Skip to main content

YOUBABY Produk Penjagaan Bayi


🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸
TIPS MEMILIH PRODUK PENJAGAAN BAYI
🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸
 
Keliru nak pilih yang mana satu? Apa tips memilih penjagaan diri yang terbaik untuk anak ni ya?”

Berikut 6 bahan kimia yang perlu dielakkan ketika memilih barangan penjagaan bayi.

1. 🎈‘FRAGRANCE’
‘fragrance’ atau bahan pewangi kimia boleh menyebabkan iritasi, alergi atau ekzema kepada bayi.

pewangi semulajadi seperti ‘essential oil’ sebagai alternatif.

2. 🎈PARABEN
berbahaya untuk bayi kerana mengganggu sistem endokrin yang berkait rapat dengan hormon badan di mana ianya boleh menyebabkan keradangan kulit dan juga kemandulan.


3. 🎈TALC
Dr. Jennifer Lowry, Pakar Kanak-Kanak di Kansas City, Missouri menasihatkan ibu bapa agar tidak menggunakan bedak talkum ini untuk bayi kerana dikhuatiri boleh memberikan kesan terhadap sistem pernafasan bayi. 


4. 🎈 ‘MINERAL OIL’
bertindak menutupi kulit untuk mengekalkan kelembapan kulit ibarat ‘plastic wrap’ yang boleh menghalang dan mengganggu proses perkumuhan melalui kulit iaitu berpeluh.


5. 🎈TRICLOSAN
bahan ini berisiko mengganggu hormon dalam badan. 


6. 🎈 PROPLYENE GLYCOL
Proplyene glycol merupakan bahan kimia yang bertindak membuka liang roma berisiko mendatangkan iritasi pada kulit bayi yang sensitif.


Jangan risau !

#Youbaby kan ada. 🀩 

Natural & Selamat Gabungan tumbuhan herba & essential oils. PROMO SEKARANG !!!
BELI 1 & DAPATKAN EXCLUSIVE GIFT SHOWER GEL (sesuai utk masalah kulit & demam kuning bayi) 😍😍😍
Sesuai utk bayi hingga dewasa 😊

Nak cuba??
Jom wassup sekarang www.wasap.my/601110762467/ybc



Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

Bahasa Bidayuh Serian Sarawak

Bidayuh Serian Punya Bahasa ⇩  • saya ⇨ aku • awak ⇨ amu • cantek/hensem ⇨ timengen/hensem • ya ⇨ aye • jangan ⇨ aba • tiada ⇨ anyap • taknak ⇨ agak • menyampah/geli ⇨ sidod • tahu ⇨ puan • kalau ⇨ wang • berlagak ⇨ sumbong • mana ⇨ gapih • sini ⇨ gatik • sana ⇨ ga-ih • mahu ⇨ irak • sekarang ⇨ itin • budak ⇨ anak inya • muda ⇨ ungod • pukul ⇨ paluk • jatuh⇨ jatuk • baring ⇨ nguleng • kacau ⇨ ngaco • paksa ⇨ maksa • makan⇨ maan • ngegeh ⇨ sundel • kucing ⇨ singau • anjing ⇨ kasung • nanti ⇨ matik • jalan2 ⇨ panu2 • sibuk ⇨ gago *Pelikk kan ? Tpi itulah bahasa kami BIDAYUH SERIAN SARAWAKIANS Copy & Paste. Ejulz sendiri pun x pandai bahasa bidayuh. Hehe. Kalau la mahir semua bahasa. Hehe

SEGMEN Tambah Duit Dengan Kerja PARTIME Dari EJULZ

Kali ini ejulz nak buat satu segmen bertajuk “SEGMEN Tambah Duit Dengan Kerja Partime Dari EJULZ” Tujuan utama ejulz mengadakan segmen ini adalah bagi mengeratkan silaturrahim antara sahabat2 blogger semua. Selain itu, sedikit sebanyak dapat membantu sahabat2 blogger yang sedang mencari kerja partime dan usahawan2 yang sedang mencari pekerja2 partime untuk perniagaan mereka. Dan selain itu juga, ejulz membuat segmen bertajuk seperti di atas kerana ejulz nak bagi hadiah buku berkenaan partime untuk korang. Ok, tanpa membuang masa ejulz nak bagitau cara2 join segmen ni. Macam biasa. Simple jer.. ^_^ 1. Follow blog Ejulz / Aerill Hassan / ShirVen / Shafyqah 2. Follow Instagram Ejulz / Aerill Hassan / ShirVen / Shafyqah 3. Like page FB Indok Chanteq Kuching / Firulcollections  / Ejulz Blogshop / Shafyqah 4. Buat entry bertajuk “SEGMEN Tambah Duit Dengan Kerja PARTIME Dari EJULZ” 5. Tampal banner kat atas pada entry korang dan backlink ke entry segmen n

NASI ARAB TRAVEL MALAYSIAKU TERCINTA XCLUSIVE BOX

  Bersempena dengan Bulan Kebangsaan ini, Nasi Arab Travel melancarkan MALAYSIAKU TERCINTA XCLUSIVE BOX. Didatangkan dengan 2 varian, Varian A : Set Kombo 4 pek PERCUMA -Merdeka Book Mark -Quality Facemask -Hijab Xtender -FREE Postage -Malaysiaku Tercinta String Beg -Discount Card -Merdeka Xclusive Box Varian B : Set Kombo 3 pek PERCUMA -Merdeka Book Mark -Quality Facemask -Merdeka Xclusive Box -FREE Postage terhad (10 pagi - 10 malam sahaja) p/s : Semua ni hanya akan dapat jika anda membuat belian sebanyak 3 - 4 pek pada 30 OGOS 2021 Tempoh Promosi : 30 ogos 2021(12am - 11.59pm) Tarikh Postage : 1 -5 september 2021 TUNGGU!!!!!! ADA LAGI.. JOM Grab promo FREE Postage SEMENANJUNG & diskaun POSTAGE SABAH SARAWAK !! Untuk belian 4 pek dan keatas secara automatik anda akan nikmati diskaun postage ke seluruh Semenanjung Malaysia dan diskaun postage ke Sabah Sarawak tau. Istimewa sebagai penghargaan dari kami kepada anda kerana memborong dari kami Masukkan kod kupon dibawah ini u