Skip to main content

Beeha Mencari Bloglist Baru

https://beehaazman19.blogspot.com/2020/01/beeha-mencari-bloglist-baru-tahun-2020.html?m=1 

Jom meriahkan segmen ni..

Klik banner jika nak join k.. 

Buat Beeha, salam perkenalan dari ejulz. Ejulz dah follow..

Selamat menambah kenalan blogger ya sahabat blogger sekalian.. :)

 

 

 

Comments

  1. MENARIK TU SELAMAT BERSEGMEN

    ReplyDelete
  2. Rajin Ejulz join giveaway. All the best ya 😊

    ReplyDelete
  3. Selamat bersegmen ejulz.. Ade mase ummi nk join jugak ..hehe

    ReplyDelete
  4. Thank you join segmen Beeha. Followback here!

    ReplyDelete
  5. Thank you join segmen Beeha. Followback here!

    ReplyDelete
  6. selamat bersegmen ^^
    sy blogwalking sini ~

    ReplyDelete
  7. Permisi Ya Admin Numpang Promo | www.fanspoker.com | Agen Poker Online Di Indonesia |Player vs Player NO ROBOT!!! |
    Kesempatan Menang Lebih Besar,
    || WA : +855964283802 || LINE : +855964283802

    ReplyDelete
  8. KEMPEN BACKLINK DAN RM5 TOP UP PERCUMA
    Senang sahaja;
    1. Copy keseluruhan artikel dan tajuk dan masukkan ke blog anda. Jangan ubah apa yek.
    2. Letakkan URL anda dikomen artikel asal ini.
    3. What Apps dan paste URL anda di nombor telefon yang tertulis dalam artikel saya ni. Itu sahaja dan tekan send..
    4. Selesai dan pengesahan.
    Kami akan top up RM5 ke no telepon dengan segera dan buat bloglist di dalam website ini.

    ANDA DAN SAYA MENDAPAT BACKLINK PERCUMA DAN ANDA MENDAPAT RM5 SEBAGAI TANDA TERIMA KASIH KAMI.
    MILK PUDDING EXFOLIATOR

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Bahasa Bidayuh Serian Sarawak

Bidayuh Serian Punya Bahasa ⇩  • saya ⇨ aku • awak ⇨ amu • cantek/hensem ⇨ timengen/hensem • ya ⇨ aye • jangan ⇨ aba • tiada ⇨ anyap • taknak ⇨ agak • menyampah/geli ⇨ sidod • tahu ⇨ puan • kalau ⇨ wang • berlagak ⇨ sumbong • mana ⇨ gapih • sini ⇨ gatik • sana ⇨ ga-ih • mahu ⇨ irak • sekarang ⇨ itin • budak ⇨ anak inya • muda ⇨ ungod • pukul ⇨ paluk • jatuh⇨ jatuk • baring ⇨ nguleng • kacau ⇨ ngaco • paksa ⇨ maksa • makan⇨ maan • ngegeh ⇨ sundel • kucing ⇨ singau • anjing ⇨ kasung • nanti ⇨ matik • jalan2 ⇨ panu2 • sibuk ⇨ gago *Pelikk kan ? Tpi itulah bahasa kami BIDAYUH SERIAN SARAWAKIANS Copy & Paste. Ejulz sendiri pun x pandai bahasa bidayuh. Hehe. Kalau la mahir semua bahasa. Hehe

Akhirnya tewas 21-27/3/2022

Setelah lebih kurang 2 tahun kita dilanda wabak covid-19, akhirnya ejulz tewas juga. Walaupun telah cuba sedaya upaya melindungi diri dari wabak berkenaan untuk melindungi keluarga, sekelip mata terkena juga. Walaupun tidak tahu dari mana dan bagaimana boleh terkena, tapi kadang-kadang kecewa dengan sikap segelintir orang sekeliling yang sambil lewa. Dan mungkin untuk peringatan diri juga. Kecewa dengan sikap segelintir orang sekeliling? Terlebih dahulu ejulz mohon maaf andai apa yang ejulz katakan akan mengguris hati sahabat2 di sini yang merokok. Tapi inilah kenyataannya. Bukan ejulz melarang atau tidak membenarkan mereka yang merokok untuk merokok. Tapi kalau merokok di tempat yang tidak sepatutnya memang menyusahkan pihak lain lebih-lebih lagi mereka yang tidak merokok. Korang bayangkanlah bagaimana suasana pejabat dimana pekerja merokok di dalam pejabat seperti tidak ada salah langsung. Yang guna vape apatah lagi. Alkisah bermula pada 20 Mac 2022 dimana kakak ejulz yang sepatutnya

Mari belajar bahasa Sarawak -Part 6

Assalamualaikum n selamat pagi.. Wahh!! dah lama rasanya ejulz x buat entri pasal bahasa Sarawak.. Faham x entri Mari belajar bahasa Sarawak yg ejulz dah buat sebelum ni.. kalau x faham jangan malu, jangan segan.. tanya je.. ejulz x makan org pun. heHe Sejak kebelakangan ni, ejulz x sempat nak buat entri sebab sibuk sgt2.. Bila dah sibuk tu, macam2 la reaksi ejulz.. memang kelam kabut laa dibuatnya.. hiHi. So, arini ejulz nak share perkataan kelam kabut dalam bahasa sarawak.. Dalam bahasa sarawak, kelam kabut bermaksud "Kamboh".. KELAM KABUT = KAMBOH Dengan kata lain "Kamboh" ni bermaksud kecoh.. ni pun kira macam "kamboh" jugak laa.. hiHi Diharap semua boleh faham ek.. Kalau x faham @ ada nak tanya, tanya je laa k.. ejulz sedia membantu.. heHe  :)