Skip to main content

Isteri, Ayam dan Madu

Mesti k0rang carik gambar ayam masak madu kat entry ni kan? xde nye ayam masak madu.. hehe.. Ejulz just masak sosej gune perencah ayam masak madu.. hehe.. ejulz beli perencah tu masa balik kuching dulu.. kat sini slalu cari x jumpa.. xtau la kenapa dah x jual kat sini lagi.. huuhu..

Masa ejulz jalan2 kat carrefour tadi, tgh2 nak pilih mayonis ada la sepasang suami isteri dan anaknya.. Diorang pun nak beli mayonis gak.. Ejulz terdengar perbualan mereka;

Isteri : "Ambik ni la bang" (sambil tunjukkan mayonis dalam bekas yang ada penutup)

Si suami masih mencari2 mayonis yg lain.. 

Suami : Ambik ni laa.. senang nak guna" (Sambil menunjukkan moyonis dalam botol.. ala2 mcm botol yg digunakan oleh peniaga burger utk letak sos dan mayonis tu.. hehe)

Isteri : "Mahal tu bang. Baik ambik ni murah sikit.."

Suami : "Xpe.. ni senang sikit nak guna.."

Si isteri macam masih berkeras nak guna yg murah tu..


Kemudian ejulz terus beredar dari situ.. xtau yang mana satu yg di0rang pilih.. Bukan apa, daripada apa yg ejulz tgk tentang kisah suami isteri tu, ejulz rasa si suami tu bertuah sangat dapat isteri yg pandai berjimat cermat.. Selalunya kita dgr pompuan ni boros berbelanja.. betul x? hehe.. (jgn marah kaum hawa.. hehe) Tapi dalam situasi tadi ejulz tgk si isteri berusaha utk berjimat wpun beza harganya dalam sehinggit lebih je.. Alangkah bertuahnya ejulz kalau dapat isteri macam tu.. Berangan x sudah.. hehe :)


#Boleh pakai ke tajuk entry tu..? boleh la kot sbb dlm entry ni ada pasal isteri.. ada pasal perencah ayam masak madu.. hehehe :P

Comments

  1. kmk rasa kmk pun mcm bini org ya juak..BERKIRA! hahaha.. bukan apa, walaupun bezanya singgit, tetap duit juak..tapi ada ari tertentu xda pikir juaklah mahal kah murah..kehkehkeh~

    ReplyDelete
  2. salam ejulz.Terima kasih singgah blog saya & doanya tuk anakbuah.
    Doa saya semoga doa ejulz akan dimakbulkn oleh Allah dlm pencarian jodoh :D

    ReplyDelete
  3. Kathy Tuah : haha.. ya la ya.. mun pasal makanan bkira.. mun pasal baju x bkira.. hehe :P

    ReplyDelete
  4. wsalam azatie.. terima kasih kembali.. :)

    ReplyDelete
  5. Tak semestinya pompuan yg boros, lelaki pun kadang tak terkawal gak :)
    So pompuan kena jadi perancang kewangan :)

    ReplyDelete
  6. Myra Jay : ye la.. hehe.. sbb tu nak crik perancang kewangan ni. hehe

    ReplyDelete
  7. beruntung bila ada isteri macam tuu
    sbb dgn cara macam tuu suami dah x perlu risau akan perbelanjaan harian .. insyaallah akan teratur dan x ada pembaziran ..

    nak macam tuulah dik ! .. ;)
    ayam dan mayonis .. makan ... x sedapp lahh nak cili sos jugak ! .. ;))

    ReplyDelete
  8. perempuan perancang ekonomi yang baik =) betul ke? hehe

    ReplyDelete
  9. betul tu kak ieda.. nak cari calon isteri yg pandai urus kewangan.. bukan pandai cakap je.. hehe

    ReplyDelete
  10. Nurul Husna Mohd Hassan : tgk jugak laa. hehehe :P

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Bahasa Bidayuh Serian Sarawak

