Skip to main content

Giveaway by ejulz & anakdenesor




Syarat2 Penyertaan Giveaway by ejulz & anakdenesor

1. Terbuka buat blogger yang menetap di Malaysia sahaja;
2. Buat satu entri bertajuk "Giveaway by ejulz & anakdenesor". Letak banner di atas dan backlink ke post ini;
3. Follow blog ejulz dan anakdenesor;
4. Follow IG ejulz dan anakdenesor;
5. Tinggalkan penyertaan dan nama  diIG korang post ini;
6. Pemilihan pemenang dengan menggunakan random.org dan hadiah RM20 untuk seorang pemenang.

Tarikh Tamat : dipanjangkan ke 30 JANUARI 2021

SENARAI PESERTA

 
TAMAT..
 
 

Comments

  1. selamat maju jaya kpd ejulz dan anakdenesor. happy new year...

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum. Naim join

    https://pemudattbc.blogspot.com/2021/01/giveaway-by-ejulz-anakdenesor.html

    id ig : @naimttbc

    ReplyDelete
  3. SALAM TAHUN 21 SELAMAT BERSEGMEN

    ReplyDelete
  4. Assalamualaikum, saya datang join dan support..

    https://www.shikinrazali.com/2021/01/giveaway-by-ejulz-anakdenesor.html

    ReplyDelete
  5. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  6. joinnn

    https://www.mialiana.com/2021/01/giveaway-by-ejulz-anakdenesor.html

    ReplyDelete
  7. join

    https://thejagungspirasi.blogspot.com/2021/01/giveaway-by-ejulz-anakdenesor.html

    ReplyDelete
  8. Bismillah

    https://nasuha-itsmyessay.blogspot.com/2021/01/giveaway-by-ejulz-anakdenesor.html

    ig: suhxj_

    ReplyDelete
  9. Join!

    https://adindabaizuramazlan.blogspot.com/2021/01/giveaway-by-ejulz-anakdenesor.html

    ig : noorbaizuramazlan

    ReplyDelete
  10. Joined

    https://www.faizzahamir.com/2021/01/giveaway-by-ejulz-anakdenesor.html

    IG: faizzahamir

    ReplyDelete
  11. join ejulz :)

    http://www.duniashida.com/2021/01/giveaway-by-ejulz-anakdenesor.html

    ReplyDelete
  12. Bookmark dulu.. nanti ada kesempatan Cik TK join

    ReplyDelete
  13. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  14. Selamat menganjurkan GA semoga sambutan baik

    ReplyDelete
  15. Cik TK join!!

    https://tetikusmerah.blogspot.com/2021/01/giveaway-by-ejulz-anakdenesor.html

    ReplyDelete
  16. Kakmim join!


    https://www.kakmim.com/2021/01/giveaway-by-ejulz-anakdenesor.html

    ReplyDelete
  17. joined https://zieyaweasley.blogspot.com/2021/01/giveaway-by-ejulz-anakdenesor.html

    ReplyDelete
  18. Saya join https://salatulzarida.blogspot.com/2021/01/giveaway-by-ejulz-anakdenesor-di-sini.html

    ReplyDelete
  19. cida join :)

    https://www.ibucida.com/2020/12/giveaway-by-ejulz-faizzahamir.html

    ReplyDelete
  20. done join

    https://www.uminazrah.com/2021/01/giveaway-by-ejulz-anakdenesor.html

    IG uminazrah.co

    ReplyDelete
  21. Eza join ya :D

    https://www.ezaboomboom.com/2021/01/giveaway-by-ejulz-anakdenesor-ezajoin.html

    ID IG: the_ezaboomboom

    ReplyDelete
  22. done join
    https://www.cikash.com/2021/01/giveaway-by-ejulz-anakdenesor.html

    IG : masriesha

    ReplyDelete
  23. join :)

    https://www.tiarasaphire.com/2021/01/giveaway-by-ejulz-anakdenesor.html

    ReplyDelete
  24. JOINED

    https://www.nonasani.com/2021/01/giveaway-by-ejulz-anakdenesor.html

    ReplyDelete
  25. Saya join juga ye...

