Skip to main content

Segmen Apakah PERKARA pertama yang anda ingin lakukan selepas PKP by zzzyy.blogspot.com


Apa perkara pertama yang ejulz ingin lakukan selepas PKP?

Selepas PKP ni perkara pertama yang ejulz ingin buat ialah bawa isteri dan anak ejulz balik kampung. Ejulz tahu isteri rindu kat mak dia dan mak mentua rindu kat cucu dia. Semoga Covid-19 ni pergi jauh dan takkan kembali lagi.

Ok. Korang pula macam mana? Kongsi apa yang korang nak buat dgn join segmen ni k. Klik banner kat atas.



Comments

  1. Ummi join juga.. semoga berjaya Ejulz.hehe

    ReplyDelete
  2. Semoga dipermudahkan buat Ejulz sekeluarga.. ^^

    ReplyDelete
  3. Selamat bersegmen
    Semoga cepat PKP berakhir

    ReplyDelete
  4. Selamat bersegmen..semoga berjaya!

    ReplyDelete
  5. dpt keluar even duduk dlm kereta round2 pun jadilaaa...:D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu.. lama x bawa anak n wife jln2..

      Delete
  6. Replies
    1. https://belogsjm.blogspot.com/2020/04/segmen-apakah-perkara-pertama-yang-anda.html

      Delete
    2. Goodluck jugak πŸ‘

      Delete
  7. hmmm kamek mok mbak kereta, drive ke bandar, kak ya round2 jak ke merata2, stop minum kopi kejap, then balit rumah...ahahahha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha. Ya nang melepas geram bena ya πŸ˜‚

      Delete
  8. terima kasih ejulz sebab support. kan mmg rami org mau balik kmpg rindok ngan family, nasib bait cdak parent ddk ngan kamek, senang juak ati nanga depan mata

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah juak sama ngan parent. Jgn lupak join segmen kmk klk. Tq

      Delete
  9. All the best..ok nanti akak join..

    ReplyDelete
  10. sama lahhh nak balik kampung jugak. selamat bersegmen ejulz

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Bahasa Bidayuh Serian Sarawak

Bidayuh Serian Punya Bahasa ⇩  • saya ⇨ aku • awak ⇨ amu • cantek/hensem ⇨ timengen/hensem • ya ⇨ aye • jangan ⇨ aba • tiada ⇨ anyap • taknak ⇨ agak • menyampah/geli ⇨ sidod • tahu ⇨ puan • kalau ⇨ wang • berlagak ⇨ sumbong • mana ⇨ gapih • sini ⇨ gatik • sana ⇨ ga-ih • mahu ⇨ irak • sekarang ⇨ itin • budak ⇨ anak inya • muda ⇨ ungod • pukul ⇨ paluk • jatuh⇨ jatuk • baring ⇨ nguleng • kacau ⇨ ngaco • paksa ⇨ maksa • makan⇨ maan • ngegeh ⇨ sundel • kucing ⇨ singau • anjing ⇨ kasung • nanti ⇨ matik • jalan2 ⇨ panu2 • sibuk ⇨ gago *Pelikk kan ? Tpi itulah bahasa kami BIDAYUH SERIAN SARAWAKIANS Copy & Paste. Ejulz sendiri pun x pandai bahasa bidayuh. Hehe. Kalau la mahir semua bahasa. Hehe

Akhirnya tewas 21-27/3/2022

Setelah lebih kurang 2 tahun kita dilanda wabak covid-19, akhirnya ejulz tewas juga. Walaupun telah cuba sedaya upaya melindungi diri dari wabak berkenaan untuk melindungi keluarga, sekelip mata terkena juga. Walaupun tidak tahu dari mana dan bagaimana boleh terkena, tapi kadang-kadang kecewa dengan sikap segelintir orang sekeliling yang sambil lewa. Dan mungkin untuk peringatan diri juga. Kecewa dengan sikap segelintir orang sekeliling? Terlebih dahulu ejulz mohon maaf andai apa yang ejulz katakan akan mengguris hati sahabat2 di sini yang merokok. Tapi inilah kenyataannya. Bukan ejulz melarang atau tidak membenarkan mereka yang merokok untuk merokok. Tapi kalau merokok di tempat yang tidak sepatutnya memang menyusahkan pihak lain lebih-lebih lagi mereka yang tidak merokok. Korang bayangkanlah bagaimana suasana pejabat dimana pekerja merokok di dalam pejabat seperti tidak ada salah langsung. Yang guna vape apatah lagi. Alkisah bermula pada 20 Mac 2022 dimana kakak ejulz yang sepatutnya

Mari belajar bahasa Sarawak -Part 6

Assalamualaikum n selamat pagi.. Wahh!! dah lama rasanya ejulz x buat entri pasal bahasa Sarawak.. Faham x entri Mari belajar bahasa Sarawak yg ejulz dah buat sebelum ni.. kalau x faham jangan malu, jangan segan.. tanya je.. ejulz x makan org pun. heHe Sejak kebelakangan ni, ejulz x sempat nak buat entri sebab sibuk sgt2.. Bila dah sibuk tu, macam2 la reaksi ejulz.. memang kelam kabut laa dibuatnya.. hiHi. So, arini ejulz nak share perkataan kelam kabut dalam bahasa sarawak.. Dalam bahasa sarawak, kelam kabut bermaksud "Kamboh".. KELAM KABUT = KAMBOH Dengan kata lain "Kamboh" ni bermaksud kecoh.. ni pun kira macam "kamboh" jugak laa.. hiHi Diharap semua boleh faham ek.. Kalau x faham @ ada nak tanya, tanya je laa k.. ejulz sedia membantu.. heHe  :)