Iklan

My Blogger My Blogger My Blogger My Blogger My Blogger My Blogger

Sunday, 16 September 2018

PS3 vs lipat baju

Hujung minggu ni duduk rumah je layan game PS3. Game kegemaran ejulz adalah PES aka bola sepak.


Sambil2 tu lipat kain baju semua. Nak 'supprise'kan wife yg tengah memasak di dapur. Sekali sekala bantu ringankan beban orang tak salah kan? Walaupun hasil lipatan tak sekemas lipatan wife 😂



"Hargai mereka yang menyayangi kita.."




Peringatan bersama


Forward this.This child has a broken lumbar spine and is permanently disabled. So horrible and sad. Friends who see this please forward to more parents so that they are aware of accidents like this..Children should also be taught awareness.

** CP dari group whatsapp.. Jadikan video ini sebagai pengajaran. Semoga anak2 kita dilindungi dari musibah sebegini. Amin




Friday, 14 September 2018

Mood Blogwalking - (Sukan Kegemaran)

 

Berjaya mengenalpasti sukan kegemaran beberapa sahabat blogger ejulz.. Jom terjah & follow diorang.. ^_^

 TEAKWONDO
3. 

BOLA BALING
2.

JOGING/HIKING
4. 

BOLING
3.  

BOLA JARING
2. 

BADMINTON
4. 



Ramai jugak yang mempunyai sukan kegemaran yg sama.. ^_^



 





 


3 suspek bunuh kucing dicari

a person standing in a room: GAMBAR tiga suspek lelaki berdasarkan rakaman video penganiayaan seekor kucing yang dimasukkan dalam mesin pengering kedai dobi layan diri. 

GOMBAK: Polis Daerah Gombak mendedahkan gambar tiga suspek lelaki berdasarkan rakaman video penganiayaan seekor kucing yang dimasukkan dalam mesin pengering kedai dobi layan diri, dekat Taman Gombak Ria, Selasa lalu.

Sehubungan itu, polis memohon bantuan orang ramai mengesan tiga suspek berkenaan bagi menyelesaikan kes itu.

Ketua Polis Daerah Gombak, Asisten Komisioner Samsor Maarof, berkata tiga lelaki berkenaan dipercayai berusia lingkungan sekitar 30 tahun hingga 40 tahun dicari bagi membantu menyelesaikan kes yang disiasat mengikut Seksyen 428 Kanun Keseksaan kerana membunuh haiwan.

Katanya, menerusi rakaman kamera litar tertutup di premis itu, polis berjaya memperoleh gambar ketiga-tiga lelaki terbabit dan sedang mengesan mereka bagi menyelesaikan kes berkenaan.

“Menerusi rakaman CCTV, polis berjaya mendapatkan foto ketiga-tiga lelaki berkenaan.

“Orang ramai yang melihat atau mengetahui lokasi ketiga-tiga lelaki itu diminta untuk menyalurkan maklumat kepada polis,” katanya ketika dihubungi hari ini.

Samsor berkata, polis memerlukan kerjasama orang ramai untuk menyelesaikan kes itu dan segala maklumat boleh disalurkan kepada pegawai penyiasat, Inspektor Najmi di talian 017-9291359 atau menghubungi terus mana-mana balai polis berdekatan.

Selasa lalu, dalam kejadian jam 12.30 tengah malam, dua lelaki didapati melakukan kezaliman dengan membunuh seekor kucing terbiar yang sedang bunting dengan meletakkan dalam mesin pengering pakaian sedang berputar.

Perbuatan kejam dua lelaki berkenaan bagaimanapun berjaya dirakam oleh CCTV premis berkenaan dan tular di media sosial.

Bangkai haiwan itu ditemui seorang pelanggan lain pada jam 10.30 pagi apabila mahu menggunakan mesin pengering berkenaan.

Sebuah pertubuhan yang memperjuangkan nasib haiwan kemudian membuat laporan polis menerusi rakaman yang diperoleh.


**Tengok muka macam bukan orang kita je.. hehe.. Haram jadah orang camni.. kalau dobi dah tak buka 24 jam memang jadi punca menyusahkan rakyat 1 Malaysia..




 

Thursday, 13 September 2018

Ranking Alexa 13 SEPT 2018


Ranking Terdahulu : 6 SEPT 2018

Global Rank : 1,799,578
Rank in Malaysia : 20,197
Alexa Rank Not Available : Not Enough Traffic Data

 
Ranking Terkini : 13 SEPT 2018

Global Rank : 1,856,533
Rank in Malaysia : 20,260
Alexa Rank Not Available : Not Enough Traffic Data

Dua2 ranking turun minggu ni.. SEDIHHHHHH :(


SUMBER : RANKING ALEXA





LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...