Skip to main content

Hepy Bday..!!


HePPy bDay To Me..!! HePPy bDay To Me..!! HePPy bDay To Meeeee..!!

HePPy bDay To Me..!!


hehehe.. kesian x? sambut bday sorang2.. huhu :(


Terima kasih buat kwn2 yg sudi wish bday ejulz kat fb dan x lupa jugak kat bos sudi wish kat fb jugak.. kalo ada hadiah lagi cun bos.. hehe












*si guLE; makseh ktk sbb msh ingt bday kmk.. ktk la org pertama yg wish bday kmk.. maafkan kmk masa bday ktk dlok.. gik ingt gik kmk masa ya.. masa ya kmk gik kat kem.. wpun kepak glak kmk kuatkan drik juak call ktk.. masa ya kmk nk kakar ngn ktk n tggu tepat jam 12 pagi.. kmk mok jd org pertama yg wish bday ktk.. tp kmk kepak glak.. kmk ttido masa ya.. maafkan kmk..

Comments

  1. moga berbahagia di umur baru. :)

    ReplyDelete
  2. Asyiqin Haulisah : tq.. :)

    ReplyDelete
  3. spe yg wish dulu tu..ehem2 erk
    happy birtdy taw..hee =)
    ke dh belated ni..

    ReplyDelete
  4. nur_za : arini laa.. 28/5.. hehe.. tq ek..

    ReplyDelete
  5. hept besday my fren..mga pnjg umur n murah rzeki..amin ^_^ btw..cntk kek..hehe

    ReplyDelete
  6. maaf lambat wish
    happy birthday ^^

    ReplyDelete
  7. syiannye kene nyanyi lagu birthday sendiri...huhu..meh nyanyi same2...happy birthday to you...happy bithday to you....moga pjg umur, murah rezeki

    ReplyDelete
  8. happy bday. . tua sudah. . hahaha. . moga pjg umo & murah rezeki & bahagia dgn owg t'syg. .

    ReplyDelete
  9. Pecinta pink^^ : dah tua dah ni.. hehe

    ReplyDelete
  10. elyna mirsada : kek dari Tan Sri Google je.. hehe

    ReplyDelete
  11. AmyZana : xde la lmbt.. mmg arini.. tq ek.. :)

    ReplyDelete
  12. misz sheyla : hehehe. tq.. :)

    ReplyDelete
  13. aini n_ar : makseh ktk. :)

    ReplyDelete
  14. Atiqah Wadiah : blm terlambat.. mmg arini.. tq ek.. hehe

    ReplyDelete
  15. happy bezday, may Allah bless u :)

    ReplyDelete
  16. besday ktk ya??? ketinggalan kmk tek.. moga semua wih ktk tercapai.. n moga hub ktk ngn c gule kekal hingga ke anak cucu... Aminnn...

    ReplyDelete
  17. hepi belated besday!
    sori lmbt wish..hehehee
    smoga pnjg umo & murah rezki =)

    ReplyDelete
  18. hepy belated beday ejulz :)

    ReplyDelete
  19. ~Sweet Honesty~ : amin.. tq.. :)

    ReplyDelete
  20. Norlida Ramli : xde la lmbt.. tq ek.. :)

    ReplyDelete
  21. aLya maNip : blm late lagi.. hehe.. tq.. :)

    ReplyDelete
  22. happy na smbt bday ya. . haha

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Bahasa Bidayuh Serian Sarawak

Bidayuh Serian Punya Bahasa ⇩  • saya ⇨ aku • awak ⇨ amu • cantek/hensem ⇨ timengen/hensem • ya ⇨ aye • jangan ⇨ aba • tiada ⇨ anyap • taknak ⇨ agak • menyampah/geli ⇨ sidod • tahu ⇨ puan • kalau ⇨ wang • berlagak ⇨ sumbong • mana ⇨ gapih • sini ⇨ gatik • sana ⇨ ga-ih • mahu ⇨ irak • sekarang ⇨ itin • budak ⇨ anak inya • muda ⇨ ungod • pukul ⇨ paluk • jatuh⇨ jatuk • baring ⇨ nguleng • kacau ⇨ ngaco • paksa ⇨ maksa • makan⇨ maan • ngegeh ⇨ sundel • kucing ⇨ singau • anjing ⇨ kasung • nanti ⇨ matik • jalan2 ⇨ panu2 • sibuk ⇨ gago *Pelikk kan ? Tpi itulah bahasa kami BIDAYUH SERIAN SARAWAKIANS Copy & Paste. Ejulz sendiri pun x pandai bahasa bidayuh. Hehe. Kalau la mahir semua bahasa. Hehe

Akhirnya tewas 21-27/3/2022

Setelah lebih kurang 2 tahun kita dilanda wabak covid-19, akhirnya ejulz tewas juga. Walaupun telah cuba sedaya upaya melindungi diri dari wabak berkenaan untuk melindungi keluarga, sekelip mata terkena juga. Walaupun tidak tahu dari mana dan bagaimana boleh terkena, tapi kadang-kadang kecewa dengan sikap segelintir orang sekeliling yang sambil lewa. Dan mungkin untuk peringatan diri juga. Kecewa dengan sikap segelintir orang sekeliling? Terlebih dahulu ejulz mohon maaf andai apa yang ejulz katakan akan mengguris hati sahabat2 di sini yang merokok. Tapi inilah kenyataannya. Bukan ejulz melarang atau tidak membenarkan mereka yang merokok untuk merokok. Tapi kalau merokok di tempat yang tidak sepatutnya memang menyusahkan pihak lain lebih-lebih lagi mereka yang tidak merokok. Korang bayangkanlah bagaimana suasana pejabat dimana pekerja merokok di dalam pejabat seperti tidak ada salah langsung. Yang guna vape apatah lagi. Alkisah bermula pada 20 Mac 2022 dimana kakak ejulz yang sepatutnya

Mari belajar bahasa Sarawak -Part 6

Assalamualaikum n selamat pagi.. Wahh!! dah lama rasanya ejulz x buat entri pasal bahasa Sarawak.. Faham x entri Mari belajar bahasa Sarawak yg ejulz dah buat sebelum ni.. kalau x faham jangan malu, jangan segan.. tanya je.. ejulz x makan org pun. heHe Sejak kebelakangan ni, ejulz x sempat nak buat entri sebab sibuk sgt2.. Bila dah sibuk tu, macam2 la reaksi ejulz.. memang kelam kabut laa dibuatnya.. hiHi. So, arini ejulz nak share perkataan kelam kabut dalam bahasa sarawak.. Dalam bahasa sarawak, kelam kabut bermaksud "Kamboh".. KELAM KABUT = KAMBOH Dengan kata lain "Kamboh" ni bermaksud kecoh.. ni pun kira macam "kamboh" jugak laa.. hiHi Diharap semua boleh faham ek.. Kalau x faham @ ada nak tanya, tanya je laa k.. ejulz sedia membantu.. heHe  :)