Skip to main content

Wonderful March Giveaway by Raydah Alhabsyi


Jom meriahkan GA ni.. ^_^






#Hidup akan lebih sempurna jika ada KEPERCAYAAN..



Comments

  1. Singgah sini Semoga berjaya..

    ReplyDelete
  2. Good luck tau ejul. Cikyan nk join gak, tp tggu la ada msa sikit baru join. Skg ni busy sket.

    ReplyDelete
  3. Hello there. Blogwalking here dari segmen yg sama :D Good luck :)

    https://chumellcute.blogspot.my/2018/03/wonderful-march-giveaway-by-raydah.html

    ReplyDelete
  4. good luck...dari GA yang sama

    http://aztieyshana.blogspot.my/2018/03/wonderful-march-giveaway-by-raydah.html

    ReplyDelete
  5. wah siap ade qoute tu..menarik..singgah dari sengmen yg sama..good luck

    ReplyDelete
  6. goodluck! moga2 ada rezeki. azah pun dah join jugak. hihi. :D

    jemput baca new entri azah :
    http://www.azahrahaman.com/2018/03/1-tips-naikkan-pageviews-dan-unique.html

    ReplyDelete
  7. Hai, saya singgah dari segmen sama ><

    http://itsthesuraya.blogspot.my/2018/03/wonderful-march-giveaway-by-raydah.html

    good luck ~

    ReplyDelete
  8. singgah sini...good luck
    http://mummysupplementshop.blogspot.my/2018/03/wonderful-march-giveaway-by-raydah.html

    ReplyDelete
  9. Good luck! Sy singgah sini dari GA yang sama ^^

    ReplyDelete
  10. Hi. thnk you so much for joining. The winners will be announced soon. I am so sorry for the late update.

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Bahasa Bidayuh Serian Sarawak

Bidayuh Serian Punya Bahasa ⇩  • saya ⇨ aku • awak ⇨ amu • cantek/hensem ⇨ timengen/hensem • ya ⇨ aye • jangan ⇨ aba • tiada ⇨ anyap • taknak ⇨ agak • menyampah/geli ⇨ sidod • tahu ⇨ puan • kalau ⇨ wang • berlagak ⇨ sumbong • mana ⇨ gapih • sini ⇨ gatik • sana ⇨ ga-ih • mahu ⇨ irak • sekarang ⇨ itin • budak ⇨ anak inya • muda ⇨ ungod • pukul ⇨ paluk • jatuh⇨ jatuk • baring ⇨ nguleng • kacau ⇨ ngaco • paksa ⇨ maksa • makan⇨ maan • ngegeh ⇨ sundel • kucing ⇨ singau • anjing ⇨ kasung • nanti ⇨ matik • jalan2 ⇨ panu2 • sibuk ⇨ gago *Pelikk kan ? Tpi itulah bahasa kami BIDAYUH SERIAN SARAWAKIANS Copy & Paste. Ejulz sendiri pun x pandai bahasa bidayuh. Hehe. Kalau la mahir semua bahasa. Hehe

Akhirnya tewas 21-27/3/2022

Setelah lebih kurang 2 tahun kita dilanda wabak covid-19, akhirnya ejulz tewas juga. Walaupun telah cuba sedaya upaya melindungi diri dari wabak berkenaan untuk melindungi keluarga, sekelip mata terkena juga. Walaupun tidak tahu dari mana dan bagaimana boleh terkena, tapi kadang-kadang kecewa dengan sikap segelintir orang sekeliling yang sambil lewa. Dan mungkin untuk peringatan diri juga. Kecewa dengan sikap segelintir orang sekeliling? Terlebih dahulu ejulz mohon maaf andai apa yang ejulz katakan akan mengguris hati sahabat2 di sini yang merokok. Tapi inilah kenyataannya. Bukan ejulz melarang atau tidak membenarkan mereka yang merokok untuk merokok. Tapi kalau merokok di tempat yang tidak sepatutnya memang menyusahkan pihak lain lebih-lebih lagi mereka yang tidak merokok. Korang bayangkanlah bagaimana suasana pejabat dimana pekerja merokok di dalam pejabat seperti tidak ada salah langsung. Yang guna vape apatah lagi. Alkisah bermula pada 20 Mac 2022 dimana kakak ejulz yang sepatutnya

Mari belajar bahasa Sarawak -Part 6

Assalamualaikum n selamat pagi.. Wahh!! dah lama rasanya ejulz x buat entri pasal bahasa Sarawak.. Faham x entri Mari belajar bahasa Sarawak yg ejulz dah buat sebelum ni.. kalau x faham jangan malu, jangan segan.. tanya je.. ejulz x makan org pun. heHe Sejak kebelakangan ni, ejulz x sempat nak buat entri sebab sibuk sgt2.. Bila dah sibuk tu, macam2 la reaksi ejulz.. memang kelam kabut laa dibuatnya.. hiHi. So, arini ejulz nak share perkataan kelam kabut dalam bahasa sarawak.. Dalam bahasa sarawak, kelam kabut bermaksud "Kamboh".. KELAM KABUT = KAMBOH Dengan kata lain "Kamboh" ni bermaksud kecoh.. ni pun kira macam "kamboh" jugak laa.. hiHi Diharap semua boleh faham ek.. Kalau x faham @ ada nak tanya, tanya je laa k.. ejulz sedia membantu.. heHe  :)