Skip to main content

Selamat Hari Jadi


Alhamdulillah, tertunai hajat nak buat surprise utk sambut bday mak & bapak di kampung.. Sedih x dpt balik, xde tiket murah.. Just mintak tlg jiran buat surprise je.. tq buat jiran yg sudi tlg..

"Tiada kegembiraan yg lebih bermakna selain melihat org yg kita sayang gembira.."


"Selamat hari lahir bapak (28/12) dan mak (29/12).. Semoga sihat selalu n hepy selalu.. Sorry x mampu nak polah besar2an.. Ya jak termampu.. Harap ktk hepy.."




Hadiah dari anak buah ejulz utk atuk & nenek diorang :




*Ejulz harap dapat gembirakan org di sekeliling ejulz.. maafkan ejulz kalau ada salah & silap..









Comments

  1. waaa... comel~ mesti tharu sidak

    ReplyDelete
  2. Alhamdulillah. Moga jd anak soleh yg akan sntiasa m'bahagiakan ibu dan ayah. :)

    ReplyDelete
  3. alhamdulillahhh ...

    semoga ejulz juga sentiasa gembira ;)

    ReplyDelete
  4. semoga mak ktk sihat dan hepi selalu..

    *sejuk ati orang tua bila dikenang anak macam ya :')

    ReplyDelete
  5. Faridah Tomi : amin.. insyaallah.. :)

    ReplyDelete
  6. Hadijah Umar : amin.. Insyaallah.. :)

    ReplyDelete
  7. wahhhh... sweet nyew.. bfday dekat2.. :D

    ReplyDelete
  8. Alysha Syahirah : alhamdulillah.. sbg seorang anak pun senang nak sambut dua2 skali. :)

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Bahasa Bidayuh Serian Sarawak

Bidayuh Serian Punya Bahasa ⇩  • saya ⇨ aku • awak ⇨ amu • cantek/hensem ⇨ timengen/hensem • ya ⇨ aye • jangan ⇨ aba • tiada ⇨ anyap • taknak ⇨ agak • menyampah/geli ⇨ sidod • tahu ⇨ puan • kalau ⇨ wang • berlagak ⇨ sumbong • mana ⇨ gapih • sini ⇨ gatik • sana ⇨ ga-ih • mahu ⇨ irak • sekarang ⇨ itin • budak ⇨ anak inya • muda ⇨ ungod • pukul ⇨ paluk • jatuh⇨ jatuk • baring ⇨ nguleng • kacau ⇨ ngaco • paksa ⇨ maksa • makan⇨ maan • ngegeh ⇨ sundel • kucing ⇨ singau • anjing ⇨ kasung • nanti ⇨ matik • jalan2 ⇨ panu2 • sibuk ⇨ gago *Pelikk kan ? Tpi itulah bahasa kami BIDAYUH SERIAN SARAWAKIANS Copy & Paste. Ejulz sendiri pun x pandai bahasa bidayuh. Hehe. Kalau la mahir semua bahasa. Hehe

NASI ARAB TRAVEL MALAYSIAKU TERCINTA XCLUSIVE BOX

  Bersempena dengan Bulan Kebangsaan ini, Nasi Arab Travel melancarkan MALAYSIAKU TERCINTA XCLUSIVE BOX. Didatangkan dengan 2 varian, Varian A : Set Kombo 4 pek PERCUMA -Merdeka Book Mark -Quality Facemask -Hijab Xtender -FREE Postage -Malaysiaku Tercinta String Beg -Discount Card -Merdeka Xclusive Box Varian B : Set Kombo 3 pek PERCUMA -Merdeka Book Mark -Quality Facemask -Merdeka Xclusive Box -FREE Postage terhad (10 pagi - 10 malam sahaja) p/s : Semua ni hanya akan dapat jika anda membuat belian sebanyak 3 - 4 pek pada 30 OGOS 2021 Tempoh Promosi : 30 ogos 2021(12am - 11.59pm) Tarikh Postage : 1 -5 september 2021 TUNGGU!!!!!! ADA LAGI.. JOM Grab promo FREE Postage SEMENANJUNG & diskaun POSTAGE SABAH SARAWAK !! Untuk belian 4 pek dan keatas secara automatik anda akan nikmati diskaun postage ke seluruh Semenanjung Malaysia dan diskaun postage ke Sabah Sarawak tau. Istimewa sebagai penghargaan dari kami kepada anda kerana memborong dari kami Masukkan kod kupon dibawah ini u

Mari belajar bahasa Sarawak -Part 6

Assalamualaikum n selamat pagi.. Wahh!! dah lama rasanya ejulz x buat entri pasal bahasa Sarawak.. Faham x entri Mari belajar bahasa Sarawak yg ejulz dah buat sebelum ni.. kalau x faham jangan malu, jangan segan.. tanya je.. ejulz x makan org pun. heHe Sejak kebelakangan ni, ejulz x sempat nak buat entri sebab sibuk sgt2.. Bila dah sibuk tu, macam2 la reaksi ejulz.. memang kelam kabut laa dibuatnya.. hiHi. So, arini ejulz nak share perkataan kelam kabut dalam bahasa sarawak.. Dalam bahasa sarawak, kelam kabut bermaksud "Kamboh".. KELAM KABUT = KAMBOH Dengan kata lain "Kamboh" ni bermaksud kecoh.. ni pun kira macam "kamboh" jugak laa.. hiHi Diharap semua boleh faham ek.. Kalau x faham @ ada nak tanya, tanya je laa k.. ejulz sedia membantu.. heHe  :)