Skip to main content

Bisnes Sosial E-Commerce Fingo (14)

Sebagai pengguna / shopper banyak pilihan barang yang ada kat FINGO ni..

















Sebagai shopper kita dapat shopping online seperti kita shopping di apps yang lain seperti shoppee, lazada dan lain-lain ecommerce platform.

Sebagai preferred shopper pula selain dapat shopping untuk diri sendiri, kita juga boleh ambil komisyen dari jualan. Kira macam kita buat dropship gitu la. Hehee

Secara ringkasnya beginilah FINGO yang ejulz tahu. Sebenarnya banyak lagi faedah-faedah yang ada dalam FINGO ni. Tapi secara asasnya inilah FINGO yang ejulz tahu. Tak rugi pun join FINGO ni. Seperti Shoppe dan Lazada, FINGO juga daftar secara PERCUMA.

Ejulz ambik contoh Shoppe sebagai perbezaan sebab ejulz pernah beberapa kali shopping di Shoppe ni. Sebagai pembeli di Shoppe kita akan barang yang dibeli dan akan mendapat coin utk digunakan pada pembelian seterusnya. Kalau tak silap 1 coin bersamaan 1 sen. Tapi dekat FINGO ni jika kita jadi preferred shopper, kita akan dapat cash back. Nilai cash back bergantung kepada produk. Menarik tak?

Dan yang lebih menarik bagi ejulz dalam Fingo ni yang tak ada dalam lain-lain app ecommerce adalah setiap kali shopper yg mendaftar di bawah kita membeli barang di Fingo, kita juga akan dapat komisyen. Best ker tak best? Mungkin inilah yg ejulz dgr bila kita join Fingo ni kita boleh jana pendapatan. Pada mulanya ejulz pun tak percaya. Betul ker ada produk dalam Fingo ni. Sebab tu ejulz cuba membeli dulu sebelum nak kongsi kepada keluarga dan rakan2. Boleh tengok post ejulz kat SINI.

Apa2 pun ejulz masih baru dalam Fingo ni. Tapi bagi ejulz x rugi kalau daftar sebab daftar PERCUMA je pun.

Kalau berminat klik daftar di bawah ni

DAFTAR PERCUMA

DAFTAR PERCUMA

DAFTAR PERCUMA


atau kalau nak hubungi πŸ‘‡ ni pun boleh. Nak tahu siapa dia. Macam mana ejulz kenal dia? Tunggu next entry 😊

https://bit.ly/3aZeslO






Comments

  1. Pernah dengar FINGO tapi masih belum faham fungsinya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fingo ni tempat shopping online seperti lazada n shoppe juga. Lazada saya blm pernah cuba. Tapi kalau shoppe dia open kepada seller2 luar utk jual produk. Fingo barang semua dari kilang. Setakat ni blm open utk seller2 luar. X tahu la pada masa akan dtg. Yg join fingo ni blh shopping online seperti shopping di lazada dan shoppe. Bezanya fingo buka peluang pengguna utk dpt pendapatan. Kira macam kita buat dropship la. Kita tlg seller jual barang diorang dan kita dpt komisyen.Dlm fingo pula kalau kita dpt tlg kilang fingo jual brg kita akan dpt komisyen juga. Dan yg lebih menarik jika yg daftar di bawah kita shopping di fingo ni, kita juga akan dpt komisyen. Kalau nak tahu lebih lanjut blh wasap saya sendiri 0168500565 @ no kat atas tu πŸ‘Œ

      Delete
  2. Replies
    1. Boleh daftar percuma app ni

      https://t.publicecommerce.com/15XKBg

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Bahasa Bidayuh Serian Sarawak

Bidayuh Serian Punya Bahasa ⇩  • saya ⇨ aku • awak ⇨ amu • cantek/hensem ⇨ timengen/hensem • ya ⇨ aye • jangan ⇨ aba • tiada ⇨ anyap • taknak ⇨ agak • menyampah/geli ⇨ sidod • tahu ⇨ puan • kalau ⇨ wang • berlagak ⇨ sumbong • mana ⇨ gapih • sini ⇨ gatik • sana ⇨ ga-ih • mahu ⇨ irak • sekarang ⇨ itin • budak ⇨ anak inya • muda ⇨ ungod • pukul ⇨ paluk • jatuh⇨ jatuk • baring ⇨ nguleng • kacau ⇨ ngaco • paksa ⇨ maksa • makan⇨ maan • ngegeh ⇨ sundel • kucing ⇨ singau • anjing ⇨ kasung • nanti ⇨ matik • jalan2 ⇨ panu2 • sibuk ⇨ gago *Pelikk kan ? Tpi itulah bahasa kami BIDAYUH SERIAN SARAWAKIANS Copy & Paste. Ejulz sendiri pun x pandai bahasa bidayuh. Hehe. Kalau la mahir semua bahasa. Hehe

Akhirnya tewas 21-27/3/2022

Setelah lebih kurang 2 tahun kita dilanda wabak covid-19, akhirnya ejulz tewas juga. Walaupun telah cuba sedaya upaya melindungi diri dari wabak berkenaan untuk melindungi keluarga, sekelip mata terkena juga. Walaupun tidak tahu dari mana dan bagaimana boleh terkena, tapi kadang-kadang kecewa dengan sikap segelintir orang sekeliling yang sambil lewa. Dan mungkin untuk peringatan diri juga. Kecewa dengan sikap segelintir orang sekeliling? Terlebih dahulu ejulz mohon maaf andai apa yang ejulz katakan akan mengguris hati sahabat2 di sini yang merokok. Tapi inilah kenyataannya. Bukan ejulz melarang atau tidak membenarkan mereka yang merokok untuk merokok. Tapi kalau merokok di tempat yang tidak sepatutnya memang menyusahkan pihak lain lebih-lebih lagi mereka yang tidak merokok. Korang bayangkanlah bagaimana suasana pejabat dimana pekerja merokok di dalam pejabat seperti tidak ada salah langsung. Yang guna vape apatah lagi. Alkisah bermula pada 20 Mac 2022 dimana kakak ejulz yang sepatutnya

Mari belajar bahasa Sarawak -Part 6

Assalamualaikum n selamat pagi.. Wahh!! dah lama rasanya ejulz x buat entri pasal bahasa Sarawak.. Faham x entri Mari belajar bahasa Sarawak yg ejulz dah buat sebelum ni.. kalau x faham jangan malu, jangan segan.. tanya je.. ejulz x makan org pun. heHe Sejak kebelakangan ni, ejulz x sempat nak buat entri sebab sibuk sgt2.. Bila dah sibuk tu, macam2 la reaksi ejulz.. memang kelam kabut laa dibuatnya.. hiHi. So, arini ejulz nak share perkataan kelam kabut dalam bahasa sarawak.. Dalam bahasa sarawak, kelam kabut bermaksud "Kamboh".. KELAM KABUT = KAMBOH Dengan kata lain "Kamboh" ni bermaksud kecoh.. ni pun kira macam "kamboh" jugak laa.. hiHi Diharap semua boleh faham ek.. Kalau x faham @ ada nak tanya, tanya je laa k.. ejulz sedia membantu.. heHe  :)