Iklan

My BloggerMy Blogger My Blogger My Blogger My Blogger My Blogger My Blogger

Sunday, 26 April 2020

Segmen Bloglist PKP 2020



Jom kita sama2 meriahkan segmen ni..

Pengalaman saya semasa PKP?

Tak banyak pengalaman pun sebab banyak masa di rumah je. Antara pengalamann yang ejulz tidak dapat lupakan adalah semasa membeli barang keperluan dan makanan rumah. Ejulz jarang keluar rumah masa PKP ni. Sepanjang PKP ni 2 kali je ejulz keluar membeli keperluan dan makanan. Biasanya ejulz akan beli barang dapur dan keperluan masa dapat gaji. Nak dijadikan ejulz pergi membeli barang dapur dan keperluan pada mula2 PKP dilaksanakan. Awal2 plan nak pergi awal pagi sebab takut ramai orang kalau pergi tengahari atau petang. Sedia hand senitizer dan guna mask. Masuk pintu utama kena berbaris. Pekerja akan cek suhu, sembur hand senitizer di tangan dan bagi sarung tangan. Bila ejulz dah masuk dan dah ambil sesikit barang di troli, perut pula buat hal. Dah la nak masuk bukan main susah. Kena beratur bagai. Terpaksalah ejulz parking troli kat dalam sebab banyak lagi barang nak beli. Jadi ejulz pegi cari 'asb' nak buang 'saham'. Hahaha. Selepas buang 'saham', ejulz pun berbaris semula u tuk masuk. Nasib baik pakai mask. Hehe. Ejulz pun cari troli ejulz. Nasib baik jumpa. Hehe



17 comments:

  1. nasib baik jumpa troli tu balik..kalau tak kne cari barang balik

    ReplyDelete
  2. Mudah2an masuk carta bloglist nanti

    ReplyDelete
  3. Ado sib bait jumpa, mun nisik, nangis juak mok bercarik balit..

    ReplyDelete
  4. Selamat bersegment. nothing much going on but trying to stay positive.

    ReplyDelete
  5. Good luck and all the best.

    ReplyDelete
  6. Terima kasih atas penyertaan, Ejulz.

    ReplyDelete
  7. Paling lemah part nak kena beratur kalau nak beli barang kan ejulz. Btw, saya singgah dan follow ya. Jemput melawat blog usang saya tu hehe.

    ReplyDelete
  8. Selamat bersegmen Ejulz .. Good luck!

    ReplyDelete
  9. Selamat bersegmen dan berkenalan. LH pernah kena beratur juga semata-mata nak beli serbuk koko. Lepas tu serbuk koko habis. 😭

    ReplyDelete
  10. hahahaha good strategy. even dah lama, i clap! hehe

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...