Bidayuh Serian Punya Bahasa ⇩  • saya ⇨ aku • awak ⇨ amu • cantek/hensem ⇨ timengen/hensem • ya ⇨ aye • jangan ⇨ aba • tiada ⇨ anyap • taknak ⇨ agak • menyampah/geli ⇨ sidod • tahu ⇨ puan • kalau ⇨ wang • berlagak ⇨ sumbong • mana ⇨ gapih • sini ⇨ gatik • sana ⇨ ga-ih • mahu ⇨ irak • sekarang ⇨ itin • budak ⇨ anak inya • muda ⇨ ungod • pukul ⇨ paluk • jatuh⇨ jatuk • baring ⇨ nguleng • kacau ⇨ ngaco • paksa ⇨ maksa • makan⇨ maan • ngegeh ⇨ sundel • kucing ⇨ singau • anjing ⇨ kasung • nanti ⇨ matik • jalan2 ⇨ panu2 • sibuk ⇨ gago *Pelikk kan ? Tpi itulah bahasa kami BIDAYUH SERIAN SARAWAKIANS Copy & Paste. Ejulz sendiri pun x pandai bahasa bidayuh. Hehe. Kalau la mahir semua bahasa. Hehe

SEGMEN Tambah Duit Dengan Kerja PARTIME Dari EJULZ

Kali ini ejulz nak buat satu segmen bertajuk “SEGMEN Tambah Duit Dengan Kerja Partime Dari EJULZ” Tujuan utama ejulz mengadakan segmen ini adalah bagi mengeratkan silaturrahim antara sahabat2 blogger semua. Selain itu, sedikit sebanyak dapat membantu sahabat2 blogger yang sedang mencari kerja partime dan usahawan2 yang sedang mencari pekerja2 partime untuk perniagaan mereka. Dan selain itu juga, ejulz membuat segmen bertajuk seperti di atas kerana ejulz nak bagi hadiah buku berkenaan partime untuk korang. Ok, tanpa membuang masa ejulz nak bagitau cara2 join segmen ni. Macam biasa. Simple jer.. ^_^ 1. Follow blog Ejulz / Aerill Hassan / ShirVen / Shafyqah 2. Follow Instagram Ejulz / Aerill Hassan / ShirVen / Shafyqah 3. Like page FB Indok Chanteq Kuching / Firulcollections  / Ejulz Blogshop / Shafyqah 4. Buat entry bertajuk “SEGMEN Tambah Duit Dengan Kerja PARTIME Dari EJULZ” 5. Tampal banner kat atas pada entry korang dan backlink ke entry segmen n

NASI ARAB TRAVEL MALAYSIAKU TERCINTA XCLUSIVE BOX

  Bersempena dengan Bulan Kebangsaan ini, Nasi Arab Travel melancarkan MALAYSIAKU TERCINTA XCLUSIVE BOX. Didatangkan dengan 2 varian, Varian A : Set Kombo 4 pek PERCUMA -Merdeka Book Mark -Quality Facemask -Hijab Xtender -FREE Postage -Malaysiaku Tercinta String Beg -Discount Card -Merdeka Xclusive Box Varian B : Set Kombo 3 pek PERCUMA -Merdeka Book Mark -Quality Facemask -Merdeka Xclusive Box -FREE Postage terhad (10 pagi - 10 malam sahaja) p/s : Semua ni hanya akan dapat jika anda membuat belian sebanyak 3 - 4 pek pada 30 OGOS 2021 Tempoh Promosi : 30 ogos 2021(12am - 11.59pm) Tarikh Postage : 1 -5 september 2021 TUNGGU!!!!!! ADA LAGI.. JOM Grab promo FREE Postage SEMENANJUNG & diskaun POSTAGE SABAH SARAWAK !! Untuk belian 4 pek dan keatas secara automatik anda akan nikmati diskaun postage ke seluruh Semenanjung Malaysia dan diskaun postage ke Sabah Sarawak tau. Istimewa sebagai penghargaan dari kami kepada anda kerana memborong dari kami Masukkan kod kupon dibawah ini u