    https://weolls.blogspot.com/2021/01/giveaway-by-ejulz-anakdenesor.html

    ReplyDelete
  26. http://www.aimisyahirah.com/2021/01/giveaway-by-ejulz-anakdenesor.html
    IG @marvelousmisya & @ftseller_bymisya

    ReplyDelete
  27. alaa dh tamat.. semoga ada pemenangnya

    ReplyDelete
  28. join juga

    http://www.zianaeunos.com/2021/01/giveaway-by-ejulz-anakdenesor.html

    ReplyDelete
  29. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  30. Saya join

    IG - azlanbahar
    http://azlanbahar.com/contest/giveaway-by-ejulz-anakdenesor/

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Bahasa Bidayuh Serian Sarawak

Bidayuh Serian Punya Bahasa ⇩  • saya ⇨ aku • awak ⇨ amu • cantek/hensem ⇨ timengen/hensem • ya ⇨ aye • jangan ⇨ aba • tiada ⇨ anyap • taknak ⇨ agak • menyampah/geli ⇨ sidod • tahu ⇨ puan • kalau ⇨ wang • berlagak ⇨ sumbong • mana ⇨ gapih • sini ⇨ gatik • sana ⇨ ga-ih • mahu ⇨ irak • sekarang ⇨ itin • budak ⇨ anak inya • muda ⇨ ungod • pukul ⇨ paluk • jatuh⇨ jatuk • baring ⇨ nguleng • kacau ⇨ ngaco • paksa ⇨ maksa • makan⇨ maan • ngegeh ⇨ sundel • kucing ⇨ singau • anjing ⇨ kasung • nanti ⇨ matik • jalan2 ⇨ panu2 • sibuk ⇨ gago *Pelikk kan ? Tpi itulah bahasa kami BIDAYUH SERIAN SARAWAKIANS Copy & Paste. Ejulz sendiri pun x pandai bahasa bidayuh. Hehe. Kalau la mahir semua bahasa. Hehe

Akhirnya tewas 21-27/3/2022

Setelah lebih kurang 2 tahun kita dilanda wabak covid-19, akhirnya ejulz tewas juga. Walaupun telah cuba sedaya upaya melindungi diri dari wabak berkenaan untuk melindungi keluarga, sekelip mata terkena juga. Walaupun tidak tahu dari mana dan bagaimana boleh terkena, tapi kadang-kadang kecewa dengan sikap segelintir orang sekeliling yang sambil lewa. Dan mungkin untuk peringatan diri juga. Kecewa dengan sikap segelintir orang sekeliling? Terlebih dahulu ejulz mohon maaf andai apa yang ejulz katakan akan mengguris hati sahabat2 di sini yang merokok. Tapi inilah kenyataannya. Bukan ejulz melarang atau tidak membenarkan mereka yang merokok untuk merokok. Tapi kalau merokok di tempat yang tidak sepatutnya memang menyusahkan pihak lain lebih-lebih lagi mereka yang tidak merokok. Korang bayangkanlah bagaimana suasana pejabat dimana pekerja merokok di dalam pejabat seperti tidak ada salah langsung. Yang guna vape apatah lagi. Alkisah bermula pada 20 Mac 2022 dimana kakak ejulz yang sepatutnya

Mari belajar bahasa Sarawak -Part 6

Assalamualaikum n selamat pagi.. Wahh!! dah lama rasanya ejulz x buat entri pasal bahasa Sarawak.. Faham x entri Mari belajar bahasa Sarawak yg ejulz dah buat sebelum ni.. kalau x faham jangan malu, jangan segan.. tanya je.. ejulz x makan org pun. heHe Sejak kebelakangan ni, ejulz x sempat nak buat entri sebab sibuk sgt2.. Bila dah sibuk tu, macam2 la reaksi ejulz.. memang kelam kabut laa dibuatnya.. hiHi. So, arini ejulz nak share perkataan kelam kabut dalam bahasa sarawak.. Dalam bahasa sarawak, kelam kabut bermaksud "Kamboh".. KELAM KABUT = KAMBOH Dengan kata lain "Kamboh" ni bermaksud kecoh.. ni pun kira macam "kamboh" jugak laa.. hiHi Diharap semua boleh faham ek.. Kalau x faham @ ada nak tanya, tanya je laa k.. ejulz sedia membantu.. heHe  :)