Ÿ˜ƒ๐Ÿ˜ƒ๐Ÿ˜ƒ Tengahari ni dan "tertebus Vacuum Hot Sale yang harga normal RM158 tapi sekarang ada promosi pada harga RM78" dengan point sedia ada dalam e-account....macam redeem barang guna point BonusLink....best ke best??? Senang ke senang??? --------------------------------------------- Dan kalau kawan2 perasan juga dalam Fingo nya sistem ada banyak pilihan *"PAYMENT GATEWAY"* sekiranya anda belum ada Point untuk redeem.  Tapi sedarkah anda bahawa kesemua payment gateway ni dah established di Malaysia dan sangat dipercayai.... *so kalau Fingo ni TAK OK, rasa2nya mereka akan benarkan Fingo bekerjasama dengan mereka dan adakah Fingo nya sistem payment dibenarkan untuk link dengan sistem mereka???* DAFTAR PERCUMA SEKARANG!!! _DAFTAR PERCUMA_ _DAFTAR PERCUMA_ _DAFTAR

Alhamdulillah Rezeki

Alhamdulillah. Ada sikit rezeki untuk beli susu anak. Syukur.. Keputusan penuh kat SINI Alhamdulillah. Dapat RM50. Boleh tambah belanja susu dan pampers Insyirah. Terima kasih buat penganjur dan semua sponsor.. Jangan lupa follow mamapipie sebab beliau selalu buat segmen & contest. Jangan terlepas peluang gaisss..

Halal DIM SUM

Halal Frozen Dim Sum 011-14042151

Bisnes Sosial E-Commerce Fingo (12)

Hari ini, orang ramai tidak dibenarkan untuk keluar rumah ๐Ÿ˜ท Ada sesetengah mereka meluangkan masa dengan bermain telefon bimbit dan ada yang membuka kedai dalam talian ๐Ÿ“ฑ Jangan tunggu sehingga hari pembayaran kad kredit anda baru anda sedar yang anda tidak mempunyai baki yang cukup untuk membuat pembayaran! ๐Ÿ’ณ Mulakan perniagaan atas talian dan cari pelan B untuk diri sendiri ๐Ÿ›’ -Berbelanja produk pilihan Sekarang dan nikmati miliki e-hypermarket seumur hidup di Fingo  -Dapatkan e-kedai Fingo yang beroperasi sendiri 24/7 -Serta dapatkan pulangan tunai setiap kali anda membeli-belah & kongsi *Sertai Fingo sekarang!* DAFTAR PERCUMA SEKARANG!!! _DAFTAR PERCUMA_ _DAFTAR PERCUMA_ _DAFTAR PERCUMA_ Untuk keterangan lanjut boleh hubungi: https://bit.ly/3aZeslO

Senarai Pengomen Tegar MAC 2020

Inilah senarai pengomen tegar blog ejulz untuk bulan MAC 2020 ni.. Terima kasih kerana sudi singgah & tinggalkan komen kat blog ejulz ni.. 1. nanalou 2. clara wijaya 3.  http://www.mamapipie.com/ 4.  http://warisanpetani.blogspot.com/ 5. Fitri reza 6.  http://misshamakeupstore.blogspot.com/ 7.  https://www.sunahsukasakura.com/ 8.  https://tiaarasapphire.blogspot.com/ 9.  http://www.zukidin.com/ 10.  http://www.fizaizawa.com/   Sekali lagi ejulz ucapkan jutaan terima kasih kerana sudi singgah kat teratak ejulz yang tak seberapa ni.. hehe. Yang belum follow diorang ni, silalah follow.. Diorang ni memang sporting. :)