Skip to main content

Giveaway by ejulz & mamapie




Syarat2 Penyertaan Giveaway by ejulz & mamapipie

1. Terbuka buat blogger yang menetap di Malaysia sahaja;
2. Buat satu entri bertajuk "Giveaway by ejulz & mamapipie". Letak banner di atas dan backlink ke post ini;
3. Follow blog ejulz dan mamapipie;
4. Follow IG ejulz dan mamapipie;
5. Tinggalkan penyertaan korang di post ini;
6. Pemilihan pemenang dengan menggunakan random.org dan hadiah RM20 untuk seorang pemenang.

Tarikh Tamat : 15 JUL 2020


SENARAI PESERTA

39. ANDA









Comments

  1. Ada give away ye... Anyway, good luck ya...

    ReplyDelete
  2. MESTI RAMAI YG MINAT NK JOIN NI

    ReplyDelete
  3. kita join

    https://salatulzarida.blogspot.com/2020/07/giveaway-by-ejulz-mamapipie.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah masuk senarai. terima kasih sudi join :)

      Delete
  4. Selamat maju jaya. Jika sempat abe kie join. In Shaa Allah. Thanks for the invitation.

    ReplyDelete
  5. Assalamualaikum, saya support dan join..

    https://www.shikinrazali.com/2020/07/giveaway-by-ejulz-mamapipie.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih sudi join. dah masuk senarai :)

      Delete
  6. Aina join here : https://ainaasuhaimi.blogspot.com/2020/07/giveaway-by-ejulz-mamapipie.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah masuk senarai. terima kasih sudi join #3

      Delete
  7. cik ash join

    https://www.cikash.com/2020/07/giveaway-by-ejulz-mamapie.html

    ReplyDelete
  8. Naim join..

    https://pemudattbc.blogspot.com/2020/07/giveaway-by-ejulz-mamapipie.html

    ReplyDelete
  9. Aiman join..

    https://thejagungspirasi.blogspot.com/2020/07/giveaway-by-ejulz-mamapipie.html

    ReplyDelete
  10. done join ^^

    https://azraq-hydrangea.blogspot.com/2020/07/giveaway-by-ejulz-mamapipie.html

    ReplyDelete
  11. https://norminieza.blogspot.com/2020/07/giveaway-by-ejulz-mamapie.html

    ReplyDelete
  12. join

    https://www.kasihjuju.com/2020/07/giveaway-by-ejulz-mamapipie.html

    ReplyDelete
  13. http://www.aimisyahirah.com/2020/07/giveaway-by-ejulz-mamapipie.html

    ReplyDelete
  14. Saya join

    https://qomaralhan.blogspot.com/2020/07/giveaway-by-ejulz-mamapipie.html

    ReplyDelete
  15. saya join ya :)
    https://ikashoid.blogspot.com/2020/07/giveaway-by-ejulz-mamapipie.html

    ReplyDelete
  16. Sha joint
    https://kasihkuamani.blogspot.com/2020/07/giveaway-by-ejulz-mamapipie.html

    ReplyDelete
  17. Semoga berjaya kepada semua yg join.

    ReplyDelete
  18. join ye :)

    https://tiaarasapphire.blogspot.com/2020/07/giveaway-by-ejulz-mamapipie.html

    ReplyDelete
  19. gee join

    http://www.zianaeunos.com/2020/07/giveaway-by-ejulz-mamapipie.html

    ReplyDelete
  20. Ruby join

    https://www.rubiahkadir.com/2020/07/giveaway-by-ejulz-mamapipie.html

    ReplyDelete
  21. saya join

    https://penselduabee.blogspot.com/2020/07/giveaway-by-ejulz-mamapie.html

    ReplyDelete
  22. shida join :)
    http://www.duniashida.com/2020/07/giveaway-by-ejulz-mamapie.html

    ReplyDelete
  23. salam ejulz, kamek join k

    http://zzzyy.blogspot.com/2020/07/giveaway-by-ejulz-mamapie.html

    ReplyDelete
  24. Saya join
    https://inspiringsharing.blogspot.com/2020/07/giveaway-by-ejulz-mamapipie.html

    ReplyDelete
  25. joined =D

    https://itsthesuraya.blogspot.com/2020/07/giveaway-by-ejulz-mamapie.html

    ReplyDelete
  26. ummi da join tau ejulz =)

    http://nurasyiqin201.blogspot.com/2020/07/giveaway-by-ejulz-mamapipie.html

    ReplyDelete
  27. https://rabiadawiyah21.blogspot.com/2020/07/giveaway-by-ejulz-mamapipie.html

    ReplyDelete
  28. http://www.aziankhalil.com/2020/07/giveaway-by-ejulz-mamapie.html

    ReplyDelete
  29. join sini...

    https://meinnameisthazrina.blogspot.com/2020/07/giveaway-by-ejulz-mamapipie.html

    ReplyDelete
  30. saya join!

    http://mycontestzone.blogspot.com/2020/07/giveaway-by-ejulz-mamapie.html

    ReplyDelete
  31. Saya join yea!

    https://adindabaizuramazlan.blogspot.com/2020/07/giveaway-by-ejulz-mamapie.html

    ReplyDelete
  32. dsys https://belogsjm.blogspot.com/2020/07/giveaway-by-ejulz-mamapipie_7.html

    ReplyDelete
  33. Support ejulz. ^^

    https://www.aienienka.com/2020/07/giveaway-by-ejulz-mamapipie.html

    ReplyDelete
  34. selamat berjaya kepada semua yg menyertai!

    ReplyDelete
  35. join..

    https://mulan-sahbanu.blogspot.com/2020/07/giveaway-by-ejulz-mamapipie.html

    ReplyDelete
  36. lama xjoin kontest hari ni kita join ya
    https://adna2029.blogspot.com/2020/07/giveaway-by-ejulz-mamapipie.html

    ReplyDelete
  37. semua ikut join bagus kali

    ReplyDelete
  38. Saya join ya Ejulz...

    https://weolls.blogspot.com/2020/07/giveaway-by-ejulz-mamapipie.html

    ReplyDelete
  39. https://lindabeauties.com/2020/07/10/giveaway-by-ejulz-mamapipie/

    siap follow seia

    ReplyDelete
  40. Good luck pada semua yang join.

    ReplyDelete
  41. save link dulu.. insyallah
    ada masa akan join =)

    ReplyDelete
  42. Cik TK join!!!

    https://tetikusmerah.blogspot.com/2020/07/giveaway-by-ejulz-mamapipie.html

    ReplyDelete
  43. Om join jugak :)

    http://www.ombakbergigi.com/2020/07/giveaway-by-ejulz-mamapipie.html

    ReplyDelete
  44. Fiza join
    https://www.fizaizawa.com/2020/07/giveaway-by-ejulz-mamapie.html

    ReplyDelete
  45. Support! Joinn :D

    http://www.sayidahnapisah.com/2020/07/giveaway-by-ejulz-mamapipie.html

    ReplyDelete
  46. Joined

    https://www.faizzahamir.com/2020/07/giveaway-by-ejulz-mamapipie.html

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Bahasa Bidayuh Serian Sarawak

Bidayuh Serian Punya Bahasa ⇩  • saya ⇨ aku • awak ⇨ amu • cantek/hensem ⇨ timengen/hensem • ya ⇨ aye • jangan ⇨ aba • tiada ⇨ anyap • taknak ⇨ agak • menyampah/geli ⇨ sidod • tahu ⇨ puan • kalau ⇨ wang • berlagak ⇨ sumbong • mana ⇨ gapih • sini ⇨ gatik • sana ⇨ ga-ih • mahu ⇨ irak • sekarang ⇨ itin • budak ⇨ anak inya • muda ⇨ ungod • pukul ⇨ paluk • jatuh⇨ jatuk • baring ⇨ nguleng • kacau ⇨ ngaco • paksa ⇨ maksa • makan⇨ maan • ngegeh ⇨ sundel • kucing ⇨ singau • anjing ⇨ kasung • nanti ⇨ matik • jalan2 ⇨ panu2 • sibuk ⇨ gago *Pelikk kan ? Tpi itulah bahasa kami BIDAYUH SERIAN SARAWAKIANS Copy & Paste. Ejulz sendiri pun x pandai bahasa bidayuh. Hehe. Kalau la mahir semua bahasa. Hehe

Akhirnya tewas 21-27/3/2022

Setelah lebih kurang 2 tahun kita dilanda wabak covid-19, akhirnya ejulz tewas juga. Walaupun telah cuba sedaya upaya melindungi diri dari wabak berkenaan untuk melindungi keluarga, sekelip mata terkena juga. Walaupun tidak tahu dari mana dan bagaimana boleh terkena, tapi kadang-kadang kecewa dengan sikap segelintir orang sekeliling yang sambil lewa. Dan mungkin untuk peringatan diri juga. Kecewa dengan sikap segelintir orang sekeliling? Terlebih dahulu ejulz mohon maaf andai apa yang ejulz katakan akan mengguris hati sahabat2 di sini yang merokok. Tapi inilah kenyataannya. Bukan ejulz melarang atau tidak membenarkan mereka yang merokok untuk merokok. Tapi kalau merokok di tempat yang tidak sepatutnya memang menyusahkan pihak lain lebih-lebih lagi mereka yang tidak merokok. Korang bayangkanlah bagaimana suasana pejabat dimana pekerja merokok di dalam pejabat seperti tidak ada salah langsung. Yang guna vape apatah lagi. Alkisah bermula pada 20 Mac 2022 dimana kakak ejulz yang sepatutnya

Mari belajar bahasa Sarawak -Part 6

Assalamualaikum n selamat pagi.. Wahh!! dah lama rasanya ejulz x buat entri pasal bahasa Sarawak.. Faham x entri Mari belajar bahasa Sarawak yg ejulz dah buat sebelum ni.. kalau x faham jangan malu, jangan segan.. tanya je.. ejulz x makan org pun. heHe Sejak kebelakangan ni, ejulz x sempat nak buat entri sebab sibuk sgt2.. Bila dah sibuk tu, macam2 la reaksi ejulz.. memang kelam kabut laa dibuatnya.. hiHi. So, arini ejulz nak share perkataan kelam kabut dalam bahasa sarawak.. Dalam bahasa sarawak, kelam kabut bermaksud "Kamboh".. KELAM KABUT = KAMBOH Dengan kata lain "Kamboh" ni bermaksud kecoh.. ni pun kira macam "kamboh" jugak laa.. hiHi Diharap semua boleh faham ek.. Kalau x faham @ ada nak tanya, tanya je laa k.. ejulz sedia membantu.. heHe  :)